Fotball - Norsk

troblix

Sukssess og fiasko i proffe utlandet.

Fleire norske utenlandsspelarar har gjort det godt. John Arne Riise hadde spesielt vellukka karriere i Liverpool i fleire år, Brede Hangeland gjer det godt i utlandet osv. Det er fleire sukssesshistorier. Dessverre er det og enkelte som fallerer. Dei var i ein god trend og i framgang, men har stagnert og stoppa i utlandet. Bjørn Helge Riise har hatt ei trasig tid ute. Heime gjorde han det bra og blei mykje brukt, men ute har han vore lite på banen. Petter Vaagan Moen blei etter kvart ein klasseangripar i Norge og Brann, men er heilt til overs i QPR i London. Kanskje Start burde lokke han tilbake til Norge? Og få fram det beste i han? Vil håpe at Huseklepp kan bli brukt og få det til i Portsmouth. Det er ikkje alltid grønast på andre sida av gjerdet, men ein del opplever gode utenlandsopphald.

1
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

PVM til Start? De ligger jo fint an til å rykke ned. Tror neppe han er interessert i det.

1

Det er ikkje alltid grønast på andre sida av gjerdet, men ein del opplever gode utenlandsopphald

For en del så er nok opplevelsen utenlands det viktige .

Om vi i Norge muligens har høye tanker om vår egen liga og mener en del spillere går til b-ligaer ( Belgia feks ) så endrer det ikke at det kan være en spennede opplevelse for spillerne

1

Det er nok kjekt med opplevingar frå det store utland, men det er og viktig å få utvikle seg i det som dei likar så godt i livet.

1
troblix Det er nok kjekt med opplevingar frå det store utland, men det er og viktig å få utvikle seg i det som dei likar så godt i livet.

Det er forsåvidt riktig at veldig mange spillere som er stjerner her hjemme fullstendig faller sammen når de prøver seg i andre ligaer. Årsaken vet jeg ikke, men tror man kan skille spillere i to kategorier, nemlig de som har internasjonalt snitt og de som ikke har det. Hangeland og Riise har vist i en årrekke at de er i besittelse av denne dimensjonen, mens jeg tror Huseklepp skal slite, på lik linje som Vaagan Moen gjør det.

Er det så dumt å søke lykken i en bedre liga? Overhode ikke. For det første er det innbringende økonomisk, og uansett hva noen måtte mene om saken er penger viktig for de fleste. For det andre tviler jeg på at utgangspunktet er å mislykkes. Man tar selvsagt sikte på å lykkes, og forutsetningen for å lykkes er i det minste at man prøver. Har man prøvd og feilet er det ingen problemer med å komme tilbake til norsk fotball igjen.

Men som sagt, det er vanskelig å forstå at gode spillere her hjemme ikke gjør mer ut av seg når de reiser ut. Jeg synes fiaskohistoriene er faretruende mange, og dette er nok en medvirkende årsak til at klubber kvier seg for å bruke store ressurser på nordmenn.

1
clavin Det er forsåvidt riktig at veldig mange spillere som er stjerner her hjemme fullstendig faller sammen når de prøver seg i andre ligaer. Årsaken vet jeg ikke, men tror man kan skill...

Jeg synes fiaskohistoriene er faretruende mange, og dette er nok en medvirkende årsak til at klubber kvier seg for å bruke store ressurser på nordmenn.

Kvier man seg for å bruke store penger på nordmenn ?

Det kommer vel litt an på fra hvor man kjøper. Norsk liga er vel ikke der hvor man bruker mest penger på å kjøpe spillere fra uansett , selv om vi har sett enkeltklubber betale mye for utlendinger fra TL . Felles for en del av disse utlendingene er vel at de brukte vår liga som et innsteg til en større liga.

1

Litt av problemet er man blant de beste i Norge, så gir det selvtillitt og man "overpresterer". Når man da havner i en større klubb med masse gode spillere rundt seg, så forsvinner selvtillitten man hadde, og man "underpresterer".

Og selv om mange klubber i utlandet har 20 ganger større budsjetter enn i Norge, så virker det som mange gjør lite for å få ut det beste av hver enkel spiller. Det virker som de overlater dette til spilleren selv. Og det kan kanskje ramme norske spillere ekstra hardt, siden de ofte kommer fra en veldig trygg tilværelse i Norge.

1
KaffeOrginal [sitat…] Kvier man seg for å bruke store penger på nordmenn ? Det kommer vel litt an på fra hvor man kjøper. Norsk liga er vel ikke der hvor man bruker mest penger på å kjøpe spill...

Kvier man seg for å bruke store penger på nordmenn ?

Hvor lett er det å selge en norsk spiller til utlandet? Inntrykket er at markedet omtrendt er tørket opp, og spillere som får muligeten utenlands er "bosmen" som det ikke er særlig sjansespill å ta inn.

Man skal ikke veldig langt tilbake for å finne tider da ikke bare de beste, men også nestbeste og tredjebeste kunne ha seriøse ambisjoner om å spille i utlandet.

Det er ikke så mange norske spillere som de siste fem-seks årene har vært bærebjelker på sine utenlandske lag. Vi har Hangeland, J.A. Riise, Carew, Gamst og Moa, pluss ett par til (jeg har ikke stående oversikt over hvordan f.eks Tettey gjør det i Rennes).

