Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Oppretter en tråd hvor man kan oppdatere VGD's brukere om alt som måtte hende våre spillere og trenere som er ute og prøver lykken med varierende hell.

En slags "... gjør det igjen"-tråd hvor man kan poste alt som ikke hører hjemme andre steder.

En fin start:

Parr årets Crystal Palace-spiller

8
41,6k svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

trøndergutten

For godt over 1 år siden laget jeg en stor oversikt over hvordan det gikk med de fleste nordmennene i utlandet (du kan se den litt ned på siden her). Det har skjedd mye siden den gang. Derfor har jeg laget en ny oversikt.

Jeg har prøvd å utelate de fleste spillerne som kun spiller på reserve/juniorlag, slike som f.eks Tagseth i Liverpool. Jeg har også prøvd å utelate nordmenn som har valgt å spille for et annet land, f.eks Celina. De fleste spillere som spiller i lavere divisjoner i andre land enn de store fotballnasjonene eller som spiller i land som Færøyene (hvis det finnes noen) osv er også utelatt. Jeg håper ellers jeg har husket de fleste.

Jeg har stort sett stolt blindt på transfermarkt som kilde. Kun ved enkelte unntak har jeg brukt andre kilder. Jeg vil også påpeke at jeg stort sett har sett kun på den tørre statistikken. De aller fleste kampene disse spillerne har spilt har jeg tross alt ikke sett selv.

Belgia

Sigurd Rosted (Gent) – Kom til klubben i januar. Har så langt spilt 45 min da han kom inn som innbytter i pausen mot Antwerp og holdt på og score. Ellers sittet 3 hele kamper på benken, sist i helgen.

Sander Berge (Genk) – Var fast på laget frem til han ble skadet i oktober. Var sterkt ryktet til Sevilla før det. Er kanskje ikke tilbake før tidligst i april.

Jean Alassane Mendy (Lokeren) – Kom til klubben i januar. Har sittet 2 kamper på benken, men enda ikke fått spilletid.

Mohamed Ofkir (Lokeren) – Har ikke spilt en eneste kamp denne sesongen pga. skade.

Fredrik Oldrup Jensen (Zulte Waregem) – Er helt ute i kulden. Har ikke vært i en kamptropp i serien siden oktober. Sist gang han spilte var i en cupkamp i september.

Johan Lædre Bjørdal (Zulte Waregem) – Kom til klubben i januar. Har enda ikke vært i en kamptropp.

Danmark

Den danske serien har hatt fotballpause siden desember, og starter først opp igjen i dag. Derfor gjelder dette den første halvdelen av sesongen.

Gustav Wikheim (Midtjylland) – Fikk spilletid i nesten hver eneste kamp, men ca halvparten var som innbytter. Har likevel levert noen målpoeng. Hadde 2 mål og 3 assist i EL-kvalifiseringen og har 3 mål og 4 assist i serien.

Pål Alexander Kirkevold (Hobro) – Er fast på laget. Spiller nesten alltid 90 minutter. 13 mål og 2 assist på 19 kamper i serien.

Yaw-Ihle Amankwah (Hobro) – Spilte stort sett fast siste halvdel av høsten. Før det var han ikke i kamptroppen (skadet?) eller fikk stort sett innhopp. Har 3 assist i serien og 1 scoring i cupen. Ikke så dårlig for en midtstopper.

Mathias Rasmussen (Nordsjælland) – Har spilt i hver eneste kamp så langt denne sesongen, men de aller fleste kampene har vært som innbytter. Har kun startet 1 kamp i serien og 2 i cupen. Står likevel med respektable 6 mål og 5 assist i serie og cup.

Mohammed Fellah (Odense) – Ble lånt ut fra Nordsjælland i januar. Fikk kun 1 cupkamp før pausen. Scoret i den kampen, men ellers ikke noe spilletid.

Ulrik Yttergård Jenssen (Nordsjælland) – Kom til klubben i januar. Har naturligvis ikke spilt noen kamper enda pga. pausen.

Sten Grytebust (Odense) – Er fast på laget. Sluppet inn 19 mål på 19 kamper i serien. Har 8 clean sheet. Slapp inn 3 i den ene cupkampen han sto.

