Fotball - Norsk

Kalle73

Danmark - over og ut....

Jeg har likt Danmark, ofte feriert der og følt meg hjemme som nordmann i Danmark, inntil nå....

Greit nok at Norge ble rundspilt, greit nok at vi taper så det suser. Greit nok at norske tabloider er latterlige i sine forsøk på å piske opp stemningen mellom landene før kampen i Parken.

Jeg mener med hånden på hjertet at tapet i går i all hovedsak skyldes spillernes innsats, det blir for halvhjerta, ukonsentrert og tamt. Vi har sett før at organiseringen fungerer når spillerne er fokuserte og har innsats i spillet. Norge var langt unna sitt beste da det gjaldt som mest.

Så over til seierherrene. Danskene spiller OK fotball, ikke noe mer enn det. De er langt unna den effektive gladfotballen som det danske landslaget stod for på 80- og 90-tallet. I går virket det som de lyktes med mye, for en gangs skyld.

Men hoveringen, sjølskrytet og måten Norge hånes på i dag både av dansk media og danske spillere synes jeg går over alle støvleskaft. De er til og med værre en norsk media var etter at vi nokså heldig vant kampen mot Island. Det er kvalmt og får meg til å føle noe jeg aldri før har følt mot vår nordiske nabo i sør: AVSKY!

Så takk for meg Danmark, jeg har fått nok av dere for en god stund fremover......

8
113 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

dansk media

Danske tabloider ja. De er like representantive for den danske borger som Se og Hør er for nordmenn. Men du vil kanskje ta ansvaret for se og hør sine meninger? Eller du kaller kanskje dansker for rødpølser?

Tiltross for at deler av dansk media har vist sitt vante mindreverdighetskompleks, så har det vært stort press på de danske spillerne. Synes ikke de har reagert på noen uvanlig måte.

1

Men hoveringen, sjølskrytet og måten Norge hånes på i dag både av dansk media og danske spillere synes jeg går over alle støvleskaft.

Ja, for VG og Dagbladet hadde garantert ikke vært proppfulle med tilsvarende kvalme oppslag med Riise, Gamst og Co. om resultatet hadde blitt omvendt. Neida.

1

Nå ja.. Intet er nytt under solen... Danskene har alltid sett på oss nordmenn som enfoldige og sære... Grunnen til at de er hyggelige mot oss er at vi legger igjen sykt med penger der som turister....

De utplyndra Norge i 400 år.... Startet kriger mot svenskene, tapte, og ga svenskene deler av Norge som erstatning...

Så dansker har aldri gjort noe godt for oss nordmenn... Hvis ser bort i fra litt havresuppe de sendte til oss etter krigen....

Det er svenskene som er våre sanne brødre....

2

Skottetoget skyldtes en krig danskene startet... Den første krigen mot Karl XIII var det danskene som startet, men du skal få rett i henhold til den andre.... Under krigen hjalp svenskene uendelig mange nordmenn... Og motstandsfolkene hadde HK i Stockholm... Legger vi til at de "gav" oss vår selvstendighet i 1905, uten å gå til krig, så ser de fleste at de er våre sanne brødre... :-)

2
_1917_ [sitat…] Ja, for VG og Dagbladet hadde garantert ikke vært proppfulle med tilsvarende kvalme oppslag med Riise, Gamst og Co. om resultatet hadde blitt omvendt. Neida.

Ja, for VG og Dagbladet hadde garantert ikke vært proppfulle med tilsvarende kvalme oppslag

VG og dagbladet holder faktisk et skyhøyt bedre nivå enn danske medier, på akkurat dét området.

Erdet lov å håpe på at den globale oppvarmingen går amokk og at det snart er 'støvelføre' i Danmark... ?

1
DietCoke [sitat…] Dette skyldes jo i stor grad norsk, militær opprustning i forberedelsene til en uavhengighetskrig.

Jeg tror danskene har et mindreverdskompleks, litt sånn som vi har i forhold til Sverige.

I sportslig sammenheng så er Danmark gode i håndball (som oss), ganske gode i fotball (hakket bedre enn oss), og så har de noen få enkeltutøvere i noen sommeridretter.

I vinteridrett er de omtrent på linje med Island, det vil si nada.

Det forklarer ihvertfall denne merkelige latterliggjøringen som media driver med. Jeg er helt enig i at media overdriver og neppe representerer den jevne danske, men hva er det man sier? Ingen røyk uten ild?

1

Jeg kan ikke fatte at danskene er så jævla kjepphøye rundt egen spillestil kontra vår. 9 av 10 pasninger igår gikk jo mellom forsvarsleddet. Selv vi spilte mer direkte, på en rimelig dårlig dag. Lite effektivt og jeg ble ikke imponert over spillet. Noen av spillerne var gode, men "fin fotball"? På ingen måte.

1

Jeg har likt Danmark, ofte feriert der og følt meg hjemme som nordmann i Danmark, inntil nå....

Vi er så imødekommende at vi vil alt for at sjarmere deg i gulvet igen.

Ikke være bitter nå vel?

2

@ Gunnar bull: Jaeh danske liker at vinne, men mindreverdskomplekset vårt er mest rettet mot Tyskland for man er åh så internasjonal.

