Fotball - Norsk

neWhouZe_78

Tromsø - Godset *Kamptråd*

Sted: Alfheim stadion

kl: 18.00

Det er et gulljagende Tromsø som tar i mot Godset til denne høstkampen i Flomlys. Undertegnede setter umåtelig pris på disse kampene. Det er noe magisk over kalde høstkamper i flomlys:)

Tromsø ligger på andreplass i tippeligaen, ni poeng bak suverene Molde men med to kamper mindre spilt, og trenger virkelig en trepoenger for å holde liv i gulldrømmen. Tromsø har generelt et meget godt balletak på Godset når de gjester Alfheim. Vi må helt tilbake til 09.05.96 for å finne siste godsetseier i Tromsø.

Godset ligger på en respektabel fjerdeplass så langt i årets serie, men har den siste tiden vist en synkende formkurve. De seks siste kampene har resultert i fem uavgjorte og ett tap. Godset trenger virkelig en seier snart hvis de skal holde liv i drømmen om medalje.

Mulig lag Tromsø: (Tar utgangspunkt i forrige lagoppstilling)

Sahlman

Nordby - Koppinen - Bjørk - Yndestad

Johansen - Andersen - Holm - Jensen - Drage

Mos

Mulig lag Godset:

Aunan - Aas - Birger - Vilsvik

Abu - Konradsen

Sankoh - Nordkvelle - Storflor

Kamara

Jeg er rimelig sikker på at Tromsø cruiser inn til en enkel seier i denne kampen. Dette baserer jeg på at Godset har ligaens dårligste spisser, samt at dt har vært en del intern uro i kubben i det siste med brødgjøken Keitas frontalangrep på Deila. Det at all statistikk, samt godsets elendige borteform, peker på Tromsøseier hjelper heller ikke på troen på at Godset skal få med seg noe herfra.

Mitt tips: 2-0

3
127 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Blir trolig tap, men gud å deilig det hadde vært med en 3 poenger etter alle disse kampene hvor vi har rotet bort seieren.

1

Det er snakk om at Ciss tar høyrebacken i stedet for Norbye. Vet ikke helt hvorfor. Norbye spilte en av sine beste TIL-kamper sist mot Stabæk, men det rulleres kanskje litt på noen spillere nå som det er anledning til det og Ciss er et brukbart alternativ på høyre, selv om han trives best på venstre.

TIL må vinne for å ha håp om å henge med i gullkampen. De må også helst slå både Aalesund borte og definitivt Molde hjemme i tillegg.

TIL må være like grundige og tydelige i spillet sitt som i de andre kampene på Alfheim. Hvis TIL vinner blir det årets tiende hjemmeseier, noe som er veldig bra uansett og er noe å kunne være godt fornøyd med.

1
Randommaster1001 Dette kommer til å bli stygt. Enkleste tre-poengeren for Tromsø i år.

Enkleste tre-poengeren for Tromsø i år.

Håper det. Den eneste lille trøsten ved at Molde flakser seg til seiere er at de ikke får all verdens målforskjell av det. Godset er likevel ikke noe enkel motstander, selv utenfor Marienlyst. Den gode tabellplasseringen er ikke tilfeldig. TIL må kjempe hardt for å vinne.

Med Kara tilbake blir det kanskje vanlig 4-4-2 på Alfheim med Rushfeldt og Mos på topp, men usikkert hvem som tar den ene midtbaneposisjonen da av Andersen eller formspiller Johansen.

1
Jeremenko [sitat…] Håper det. Den eneste lille trøsten ved at Molde flakser seg til seiere er at de ikke får all verdens målforskjell av det. Godset er likevel ikke noe enkel motstander, sel...

Med Kara tilbake blir det kanskje vanlig 4-4-2 på Alfheim med Rushfeldt og Mos på topp, men usikkert hvem som tar den ene midtbaneposisjonen da av Andersen eller formspiller Johansen.

Jeg ser egentlig ikke noe problem med å fortsette i 4-5-1, da jeg synes laget blir mye mer bevegelig uten den statiske Rushfeldt på banen. Dog har han jo ikke vært dårlig i år heller, så det er vel egentlig det samme.

For et meningsløst innlegg :D

1
Lachbe [sitat…] Jeg ser egentlig ikke noe problem med å fortsette i 4-5-1, da jeg synes laget blir mye mer bevegelig uten den statiske Rushfeldt på banen. Dog har han jo ikke vært dårlig...

Jeg ser egentlig ikke noe problem med å fortsette i 4-5-1,

Det er ikke noe problem å variere dette i forhold til motstander og kampsituasjon heller. TIL fungerer godt i begge og har spillere som kan brukes i begge formasjoner. TIL har vært solide hjemme i 4-4-2 og har hatt bra effekt av å legge om hvis det ikke fungerer optimalt. Mot Stabæk slet vi hjemme i 4-4-2, men snudde kampen ved å legge om. Da vi møtte dem borte sist startet vi i 4-5-1 og fikk etterhvert kampen inn i vårt spor.

