Fotball - Norsk

Juninho

Norge har statistikken med seg mot Danmark!

I forkant av det viktige EM-kval.oppgjøret borte mot Danmark, kan det være interessant å ta en titt på Drillos bortestatistikk. Siden Drillo startet på sin andre periode i 2009 har vi spilt disse bortekampene:

Tyskland 0 : 1 Norge Sør-Afrika 2 : 1 Norge Makedonia 0 : 0 Norge Island 1 : 1 Norge Sveits 0 : 1 Norge Slovakia 0 : 1 Norge Island 1 : 2 Norge Kypros 1 : 2 Norge Kroatia 2 : 1 Norge Irland 1 : 2 Norge Portugal 1 : 0 Norge

K: 11 S:6 U:2 T: 3 MF: 12-9 P: 21

Poengsnitt p/k: 1,91 Scoringssnitt p/k: 1,1 for og 0,82 imot.

Vi står altså med 6 seiere, 2 uavgjorte og 3 tap på totalt 11 bortekamper. Det gir i snitt 1,9 p pr kamp. Vi scorer relativt få mål (1,1 pr/kamp), men er tilsvarende svært gode denfensivt. Å slippe inn 0,8 mål pr bortekamp er et godt snitt! Kun Sør-Afrika og Kroatia har scoret 2 mål på oss. Svært mye tilsier at det blir en målfattig kamp i Parken, og sjansen for at det blir scoret mer enn 3 mål er nesten fraværende. Norge har på sin side scoret i hele 9 av de 11 oppgjørene. og holdt nullen i 4 av dem.

Av kamper jeg anser som "omtrent" like vanskelige som Danmark i Parken, vil jeg nevne: Tyskland, Sør-Afrika, Sveits, Slovakia, Krotia og Irland. Vi har riktignok tradisjonelt slitt svært mot Island, men jeg føler det blir feil å ta med et lag som er rangert som nr ca 120 i verden. Sør-Afrika tar jeg med fordi det var en meget vanskelig kamp, med tøft underlag og en ekstrem temperaturforskjell fra Norge. Sveits og Slovakia har vært gode de siste årene og har også deltatt i mesterskap. Slovakia nådde 8-dels nylig i VM. Irland er kanskje litt enklere i Dublin enn Danmark i Parken, men de har gode enkeltspillere og var faktisk meget gode mot Norge. Kroatia er ikke så gode som på 90-tallet, men de fortjener også å bli tolket som "like vanskelig" som Danmark.

I de 6 nevnte kampene har vi 4 seiere og 2 tap, med 7-5 i målforskjell. En kan naturligvis diskutere hvorvidt treningskamper kan sees på som en viktig faktor i denne statistikken, ettersom de spilles uten det samme alvoret som i kvalik. Men jeg mener likevel at man da må sette seg inni hver enkelt kamp. Sør-Afrika var tøff pga varmen og det faktum at vi generelt spiller mindre mot afrikanske land enn europeiske. Tyskland hadde fullsatte tribuner og var helt tydelige på at de tok denne kampen på alvor. De stilte også med sitt beste mannskap. Sveits og Slovakia tar også privatkamper på alvor - noe resultatene deres viser. Derfor har de også havnet relativt høyt på rankingen. Kroatia slo oss og var best. Irland er kanskje litt enklere enn Danmark, men ikke basert på spillet de viste mot oss. Det var marginer som reddet oss i den kampen.

Oppsummering: Sjansene for poeng i Parken må åpenbart sies å være høye. Skulle man bruke alle kampene for å regne ut sannsynligheten tilsier den at vi tar poeng i 8 av 11 kamper. Dvs i 72 % av kampene! I kampene som kan anses som like vanskelige som Danmark er utvalget bare 6 kamper, og det er neppe representativt, men det forteller at vi tar poeng i 4 av 6 kamper (67%).

Ettersom dette er en spesielt viktig kamp, mellom to nabonasjoner, kan man ikke utelukkende stole på statistikk. Men én ting er sikkert: kampen blir jevn, og Norge har en liten fordel i at de klarer seg med uavgjort. Sjansen for U/B er i mine øyne høyere enn 50 %, sannsynligvis rundt 60 %.

1
18 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"Statistik er som et miniskjørt. Det giver gode ideer, men skjuler det vigtigste."