England

Joshua King (Bournemouth) – Scoret i helgen da han kom inn som innbytter tidlig i 1. omgang. Har vært litt skadet i vinter, men er en av Bournemouths mest betrodde menn når han er skadefri. Har 3 mål og 3 assist i serien. 1 mål i ligacupen.

Henrik Bjørdal (Brighton) – Har kun spilt reservelagsfotball denne sesongen. Har ønsket seg bort fra klubben. Spørs om det blir en retur til Sverige eller Norge.

Alexander Sørloth (Crystal Palace) – Kom til klubben i januar. Satt på benken hele forrige kamp. Kan få sin debut i helgen. Var strålende for Midtjylland i høst. 15 mål og 9 assist på 26 kamper.

Martin Samuelsen (Burton) – Ble lånt ut fra West Ham i januar. Spilte ingen A-lagskamper for West Ham, men har startet begge kampene for Burton. Blitt byttet ut i begge, men fikk en assist i sist kamp.

Stefan Johansen (Fulham) – Har startet stort sett hver eneste kamp denne sesongen, og som oftest spiller han 90 minutter. Er en viktig spiller for Fulham og har 6 mål og 2 assist på 30 kamper. Spilte selvfølgelig også 90 minutter i forrige kamp og scoret 1 mål.

Adama Diomandé (Hull) – Sliter veldig. Jeg mener han burde funnet seg en ny klubb i vinter. Startet et par kamper på starten av sesongen og i FA-cupen, men ellers har det blitt med sporadiske innhopp. Ikke spilt i ligaen siden han fikk et innhopp på 5 minutter 26. desember. Står med fattige 1 mål og 2 assist.

Markus Henriksen (Hull City) – Har vært en sesong som har vært litt opp og ned. Var en periode i høst der han startet mange kamper på rad, men så ble det en del kamper der han startet på benken igjen. Har 1 mål og 3 assist på 22 kamper i serie og cuper. Ble dessverre langtidsskadet i slutten av januar. Er trolig ute i 5 uker til.

Michael Crowe (Ipswich Town) – Har U-landskamper for Wales, så vet ikke helt om han hører med her. Tok han med uansett. Reservekeeper i klubben. Har ikke spilt en eneste kamp denne sesongen, men har sittet på benken i mange kamper.

Alexander Tettey (Norwich City) – Startet sesongen på benken før han spilte seg inn på laget. Så ble han skadet en periode, før han kom tilbake og igjen ble fast på laget. Er en meget viktig spiller for Norwich. De har en bemerkelsesverdig god statistikk med Tettey på banen denne sesongen. I alle turneringer har de 11-3-3 med Tettey på banen, 4-5-10 uten Tettey på banen. Han har også vært kaptein de 2 siste kampene. Står med 1 assist, den kom i forrige kamp.

Frankrike

Ole Kristian Selnæs (Saint-Étienne) – Har spilt ca halvparten av kampene denne sesongen. Da har det stort sett blitt 90 minutter spilletid. Spilte også 90 minutter i forrige kamp. Har ingen målpoeng så langt.

Hellas

Omar Elabdellaoui (Olympiakos) – Står med en del kamper der han ikke har vært i troppen, men jeg vet ikke helt hvorfor. Har spilt 90-minutter både før og etter disse fraværene, så mulig det har vært skader eller andre ting. Tviler på at han har blitt vraket. Spiller alltid hele kampen når han spiller. Fikk 4 kamper i CL i høst, satt 2 kamper på benken. Har også vært kaptein i et par kamper. Har stort sett blitt hvilt i den hjemlige cupen. Har 1 mål og 1 assist i serien. Spilte 90 minutter i forrige kamp.

Italia

Rafik Zekhnini (Fiorentina) – Spilte 2 kamper i EL-kvalifiseringen og fikk 9 minutter i 1. seriekamp. Ellers har det blitt 7 kamper på benken (sist gang 21. januar). Har vel vært snakk om et utlån, men det skjedde ikke noe i januar. Spørs om han må innfinne seg med lite spilletid frem til sommeren.

