Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Viking FK [Klubbtråd]

Hallo. Da vil jeg bare ønske alle sammen velkommen til denne tråden. Mitt navn er Reidar, og jeg skal fortelle dere litt om denne flotte klubben jeg har hatt gleden av å spille for i 46 sesonger. Min godeste storebror, Arthur, skal krydre det hele med litt statistikk. Håper dere setter pris på slik.

Da vi ble kontaktet av vgd-brukeren Fygaren (som faktisk er Jon Klemetsen) gjennom en ouji-brettseanse, var vi ikke vanskelige å be. Jeg mener, alt jeg har å gjøre her på den "andre siden" er å passe på at det alltid skinner litt sol på blomstene i vinduskarmen til Henry, og bre dynen over lille-Gisle når han har sovnet. Arthur bruker dagene på å fly rundt å spionere på Charlotte Thorstevdt. Så det er med stor glede jeg har valgt å ta på meg dette ærverdige oppdraget.

Det var en tid for forandring. I 1880-årene falt de gamle stavangerske handelshusene. Silda stakk til Haugesund. Seilskutefarten hadde mistet all medvind. Nå, like før århundreskiftet, økte befolkningen igjen. Telefonkabler ble strukket på kryss og tvers av Stavanger. Jærbanen og hjulbåten ”Ryfylke” knyttet Stavanger sammen med distriktene. Og til teateret strømmet folk fra land og strand for å se Mia Gundersen fremføre "Eg e fydde på straen eg". Stavanger var blitt en sitrende havnemetropol.

Også de idrettsinteresserte gikk mot en ny tid. Noen av dem brøt ut av roklubben og turnforeningen. I Martin Egelands auksjonslokale, på hjørnet mellom Verksgata og Fiskepiren, stiftet de Viking. Først var man litt skeptisk til å la turnerene melde seg inn i klubben, men etterhvert ble det vedtatt at også pikene skulle få bli med, å se på i det minste.

På begynnelsen av 1900-tallet var fotballkampene for det meste lokale oppgjør. Kampene varte i 2x4 dager, og man brukte en død kattunge som ball. De fleste kampene endte 0-0, da man ikke hadde forstått konseptet med mål, og derfor ikke spilte med hverken målmann eller målbur. Det var først i 30-årene at laget begynte å markere seg på landsplan. I 1933 spilte klubben sin første cupfinale, men måtte dessverre se seg slått med 1-3 av Mjøndalen. Det ryktes at de brunkledde hadde bestukket dommeren med en eske IFA-pastiller, men påstanden ble aldri påvist. Det var det samme året klubben fikk sine første landslagsspillere, legendariske Bernhard Lund, Reidar Kvammen og Arthur Kvammen. KNEL, undersåtter, KNEL.

Gjennom hele 30-årene nådde laget høyt opp i cupsammenheng, dog uten å gå helt til topps. Endelig, i 1953 vant klubben sitt første cupmesterskap da de slo Lillestrøm med 2-1. En fantastisk kamp hvor Håkon Kindervåg og Kåre Ingvaldsen var målscorere. Reidar Kvammen hadde tjue skudd i treverket, og en tabbe fra Arthur Kvammen gjorde at Lillestrøm kunne utligne. Det første seriemesterskapet vant klubben i 1958. Året etter ble det cupmesterskap for andre gang med 2-1 seier over Sandefjord. Good times.

I 1965 var det nærmest offentlig sorg i Stavanger da Mia Gundersen ikke lenger var fri og frank, etter å ha giftet seg med lensmann Fredrik Theokar Salicath. I tillegg rykket Viking ned i 2.divisjon. Denne tilværelsen varte imidlertid bare i 2 år før Mia skilte seg. Visstnok fordi den godeste Salicath slet med å opprettholde "brekkas". I tillegg var Viking igjen klar for spill i Toppdivisjonen.

1970-årene ble vårt tiår. De såkalte gullårene ble innledet med seriemesterskap i 1972. Denne bragden gjentok vi i de 3 påfølgende år. I 1974 var vi også i cupfinalen, men måtte se oss slått av Skeid med 1-3. Host,host, IFA pastiller.

Som en følge av seriemesterskapene ble det også spilt mange europacupkamper i 70-årene. Internasjonal fotball var noe nytt i Stavanger, noe som skapte ytterligere fotballfeber i byen. Spesielt var det kjempestemning på Stadion når det tyske storlaget FC Köln ble slått 1-0 i 2.runde i E-cupen i 1972. Samme året som den tyske klubbens målmann Reinardt Zalohanschke giftet seg med Mia Gundersen. Selvsagt helt tilfeldig. Takk, Mia.

Gullårene fikk en fantastisk avslutning. I 1979 vant nemlig klubben The Triple ved å bli både seriemester, cupmester og cupmester for juniorer. Bragden ble slått sammen med Henry Hinnas 100-års lag og feiret på Dickens. En, da, femten år gammel Kjartan Salvesen inntok scenen for første gang og sang "Edelweiss" for stinn brakke.

