Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Oppretter en tråd hvor man kan oppdatere VGD's brukere om alt som måtte hende våre spillere og trenere som er ute og prøver lykken med varierende hell.

En slags "... gjør det igjen"-tråd hvor man kan poste alt som ikke hører hjemme andre steder.

En fin start:

Parr årets Crystal Palace-spiller

8
41,6k kommentarer

Kalle73

Definitivt ikke den type spilleren man vil ha på banen om man ønsker å kunne holde litt på ball, og ikke kun forsvare angrep etter angrep slik det ble mot Østerrike (med Thorsby på banen).

Vil heller ha en "jordfreser" som kan rydde opp enn en spiller som konsekvent velger støttepasning som før eller siden ender opp i katastrofale pasninger til motstander når vi er i elendig balanse.

1

Dewaz

konsekvent velger støttepasning

Dette er jo Thorsby

1

abjoern100

En kan ikke se bort fra det som alltid er kjerneutfordringen når man setter opp et norsk landslag og det er den kollektive evnen til å spille av og gjennom press. For det siste er tekniske evner som ballkontroll på små flater og presisjon i pasningene helt vesentlig. Når flere spillere har disse evnene, øker den kollektive ferdigheten ikke-lineært.

Det er mystisk at norske landslagssjefer virker blinde for denne problematikken. I en del land trenger man kanskje ikke være særlig bevisst på dette, for det er sjelden et problem, men i Norge må vi være bevisst på det fordi mange av spillerne våre har tekniske svakheter.

Dette er årsaken til at vi feilet helt mot Østerrike og Thorsby er et typisk eksempel. Han spiller på relativt høyt nivå, men han er den ene fyren i laget sitt som er dårlig på det tekniske, men god uten ball. Det er greit å ha én sånn fyr, men ikke 5-6-7. Da faller det kollektive sammen.

Derfor må vi ikke bare tenke nivå og status, men ferdighetssammensetning. I Norge er det tradisjon for å være opptatt av spisskompetanse, og det er greit nok, men vi har også vært for lite opptatt av basisferdigheter. Begge deler er viktig.

Det er også derfor vi må vurdere å spille med for eksempel en som Dæhli eller et av de mange talentene som er gode med ball, selv om de spiller på lavere nivå. Vi må gjøre det laguttaket som er nødvendig for at den kollektive ferdigheten blir god nok, ellers henger vi bare ikke med når tempoet skrus opp.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...