Fotball - Norsk

GoingKronos

Start også i økonomisk krise!

Leser at Start trenger 5 millioner for å komme igjennom høsten. Kan noen med kjennskap til Start si hvor alvorlig situasjonen er? Er det et godt forhold til investorene slik at det er sannsynlig at de vil gå inn med de pengene som trengs? Har klubben andre muligheter å skaffe seg inntekter?

Og hvordan ser det ut neste år - om det blir nedrykk så må det jo kraftige kutt til, er utgiftene først og fremst spillerlønninger? Og er mange av de med høye lønninger på utgående kontrakt?

1
32 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er lenge siden vi har hørt noe om den økonomiske situasjonen i Start. godt å vite at alt er ved det gamle.

Alt ordner seg på et vis, men det er betryggende å se at ledelsen er like udugelig innen budsjettering som de alltid har vært.

1

What else is new?

Regner med denne situasonen er under kontroll, siden styret i Start var meget villige til å sprøyte inn penger for å hente spillere når overgangsvinduet var åpent.

Men jeg regner med at et nedrykk kan gjøre ting komplisert.

1

Som ledelsen sier, så har man bommet blant annet på de forventede publikumsinntektene. Ikke så uventet, Start var ikke ventet å kjempe i bunnen, og det går så klart ut over tilskuertallene.

I tillegg hadde man heller ikke regnet med trenerskiftet. Man sier jo også at man nå har gjort investeringer for å forhåpentligvis redde klubben fra et kostbart nedrykk. Etter min mening fornuftig.

Dagens ledelse har jo kuttet mye på utgiftssiden, og man har mange spillere på utgående kontrakter, slik at jeg har en følelse av at man har en form for kontroll, til tross for at man nå har problemer med likviditeten. Uten at jeg er noen økonomiekspert, så tipper jeg at denne "krisen" kommer inn på topp ti av økonomiske kriser i Start de siste femten årene. Noe som sier det meste om klubben.

1

kan ikke brann, som tilfeldigvis gikk 5 mill i overskudd, sponse start? da blir alle fornøyde og ingen trenger å betale gebyr:)

1
Kiedis Som ledelsen sier, så har man bommet blant annet på de forventede publikumsinntektene. Ikke så uventet, Start var ikke ventet å kjempe i bunnen, og det går så klart ut over tilskue...

I tillegg hadde man heller ikke regnet med trenerskiftet. Man sier jo også at man nå har gjort investeringer for å forhåpentligvis redde klubben fra et kostbart nedrykk. Etter min mening fornuftig.

Det er vel sjelden fornuftig å bruke penger man ikke har....

Men her vil vel enden på visa kanskje være at man tar en runde med sponsorene for å høre om noen vil bidra, og hvis ikke så spytter eierne inn cash.

1

Er dette alt som trengs av penger, eller kommer det i tillegg til budsjetterte publikumsinntekter i resterende hjemmekamper, som er budsjettert for høyt?

1

Herregud så skakkjørt den klubben har blitt. Er vel en viss sportssjef bosatt i NY som startet galskapen.

1
johnnyGG Herregud så skakkjørt den klubben har blitt. Er vel en viss sportssjef bosatt i NY som startet galskapen.

Det er ikke mye igjen av galskapen til Soler, selvom den på sett og vis er savnet. Og da tenker jeg ikke på luftslott-økonomien, men på engasjementet det skapte.

Nå er Start alt annet enn skakkjørt. Driften er kuttet til det marginale. At vi har fått en sportslig katastrofesesong har selsagt innvirkning på økonomien. Man budsjetterer selvsagt ikke med å ligge på sisteplass. Publikumssvikt står for to av disse fem millionene. Trenerbytte og spillerkjøp for de resterende tre millionene. Selvsagt er trenerbyttet og alle spillerkjøpene godkjent av styret og eierne, så denne mangelen på likviditet som oppstår ligger det nok ingen dramatikk i whatsoever. Styret hadde aldri godkjent spillerkjøpene dersom de overhode ikke er villige til å spytte inn penger om nødvendig. Selvsagt vil dem først prøve å komme seg gjennom høsten uten ekstra innsprøyting, f.eks vil en cupfinale komme godt med. Men om eierne må ut med noen penger, så har jeg veldig vondt for å tro at de nekter det. De har langsiktige planer for klubben, og har nok ikke kalkulert med konstant oppoverbakke.

1

Leser at Start trenger 5 millioner for å komme igjennom høsten. Kan noen med kjennskap til Start si hvor alvorlig situasjonen er?

Situasjonen i Start er alvorlig. Alt er som det pleier aa vaere med andre ord

1
Corvus Skal ikke stor IQ til for aa skjonne at folk som jobber paa oppsigelse kan finne paa aa stikke naar som helst. Dette maatte styret i Start selvsagt allerede foer sesongen ha innset...

Tørum hadde jo en kontrakt, og kunne jo sånn sett ikke plutselig bryte denne uten at Start gikk med på det. Burde man tatt høyde i budsjettet for at man måtte skifte ut deler av trenerteamet midtveis? Kanskje, men jeg tviler på at det er andre klubber som baker slikt inn i et budsjett.

Når det er sagt, så er det vel snart slik at enhver tippeligaklubb bør budsjettere med ett trenerskifte hver annen sesong.

1

Lignende innlegg

Laster...