Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva har Drillo og stilen hans egentlig betydd?

[Slettet]

113
178 svar

178 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

GiPazzini_85

Hver eneste gang noen starter en debatt rundt Drillo så skeier debatten helt ut og dreier seg mot spillerutvikling. Alle er vel klare over at Drillo ikke står bak spillerutviklingen i Norge og også har relativt få dager per år der han har spillerne tilgjengelige? Han prøver bare å sette sammen det best mulige laget utifra de beste spillerne som er tilgjengelig og med tanke på de spillerne han har å velge av så er det beundringsverdig at laget faktisk fremdeles er med i kvaliken til neste års EM. At spillerne ikke er Xavier, Messier, Ronaldoer o.l er jo ikke Drillos feil.

Og som trådstarter påpeker så hadde vi jo også flere dugelige spillere på 80-tallet, men man hadde rett og slett kompetente nok folk til å lede disse. Da Sembperioden tok slutt etter et par skuffende år, preget av skader på sentrale spillere og generasjonsskifte, så fikk man altså inn en kar som Åge Hareide som ikke bakkekontakt nok til å få utrettet noe med laget. På mange måter representerer mange av Drillo-haterne den samme naiviteten til Hareide. De vil revolusjonere noe, men de har ingen plan eller plan som passer til forholdene.

4

krakra_2

Man blir ikke god uten øving. Det er ikke(bare) genene som gjør spanjolene oss overlegne tenkisk. De har en helt annen mentalitet når det gjelder hva man skal gjøre med ballen i laget. De spiller en fotball som avler frem teknisk gode, pasningssterke spillere. Noe Drillofotballen ikke gjør.

Å spille Drillofotball på landslaget er greit nok med de spillerne vi har. Problemet sist var at mange trodde at dette var måten fotball skulle spilles på og begynte å kopiere spillestilen nedover i den aldersbestemte fotballen. Noe som gikk utover produksjonen av teknisk gode spillere. Drillofotballen bør utelukkende spilles på A-landslaget og holdes unna alt som har med spillerutvikling å gjøre.

3

steffen

Det er ikke(bare) genene som gjør spanjolene oss overlegne tenkisk.

Gener?? Tradisjon, tror jeg heller vi sier. Med riktig trening i tidlig alder kan selvsagt også norske spillere bli ballsikre.

1

Markmus

Med riktig trening i tidlig alder kan selvsagt også norske spillere bli ballsikre.

Hadde det bare vært lov å begynne i like tidlig alder som i andre land. Mye har selvsagt å gjøre med talent. Hvis man setter to eneggede tvillinger på det samme treningsprogrammet, kosthold, osv., så vil de mest sannsynlig ikke bli like gode til slutt likevel.

Uansett er det som krakra sier at dette må gjøres på klubbnivå.

2

Manisk

Jeg er helt enig. Dog tror jeg ikke Drillo hadde forandret spillestilen uansett hvor teknisk gode spillerne våre hadde vært. Drillo mener den spillestilen vi kjører nå er den beste, enten vi er Norge eller Spania.

1

Spike11

Det er korrekt at en ikke blir god uten å øve. Det er også korrekt at det neppe er genetikk alene som avgjør tekniske ferdigheter (antagelig har genene omtrent ingenting å si, utover det at en gjerne må ha en del å velge mellom for å opprettholde et høyt nivå over tid - tid her forstått som tiår), og det er til og med korrekt at psykologi spiller en ganske vesentlig rolle i fotballens verden...

...men at spanske spillere skal ha en eller annen gudegitt eller opptrent mental ferdighet som gjør dem overlegne, se, det kjøper jeg aldeles ikke. Ikke bare fordi Spania tradisjonelt har underprestert i internasjonale turneringer, men det har faktisk litt å si. Denne trådens åpningsinnlegg sier litt om å ha med seg historien. Sånt er lurt, også når det gjelder det eller de "alle" på et gitt tidspunkt geniforklarer. Der har faktisk Drillo også noe mer å fare med enn de fleste...

