Fotball - Norsk

ketila

Ny regel trengs!

Dette er neppe noe nytt, men likevel veldig aktuelt. Norsk toppfotball er blitt en lek for managere og investorer, hvor speidere reiser verden rundt, spesielt Afrika, Brasil og Øst-Europa, for å kjøpe billige, gode spillere, mens norske fotballtalenter sitter på benken og spiller på B-laget. Da kommer man tilbake til det evige spørsmålet: Hva er vitsen med det hele? Skal ikke spillet gå ut på å se om våre gutter (eller jenter) er bedre enn de andres gutter? Hva er vitsen når enkelte lag spiller med 9 utlendinger. Vel og bra å hente inn gode spillere som kan være til inspirasjon og læremestere for de unge lovende, men ikke fylle opp hele laget. Nå er det de som har de rikeste onklene som vinner? Lokal tilhørighet er borte. Dermed også interessen og tilskuerne!

Jeg mener man må innføre en regel om at et lag kan max ha 2 utenlandske statsborgere på banen og at alle de resterende spillerne må ha hatt norsk statsborgerskap i minst 10 år.

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Rosenborg-tilhenger

jeg synes trådsetter melder seg ut av ambisjonene om at norske lag skal kunne hevde seg ute i Europa. Det blir for meg uforståelig at man skal selge våre beste spillere, og ikke kunne ersatte disse med samme kvalitet. Den kvaliteten finner vi ikke i Norge - eller det er umulig å få kjøpt dem. Det kan ta år før en klubb har en norsk spiller av samme kvalitet igjen. Selges flere blir det enda vanskeligere å erstatte disse med egen produserte spillere.

I fjor solgte RBK fire av sine beste spillere, to av dem var norske, før dem Tettey, de ble ersattet med norske spillere som Holm, Høiland og Jamtfall, alle er skadet og først nå er Høiland klar. I år er Skjelbred solgt. Nå henger proffklubber seg over Henriksen.

For meg blir det så naivt, historieløst og mangel på kunnskap på det som skjer i Europa,som er blitt global, når man ser på RBK som synderen her. RBK må forholde seg til virkelighen. Jeg forstår at klubber uten internasjonale ambisjoner kan ha slike tanker, men det har RBK.

1
Rosenborg-tilhenger jeg synes trådsetter melder seg ut av ambisjonene om at norske lag skal kunne hevde seg ute i Europa. Det blir for meg uforståelig at man skal selge våre beste spillere, og ikke ku...

jeg synes trådsetter melder seg ut av ambisjonene om at norske lag skal kunne hevde seg ute i Europa.

Er det bare meg, eller er det paradoksalt at trådstarter, med angivelig tilhørighet i lov og ordenspartiet FrP, ønsker lover som ikke er forenlig med annen lov/avtale (eks. arbeidsinnvandring innen EØS), bare fordi lov/avtale ikke passet denne gang (man får for mange utlendinger/svarte i norsk fotball)?

1

Det er et problem med alle svartingene i norsk fotball.

Nei, det synes jeg ikke. At det finnes mange med brun hud, som er norske er jo ikke noe nytt. Vi har Carew, Tettey, Moa, etc.

1
Slettet-AMX_QA

Jeg mener man må innføre en regel om at et lag kan max ha 2 utenlandske statsborgere på banen og at alle de resterende spillerne må ha hatt norsk statsborgerskap i minst 10 år.

Dette ville vært selvmord.

Vi hadde rast på rankingen. Nivået hadde vært så lavt at de norske spillerne som reiste ut hadde falt helt igjennom, da nivåforskjellene blir hundre ganger mer synlig.

Se til Premier League - hvor mange engelskmenn spiller der?

1
Slettet-AMX_QA

Jeg er mye heller for at man dropper utlendingskvota, og stiller et ganske høyt mimimumskrav til antall nordmenn i troppen. Kanskje et saftig minimumskrav på lokale spillere (mulig denne allerede finnes, i mindre grad) i troppen.

1
bønna1 [sitat…] Er det bare meg, eller er det paradoksalt at trådstarter, med angivelig tilhørighet i lov og ordenspartiet FrP, ønsker lover som ikke er forenlig med annen lov/avtale (eks...

paradoksalt

Jeg synes egentlig disse påleggende fra EU presser oss for langt i retning globalisering, men det er en annen diskusjon. Forslag innebærer i så fall at det må lages unntak fra reglene. Hvis vi skal gi slipp på retten til å være herre i eget hus, må Grunnloven endres. Dette er en litt annen debatt.

