Fotball - Norsk

tinnyme

Rødpølsene???

Hvorfor driver VG og hetser opp stemmningen og får 19.000 - helt utrolig - til å stemme over noe så dumt som "rødpølsene" - jeg gremmes.

Det er ikke noe nytt at danskene kaller oss fjellaber, men det er et gammelt kjælenavn de har på oss nordmenn. Det er bare det at noen- en journalist - plutselig har oppdaget det og totalt misforstått det hele.

1
34 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Enig. Jeg har i lang tid vært fornøyd med at norske medier ikke har kastet seg på denne barnslige ordkrigen mellom Norge og Danmark. Danskene har vært helt ekstreme til tider, og det har egentlig vært en fornøyelse å vite at de har et sånt mindreverdighetskompleks.

Jeg håpet dessuten at de norske journalistene var smarte nok til å la Drillos svare med "føttene" i morgen, i stedet for å finne ut hva vi skal kalle dem, en dag før den livsviktige kampen. Idioti av VG.

3

Enig.

Først knuser vi de i Parken og SÅ kan vi gni det inn så hardt som det går an.

1

Utrolig pinlig.

Føler at norske og danske aviser har en krig, mens de aller fleste leserne sitter og rister på hodet enten de er norske eller danske.

1

"Fjellaper og Rødpølser". Nå har jo Danmark flust med røde pølser som mange nordmenn liker å kjøpe med seg, men "rødpølser" er ikke akkurat noe hedersnavn på de danske fotballspillerne, det skal sies.. Det er det vel ikke ment å være heller?..

Idiotisk og ikke en gang morsomt kallenavn!

1

Ble flau over å være norsk da jeg leste artikkelen, og ikke minst da jeg så reportasjen med en vg-journalist som gikk rundt og intervjuet tilfeldige folk på gata i københavn med et bilde av J.A.Riise og et av en fjellape.

1

"- Så er spørgsmålet, om nordmændene kan tage sig en pølsefest efter kampen, skriver Verdens Gang."

Skreiv VG virkelig dette?? Snakk om å drite seg ut.

1
runenoreg "- Så er spørgsmålet, om nordmændene kan tage sig en pølsefest efter kampen, skriver Verdens Gang." Skreiv VG virkelig dette?? Snakk om å drite seg ut.

Enig med dere alle. Dette var å senke oss ned på danskenes nivå.

Jeg prøver alltid å motstå fristelsen for å generalisere, men det er veldig vanskelig når man snakker om fotballsupportere og nasjonsfølelse, for det er vel tuftet på nettopp generalisering. Så når jeg snakker om "danskene", så gjelder det ikke ALLE dansker...

Det er to ting jeg aldri har skjønt med danskene, og det er 1) at de synes "fjeldabe" er morsomt, og 2) at de mener de har bedre humor enn nordmenn. For meg så er dette to motsetninger. "Fjeldabe" er IKKE god humor, bare pinlig.

VG's forsøk på å svare på dårlig humor er enda mer pinlig.

1
Markmus Utrolig pinlig. Føler at norske og danske aviser har en krig, mens de aller fleste leserne sitter og rister på hodet enten de er norske eller danske.

Føler at norske og danske aviser har en krig, mens de aller fleste leserne sitter og rister på hodet enten de er norske eller danske.

Likevel så er det såpass mange som både leser artiklene og gir sine stemmer på sånne avstemminger at vg finner det ok å fortsette med dette søppelet.

Vi får de sportsnyhetene vi fortjener.....

1

19000 bondetamper fant det altså bryet verdt å stemme på dette mølet. Ikke så rent lite flaut på nasjonens vegne.

2

Det er ikke noe nytt at danskene kaller oss fjellaber, men det er et gammelt kjælenavn de har på oss nordmenn.

...og det er bestemt ikke ondt ment. Det er desuten en medie-konstruktion. Har aldrig oplevet en dansk kalde en norsk for fjeldape. Den trækkes frem fra skuffen av B.T. og Ekstra Bladet (drittaviser) når der skal skabes en "hat-stemning" (aka selge aviser).

Det er idiotisk ganske enkelt. De fleste danske elsker jo nordmænd og Norge. Hvis man var så stor en ignorant at man var i tvivl med det kan jeg bare henvise til 22. juli.

Desuten var det vist VG som i sin tid fandt på det med fjeldaper...

P.s.: http://satwcomic.com/mean-names

1
GunnarBull Enig med dere alle. Dette var å senke oss ned på danskenes nivå. Jeg prøver alltid å motstå fristelsen for å generalisere, men det er veldig vanskelig når man snakker om fotballsup...

Det er to ting jeg aldri har skjønt med danskene, og det er 1) at de synes "fjeldabe" er morsomt

Det har mer med en slags søskenkjærlighet til Norge å gjøre og litt misunnelse over fjellene. Overhodet ikke galt ment, slik som VG -journalisten tror.

Jeg vet det, jeg har bodd flere år i Danmark enn i Norge. Dessuten har de fleste nordmenn såpass med dansk blord i årene at vi like godt kunne heie på Danmark som på Norge ;)

1
AlfredoStroessner

VG blir helt rabiate hver gang det er landskamp. Vi bombarderes jo av totalt uinteressante saker i dagene opp mot kampene.

Det at de starter sendinga nå klokka 12 på VGTV er rimelig drøyt.

1
tinnyme [sitat…] Det har mer med en slags søskenkjærlighet til Norge å gjøre og litt misunnelse over fjellene. Overhodet ikke galt ment, slik som VG -journalisten tror. Jeg vet det, jeg ha...

Det har mer med en slags søskenkjærlighet til Norge å gjøre og litt misunnelse over fjellene. Overhodet ikke galt ment, slik som VG -journalisten tror. Jeg vet det, jeg har bodd flere år i Danmark enn i Norge.

Det var godt å høre, jeg tror du har helt rett. Har liksom aldri skjønt at det er noe bra skjeldsord...

1

Rødpølse er flaut, fjellape ser jeg faktisk på som et litt morsomt skjellsord. Fordi jeg vet at det blir sagt med virkelig glimt i øyet og det er litt festlig. Å komme med begrepet "rødpølse" nå så mange år etter at fjellape begynte å bli brukt, og attpåtil altså ende opp med "rødpølse" som et skjellsord er rett og slett for dumt. Jeg liker Danmark, jeg liker dansker og jeg liker faktisk det danske landslaget også.

1

Lignende innlegg

Laster...