Når det gjelder "Drillofotballens" påvirkning nedover i systemet, ser jeg på det som en ganske annen debatt enn den jeg ønsket å påvirke her, men jeg tror jeg våger å påstå at påvirkningskraften er langt mindre enn en del tror/ønsker å tro. Det er imidlertid slik at vi har et annet syn på bredde versus elite i Norge enn en del andre steder, og det vil etter all sannsynlighet påvirke synet på det individuelle og kollektive også, selv om det ikke nødvendigvis var intensjonen.

Uansett er det siste ganske så ufarlig. Landslaget trenger ferdigheter, også når "Drillofotballen" regjerer (og vi har en viss mulighet på suksess, iallfall). Per i dag er vårt største problem mangelen på spillerkvalitet. Det blir ikke minst synlig når en sammenligner troppen med den fra omkring 1994.

1

RickiBK

Drillo eller ikke Drilo.

Spillerne som er tilgjengelige er for svake.

TL har sakket akterut i forhold til ligaer vi egentlig burde kunne sammenligne oss med.

Utenlandsproffene våre er ikke lengre profiler på sine lag som de var tidligere. Langt mere benkeslitere og til tider "fast" inventar på transferlisatene. Se bare hvor mange "hjemvendte" proffer som er i TL nå.

Ganske enkelt synd men sant.

2

Sandaas

Spillerne som er tilgjengelige er for svake.

TL har sakket akterut i forhold til ligaer vi egentlig burde kunne sammenligne oss med.

Utenlandsproffene våre er ikke lengre profiler på sine lag som de var tidligere. Langt mere benkeslitere og til tider "fast" inventar på transferlisatene. Se bare hvor mange "hjemvendte" proffer som er i TL nå.

At spillerne i dag er for svake skjønner de fleste, men man skal heller ikke overdrive problemene og rosemale situasjonen fra 90-tallet.

På den tiden hadde vi mange spillere i premier league, men da var den ligaen langt svakere enn idag, og mange av klubbene var store utelukkende pga navnet. Selv klubber som Chelsea og Man U var ikke nødvendigvis de maktfaktoren i europeisk fotball og vi hadde mange spillere i mindre klubber som Wimbledon, Oldham, Nottingham Forrest, Sheffield United m.m.

2. Juni 1996 møtte vi Aserbajdsjan til VM-kvalik. Vi stilte med Grodås (LSK), Håland (Nottingham) Berg (Blackburn) Johnsen (Besiktas) Bjørnebye (Liverpool) Rudi (Molde) Solbakken (LSK), Svindal Larsen (Stabæk), Rekdal (Lierse) Leonhardsen (Wimbledon) T.A. Flo (Brann), Solskjær (Molde) og Strandli (LSK).

Strandli var tilbake i eliteserien etter et mislykket opphold i Leeds mens i det kommende året fant både Grodås (Chelsea, men ble aldri virkelig fast), Johnsen (kjøpt til Man U), Solbakken (Wimbledon), Flo (Chelsea) og Solskjær (Man U) presumtivt bedre klubber. Det er også langt mellom de spillerne som kunne defineres som profiler på sine lag selv om vi hadde flere ute i Europa som spilte relativt fast.

Til sammenlikning spilte disse mot Hellas;

Jarstein (Viking) Høgli (Club Brugge) Demidov (akkurat kjøpt til Frankfurt) Rogne (Celtic) Hangeland (Fulham) Ruud (Odense) Riise (Fulham) Henriksen (RBK), Eikrem (Molde) Nordtveit (Mönchengladbach) Gamst (Blackburn) Grindheim (FCK), Huseklepp (Brann) Søderlund (Haugesund) Elyounoussi (RBK) Moa (Hannover) og Braaten (Toulouse).