Jeg har mange meninger som typisk ikke deles av Frp-folk.

1
Rosenborg-tilhenger jeg synes trådsetter melder seg ut av ambisjonene om at norske lag skal kunne hevde seg ute i Europa. Det blir for meg uforståelig at man skal selge våre beste spillere, og ikke ku...

Jeg forstår at klubber uten internasjonale ambisjoner kan ha slike tanker, men det har RBK.

Men hvordan kan det gå an å innbille seg at 'vi' er så gode når 'vi' er det samme som 9 utlendinger. Jeg ser selvsagt at mange driver på den måten i Europa, men jeg synes ikke det alltid er om å gjøre å dilte etter alle andre. En må heller prøve å gjøre det som er riktig. Hvis en person hadde penger nok, f.eks. Bill Gates, så kunne han ha kjøpt alle spillerne på ManU + Ferguson og vunnet serien i Norge hvert år, med draktene til Tufte IL. Men hadde det vært så moro? Kanskje Solskjær får til en deal med ManU og lager en leasingavtale som gjøre at Molde blir uslåelig i Norge de neste 100 årene. Moro? Neppe!

(Jeg hadde i utgangspunktet ikke RBK i tankene)

1
ketila Har du stått opp også!!?

Ja , go morrronn. Kan forsåvidt være enig med deg at der bør være et tak , men eg synnest at to med ikkeNorskpass blir noe snevert. 4 eller 5 uten Norsk pass i elveren høres litt mer realistisk ut . Eller men du at ett visst antall ikkenorske i A-lagstallen er mer hensiktsmessig ?

1

Nå er det 16 lag i øverste div. Hvis du er et stort talent og ikke får spille får du flytte på deg. Muligheten for spill har aldri vært større. Bekymringen nå bør være kvalitet ikke talent - spilletid.

1

Ser ikke noe behov for ny regel. RBK har ni utlendinger, hva så? Så lenge talentene får godt med spilletid, så har det ikke noe å si om de spiller med etablerte norske spillere eller utlendinger. Jo bedre medspillere de har jo bedre blir også disse talentene.

Bekymret hadde jeg først blitt på RBKs vegne vis talentene ikke hadde vært i klubben eller fått spilletid.

1

De aller fleste på både U21 og G19-landslaget er vel rimelig faste på sine klubblag nå? Syns talentbruken er bra. Det er jo viktig å ikke overdrive også.

1
NufcRbk Ser ikke noe behov for ny regel. RBK har ni utlendinger, hva så? Så lenge talentene får godt med spilletid, så har det ikke noe å si om de spiller med etablerte norske spillere ell...

Så lenge talentene får godt med spilletid, så har det ikke noe å si om de spiller med etablerte norske spillere eller utlendinger.

Hva er godt med spilletid? En halvtime nå og da blir ikke det samme. Det er jo nettopp spilletid de ikke får når laget stiller med 9 utlendinger fra start. Hva er da poenget med fotball? Som sagt: Bill Gates kunne kjøpe ManU+Fergus og blitt norske mestre med Tufte IL sine drakter hvert år. Evt. så kunne Solskjær leie inn Giggs og Rooney til de siste kampene? Hvem synes det er moro å vinne på den måten? RBK synes det åpenbart er OK etter at de kastet gamle Eggen sine filosofiske leveregler overbord: RBK skal være med trøndere - for trøndere. Det blir som å skru ut bunnpluggen - da går det jo rett til bånns!

1
ketila [sitat…] Hva er godt med spilletid? En halvtime nå og da blir ikke det samme. Det er jo nettopp spilletid de ikke får når laget stiller med 9 utlendinger fra start. Hva er da poeng...

Svenson og Henriksen spiller vel omtrent det som er av kamper, fordi de holder nivået. Dette gjelder også for Wangberg når han er frisk.

Når det kommer til Bakenga og Midtsjø så får de en god del innhopp, og ettersom de per dags dato ikke holder nivået gjennom å spille fast er det mer en godt nok med en halvtime på slutten av kampen.

Alle talenter kan ikke matches med fast plass på laget fordi de ikke har et stabilt nivå, og det vil være ødeleggende for deres utvikling å spille fast.

1

Lignende innlegg

Laster...