Fotball - Norsk

SkogenLad

Intet engasjement rundt Brann

Må hive meg på Doddo sitt blogg-innlegg og ta opp dette temaet (uten at jeg nødvendigvis er enig i hans konklusjoner). Selv er jeg drita lei av å bry meg om Brann, og det er en befriende følelse å kunne si at jeg ikke lengre bryr meg om de vinner eller taper. Jeg følger litt med på hvordan det går med de yngre spillerne på A-laget og Brann 2, samt at jeg følger med på FK Fyllingsdalen av samme grunn.

Men for meg spiller det egentlig ingen rolle lengre hvordan A-laget gjør det. I fjor ble jeg ikke det minste engasjert over cupfinalen eller medaljestriden. Jeg har ikke et godt svar på hvorfor det er blitt slik, men det kan kanskje forklares med denne "moderniseringen" av alt som har med fotballen å gjøre, ihvertfall utenfor banen og i media, mens kvaliteten på ligaen er dårligere nå enn på mange år (vi sakker ihvertfall akterut i forhold til andre ligaer). Det er ikke mye engasjement å spore hverken hos meg selv eller hos andre jeg dro på kamp med før - ingen i min nærmeste krets går på Stadda lengre og det er ihvertfall ingen som reiser på bortekamper. Jeg har også inntrykk av at dette er noe som går igjen hos mange (tidligere) stadiongjengere.

Spiller det egentlig noen rolle i det heletatt?

1
39 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette forstår jeg ikke...

Det er jo så mye man kan engasjere seg i når det gjelder Brann... Bruk av lokale talenter blant annet...

Og bruk av plastduk på Brann Stadion...

2

Men for meg spiller det egentlig ingen rolle lengre hvordan A-laget gjør det.

Du er neppe alene, men jeg tipper dette generelt har mer med alder og prioriteringer å gjøre mer enn omstendighetene rundt og i fotballen.

1

Folket på Stadion har i alle fall ingen andre enn dem selv å skylde på for denne utviklingen. Brann gikk fra å være en av de mest folkenære klubbene i Norge til å bli en av de minst folkenære klubbene på få år. Utrolig.

1
Markmus Folket på Stadion har i alle fall ingen andre enn dem selv å skylde på for denne utviklingen. Brann gikk fra å være en av de mest folkenære klubbene i Norge til å bli en av de mins...

Folket på Stadion har i alle fall ingen andre enn dem selv å skylde på for denne utviklingen

Man snakker om Halvard Thorsensens regimet med frakk osv ..

Men Moldestad & co ( inkl RBH & Gorm spesielt) har gjort en fantastisk jobb med å ødelegge Branns gode navn og rykte i Bergen by.

1

ALLE klubber sliter. Det blir mindre og mindre interesse. Publikumstallene synker overalt. Dette hadde skjedd med Brann også om de så vant serien 08-09-10-11 også. Folk går LEI.

De gidder ikke følge med lenger. Det er for mye fotball på tv og de prioriterer å se kamper på tv generelt. Ligaen er kjedelig. Folk kan også skylde på de som kjøper fotball på betal-tv. Mye av grunnen ligger der. TV har tatt publikum bort fra arenaene. Og det verste er at det er de som kaller seg fotballsupportere som kjøper kanalene og dermed bidrar til fotballens død slik vi liker den..

1
Kjuagutten ALLE klubber sliter. Det blir mindre og mindre interesse. Publikumstallene synker overalt. Dette hadde skjedd med Brann også om de så vant serien 08-09-10-11 også. Folk går LEI. De...

Og det verste er at det er de som kaller seg fotballsupportere som kjøper kanalene og dermed bidrar til fotballens død slik vi liker den..

Hva med de av oss som bidrar til kanalene som gir klubbene våre penger til å overleve samtidig som vi har sesongkort?

1
KaffeOrginal [sitat…] Man snakker om Halvard Thorsensens regimet med frakk osv .. Men Moldestad & co ( inkl RBH & Gorm spesielt) har gjort en fantastisk jobb med å ødelegge Branns gode navn og...

Men Moldestad & co ( inkl RBH & Gorm spesielt) har gjort en fantastisk jobb med å ødelegge Branns gode navn og rykte i Bergen by.

Lignende utsagn som har gått igjen så lenge jeg har vært Brannsupporter (bare andre navn fra tid til annen)... Det har alltid vært folk "som må gå".

1

Jeg savner de fulle sjømennene på stadion. Ihvertfall var det moro med disse da jeg var yngre.

1

Kjøpte sesongkort i år for å se om jeg fikk tilbake "gnisten", men å gå på Stadion føles egentlig bare som noe jeg (motvillig) er forpliktet til å delta på, type bursdagsbesøk i samboerens slekt.

Kan ikke sette fingeren på noe spesifikt, det er vel bare en generell dominoeffekt av forskjellige ting. Føler hele Tippeligaen har endt opp som WWE; alt er utvannet og A4, det skal være "safe fun" og familievennlig, og alle profilene er like interessante og karismatiske som en pakke Marie-kjeks.

Med Brann som en slags "foregangsklubb" i så måte.

2
heggland6 Kjøpte sesongkort i år for å se om jeg fikk tilbake "gnisten", men å gå på Stadion føles egentlig bare som noe jeg (motvillig) er forpliktet til å delta på, type bursdagsbesøk i sa...

Føler hele Tippeligaen har endt opp som WWE; alt er utvannet og A4, det skal være "safe fun" og familievennlig, og alle profilene er like interessante og karismatiske som en pakke Marie-kjeks.