Tror ikke Norge er i den kategori. Norge ses som Danmark vol. 2 er mit personlige indtryk.

Men de danske er ikke så "fine" som du vil gjøre det. De fleste danmske er store supportere for Norge ved eksempelvis Vinter-VM/OL/EM. Den nest største supporter gruppe for Norge under VM her i Norge var jo de danske. Har selv med 4 danske gutter feiret nytår i München, for neste dag tage til Garmisch Partenkirchen og supporte de norske der med norske flag osv.

Så den der ting med adskillelse er bare noe du vil ha det til.

1
Janus20 @ Gunnar bull: Jaeh danske liker at vinne, men mindreverdskomplekset vårt er mest rettet mot Tyskland for man er åh så internasjonal. Tror ikke Norge er i den kategori. Norge ses s...

@ Gunnar bull: Jaeh danske liker at vinne, men mindreverdskomplekset vårt er mest rettet mot Tyskland for man er åh så internasjonal.

Jo, jeg vet jo at danskene ynder å se på seg selv som urbane sør-europeere, med sitt "avslappede" forhold til alkohol. Det som er nord for Danmark er liksom litt annenrangs og bondete :-)

Selv anser jeg dere mer som en gjeng med forfylla bønder, men jeg vet at jeg generaliserer på grunn av et par svært dårlige personlige erfaringer med danske journalister.

1

Jeg er glad i Danmark, men liker dårlig at de har utviklet seg fra å være et varmt, åpent og tolerant samfunn til å bli et av verdens mest rasistiske og lukkede land i løpet av de siste par tiåra. Fotballarrogansen deres kan jeg leve med, xenofobien not so much.

1
GunnarBull [sitat…] Jo, jeg vet jo at danskene ynder å se på seg selv som urbane sør-europeere, med sitt "avslappede" forhold til alkohol. Det som er nord for Danmark er liksom litt annenrang...

Jo, jeg vet jo at danskene ynder å se på seg selv som urbane sør-europeere, med sitt "avslappede" forhold til alkohol. Det som er nord for Danmark er liksom litt annenrangs og bondete :-)

Haha. Ja godt du sagde ord på det som jeg ikke kunne. Det er desværre sant. De fleste danskes opkjøb av Berlin'ske leiligheter til frankofilismen ja der er det hele rettet mot sør-europa. Det er som om at Danmark manisk vil ikke være en del af Skandinavia (men det er jo et faktum).

Men for mig personligt, så slå det hele sammen (Danmark-Norge).

Jeg synes bare ikke du skal lade dårlige journalister bestemme over et helt folk. Jeg har mødt søte, deilige nordmenn, men også møtt det motsatte. Jeg synes det første skal præge mit syn på norrmen.

1
Janus20 1. Du tænker på DF? De ryger ut den 15. september. 2. Har du vært i DK fornylig? Er det et lukket land synes du? 3. Danskene er de mest lykkeligste i verden.

Venstre har like mye av skylden for det brune klimaet i den danske politiske debatten som DF, men jeg håper du har rett i de ryker ut. Påstanden om at danskene er de mest lykkelige i verden skal jeg ikke imøtegå her, men jeg har en mistanke om at den gjelder etniske dansker. Hvis du ikke har fått med deg den ekstreme høyredreiningen i det danske samfunnet siden årtusenskiftet er du blind. Har heldigvis god tro på at høyrevinden i Danmark vil snu da dere egentlig er et vennlig og inkluderende folk.

1
Janus20 [sitat…] Haha. Ja godt du sagde ord på det som jeg ikke kunne. Det er desværre sant. De fleste danskes opkjøb av Berlin'ske leiligheter til frankofilismen ja der er det hele rettet...

Jeg synes bare ikke du skal lade dårlige journalister bestemme over et helt folk. Jeg har mødt søte, deilige nordmenn, men også møtt det motsatte. Jeg synes det første skal præge mit syn på norrmen.

Janus, du har så rett, så rett. Jeg liker heller ikke å generalisere, men det er vanskelig å la være når man snakker om nasjonalistiske fellestrekk.

1
Stroemsoe Venstre har like mye av skylden for det brune klimaet i den danske politiske debatten som DF, men jeg håper du har rett i de ryker ut. Påstanden om at danskene er de mest lykkelige...

at den gjelder etniske dansker.

Joeh de er også den mest tilfredse og lykkeligste invandrer gruppe i verden,

Jeg vil ik forsvare den nuværende politik. Er dybt imod! Jeg synes DF er flaut og et symptom på et land som dvæler ved fortiden som Danmark gør. Danmark elsker fortiden og elsker det faktum det er den ældste stat i verden, at man (sammen med Norge) var en stormagt etc.

Men det ændrer ikke ved at der en vis forvirring p.t. hvor DK skal hen. Der er valg til DK 15. september og håber inderligt at DK får den 1. kvindelige statsminister.

Men at DK er et lukket land er helt feil. Danskene er generelt mere åbne end norrmen er hva? Og DF er på omkring 12 pct, Hvad er Frp?

1

Lignende innlegg

Laster...