Fotball - Norsk

Vigi

Nordmenn som heier på motstanderlaget

Jeg klarer ikke å se at det kan skje i noe annet land. Jeg tror ikke engelskmenn, franskmenn, dansker eller svensker sitter og jubler for motstanderlaget. Argumentet fra de som håper Norge skal tape, og som derfor jubler når motstanderne scorer, er at Norge er så dårlige. Vi fortjener liksom ikke bedre!

For meg er det så utrolig patetisk! Jeg var veldig skuffet over det norske spillet i kveld, men skal jeg liksom sitte og le og fryde meg over finske scoringer? Jeg var skuffet over baklengsmålene og jublet som bare det over de norske målene! Hvorfor? Fordi jeg er norsk vel!

Hvorfor er mange nordmenn så opptatt av rettferdighet? Hvorfor skal alt vi presterer være så perfekt før vi høflig klapper i hendene? Da Norge spilte bortekamp mot Hellas i 2007 var det Norge som var best. Hellas var utrolig svake og var heldige med dommeren som feilaktig annulerte et norsk mål. Norge var det klart beste laget. Brydde grekerne seg om det? Selvsagt ikke! De jublet over seieren som de også gjorde da de vant EM i 2004 etter mange 1-0-seire.

Italienerne kan også spille såkalt destruktivt eller svakt, men får de en ledelse så rir de på den med alle midler. Finnes det Italienere som håper på motstanderlaget? Selvsagt ikke!

Og for å dra det enda lengre; Mange nordmenn mislikte at Petter Northug slo Sødergren i VM da Sødergren gjorde drajobben og Northug vant spurten. Hadde det vært motsatt, tror dere svensker hadde vært skuffet på Northugs vegne?

Men i Norge er det kultur for å latterliggjøre våre egne. Gjør Norge en kamp som ikke er helt perfekt så får det bare være det samme. Da ler man over norske tabber og fryder seg over baklengsmål! Det er patetisk!

HEIA NORGE!

100
166 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Det var ei relativt grei oppsummering av mine synspunkt også dette.

Odin

2

Helt enig, latterlig hvordan Ulevåll bublikummet oppfører seg.

1

Helt enig med trådstarter. Vanvittig mange patetiske folk som lo og godtet seg når Finland utlignet.

Det er lov å være patriot når landslaget spiller.

1

Mange gode poeng der ja.

Jeg sier ikke at alle skal være utelukket positiv til alt landslaget foretar seg. Man skal også få lov til å velge hvor nasjonalistisk man selv vil være.

Men å se hvordan nordmenn, ikke bare på VGD, gang på gang hyller Norges motstandere, er helt på trynet. I mange land er man langt mer patriotiske overfor eget fotballandslag enn i Norge, uten at landslaget rent sportslig er så mye bedre.

1

Flott innlegg. Du fikk en tommel av meg også. Eg har tidligare skrevet eit lignande innlegg og dette oppsummerer fint det eg meinar.

1

Jeg er hundre prosent enig med trådstarter!! Det er bare patetisk med slike holdninger, og de er ukjent i fotball-land som England og Skottland, og jeg tror det samme gjelder i de fleste andre land. I Norge er det kultur for at en del liker at Norge gjør det dårlig så de kan le av det. Jeg mener det bunner i mindreverdighetskomplekser.

1

Selvfølgelig helt enig med trådstarter her. Patetisk å høre på folk som håper at motstanderen vinner, og at man i Norge skal latterliggjøre sine egne så fort det lar seg gjøre.

En av mine sjeldne tommeltotter er gitt ;)

1

Veldig bra innlegg, og veldig enig.

1

Sier meg enig med trådstarter jeg og. Tommel opp.

Tror den norske supporterkulturen har forandret seg de siste 10-20-30 årene. Kan ikke sjønne at publikum var slik på 60, 70 og 80 tallet. Nei, jeg tror vi har blitt altfor bortsjemte, fått for mye penger imellom hendene og glemmer helt og glede seg over ting her i livet. Ja da mener jeg og en dårlig fotballkamp. Jeg har selv vert på Lekendal noen ganger der RBK har spilt dritdårlig, og tapt med 3-4 mål. Men jeg har aldri buet og gått fra tribunen før dommeren har blåst av. Nå skal jeg selvsagt slå alle under en kam, men Ullevålpublikummet var pinlig ikveld.

Tilslutt vil jeg si at jeg sjønner Gamsten godt. Hadde det vært Totti eller Insaghi som hadde skåret disse målene for Italia, så er jeg ganske sikker på at de ville ha blitt hyllet i avisene imorgem, og ikke kommet med oppgulp som at passningen til 2. målet var flaks og at 3. målet likegodt kunne gått langt opp på tribunen.

Selvsagt skal en spiller blø både for klubbdrakta og landslagsdrakta. Hvis ikke, ja så bør det være rett ut.

1
texmurphy_3 Veldig bra innlegg, og veldig enig.

Jeg kan ikke si meg annet enn enig. I "værste fall" forholder man seg likegyldig, reagerer med skuldertrekk (man kan ikke forvente at entusiasmen nødvendigvis matcher den man føler for sitt klubblag etter årevis med begredelig landslagsspill). Men å uttrykke direkte glede for motstanderen blir bare for dumt...

