Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Oppretter en tråd hvor man kan oppdatere VGD's brukere om alt som måtte hende våre spillere og trenere som er ute og prøver lykken med varierende hell.

En slags "... gjør det igjen"-tråd hvor man kan poste alt som ikke hører hjemme andre steder.

En fin start:

Parr årets Crystal Palace-spiller

8
41,6k svar

-k9b_

Og ja, flere av Norges "helter" sin norskhet kan så absolutt diskuteres.

Da er det jo fritt frem for deg å diskutere dette. Begynn med Alessami, hvorfor er han "norsk" og ikke norsk? Så kan du jo jobbe deg gjennom argumentene for resten av de "norske" spillerne som har spilt for landslaget. Du skriver at dette kan diskuteres, men diskuterer det ikke.

Det er på tide å skrive hva du faktisk mener.

3

GiPazzini_85

Er det argumentasjon du egentlig mener her?

At en person automatisk blir norsk av å bli født og oppvokst i landet er etter min mening ikke tilstrekkelig dersom røttene tilsier noe annet. Påvirkning av familie, slekt og venner vil bygge opp veldig mye av det som blir denne personens identitet.

Til sammenligning kan en f.eks ta for seg embetsstanden i Norge på 1800-tallet. Disse hadde som oftest også utenlandske røtter og hadde vaner som gikk mot det den ordinære nordmann hadde. Likevel har mange av dem tatt veldig mye plass i norsk historie og en har kanskje noe feilaktig gitt disse en slags "rotnorsk" tilhørighet sammen med en del av symbolene de introduserte (den amerikansk-fransk inspirerte grunnloven og en trikolor (!) som flagg). Og akkurat nå sitter jeg og skriver på et språk/ målform (som for øvrig ikke er den målformen jeg bruker til vanlig) som også er litt lite rotnorsk.

1

-k9b_

Jeg har forstått at du mener dette.

Hvem er "norske" og hvem er norske? Hvem skal man ta med på landslaget? Skal man ha en slags kvotering? Maks 6 "norske" i hver tropp? MAn kan jo gjerne ha en debatt om dette, men skal det ben ha noe praktisk betyding og legge noen føringer for Lagerback?

Hva er det med rotnorskheten som er så viktig å edelt at den bør dyrkes frem? Eller bør den det? Hvorfor er det relevant å ta for seg embetsstanden i Norge på 1800-tallet?

Det virker som om det er i tidsånden å skulle beskytte det nasjonalistiske mot onde krefter som immigrasjon og utenlandsk påvirkning. Hvorfor det? Alt som er norskt har jo på et tidspunkt kommet hit nettopp som et produkt av migrasjon. Jeg har enda tilgode å se noen forkjempere for nasjonalisme faktisk klare å beskrive hva som er norsk og hvorfor og hvordan det skal beskyttes.

11

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...