1
Jeremenko Det er snakk om at Ciss tar høyrebacken i stedet for Norbye. Vet ikke helt hvorfor. Norbye spilte en av sine beste TIL-kamper sist mot Stabæk, men det rulleres kanskje litt på noen...

Det er snakk om at Ciss tar høyrebacken i stedet for Norbye. Vet ikke helt hvorfor. Norbye spilte en av sine beste TIL-kamper sist mot Stabæk

Du kan ikke være seriøs. Norbye spilte sin klart dårligste kamp. Mister mannen sin ved begge målene og var stort sett feil posisjonert i 90 minutter. Han er milevis unna tippeliganivå og det er helt naturlig at Ciss får sjansen, selvom høyreback ikke er hans naturlige posisjon så tror jeg han takler det helt fint og det skal strengt tatt mye til for å falle ned på Norbye sitt nivå.

1

Ciss starter som høyreback på grunn av endel grove defensive feil fra Norbye i de siste kampene. Norbye er kanskje best av de to offensivt, men Ciss har vært meget god på trening, og vurderes som det beste alternativet akkurat nå. Norbye har spilt mye siden Høgli dro, og kan vel ha godt av en kamp på benken. Ellers antyder Høgmo i gårsdagens iTromsø at Rushfeldt kan få sjansen fra start. Det betyr vel i så fall 4-4-2 med ham og Mos på topp. Dette er en kamp som TIL bør og "må" vinne, og alle TIL-supportere vet at sjansen dermed er ganske stor for at vi går på en mine. Men for all del, jeg tror vi vinner!

1
GoingKronos [sitat…] Du kan ikke være seriøs. Norbye spilte sin klart dårligste kamp. Mister mannen sin ved begge målene og var stort sett feil posisjonert i 90 minutter. Han er milevis unna t...

Jeg er dønn seriøs. Norbye hadde en god 2. omgang og spilte med større selvtillit enn før. Første målet var mest av alt et drømmetreff av Andersson. Det andre målet kom etter innlegg fra Stabæks høyreside da TIL havnet litt i ubalanse. Norbye er ikke noe trygg løsning, men poenget med å gi han tillit må være at han skal spille på seg selvtillit og bli tryggere. Sist kamp var positiv i så måte, synes jeg. Han bidro langt mer offensivt og fikk brukt farten sin. Det er jo farten hans vi må få utnyttet, han blir aldri en ny Høgli en mot en.

1
Jeremenko Jeg er dønn seriøs. Norbye hadde en god 2. omgang og spilte med større selvtillit enn før. Første målet var mest av alt et drømmetreff av Andersson. Det andre målet kom etter innle...

Første målet var mest av alt et drømmetreff av Andersson. Det andre målet kom etter innlegg fra Stabæks høyreside da TIL havnet litt i ubalanse. Norbye er ikke noe trygg løsning, men poenget med å gi han tillit må være at han skal spille på seg selvtillit og bli tryggere.

Han mister mannen sin på begge målene, Andersson får alt for mye rom og når TIL spiller med så trang backfirer så er det for å være oppi spillerne. Norbye sov/var feilplassert. Norbye sin mann løper på tvers gjennom hele feltet på 2-1 målet og Norbye ser rett og slett ut til å glemme å følge Pálmason. Det er en elementær feil.

Og alle vet at Ciss er et langt større talent, han er yngere og med større ferdigheter. Så hvorfor skal man ikke utvikle Ciss i stede for å gi fornyet tillit til en Norbye som neppe noen gang blir en tippeligaspiller. Tror han er ferdig etter sesongen uansett, ny høyreback står nok høyt på listen over nye spillere til 2012-sesongen.

1

Jeremenko: Man skal aldri si aldri. Høgli har en enorm fotballintelligens, og er uerstattelig for TIL. Norbye har sin styrke offensivt, men er lærevillig, og har tatt store steg denne sesongen. Han har mye å gå på en mot en defensivt, men jeg har stor tro på at vi allerede neste sesong vil se ham som en mer komplett høyrebacdk. Og til siste taler: Norbye er definitivt ikke ferdig i TIL etter sesongen 2011. Ciss er først og fremst backup/etterfølger for Yndestad.

1

Nå skal jeg ikke gjøre det, men jeg har helt til jeg våknet idag vært klar på at jeg faktisk sku se ferdig United - Chelsea før jeg begynte på denne kampen.

Men, det fant jeg ut var absurd. Ikkje braaaa liksom.

Dog taper vi på huet å ræva idag. Det er dumt.

1
HuiBuorre Jeremenko: Man skal aldri si aldri. Høgli har en enorm fotballintelligens, og er uerstattelig for TIL. Norbye har sin styrke offensivt, men er lærevillig, og har tatt store steg de...

