Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei, alle sammen.

Snart Tippeliga-slutt, noe som gjør at vi her kan diskutere sesongen, spillerne, trenerne og hvordan vi ser for oss veien videre frem mot neste sesong.

Del tanker og ideer. Usaklige kommentarer vil eg ikke ha noe av.

Kjør på.

3
7,6k svar

7645 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

xytheon

Hvem er det som tar seg av sjansetellingen for Fotballkveld på TV2? Er det bare ren tipping, ser de i det hele tatt kampen? Fra der jeg satt på tribunen så registrerte jeg minst 12-15 hundreprosentsjanser, men klovnene i TV2 hadde tydeligvis en helt annen vinkling på kampforløpet.

Hvordan de kan fokusere på hva angrepsspillet vårt manglet i en kamp hvor vi rundspilte motstanderen fra ende til annen, og burde vunnet med 5-6 måls margin om det ikke hadde vært for horrible avslutninger over hele linja, klarer jeg virkelig ikke å fatte.

Når spilte Molde sist så fantastisk dominerende og sjanseskapende fotball? 8-0 mot Brann for et par år siden hadde ikke så mange sjanser, ei heller 8-1 mot Start, eller 5-0 mot Stabæk for et par uker siden.

Hønefoss-supporterne snakket faktisk i pausen om at vi spilte som et Premier League-lag, for svingende, men likevel kommer Henning Berg med sitt klovneri, så vel som at TV2 bruker brorparten av tiden på å diskutere kampoppsett i stedet for ting som angikk hva som skjedde utpå banen.

Jesus Christ. Vi kan godt spille uavgjort hver eneste kamp om vi spiller slik uke ut og uke inn. Fantastisk var det. En ren nytelse å bevitne fotballen vi spilte fra nært hold.

7

Snarky

Jesus Christ. Vi kan godt spille uavgjort hver eneste kamp om vi spiller slik uke ut og uke inn. Fantastisk var det. En ren nytelse å bevitne fotballen vi spilte fra nært hold.

Enig, forbannet arg på at vi ikke vant, men fanden som laget vårt spilte bra.

1

Lexern

Vi kan godt spille uavgjort hver eneste kamp om vi spiller slik uke ut og uke inn. Fantastisk var det.

Litt ironisk at du er Chelsea-fan.

10hi. *smask*

1

xytheon

Herpederp, kompis

1

sungod

Når spilte Molde sist så fantastisk dominerende og sjanseskapende fotball? 8-0 mot Brann for et par år siden hadde ikke så mange sjanser, ei heller 8-1 mot Start, eller 5-0 mot Stabæk for et par uker siden.

Jeg er 100% enig i hele innlegget ditt. Vil si vi må tilbake til 90-tallet før vi må finne lignende. F.eks en kamp i 96 har VG 17-0 i sjanser til Molde mot Vålerenga (endte 2-0).

Jeg ble som deg lettere sjokkert over dekningen til TV2 som nærmer seg en skandale. 2-6 i målsjanser? Da skal det godt gjøres for en keeper å spille til 9 på børsen med så få målsjanser imot.

1

xytheon

Tja, ikke si det. Han kan jo ha fått 9-ern basert på at han var den spilleren på Hønefoss med flest balltouch.

For å være helt ærlig synes jeg vel heller ikke at han fortjente noen 9-er. Ut ifra hva jeg kunne se ble han aldri skikkelig testet med unntak av Stamnestrøs skudd (som var en verdensklasseredning), førsteskuddet i det offsideannulerte målet til Angan, og selvsagt målet til Angan i første omgang som han ikke maktet å redde.

Resten var simpelthen rutineredninger. Sjeldent (kanskje aldri) har jeg sett så mange skudd bli plassert så midt i mål i løpet av en kamp. Han trengte jo ikke å tenke på posisjonering eller å lese hvor det var mest sannsynlig at spilleren kom til å skyte. Det var jo klart som sola at det var rett på keeper hver jævla gang.

Definitivt Hønefoss' beste, men ikke banens beste for meg. Gi det til Gatt, Angan eller kanskje aller helst Eikrem, som virkelig var klasse utpå der. Heldigvis tror jeg ikke han forsvinner før Solskjær eventuelt tar han med videre til neste klubb. Gutten er jo så ung og talentfull, og har tiden foran seg, noe han også er veldig klar over. Han stresser nok ikke.