Ebbe Skovdahl.

3

Det er kun treningskamper du nevner. Sist vi slo et lag av Danmarks kaliber på bortebane i kvalikk, da må vi helt tilbake til kampen mot Hellas i 1999. 1-0 seieren i 2003 mot Romania i Buckuresti var også veldig sterk

Ellers så leverte vi ingen sterke resultater på bortebane under Hareide, og Drillo har ennå ikke klart å slå en motstander av Danmarks kaliber på bortebane i kvalikk.

Kampen kan godt ende uavgjort, men seier vil nok være den største prestasjonen et norsk landslag har gjort på bortebane i moderne tid.(fom 90 tallet)

1
PeterCroucdh Det er kun treningskamper du nevner. Sist vi slo et lag av Danmarks kaliber på bortebane i kvalikk, da må vi helt tilbake til kampen mot Hellas i 1999. 1-0 seieren i 2003 mot Roman...

Sist vi slo et lag av Danmarks kaliber på bortebane i kvalikk, da må vi helt tilbake til kampen mot Hellas i 1999

Noe sier meg at du overvurderer Danmark voldsomt. Største prestasjon på bortebane? Jeg tør påstå at Polen på 90-tallet var flere hakk bedre enn Danmark er nå, og de banket vi 3-0 i Polen!

Forøvrig gjelder statistikken samtlige bortekamper, både kvalik og privatkamper. Mulig du anser disse treningskampene som lettere, men da må du nesten argumentere mot de argumentene jeg la fram: er f.eks. Tyskland (borte) i privatkamp enklere enn Danmark (borte) i kvalik? Jeg har mine tvil.

Jeg hevder ikke at Norge er soleklare favoritter til å slå Danmark, derimot presiserer jeg at sjansen for at vi tar poeng er meget god, dvs sjansen for U eller B. La oss være snille med Danmark og gi dem 40 % vinnersjanse. Da er det fortsatt 60 % sjanse for at Norge klarer U eller B. Norge trenger som saqt bare ett poeng i denne kampen, og det er derfor vi har statistikken med oss.

1

Faen. Statistikk er noe dritt, og nå kommer det til å gå til helvetet.

Takk skal du f... meg ha.

2
Juninho [sitat…] Noe sier meg at du overvurderer Danmark voldsomt. Største prestasjon på bortebane? Jeg tør påstå at Polen på 90-tallet var flere hakk bedre enn Danmark er nå, og de banket...

Noe sier meg at du overvurderer Danmark voldsomt. Største prestasjon på bortebane? Jeg tør påstå at Polen på 90-tallet var flere hakk bedre enn Danmark er nå, og de banket vi 3-0 i Polen!

Nei, fra 1987 til 2002 kvalifiserte ikke Polen seg til et eneste sluttspill. Danmark slo ut både Portugal og Sverige i forrige kval og de har vært med i sluttspill flere år. Polen var ikke spesielt gode da vi slo dem i 93.

"Mulig du anser disse treningskampene som lettere, men da må du nesten argumentere mot de argumentene jeg la fram: er f.eks. Tyskland (borte) i privatkamp enklere enn Danmark (borte) i kvalik? Jeg har mine tvil."

Det var bra å slå Tyskland, men det var en privatkamp og jeg ser en seier i kvalikk som langt større enn en privatkamp.

"La oss være snille med Danmark og gi dem 40 % vinnersjanse. Da er det fortsatt 60 % sjanse for at Norge klarer U eller B"

Virker som en ok vurdering.

1
PeterCroucdh [sitat…] Nei, fra 1987 til 2002 kvalifiserte ikke Polen seg til et eneste sluttspill. Danmark slo ut både Portugal og Sverige i forrige kval og de har vært med i sluttspill flere å...

Det var bra å slå Tyskland, men det var en privatkamp og jeg ser en seier i kvalikk som langt større enn en privatkamp.

Først tror jeg du må innse at Danmark pr dags dato er dårligere enn Danmark på f.eks. 90-tallet. De leverte meget svakt i forrige sluttspill, og er heller ikke like stabile som Norge. Polen hadde faktisk en del klassespillere da vi slo dem, så dette blir påstand mot påstand, men mulig du har rett.