By the way, texmurphy_3... Det er vel ikke tilfeldigvis passordet til min gamle konto du har funnet der? Jeg ble nesten litt skremt, men jeg er i det minste nr 1 :)

1
nemezida [Slettet]

Og du gikk glipp av en stor opplevelse. At du støttet Brasil som allerede var gruppevinnere på bekostning av Norge klarer jeg rett og slett ikke å forstå.

Mine beste fotballminner er den junikvelden i 1998. Norge slår Brasil i verdensidretten fotball! Og du sitter som Nordmann og er skuffet over det! (jeg kan ikke annet enn å riste på hodet)

Edit: Jeg ser nå at du kan ha ment at du støttet Brasil generelt, ikke akkurat mot Norge. Eller håpet du Norge skulle tape?

1

Jeg var ikke skuffet, da Norge jo gikk videre med Brasil. Men jeg holdt med Brasil, fordi jeg elsker brasiliansk fotball på sitt beste. Den gang, i 1998, hadde forøvrig Norge i motsetning til i dag et brukbart lag.

1
nemezida Jeg var ikke skuffet, da Norge jo gikk videre med Brasil. Men jeg holdt med Brasil, fordi jeg elsker brasiliansk fotball på sitt beste. Den gang, i 1998, hadde forøvrig Norge i mot...

Den gang, i 1998, hadde forøvrig Norge i motsetning til i dag et brukbart lag.

Òg du snur ryggen til Norge når vi sliter litt med å få ting til å fungere? Jeg sier som jeg sa i åpningsinnlegget; det er bare i Norge man finner supportere som håper på motstanderlaget!

1

Jeg er by the way forøvrig enig med trådstarter i at buing mot egne er en uting. Da kan man, som jeg, holde seg borte fra Ullevaal. Jeg ville nok buet litt mot Gamsten, fordi jeg ikke liker spillertypen. Gamsten er helt sikkert en alright fyr, men som spiller liker jeg ham ikke. Han virker å være mer opptatt av frisyre enn av flagget.

1

Jeg driter mer i Norge enn i fotball. Jeg holder med Norge i Kollen, og vil sikkert brøle til Petter N. i VM i 2011. Norsk fotball anno 2009 er patetisk dårlig. Det betyr imidlertid IKKE at jeg ikke har et ønske om at det vokser og gror i norsk u-fotball, ved at Norge kan mønstre et lag om 4-6 år med spillere av en viss kvalitet. Dersom jeg besøker Ullevaal når Norge får besøk av Nederland, vil jeg i utgangspunktet være en nøytral tilskuer. VM trenger Nederland, ikke Norge. Jeg ser imidlertid ikke bort fra at jeg vil juble om Norge scorer. Jeg ser imidlertid helt bort fra at jeg vil bue mot Norge, da mine forventninger ikke er høye. Dog med et lite forbehold for Gamsten.

1

Lignende innlegg

Fotball - Norsk VGD Siste svar

Akor Adams klar for Lillestrøm

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt. Angriperens avtale med Lillestrøm blir bekreftet av klubben selv. Adams har vært i Sognd...
Bilde

Adams klar for Lillestrøm – VG Nå: Sportsdøgnet

Akor Adams (21) er Lillestrøm-spiller fra og med neste år. Nigerianeren har skrevet under på en treårskontrakt.


Bilde direkte.vg.no
2
1 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen. Kontrakten med Bodø/Glimt går ut ved årsskiftet. Overgang...
Bilde

Opplysninger til VG: Fredrik Bjørkan til Hertha Berlin

Bodø/Glimt-backen har signert med den tyske Bundesliga-klubben Hertha Berlin – og går dermed gratis fra gulljagende Bodø/Glimt etter sesongen.


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Vrakede Finne ga Brann nytt håp med sensasjon på Aspmyra

På kampens siste spark på ballen sikret Bård Finne (26) ett poeng for Brann i et usannsynlig drama i Eliteserien. Finne var satt ut av Brann-laget av trener Eirik Horneland, som heller prioriterte Bra...
Bilde

Vrakede Finne ga Brann nytt håp med sensasjon på Aspmyra

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Brann 2–2) På kampens siste spark på ballen sikret Bård Finne (26) ett poeng for Brann i et usannsynlig drama i Eliteserien.


Bilde www.vg.no
1
0 svar

Duoen Kane/Son tilbake

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford. De fire foregående Premier League-kampene ha...
Bilde

Duoen Kane/Son tilbake – endte fire kampers «tørke» i Brentford-seier – VG Nå: Sportsdøgnet

For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.


Bilde direkte.vg.no
1
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Brann - Molde: Diskuter kampen

Brann møter Molde på Brann stadion, søndag 28. november kl. 19. Brann trenger sårt poeng for å holde drømmen om Eliteserien i live. Molde ligger 5 poeng bak Bodø/Glimt, med 3 kamper igjen å spille. Ti...
Brann
0 %
Uavgjort
0 %
Molde
100 %

10 stemmer • Avstemningen er over

4
0 svar
Fotball - Norsk VGD Publisert

Langt steg mot nedrykk for Brann

Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener trener Eirik Horneland. Med to serie...
Bilde

Langt steg mot nedrykk for Brann: – Må skape et fotballmirakel

BERGEN (VG) (Brann - Molde 0–1) Brann kan være avhengig av å slå serieleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde for å fortsatt holde liv i nedrykkskampen. Det må et lite fotballmirakel til, mener tren...


Bilde www.vg.no
2
0 svar
Laster...