2

DietCoke

2-6 i målsjanser

Må være en trykkfeil. 2-26 høres mer fornuftig ut.

1

HarryH

F.eks en kamp i 96 har VG 17-0 i sjanser til Molde mot Vålerenga (endte 2-0).

Petter Rudi var overmenneskelig i denne kampen.

Har aldri sett en spiller dominere en kamp på den måten.

1

Kero79

Al takk og ære til Ole Gunnar for den fantastiske jobben han gjør og har gjort for Molde iår, det er overgår min villeste forventning.

For sesongen startet ganske så stritt med endel svake resultater men Solskjær stod på sitt og fulgte rulleringen sin og lot alle få prøve se. Viktig at alle er kampklar når det gjelder sa han. Dette tror jeg er en nøkkelfaktor i Solskjærs sukses. Men det har vært skrevet side opp og side ned om dette så dette er nok gammelt nytt for alle Molde supporterne.

Men en like viktig person for Molde sukksesen iår må vel kansje være Mark Demspey. At Tromsø har gjort det såbra de siste årene tror jeg de kan takke denne karen for. Må jo vært en grunn til at Solskjær hadde egen avtale om at han fikk gå om Solskjær skulle komme som ansvarlig til en Norsk klubb. Tror at med Mark Dempsey så har vi en av landets beste trenere.

Richard Hartis er vår nye keeper trener. Noe jeg personlig er glad for, syns det har vært nok talenter og keepre innom klubben siste 6-7 årene som ikke ble hva man håpet på (Lars Ivar Moldeskred og Jan Kjell Larsen) Fryktet at Espen Bugge skulle lide samme skjebne men han er i trygge hender og har bare blitt bedre og bedre utover sesongen. For utenom å være keeper trener så tar han seg av all praten til tvkameraene i pausen, så Solskjær og Dempsey kan få ta seg av spillerne og taktikken.

Richard Hartis var også sterk delaktig sammen med Solskjær når det gjaldt å få med junior laget i NextGen Series.

Det at Solskjær fikk med seg så erfarne topptrenere til a-laget betyr at endel av de tidligere treneren nå trener alderbestemtelag nedover i akerakademiet noe jeg er sikker på at vil genere flere lokale Molde spillere på sikt.

Tusen hjertelig takk til Kjell Inge Røkke som fikk hentet hjem Ole Gunnar Solskjær. Dette er virkelig starten på noe stort i Molde fotballklubbs historie.

Det er faen så morsomt å følge MFK for tiden:)

6

HarryH

Richard Hartis er vår nye keeper trener. Noe jeg personlig er glad for, syns det har vært nok talenter og keepre innom klubben siste 6-7 årene som ikke ble hva man håpet på (Lars Ivar Moldeskred og Jan Kjell Larsen) Fryktet at Espen Bugge skulle lide samme skjebne men han er i trygge hender og har bare blitt bedre og bedre utover sesongen. For utenom å være keeper trener så tar han seg av all praten til tvkameraene i pausen

"Well done!" :-)

Hartis er en herlig fyr.

Ellers helt enig i det du skriver om Dempsey også.

2

Kero79

"Well done!" :-)

Hartis er en herlig fyr.

He he håper vi får høre han bli og fornøyd til pausen idag:)

1

PapaSmurf

Det er ganske herlig at RBK bruker en fantasillion på nye spillere, mens MFK fortsetter å dra fra med spillere kjøpt for lommerusk og småpenger.

Det rare er at når RBK bruker så mye penger er det OK, men om vi gjør det så er vi et kjøpelag...

Men det er vel engang slik at Nils Johan Semb sitter i fosterstilling i dusjen hver kamp MFK vinner, siden vi da ødelegger hans visjon om RBK som et lokomotiv i norsk fotball.

Det er jo klart at alle de store kommunistnasjonene har hatt ett lokomotiv som har dratt lasset og fått vist frem hvor flinke de er til å spille fotball i det respektive landet.

"Arbeidere, foren eder for Rosenborg" blir nok innkorporert i NFFs logo etterhvert skal dere se.

5

MittMFK

Hehe godt innlegg med gode poeng.