Her setter du faktisk fingeren på noe veldig viktig. Jeg ankom Lerkendal 2 timer før matchen mot Strømgsgodset. Formen var ikke helt på topp etter noen irske øl for mye på Dubliner Cafe i sentrum kvelden før, så jeg trengte litt frisk luft og ro før kampen, tenkte jeg.

Ble sittende ved billettbrakka utenfor stadion og drikke cola, mens jeg observerte aktiviteten i området med et halvt øye. Masse unger. Masse kvinner. Barnevogner. Festlig barnemusikk ut av høytalerne. Hoppeslott og aktiviteter for ungene. Noen få halvgamle hardcore supportere i RBK-drakt som vagget seg forbi meg i sedat tempo.

Alt i orden, forsåvidt. Men jeg klarte ikke å la være å mimre meg tilbake til kamp for 25-20 år siden. Den gang Lerkendal ennu hadde gress-sving. Hovedtribunen gynget når folk stod og hoppet og brølte, og den jevne fotballsupporter var en mann, med rullingspakka tredd ned i brøstlomma, og en sinnsyk entusiasme og innlevelse i det som skjedde.

"Fra maskulin supporterkultur til Disney-land og barnehave på en generasjon", for det gjennom hodet mitt, før jeg resignert aksepterte at noe godt var tapt for alltid, og ruslet opp for å stille meg i kø utenfor Adidas-tribunen.

Er det grunn til å være bitter? Tja. Tror ikke det, i hvert fall. Jeg mener: Ungdommen er framtida, ikke sant? Vi får håpe at alle de tusenere av smårollinger som så RBK og Godset i den plastikkaktige og sterile barnehaveatomosfæren blir hekta og dukker opp år etter år framover, med et evigvarende forhold til klubben?

You tell me....

2
Kjuagutten [sitat…] Lignende utsagn som har gått igjen så lenge jeg har vært Brannsupporter (bare andre navn fra tid til annen)... Det har alltid vært folk "som må gå".

Det er rett . Men i de diskusjonene så har det vært opphetet stemning og folk har virkelig brydd seg . Monsemann ble "mobbet" på framsiden av lokalavisene også for eksempel.

Nå ? En kjedelig grå gjeng som muligens skal få noe til i 2015. Dagens stryre og stell er EKSTREMT langt borte fra byens sjel og borgeres meninger. Man tar ikke kritikk og man distanserer seg fra alle kommentarer.

1
heggland6 Kjøpte sesongkort i år for å se om jeg fikk tilbake "gnisten", men å gå på Stadion føles egentlig bare som noe jeg (motvillig) er forpliktet til å delta på, type bursdagsbesøk i sa...

Kan ikke sette fingeren på noe spesifikt, det er vel bare en generell dominoeffekt av forskjellige ting. Føler hele Tippeligaen har endt opp som WWE; alt er utvannet og A4, det skal være "safe fun" og familievennlig, og alle profilene er like interessante og karismatiske som en pakke Marie-kjeks.

Ja, jeg føler at "galskapen", "råskapen" og "sjarmen", for å nevne noen stikkord, er vekke. Uten at jeg klarer å definere presist hva det betyr eller innebærer.

Det rare er at jeg heller ikke bryr meg noe særlig om hva det betyr eller hvorfor det er blitt slik.

1
krakra_2 Brann var ingen mønsterklubb i 2007 heller. Vi bygde en aldrende, dyr stall uten utviklingspotensiale og gjorde oss avhengige av Hardball, vi bygde opp en for stor administrasjon o...

vet.. Men virker som om det er dette folk vil ha igjen og alltid har villet ha. Aller helst suksess fra sesong 1...

Tror at det er mye mer som gjør at engasjementet rundt Brann har stilnet de siste årene. Det er viden kjent at engasjementet generelt for den hjemlige liga i Norge har dalt. Det merkes også hos meg ganske godt. Jeg er ikke så engasjert som før. Kan selvsagt ha mye å gjøre med ny familiesituasjon og at tiden ikke strekker til men absolutt ikke bare det. All usikkerheten rundt når neste kam blir er iallefall en stor del av grunnen til at jeg iallefall mister litt av engasjementet. Når en ikke vet 3 uker i forveien om Brann skal spille kamp fredag, lørdag, søndag eller mandag så blir det mer og mer nedprioritert.

Surmulingen på tribunene er også mye av årsaken. Før var det iallefall litt humor og selvironi i dårlige tider. Nå er det mest om å gjøre å være størst i kjeften.

Selvsagt går det også mye på måten laget spiller fotball på. Og det å skylde på ledelse eller trener for å ikke gå på Staddaen å følge Brann virker som en dårlig unnskyldning for at engasjementet har avtatt og at en helst bare ønsker å være medgangssupporter.

Husker jeg tenkte før 2007 sesongen at om Brann vinner serien; vil det da bli det samme engasjementet som før? Vil en glede seg like mye over enkeltkamper? Vi bergenserne forandre seg og kanskje forlange mer og bare støtte laget i de gode tider? Nei. Jeg fikk desverre mer rett enn jeg trodde da.

1

Nå skal man ha tatt tak når det gjelder spillestilen i det siste og spillerne virker i godt humør og sammen med trenere skryter de av gode treninger! Piotr går såpass langt at han garanterer en morsom høst...så får vi se :)

Engasjementet rundt Brann vil nok vokse igjen når/hvis landslagsspilleren fra Sandli vender hem!

1

Lignende innlegg

Laster...