Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sportsklubben Brann (Klubbtråd)

[Slettet]

14
34,5k kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

PapaSmurf

Hvem hadde trodd at jeg skulle legge inn tre kommentarer i Branns klubbtråd på samme dag?

Men jeg må bare fortelle noe. I dag tror jeg at jeg så en vaskeekte bergenser i Molde. Og det var et sammentreff som gjorde at jeg la merke til det jeg tror var et premieeksemplar av arten.

For en drøy halvtime siden kjørte jeg min kjære gamle bestefar til en legetime, og da skrudde jeg DAB-radioen over på P1+ for hans skyld. Tror ikke hjertet hadde tålt de kanalene jeg vanligvis lytter til.

Og der er det et program som heter jukebox. Folk kan ringe inn og ønske seg sanger. Og der er det en østlending som har kost seg med påskesalmer i påsken, men i dag ønsker han hat gjenhør med noe han hørte live i Bergen på nittitallet og som var det vakreste han hadde hørt. Sissel Kyrkjebø med Nystemten.

Og når sorgen forgikk Sissel på Ulrikens topp så passerer jeg en bil som har kjørt til siden og i førersetet sitter en mann med høyre hånd på hjertet og synger med han har makt.

Jeg kan ikke tro annet enn at han lyttet til det samme som oss.

Fantastisk!

10

Tjaaah

Og når sorgen forgikk Sissel på Ulrikens topp så passerer jeg en bil som har kjørt til siden og i førersetet sitter en mann med høyre hånd på hjertet og synger med han har makt.

Jeg kan ikke tro annet enn at han lyttet til det samme som oss.

Fantastisk!

Hahahaha. 100 poeng til han fyren.

1

lok1

9

Folkflesk

4. Rosenborg - Brann 3-0

Hadde ikke tid til alle klippene, så nøyde meg med dette. Sapara var vel selve Brann-dødaren i disse årene, som man husker med blandete følelser.

1

Tjaaah

Jeg har fortsatt mareritt om Sapara. Ikke rart vi tapte mot Ruzomberok...

1

Folkflesk

Gullmodus nå, så fant frem min gamle PC og lastet opp 26 gullklipp fra gullsesongen. Gullet ska hem!

https://www.tv2.no/v/773990/

1

Spelaren

10. Lyn - Brann 6-0

Hjelpe meg, så tafatte me så ut i den kampen. Helt krise. Mye det samme borte mot Rbk, Viking og Tromsø også. Sistnevnte var riktignok uviktig.

1

Atlin

Jeg synes det er trist at kunstgress har blitt et så stort tema i Bergen. Brann er en av de mest tradisjonsrike klubbene i Skandinavia, og kan nå ta i bruk plastikk som underlag på gamle, sjarmerende, flotte, nydelige og mektige Brann stadion. Hadde det vært opp til meg ville ikke dette vært et tema i det hele tatt. Selv en liten klubb som Haugesund gjør som resten av jordklodens fotballklubber. De tok i bruk naturgress og ga et klart nei til kunstgress. Banen deres var i en helt horribel tilstand før det nye gresset kom, men de lot seg ikke skremme av den grunn. En spennende løsning ble tatt i bruk som hele Haugesund ser ut til å være veldig fornøyd med. Noe lignende bør Brann ta en nærmere titt på, i stedet for å ta i bruk et underlag som ytterst få utenlandske klubber bruker.

Her er hva Haugesund har, forklart av eieren av Østfold Gress AS. En mann med mer peiling enn brukerne på VGD altså: Gresstypen heter Lockturf, og er sådd på et areal med tilkjørt spesialsand som inneholder plastfiber. Plastfibrene gjør rotsystemet og gressmatten ekstra slitesterk. På grunn av at det er sådd på spesialsand, gjør det at vannet trekker seg raskt vekk fra overflaten og ned i dreneringen.

Med kunstgress kan vi få gode spilleforhold på stadion, men det er absolutt ingenting som slår en grønn og nyklippet naturgressbane. Det er i følge mange umulig å få på plass i Norge, men hvis gresset håndteres riktig av folk med høy kompetanse bør det ikke være et stort problem å få mekket sammen en bra gressbane, også i Bergen. Haugesund sin løsning finner vi i utlandet også, blant annet i Premier League hvor storklubber som Manchester United og Tottenham har mye av det samme i gresset sitt. Klima og alt det tullet der er liksom et hinder for Brann, men hvorfor er det ikke et hinder for andre klubber i utlandet? Vi har uansett sett gode gressbaner i Norge, selv tidlig i sesongen. Jeg kan særlig huske Sør-Arena og Aker stadion i 2009/10. Banene deres holdt høy kvalitet, og Start hadde nok Norges beste bane på den tiden. Som sagt, med riktig håndtering av folk med ordentlig peiling bør vi klare det samme i Bergen.

En annen "fordel" ved å skifte til kunstgress, er i følge mange at stadion kan brukes til trening, konserter og mange andre aktiviteter utenom toppfotball. Trening er forsåvidt greit, men resten er bullshit. Brann stadion er stedet hvor man følger Brann, ikke stedet hvor Muse, Green Day eller andre artister(grupper) skal holde konserter og fete opp lommeboken.

Hvis Brann legger kunstgress vil ikke klubben være like attraktiv som den er i dag. Fryktelig mange norske spillere har gitt klare signaler på at de aller helst foretrekker naturgress. Jeg mener å huske at det var noen Start-spillere som truet med å forlate klubben hvis det skulle legges kunstgress i Kristiansand, noe som faktisk ble en realitet etter kort tid. Utenlandske spillere er også vant til å spille på naturgress, så de foretrekker å spille for klubber med ekte gress som underlag.