Tror nok det er støtten fra Aker som blir litt misforstått som gjør at Molde blir hauset opp som irriterer andre. Litt kan en skjønne det siden de fleste har dårligere "sponsoravtaler" = misunnelse og for RBK sin del så har de tjent pengene igjennom CL og således irriterer det dem at lille Molde kommer så lett til pengene.

1

Floppeti-Flipp

Det rare er at når RBK bruker så mye penger er det OK, men om vi gjør det så er vi et kjøpelag...

Molde har aldri brukt så mye penger som RBK tror jeg.

I år..et år der Molde har vært relativt aktive på markedet når det gjelder å hente inn spillere, og dermed kalles "kjøpelag" og der dette liksom er forklaringen hos mange for hvorfor Molde leder tabellen, så har Molde brukt ca 1/3 av det RBK har brukt på nye spillere. Molde har hentet Eikrem, Angan, Steenslid, Ulvestad, Gatt, Cunningham, Berget, og Tripic.

Av disse er det Angan (4,5 mill), Berget (4 mill), og delvis Steenslid (2,5 mill) som har kostet noe særlig penger. Usikkert om noen av disse har klausuler som utløser deler av disse summene senere. Totalt regner jeg med Molde har brukt ca 13 mill. Til gjengjeld har vel Molde solgt for ca 22 millioner kroner (Pape 18 mill og Johansson 4 mill).

Når det er sagt, så hadde ikke jeg hatt problemer med at Molde bruke noe mer på nøkkelposisjoner der de fortsatt er svake.

Hadde dessuten vært gøy om Vinicius Dantas ble signert (free transfer), og faktisk presterte. Gjerne bedre enn RBKs 10-millioners mann. ;-)

1

OGSolkrem

Hadde dessuten vært gøy om Vinicius Dantas ble signert

Spent på dette. Lurer på hvorfor det drøyer? Trener han fortsatt med Molde, eller er han på prøvespill hos andre nå?

1

Sparedusj

Berget (4 mill)

Nei. Du kan legge på et par millioner. Strømsgodset bød 4 mill til Udinese, og det var ikke nok fordi Molde visstnok hadde bud inne på 6 mill.

1

step1

La denne på kamptråden, men den skal vel være her:

...generalprøve, ja...dvs at ting bør ligne virkeligheten. Og virkeligheten ser ut til å være et OK lag med en bra trener. Det blir ingen tsunami i Tippeligaen, men en bølge som kan vokse litt etter litt.

Keeperplassen er ikke lenger et problem, og det er jo en enorm fremgang i seg selv.

Vatshaug viser vel sin virkelige standard, dvs han er og blir en løs kanon på skuta...k a n gjøre bra ting, men gjør så mye håpløst at man nesten bør beskytte han mot seg selv.

Steen er en OK Tippeligastopper, rutinert og sterk. Litt vill, og kanskje skadeutsatt.

Den blide Eeeemil på venstresiden er opplagt en positiv kraft i laget. Ingen hyss, og raus med godis.

Verre med han på høyre, han vil vel drive Molde-pappa OGS til vannvidd. Nesten alle vokser ut av juniortrøya...men ikke Magne Simonsen.

DBH er DBH, som en pålitelig dieselmotor i laget. Med bra service gir han evige krefter på ferden. Styre kan han jo også.

Hoseth er og blir en bra spiller. I Tippeligaen vil han levere topp varer, selv om han avogtil prøver å levere ting han ikke har på lager lenger.

Eikrem er spennende, men det er til å forstå at United blir et hakk for høyt for gutten. Han passer i fotball med en liten time-delay...dvs velkommen i Tippeligaen...! Bra register, og noen veldig sterke sider...alt hemmet av en slags Steinerskolemåte, hvor tid og krefter ikke er s å viktig....kanskje han justerer dette med regelmessig TL-spill...

Makhtar...har jo det meste, men virker litt...."plombert". Sparer liksom på konfekten. Har han blitt for fornøyd av tryggheten i Molde by? Den friske, litt ville, kunsten han serverte da han var ny i trøya....kan han finne den igjen?

Pape er blitt en kvalitetsspiller. Han har det meste, fart og finter, en evne til å "streife rundt" med fremdrift, god defensivt, hodespill...kan skyte på mange vis. Om han klarer å time sakene sine, og (ikke minst) konse på oppgavene hele tida, kan han nok bli neste spiller ut på markedet. Noe han har fortjent.