Og til siste taler: Norbye er definitivt ikke ferdig i TIL etter sesongen 2011.

Hvordan vet du det? Var jo bare tilfeldigheter at han ikke forsvant før sesongen, og nå har han fått endel kamper og han har ikke tippeliganivået inne.

Jeg tror det blir retur til TUIL, hvertfall om de klarer opprykk.

1
GoingKronos [sitat…] Hvordan vet du det? Var jo bare tilfeldigheter at han ikke forsvant før sesongen, og nå har han fått endel kamper og han har ikke tippeliganivået inne. Jeg tror det blir r...

Hvordan vet du det? Var jo bare tilfeldigheter at han ikke forsvant før sesongen, og nå har han fått endel kamper og han har ikke tippeliganivået inne.

Da Høgli ikke ble erstattet må det bety at trenerne hadde tro på at Hans Julius var klar og god nok. Det viktigste er at han unngår skader og kan ta noen steg i løpet av høsten, men da må han også få tillit. Jeg er enig i at Ciss er en spiller av et helt annet kaliber, men han er ikke høyreback.

1
Rosenborg-tilhenger

Hvis ikke Tromsø vinner i kveld på hjemmebane, så kan selv 2 plassen i serien bli tøff fremover med Brann rett bak og kanskje også RBK etterhvert. Det blir tøffe tak for alle lag fremover nå som ønsker å kjempe der opp.

1

TIL kan vinne resten av kampene og vil i så fall ta gull, men vi kan også tape resten av kampene, og kan da bli tatt igjen av absolutt alle lagene bak oss på tabellen. Det eneste som er sikkert er at vi ikke rykker ned.

1
Jeremenko Det er snakk om at Ciss tar høyrebacken i stedet for Norbye. Vet ikke helt hvorfor. Norbye spilte en av sine beste TIL-kamper sist mot Stabæk, men det rulleres kanskje litt på noen...

Det er snakk om at Ciss tar høyrebacken i stedet for Norbye. Vet ikke helt hvorfor. Norbye spilte en av sine beste TIL-kamper sist mot Stabæk,

Noe som skulle fortelle det meste om vårt store problem på høyreback. Hvis det var en av Norbyes beste kamper, beviser det bare at han ikke holder eliteseriemål.

Han var involvert i de fleste sjansene Stabæk skapte mot oss, og helt feilplassert på begge scoringene til Stabæk. Han var riktignok bedre offensivt enn på lenge, men det veier ikke opp for hans meget svake spill i egen sone.

Vi må ha ny høyreback i vinter.

1

"Sigurd Rushfeldt spiller kanskje" meldes det i Tromsø. Det har nesten blitt en slags andektighet over at legenden "kanskje" trekker på seg trøye nummer 10 og entrer banen for innsats. Som om hver kamp nå er en historisk begivenhet i avslutningen av en epoke og at man må få med seg de siste kampene til den store målkongen som vil bli snakket om i generasjoner.

1
Jeremenko [sitat…] Da Høgli ikke ble erstattet må det bety at trenerne hadde tro på at Hans Julius var klar og god nok. Det viktigste er at han unngår skader og kan ta noen steg i løpet av h...

Det er strengt tatt ikke Norbye heller, han er en kantspiller som er omskolert til back. Men han mangler posisjoneringsevnen og fotballforståelsen til å spille back.

Og det sier jo litt når en venstreback blir foretrukket som høyreback foran Norbye - det er vel et ganske sterkt signal på at dagene hans i TIL er talte. Han fikk en fair sjanse, men holdt desverre ikke nivå.

1

Er du en sånn type som MÅ ha rett, eller kan du akseptere at folk har forskjellige oppfatninger om for eksempel kvaliteten til en fotballspiller? Jeg spør fordi jeg unngår å diskutere med personer av den første kategorien.

1
GoingKronos Det er strengt tatt ikke Norbye heller, han er en kantspiller som er omskolert til back. Men han mangler posisjoneringsevnen og fotballforståelsen til å spille back. Og det sier jo...

Det er strengt tatt ikke Norbye heller, han er en kantspiller som er omskolert til back. Men han mangler posisjoneringsevnen og fotballforståelsen til å spille back.

Han har da spilt mer back enn kant. I TUIL var han mest back og var på ungdomslandslag som back.

Posisjoneringen er ikke helt god og han er ikke taktisk god nok defensivt, men han har hatt for mange skader og spilt for lite på toppnivå.

Jeg tror ikke han hadde mer enn noen få TL-minutter før han skulle ta over backen etter landets og klubbens gjennom tidene suverent beste høyreback. Det er snakk om å hoppe etter Wirkola i Holmenkollen uten å ha prøvd noe mer enn 50-metersbakker før.

1

Lignende innlegg

Laster...