Haitam Aleesami (Palermo) – Var skadet en lengre periode i høst, men har vært fast på laget både før og etter det. Spilte også 90 minutter sist. Har 2 assist i serien, 1 scoring i cupen. Spiller vingback i et 3-5-2 system.

Japan

Ibba Laajab (Yokohama) – I Japan har de tydeligvis en litt lignende sesong som i Norge. De avsluttet sesongen i november, og begynner på med en ny sesong i slutten av februar. I 2017 sesongen bøttet Ibba inn mål for laget som spiller på 2. nivå. Han var selvfølgelig fast på laget og scoret 25 mål og hadde 4 assist på 41 kamper.

Kazakhstan

Chuma Emeka Uche Anene (Kairat Almaty) – Spiller for laget som havnet på 2. plass i sesongen 2017, 1 poeng bak serievinner Astana. De vant også den hjemlige cupen. Han startet 4 kamper, hadde 16 innhopp og scoret 4 mål.

Kypros

Ghayas Zahid (APOEL) – Har prestert bra etter overgangen i sommer, og bør være med i landslagsdiskusjonen. Spiller fast på laget, bortsett fra et par kamper der han ikke var med i kamptroppen av ukjente årsaker. Startet også 5 av 6 kamper i CL. Har 7 mål og 11 assist på 20 kamper i serien.

Nederland

Bjørn Maars Johnsen (ADO Den Haag) – Startet sesongen med å være fast på laget, deretter var det en periode der han startet en del på benken. Nå er han igjen fast. Spilte 90 minutter i går. Står med 9 mål og 1 assist på 21 kamper i serien.

Dennis Tørset Johnsen (Ajax) – Har selvfølgelig spilt mest på 2. laget, men de spiller på 2. nivå, så nivået er brukbart. Har 4 mål og 2 assist for 2. laget. Har også 2 innhopp for 1. laget i serien, 2 innhopp i cupen og noen kamper på benken.

Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar) – Har storspilt i det siste og har blitt rangert som den aller beste spilleren i Eredivisie så langt denne sesongen på spillerbørsen til avisen Algemeen Dagblad (ifølge VG). Har spilt hvert eneste minutt siden midten av oktober. Spiller på midten som en av 2 dype sentrale i 4-2-3-1. Har 1 mål og 1 assist.

Jonas Svensson (AZ Alkmaar) – Også han storspiller for tiden. Ble kåret til månedens spiller i ligaen i januar. Også han er selvfølgelig fast på laget. Har 2 mål og 1 assist i serien og 1 mål i cupen.

Emil Hansson (Feyenoord) – Har sittet på benken i mange kamper for 1. laget, også 1 gang i CL, men har fått mest spilletid for U21. Har kun 1 innhopp i cupen for 1. laget, men der fikk han 1 assist.

Martin Ødegaard (Heerenveen) – Var skadet i hele desember, men har ellers startet alle kampene denne sesongen. Står med litt skuffende 1 mål og 1 assist i serien og 1 assist i cupen. Leser her på VGD at noen mener at dette skyldes dårlige medspillere. Akkurat det har jeg ikke nok kunnskap til å si noe om.

Morten Thorsby (Heerenveen) – Har stort sett startet hver eneste kamp, med noen unntak, f.eks i helgen da han ble byttet inn i pausen. Har 4 mål og 1 assist i serien.

Nicolai Næss (Heerenveen) – Har sittet hele de 4 siste kampene på benken og har ikke startet en kamp siden 18. november. Står kun med 3 starter i serien og 1 i cupen. Ellers fått 6 innhopp.

Polen

Thomas Rogne (Lech Poznan) – Kom til klubben i januar. Serien starter på igjen i helgen etter en vinterpause. Var stort sett fast på Gøteborg i 2017 sesongen.

Russland

Stefan Strandberg (FK Krasnodar) – Har vært mye skadet og har så vidt jeg kan se ikke spilt fotball på over 1 år. Ble opperert for en akillesskade i mai.