Chima visste nok ikke hvor heldig valg Molde var da Lyn sank i fjor sommer. Med OGS og tryggheten i klubb og by vil hans mange kvaliteter bli dyrket. Det er en spiller som virker å ha egenskapen å bli bedre og bedre, innstilt mest på fremgang.

Angan....han er mere som et kinderegg, og fram til det blir åpnet er det vanskelig å vite hva som egentlig er oppi. Jeg har en mistanke om at det er en futsalspiller. Han kan...og kanskje nettopp derfor gjør han det...drible og finte hvem han vil. Men det synes å være uten mening. Han ser ikke ut til å vite hvor og når han skal være hvor. Og den berømte skuddfoten....hmmm...useless. Om OGS aldri så mye vil, Angan lærer ikke å score bestillingsmål.

Mostrøm. Er som en evig junior...en håper, på 4.året, han skal prestere....så kommer han til tider med gode bidrag...men det er laaangtfra nok. Han må være tenkt for 2.laget.

Glemte nesten Holm…..og det burde jeg vel nesten også (!)…..

"The young americans" kjenner jeg for lite til, men de vil vel kunne utvikles i Moldes nye treningsmiljø...med OGS, Dempsey og metoder og ressurser kommer det til å bli produsert bra spillere, sikkert også yngre,lokale talenter.

Bottom line: Alt det nye, sammen med gode kjøp, som ble umulig å få til "express", vil nok gi effekt i 2012-sesongen.....og det må være bra, selv om fansen helst vil opp på mirakelskyen fra 2009 enda raskere....

5

ZootSims

La denne på kamptråden, men den skal vel være her:

Print ut, postlegg med faktura (konsulenttjenester); att: Solskjær & Dempsey.

2

step1

...akkurat denne skal de få free of charge, i anledning våren:-)

1

MittMFK

Bottom line: Alt det nye, sammen med gode kjøp, som ble umulig å få til "express", vil nok gi effekt i 2012-sesongen.....og det må være bra, selv om fansen helst vil opp på mirakelskyen fra 2009 enda raskere....

Hvordan er status på Senghor og har du noen insidere som kan si noe om kjøp til sommeren?

Savner litt news nå :)

1

Floppeti-Flipp

Intet sett intet hørt virker det som?

1

Kero79

Savner litt news nå :)

Har ikke sett noe til step1 på aldri så lenge, er han borte?

1

PapaSmurf

Jeg fikk meg en virkelig vitamininnsprøytning i morges. Det var gråkaldt ute, jeg var så trøtt at jeg nærmest subbet fra huset og bort til bilen. En tung torsdagsmorgen siden jeg ikke har vett til å komme meg i seng etter kveldnytt. Jeg satte meg inn i den kalde bilen, og dro avgårde.

Jeg tenkte at jeg fikk sjekke radioen for å høre om det var noe som hadde skjedd i verden i løpet av natta, slo på anlegget, trykket på NRK P1, og DER en tidlig torsdags morgen slo det mot meg:

De sier denne byen er vakker, og fjorden går hvit og himmeln er blå. Fjella er steile og fagre. Men det varkreste her i byen det er, drakta med merket hvor det står MFK.

Her, her kommer Molde, og Molde her kommer vi. Vi gir det vi har, tar det vi får. Vi er her når du ligger og her når du ståååååååååår.

Jeg tror mang en medbilist fikk seg en god latter når de så meg kommer kjørende forbi i dag. Sang og skråla og fikk en aldeles fantastisk start på dagen.

Takk NRK! Dette var ene og alene verdt lisenskronene fra meg 2012.

4

MittMFK

De sier denne byen er vakker, og fjorden går hvit og himmeln er blå. Fjella er steile og fagre. Men det varkreste her i byen det er, drakta med merket hvor det står MFK. Her, her kommer Molde, og Molde her kommer vi. Vi gir det vi har, tar det vi får. Vi er her når du ligger og her når du ståååååååååår

Det er rett og slett en herlig sang som burde spilles gjevnlig på alle rikskanaler.

Bor på østlandet og savner dette.

2

HarryH

Jeg tror mang en medbilist fikk seg en god latter når de så meg kommer kjørende forbi i dag. Sang og skråla og fikk en aldeles fantastisk start på dagen.

Well done!

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...