At vi har flere hjemvendte proffer nå har nok mer med et svært endret overgangsmarked og mer penger generelt i flere ligaer. Nå er det viktigere å hente mange talent, og gjerne så tidlig som mulig (på et par år blir de da regnet som nasjonale spillere), og da er det klart at det blir mer feilkjøp og mindre tid til å overbevise en trener.

I 1996 hadde eliteserien hjemvendte spillere som Mons Ivar Mjele, nevnte Frank Strandli, Mini, Ørjan Berg, Jostein Flo, Kenneth Nysæther, Petter Belsvik, Kåre Ingebrigtsen, Myggen (som hadde et mislykket som utleid i 95 før han ble endelig solgt høsten 96 til FC Linz), Rushfeldt (som året før hadde mislykkes på et kort opphold i Birmingham), Arne Sandstø (som dro som 18-åring til Tyskland), Bent Skammelsrud og Pål Lydersen.

Det handlet like mye på 90-tallet å finne frem spillere med de riktige ekstremferdighetene og sette de sammen i et system. I dag er det ikke at spillerne ikke spillere i de og de klubbene, men at de rett og slett mangler ferdighetene som trenges. Vi har ingen som er utpreget kreative (Mykland, Bohinen, Solkbakken, men her kan Eikrem bli det), vi har ingen med godt nok tempo kombinert med arbeidskapasitet (Leo, Strand), for få med presise pasningsføter (Rekdal, Bjørnebye o.l.), for få lederskikkelser (som Bratseth, Thorstvedt, Berg, Rekdal), for få spisser som er gode feilvendt og evner til å holde på ball slik at laget får flyttet etter (Fjørtoft, Sørloth, T.A. Flo) og så godt som ingen med offensive hodestyrke (J. Flo, Håvard Flo og tildels Carew), ja kanskje vi t.o.m. mangler de naturlige klovnene som kan lette stemingen i garderoben (Mini, Bruttern). Vi sier gjerne at basisferdigheten idagens tropp er høyere enn på 90-tallet men de skriker etter de riktige ekstemferdigheten som faktisk gjøre oss i stand til dominere og vinne fotballkamper...

1

TURBRA

Uten Drillo tror jeg Norge hadde vært en dårligere fotballnasjon!

2

JLocke

Godt sagt! Jeg fikk ikke lyst til å tuppe deg i trynet nå.

-Pat

3

TURBRA

Godt sagt! Jeg fikk ikke lyst til å tuppe deg i trynet nå.

Bra. :))

1

Busby_Boy

Godt sagt! Jeg fikk ikke lyst til å tuppe deg i trynet nå

[Slettet]

1

Markmus

Det er i slike tilfeller som deg at man burde kunne gi mer enn bare én tommel.

2

JLocke

[Slettet]

2

krakra_2

Haha. Sinna mannen.

1

Markmus

Dette er fotball, ikke samfunnsøkonomi. Det som er flaut, er norske idioter som løper til England og andre land for å finne et "favorittlag" de kan være liksomsupportere av - slike som deg.

Sod off.

1

Spike11

Personlig har jeg aldri likt tommelsystemet. Det er selvsagt litt festlig å kunne slå seg på skuldra og si "hey, 90 tomler, jeg må ha skrevet noe helt fantastisk", men jeg mener nå engang at jeg har skrevet bedre og mer velfunderte innlegg her inne uten å få en eneste tommel opp.

Ikke desto mindre: åpningsinnlegget mitt har åpenbart rørt ved noe. Hvis dette noe kan bli til en saklig fotballdebatt, er jeg mer enn fornøyd.

1

Spike11

Hyggelig sagt. Takk!

Jeg håper uansett at noen er lystne på å debattere Drillo på en saklig og ordentlig måte, er mer enn middels lei kunnskapsløst tøv.

1

steffen

Drillo har blitt litt mindre arrogant med årene. Det er det mest forsonlige jeg har å si om ham.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...