Saudi-Arabia

Liban Ali Abdi (Al-Ettifaq) – Kom til klubben i januar. Startet med 2 små innhopp før han de siste 3 kampene i serien og cupen har startet alle. Scoret faktisk i forrige kamp. Det var hans første målpoeng for klubben.

Scottland

Kristoffer Ajer (Celtic) – Spilt seg inn på laget etter en del benksliting i starten av sesongen. Spilte 90 minutt i 7 kamper på rad, før han måtte ut med skade sist. Har ikke funnet ut hvor alvorlig den skaden er.

Sveits

Mohamed Elyounoussi (FC Basel) – Spiller fast på laget, men blir jevnlig byttet ut like før slutt, uten at det er noe å henge seg opp i. Er en meget viktig spillet for Basel og står med 5 mål og 10 assist på 18 kamper i serien. Han startet også 5/6 av kampene i CL og scoret 1 mål og gav 1 assist i de kampene. Basel tok seg også videre fra CL.

Sverige

Starter en ny sesong 1. april. Derfor gjelder dette sesongen 2017.

Tarik Elyounoussi (AIK) – Kom til klubben i januar. Var utlånt fra Olympiacos til Qarabag i høst. Det ble ikke et velykket opphold. Det ble en del skader og lite spilletid. Fikk 3 innhopp i CL og 4 starter i serien.

Jonathan Rasheed (Häcken) – En spiller jeg aldri har hørt om før, men han har spilt blant annet i Alta og Follo. Er nå reservekeeper i Häcken. Fikk 1 kamp i cupen.

Oliver Berg (Dalkurd) – Kom til klubben i januar.

Fredrik Ulvestad (Djurgården) – Kom til klubben i januar fra Burnley. Etter et brukbart låneopphold i Charlton i 16/17 sesongen, ble det 0 minutter spilletid i høst, kun noen kamper på benken.

Julian Kristoffersen (Djurgården) – Kom til klubben i sommer fra København, men fikk kun 1 kamp i cupen, der han scoret, og 3 små innhopp i serien.

Niklas Gunnarsson (Djurgården) – Spilte stort sett fast, med unntak av en periode på høsten der han satt 5 av 6 kamper på benken. Varierte mellom å være midtstopper og høyreback.

Mats Solheim (Hammarby) – Spilte stort sett alt som var å spille forrige sesong. Noterte seg for 1 mål og 1 assist.

Sander Svendsen (Hammarby) – Kom til klubben i sommer og spilte stort sett fast i høst. 6 mål og 2 assist ble det tilslutt på 10 kamper. Det er bra det.

Jørgen Horn (Elfsborg) – Satt et par kamper på benken og måtte stå over et par kamper med suspensjon, men var ellers fast på laget. Klarte 2 ganger å bli utvist. 1 assist.

Mikael Norø Ingebrigtsen (IFK Göteborg) – Kom til klubben i febuar.

Vajebah Sakor (IFK Gøteborg) – Var utlånt fra Juventus i høst, men ble hentet permanent i januar. Spilte mye i starten på høsten, men det ble litt mindre spilletid etter hvert. Mulig det var en skade som var årsaken, for plutselig var han ikke i troppen. Scoret 2 mål, det ene i debuten sin.

Harmeet Singh (Kalmar) – Kom til klubben i sommer og var litt ut og inn av laget. Kun 3 kamper spilte han 90 minutter.

Andreas Vindheim (Malmö) – Startet sesongen på benken, men siste halvdelen av sesongen spilte han ganske mye. Avsluttet med 3 strake 90-minuttere. Scoret også 1 mål og hadde 3 assist.

Lars Fuhre (Östers) – Startet ikke en eneste gang de første 12 kampene, men så spilte han seg inn på laget. Etter det var han stort sett fast. Endte opp med 4 mål og 4 assist.

Trond Dennis Widgren (Östersund) – Har svensk mor og norsk far. Har gått ut i media og sagt at han kan være interessert i å spille for Norge. Venstreback som stort sett er fast på et lag som har imponert i Europa. Tipper han er med fra start mot Arsenal neste uke. Kan være en interessant man for en kommende landslagstropp.