1

Det er for mye snakk om at man skal til utlandet, så fort man gjør det bra her hjemme. Hvis vi tar Henriksen som eksempel, så har han masse å lære av RBK forstatt, og store muligheter til å utvikle seg vidre her.

Synes det er for mye slik at alle som utmerker seg skal til utlandet, hold dem her hjemme, la de utvikle seg her hjemme, under trygge omgivelser!

1

Penger er viktig. Trene og spille kamper på gress også om vinteren i mildere klima.

Mæ være bedre å spille på QPR B-lag enn f eks Haugesund, trolig 8-10 ganger mer lønn, mildere klima og så er det kjekt å bo i London sikkert

1
Abernaber Samtidig er det mange spillere som ønsker en ny utfordring, og kan få sin ene proffmulighet utenlands. Hvor rettferdig er det å holde dem her når de faktisk ønsker ta denne sjansen...

Ja, selvfølgelig skal man få lov til å prøve seg i utlandet, men man må vente litt, Henriksen har ingenting på benken til en klubb utenfor Norge å gjøre, og det er ingen grunn til at han skal til utlandet enda, da han forstatt har mye å lære her i Norge og av RBK.

Hvis han forstatt er god nok om noen år, så er det ingenting som skal holde han igjen for å leve ut drømmen sin, det jeg mener er bare at man må roe det litt ned, utlandet er ikke alltid den beste løsningen for gode, unge tlaneter i TL.

det jeg synes er at så fort noen begynner å gjøre det bra her i TL så er det med en gang snakk om utlandet, og det er ikke noe hastverk mener jeg, man har mye å lære her hjemme også, så får man ta utfordringen når man er klar for det!

1
jegermessi Ja, selvfølgelig skal man få lov til å prøve seg i utlandet, men man må vente litt, Henriksen har ingenting på benken til en klubb utenfor Norge å gjøre, og det er ingen grunn til...

Hvis han forstatt er god nok om noen år, så er det ingenting som skal holde han igjen for å leve ut drømmen sin, det jeg mener er bare at man må roe det litt ned, utlandet er ikke alltid den beste løsningen for gode, unge tlaneter i TL.

For fotballspillere handler det i stor grad om å ta vare på de mulighetene de måtte få. Om en spiller får et godt tilbud fra en utenlands klubb kan man gjerne hevde at vedkommende er best tjent med å bli i TL et par år til. Problemet er imidlertid at det ikke er gitt at et nytt tilbud vil dukke opp.

"Da er han ikke god nok likevel" vil noen sikkert hevde. Mulig det, men da får han ihvertfall ingen mulighet igjen, med alt dette innebærer.

I tillegg, er det gitt at "hjemme" alltid er det beste stedet å utvikle seg? Som jeg har nevnt er det påfallende mange som dominerer stort i TL, uten å få det til i utlandet.

1
clavin [sitat…] For fotballspillere handler det i stor grad om å ta vare på de mulighetene de måtte få. Om en spiller får et godt tilbud fra en utenlands klubb kan man gjerne hevde at ved...

Ja jeg er enig i at man må ta sjangsen, men mener det er for mye hastverk med å få de til utlandet. Det har vist seg før, at utlandet ikke trenger å være noe bra for spillerne, en del eksempler er hvist til tidligere i tråden, du har også de som gjør det bra da selvfølgelig. Jeg er ikke uenig i at man skal gi de sjangsen, og at man skal sende spillere som er gode nok til utlandet, men jeg mener at så lenge de har store utviklingspotensialer her hjemme så bør de også være her, og hjelpe norske lag og norsk TL...

1
clavin Det er forsåvidt riktig at veldig mange spillere som er stjerner her hjemme fullstendig faller sammen når de prøver seg i andre ligaer. Årsaken vet jeg ikke, men tror man kan skill...

Er det så dumt å søke lykken i en bedre liga? Overhode ikke. For det første er det innbringende økonomisk, og uansett hva noen måtte mene om saken er penger viktig for de fleste. For det andre tviler jeg på at utgangspunktet er å mislykkes.

Noen ganger har jeg vært 100% sikker på at de utenlandske klubbene som har hentet norske profiler har drite på draget. Den første jeg kommer på var Harald Martin Brattbakk. En glitrende spiller i trygge og gode omgivelser i RBK, men kanskje ikke den fødte kriger for Celtic?

Alexander Ødegaard er en annen. Jeg mener, han var søppel i 75 minutt pr kamp for Viking. Hvordan den franske klubben gadd å bruke penger på han er fortsatt en gåte for meg.

PVM er en tredje. Mjøsas Beckham er en pingle i mine øyner. Selvsagt ikke Championship materiale. Burde valgt land som Østerrike eller Sveits hvis han først skulle ut.

Er det dumt å søke lykken? Tja, er det dumt å ha selvinnsikt? Jeg skjønner jo at pengene frister, men jeg kan ikke skjønne at det er bedre å få 8 mill for å kun være med på treninger enn å tjene 1-1,5 mill og ha det dritgøy, spille kjekke kamper og være "stjerne".

For all del, det er klubbene og ikke spillerne sin feil. De er de som må ha et speidernett som kan fryktelig lite om fotball, men det er lov å ha selvinnsikt også. Ødegaard er så gammel at han nyter sikkert "pensjonisttilværelsen" i Frankrike, men det må da være forferdelig kjedelig ikke å ha en jobb å gå til?

1

Lignende innlegg

Laster...