Så er det også argumenter for at kunstgress kan spare klubben flere millioner hvis vi tenker langsiktig. Det er også bare tull. Kunstgress må skiftes ut, noe som koster mange millioner det også. Økonomisk sett går det nok fordel kunstgress, men det er neppe snakk om store summer.

Jeg håper styret gir naturgress en ny sjanse, men denne gangen skal gresset håndteres ordentlig. Haugesund sin løsning er som sagt spennende og noe jeg absolutt vil rekke en tommel opp for. Kunstgress er for ambisjonsløse taperklubber uten noen som helst tradisjoner. Hold det pisset utenfor stadion, så kan NFF gnåle så mye de vil om hvor bra kunstgress er.

8

Monny

Jeg synes det er trist

Jeg har vært veldig u enig med deg på talentdebbattene om finne og skarsfjord men her kommer det store venepunktet ! nydelig lesing.

1

Korgutt

Det sies at Brann vs Bodø/Glimt er flyttet til Den Nasjonale Scene og er oppført som en tragedie av Welhaven med tittelen Kåre går for OBOS.

7

Tjaaah

Hvis dette åpner for Helge Jordal i Branndrakt, så er jeg helt klart med på den.

1

GatlingGun

Hvor har de to fingrene vært hen? :O

1

GatlingGun

Hahaha, dagens. Takk for den :)

1

krakra_2

Jeg husker da det sprakk. Da 13-14.000 ble sett på som katastrofale tall. Nå ville 13-14.000 utløst stor jubel på Stadion utenfor 16. mai.

Forventningene har blitt senket til alt i forhold til Brann. Sakte, men sikkert. Mange har ikke merket det. Hvordan de ser på 12.000 som gode tilskuertall, fjerde- og sjetteplasser som gode tall, hjemmeseire mot Odd som solid. Slår vi Sogndal borte vil nok Skarsfjor og Brann få mye skryt for det. For fem-seks år siden ville det vært et krav å vinne alle kampene. Hjemme eller borte. Folk hadde blitt forbannet om si så tapte borte mot RBK.

I starten av nedturen var folk forbannet. Raste mot ledelsen, mot styret og mot treneren. Man ble fremstilt nærmest som forrædere som kritiserte ledelsen. Destruktive elementer bli vi kalt og begrepet "ekte supportere" ble brukt hyppig. Brann øste ut selvskryt av sine store ledere, og etterhvert klarte de å stagge motstanden. Så kom de middelmådige ambisjonene. En trener som er fornøyd etter å ha forsvart seg til uavgjort på bortebane mot mindre klubber, som snakker opp småklubber som TIL og Godset,og snakker ned egen klubb og stall. Som gang på gang forteller hvorfor en ikke kan forvente toppstrid de neste årene.

Nå gir folk faen. Det skrives noen kritiske innlegg på nettet ja, men alt i alt gir bergenserne faen. Man blir ikke rasende etter tap, man tar ikke av etter seier. Man gidder ikke engang gå på Stadion når laget er i medaljekampen.

Ledelsen kan skylde på den generelle nedgangen i norsk fotball og hele Europa, det stemmer sikkert til en viss grad. Men de har selv fått bergenserne til å gi faen. Gjennom årelang arroganse og krig mot de som kritiserte inkompetente ledere, etterfulgt av middelmådige ambisjoner som ikke ville vært spenstige hos Odd engang og kjip fotball. Det tar lang tid å bygge opp den interessen igjen. Holder ikke med et par-tre gode kamper, en "nesten i toppen"-plassering og noen underholdende unggutter. De har brukt mange år på å rive ned engasjementet og må nok bruke endel år på å bygge det opp igien.

7

Komvitarpirathem

Som jeg skulle skrevet det selv..

1

Kjuagutten

Jeg husker da det sprakk. Da 13-14.000 ble sett på som katastrofale tall. Nå ville 13-14.000 utløst stor jubel på Stadion utenfor 16. mai. Forventningene har blitt senket til alt i forhold til Brann. Sakte, men sikkert

Dette er et generelt problem hos alle lag nå. En må ikke glemme det. Det er nok ikke bare Brann som produkt som gjør at folk ikke er så engasjerte lenger. Ser de andre klubbene har fokus på det samme og samtlige undrer seg over at "hvorfor skjer det hos OSS"... En må se det i større perspektiv enn bare å lete i eget hus tror nå jeg. 16 ligaserien og enda flere falleferdige stadioner, kunstgress, cmore (TV2?) osv er også med på at folk ikke engasjerer seg like mye lenger. Sesongen blir for lang og det blir for mange kamper med lite attraktive motstandere i en heller laber liga

1

KaffeOrginal

En må ikke glemme det. Det er nok ikke bare Brann som produkt som gjør at folk ikke er så engasjerte lenger.

Det er jo nettopp "produktet" som er problemet .

Brann skal ikke være et produkt , men skal være en tilstand i enhver Bergensers liv . Og ja , man har ødelagt dette med den destruktive tankegangen og den håpløse spillestilen . Og ja , vi vet at økonomien ikke er topp enda , men det betyr ikke at man behøver å legge seg bakpå og kontrollere ( i den grad man klarer ) mot alle lag .

Håpløst . Og hele klubbens kultur for tiden med RBh.GORM , Lars Moldikken og ikke minst Rune Skarsfjort gjør sitt for å distansere seg fra Bergen. Det ødelegger mye

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...