Tsjekkia

Per-Egil Flo (Slavia Praha) – Den tsjekkiske ligaen har vinterpause nå, men jeg må si at jeg ble overrasket når jeg så statistikken til Flo. Han har ikke spilt et eneste minutt i serien den første halve delen av sesongen. Han har til og med vært kun på benken 4 ganger. 2 kamper i cupen er den eneste spilletiden han har fått.

Tyrkia

Martin Linnes (Galatasaray) – Har sittet på benken i de 3 siste kampene. Før det startet han 3 kamper på rad. Har vært mye inn og ut av laget denne sesongen. Står så langt med 17 kamper og 3 assist i alle turneringer. Har spilt mest venstreback, men også litt høyreback og venstreving.

Tyskland

Birk Risa (Köln) – Har spilt mest for 2. laget, men har fått 1 innhopp i Bundesliga og 1 start. Har også sittet 4 ganger på benken, blant annet mot Arsenal i EL. Den kampen han startet var han spiss, ellers har han spilt mest venstreback.

Iver Fossum (Hannover 96) – Ser endelig ut til å ha begynt å etablere seg i startoppstillingen. Startet sesongen med veldig lite spilletid, men siden desember har det blitt mye. Har spilt hele de 3 siste kampene og har startet 4 av de siste 5. I sist kamp scoret han sitt eneste mål for sesongen, og berget dermed uavgjort.

Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin) – En av de første som blir satt opp når laget til Hertha skal settes opp. Spiller stort sett alt alltid, med mindre han blir hvilt, slik han ble ganske mye i EL. Har vært kaptein de siste 4 kampene.

Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin) – Spilte alt i serien før han ble skadet på oppvarming før en kamp i januar. Har måttet stå over de 3 siste kampene og jeg er usikker på hvor alvorlig skaden er. Spilte bare 1/6 kamper i EL i høst. Har sluppet inn 31 mål på 21 kamper. 3 clean sheets.

Håvard Nordtveit (Hoffenheim) – Hva har skjedd med han? Han startet 6 av de 7 første kampene i serien, men så ble det lite med spilletid i serien. Fikk dog spille ganske mye i EL. Nå har ikke vært i kamptroppen de siste 6 kampene. Han var skadet en liten stund tidligere i høst, men nå er han rett og slett vraket. For 2 dager siden kom Bild med denne artikkelen: https://www.bild.de/sport/fussball/hoffenheim/nordtveit-krise-immer-schlimmer-54740342.bild.html Jeg fikk litt ut av den når jeg oversatte den til engelsk.

Gustav Valsvik (Braunschweig) – Har spilt hvert eneste minutt denne sesongen, både i serie og cup. Har også 1 mål og 1 assist.

Ørjan Håskjold Nyland (Ingolstadt) – Startet de 3 første kampene på benken, etter det har han spilt hvert eneste minutt, både i serien og cupen. Har sluppet inn 20 mål på 21 kamper og har 8 clean sheets. Det er brukbare tall det.

Ruben Yttergård Jenssen (Kaiserslautern) – Kom på lån fra Gronningen i januar. Litt merkelig egentlig. Han var stort sett fast i Nederland før han måtte stå over noen kamper med skade i desember. Hadde 3 assist i høst. Har startet begge kampene så langt i Tyskland, men har blitt byttet ut i begge.

Mats Møller Dæhli (St. Pauli) – Kom på lån fra Freiburg i sommer. Startet 4 av de 5 første kampene, så var han ute av troppen i 4 kamper (står ikke noe om hvorfor, men sikkert skadet). Så spilte han ganske mye igjen før han ble skadet i desember. Har ikke vært i en kamptropp etter det. Er nok fortsatt skadet. Har ingen målpoeng så langt.

Håvard Nielsen (Fortuna Düsseldorf) – Kom til klubben i sommer, men har ikke slått til. Har kun startet 3 kamper, men får i det minste innhopp i nesten hver eneste kamp, så helt ute av det er han ikke. Står notert med 2 assist.

USA

MLS starter opp med en ny sesong i mars, så dette blir for hele sesongen 2017.