Hva gjelder seieren mot Tyskland er jeg selvsagt enig i at den er "mindre" enn i en kval.kamp. Jeg forsøkte imidlertid å se på vanskelighetsgraden av kampene, og da er jeg ikke overbevist om at Tyskland er enklere. De ble regelrett buet ut av et fullsatt stadion som forventet seier! Det er først og fremst sammenlignbart fordi Tyskland, spiller for spiller, er langt bedre enn Danmark, og sannsynligvis topp 5 i verden.

1

Oh god. Danmark har aldrig tabt til Norge noensinne i annet end venskabskampe.

Så at statistikken skulle være på Norges side er kanskje at ta den for langt.

1

Vi undervurderer Danmark ! Når VGs kommentator Sjøli sier det er en mannsalder siden Danmark spilte god forball, glemmer han EM 1992, der Danmark slo selveste Tyskland 2-0 i finalen, og ble Europa-mester.

Jeg tror ikke Danmark undervurderer Norge.

Derfor vinner Danmark, desverre.

Jeg håper bare Norge spiller bra. Å tape med ære er realt i alle sammenhenger!

1
Juninho [sitat…] Først tror jeg du må innse at Danmark pr dags dato er dårligere enn Danmark på f.eks. 90-tallet. De leverte meget svakt i forrige sluttspill, og er heller ikke like stabil...

Først tror jeg du må innse at Danmark pr dags dato er dårligere enn Danmark på f.eks. 90-tallet. De leverte meget svakt i forrige sluttspill, og er heller ikke like stabile som Norge.

Danmark gjorde en meget god kvalifisering der de slo Portugal sist, i sluttspillet spillte de godt mot Holland inntil et fatalt selvmål. De slo kamerun. Matchen deres mot Japan var katastrofal. Danmark har faktisk vært med i VM og det er det kun de 13 beste lagene i europa som får være med på.

"Det er først og fremst sammenlignbart fordi Tyskland, spiller for spiller, er langt bedre enn Danmark, og sannsynligvis topp 5 i verden."

Norge slo ganske riktig Tyskland som er en solid prestasjon, men igjen så var det kun en treningskamp. Tyskerne gjorde mange bytter og ville teste ut ting.Danmark har vært langt mer stabile enn Norge de siste årene da de har vært i 3 av de siste 5 sluttspillene og Norge 0. For danskenes del ligger det utrolig mye prestisje i en kval kamp mot Norge som er den verste motstanderen for dem å tape mot, de vil gi alt for å vinne den.

1
Sunshougen Vi undervurderer Danmark ! Når VGs kommentator Sjøli sier det er en mannsalder siden Danmark spilte god forball, glemmer han EM 1992, der Danmark slo selveste Tyskland 2-0 i finale...

Jeg tror ikke Danmark undervurderer Norge. Derfor vinner Danmark, desverre. Jeg håper bare Norge spiller bra. Å tape med ære er realt i alle sammenhenger!

Jeg minnes: http://www.youtube.com/watch?v=XjIwUsiV5iE

Eller: http://www.youtube.com/watch?v=N7tYn9LGEfs

Eller: http://www.youtube.com/watch?v=aQCuplnQPPU

Norge vinner sine store kampe stort set alene via vennskabskampe. Der er mega forskjel og det er kun i Norge man går så mye op i det.

1
Janus20 [sitat…] Jeg minnes: http://www.youtube.com/watch?v=XjIwUsiV5iE Eller: http://www.youtube.com/watch?v=N7tYn9LGEfs Eller: http://www.youtube.com/watch?v=aQCuplnQPPU Norge vinner sin...

Norge vinner sine store kampe stort set alene via vennskabskampe. Der er mega forskjel og det er kun i Norge man går så mye op i det.

Det er ikke helt riktig. Portugal ble slått for et år siden.

Det er bare danmark og frankrike vi ikke har slått i tellende kamp av lag vi har møtt.

Du kan selvfølgelig ta med tsjekkia,kroatia,russland etc. men de har ikke eksistert spesielt lenge og russland har vi aldri møtt heller.

Norge har slått: England,Holland,Spania,Italia;portugaltyskland,Brasil m.fl

Alle disse er slått i tellende kamper.

1

Lignende innlegg

Laster...