Jørgen Skjelvik (LA Galaxy) – Kom til klubben i januar.

Ola Kamara (LA Galaxy) – Kom til klubben i januar. Spilte for Columbus i fjor. Der banket han inn 18 mål og hadde 5 assist på 34 kamper i serien. Han scoret også 1 mål og hadde 1 assist i playoffen. Var selvfølgelig fast på laget.

Vadim Demidov (Minnesota) – Spilte 3 av de 5 første kampene, deretter var han ikke i en eneste kamptropp resten av sesongen. Var ute et par måneder med skade på sommeren. Merkelig at han fortsatt er i klubben.

Jo Inge Berget (New York City) – Kom til klubben i januar etter en god sesong for Malmø. Spilte stort sett det meste og hadde en del målpoeng. Til slutt ble det 11 mål og 2 assist på 26 kamper i serie og cup, og 1 assist i CL-kvalifiseringen.

Magnus Wolff Eikrem (Seattle Sounders) – Kom til klubben i januar, etter en skuffende sesong for Malmø. Sykdom og skader ødela en del og han endte tilslutt opp med kun 15 kamper. De fleste som innbytter. Han noterte seg for 1 mål og 4 assist i serien og 1 assist i CL-kvalifiseringen.

Markus Fjørtoft (Seattle Sounders) – Tar han med, selv om jeg ikke har tro på at han får mye spilletid. Han er sønn av Jan Åge, er 23 år og har blitt draftet fra Duke University.

Østerrike

Veton Berisha (Rapid Wien) – Kom til klubben i sommer. Startet sesongen med å variere mellom å starte kamper og komme inn som innbytter. Deretter måtte han stå over noen kamper med skade. Har dog startet de 3 siste kampene, og blitt byttet ut i alle. 1 mål og 1 assist i serien.

Fredrik Gulbrandsen (Red Bull Salzburg) – Startet de fleste kampene i starten av sesongen, men etter hvert har det det variert litt mellom å starte og komme inn som innbytter. Får stort sett minutter i hver eneste kamp. Startet 5 av 6 kamper i EL-gruppespillet. Har 9 mål og 5 assist på 32 kamper i alle turneringer. Spilte 23 minutter som innbytter sist.

Martin Ovenstad (Sturm Graz) – Har kun spilt 1 kamp denne sesongen og det var 8 minutter i cupen. Var skadet fra starten av sesongen, og har kun vært 3 ganger på benken etter at det står at han var tilbake fra skade. Var på benken i siste kamp.

38

Thpe

Trond Dennis Widgren

For et legendarisk navn.

Trond Dennis kommer på et sugende løp.

Trond Dennis tester skuddfoten fra 40 meter.

Trond Dennis knøvler det til for seg selv, men får avverget i siste liten.

Bare jeg som får veldig Salangen 2 -vibes av navnet?

4

CapoConsigliere

For godt over 1 år siden laget jeg en stor oversikt over hvordan det gikk med de fleste nordmennene i utlandet (du kan se den litt ned på siden her). Det har skjedd mye siden den gang. Derfor har jeg laget en ny oversikt.

Imponerende og takk skal du ha.

1

Sulfat

Mats Møller Dæhli (St. Pauli) – Kom på lån fra Freiburg i sommer. Startet 4 av de 5 første kampene, så var han ute av troppen i 4 kamper (står ikke noe om hvorfor, men sikkert skadet). Så spilte han ganske mye igjen før han ble skadet i desember. Har ikke vært i en kamptropp etter det. Er nok fortsatt skadet.

Han ble operert (nok en gang) i desember for lyskeproblemer, og det ble meldt at han kom til å bli ute lenge. Spørs om sesongen (nok en gang) er spolert.

Fryktelig kjipt, var jo landslagets beste spiller tilbake i 2013. Tror dessverre aldri han blir det han kunne blitt, pga alle skadene.

1

trøndergutten

Fryktelig kjipt, var jo landslagets beste spiller tilbake i 2013. Tror dessverre aldri han blir det han kunne blitt, pga alle skadene.

Ja, alle skadene hans ser ut til å ødelegge en potensielt god karriere.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...