Når det gjelder 80-tallet så meg jeg ærlig inrømme at jeg fulgte veldig lite med på Viking. To ord; Miami Vice. Så i stedet for at jeg skal prøve å snuble meg gjennom dette tiåret, har jeg fått en annen god venn jeg har her til å fortelle dere om denne epoken. Mine turnere og herrer; Svein Kvia.

Hallais.

Det skulle noe til å leve opp til de forventningene som ble stilt av byens fotballtilhengere etter Gullalderen. Men laget markerte seg positivt også den første delen av 1980-årene med seriemesterskap i 1982 og sølvmedaljer i serien og tapt cupfinale mot Fredrikstad i 1984.

Men ingen trær vokser inn i himmelen, og i 1986 var det nok en gang sorg i Stavanger. Klubben måtte ta den tunge veien ned i 2.divisjon. Men allerede i 1988 ble det opprykk til Toppdivisjonen igjen, og klubben slo dermed ettertrykkelig fast at det laget som topper Adelskalenderen i Norge har sin naturlige plass blant topplagene i landet.

1989 var det klart for et nytt cupmesterskap med finaleseier over Molde, og i 1991 ble det nok et seriemesterskap. Også i Europacupene markerte vi oss sterkt i 90-årene, hvem husker ikke de fantastiske kampene mot Barcelona i 1992, Auxerre i 1995 og Sporting Lisboa og Werder Bremen i 1999!

Et annet stort høydepunkt i 1999 var feiringen av 100-års jubileet, og dette markerte også overgangen til et nytt årtusen.

Eh, 1999 ja. KA ME DET SOM SKJEDDE I 98? Takk til deg Svein, jeg tror potetene er ferdige. Jeg kommer om litt.

Klubben innledet det nye årtusenet med en god 2000-sesong. Bronsemedaljer i serien og tapt cupfinale 1-2 mot Odd Grenland. Det var et tungt tap, men det hele ble litt lettere å svelge da jeg oppdaget at tidligere Viking-spiller Erik Pedersen hadde på seg samme truser som de Mia Gundersen brukte når hun danset til Tom Jones svisker i Arthurs bisettelse på Corvetten, sommeren 1968. Finurlig. Sesongen 2001 ble enda bedre med seier 12-0 i cupfinalen mot Broynæ som det store høydepunktet. I Tippeligaen ble det bronsemedaljer bak Rosenborg og Lillestrøm.

2002-sesongen.. Chelsea!

I 2004 var det sørgetid her på den mørkeblå delen av "den andre siden". Stavanger Stadion døde og mitt elskede bysbarn flyttet til Ålgård, så og si.

Vi valgte og boikotte klubben en stund, men da vår favoritt her oppe- Egil Østenstad- returnerte klarte vi ikke å dy oss lenger. "Me gjer di en sjanse te"

5. November!

Bronse.

Jonevrets hjemkomst.

Sånn oppsummerer jeg tiden til nå på Gulliver Arena på Ålgård. Har troen på at det blir bedre til neste år da. Kjelle fikse biffen han!

Da tror jeg du kan overta Arthur? Arthuuuuur? ARTHUR? AAAAAAARTHUUUUUUUUR!

eh, FLEST KAMPER

1. Svein Kvia 551

2. Sigbjørn Slinning 523

3. Erik Johannessen 501

4. Torbjørn Svendsen 500

5. Sverre Andersen 482

6. Thomas Pereira 431

7. Bjarte Lunde Aarseheim 425

8. Olav Nilsen 414

9. Isak Arne Refvik 407

10. Reidar Goa 404

FLEST MÅL

1. Arthur Kvammen 202

ARTHUUUUUUR!

1. Reidar Kvammen 202

2. Trygve Johannessen 182

3. William Danielsen 180

4. Arthur Kvammen 176

5. Egil Østenstad 167

6. Åsbjørn Skjærpe 146

7. Erik Nevland (Lykke te videre, Erik) 139

8. Arvid Knutsen 118

9. Torbjørn Svendsen 117

10. Håkon Kinderegg (lol) ARTHUUUUUUR! Kindervåg 116

LIGATITLER: 1958, 1972, 1973, 1974, 1975, 1979, 1982, 1991

CUPMESTERSKAP: 1953, 1959, 1979, 1989, 2001

Var det alt, Arhur?

??

?

Ok, da. Da gjenstår det bare å si som Kjartan Salvesen. Heia Viking.

46
93,5k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

PerfectSense

Det er trist. Det er bekmørkt. Nest sist på tabellen og på randen av konkurs. 118 års stolt historie står på spill. Vi er lei oss, vi er sinte, vi er oppgitt og mange er faktisk blitt likegyldige. Kanskje verst av alt - vi er blitt færre. Veldig mange færre.

Viking har alltid vært der. Der oppe i det gjeveste selskap blant de beste i landet og der inne i hjertet hvor det kun er plass til en klubb. Gudene skal vite at det er vanskelige tider for en Vikingsupporter om dagen. Gudene skal vite at det er langt mellom lyspunktene og gudene skal vite at det kan være vanskelig å huske hvorfor man har fulgt Viking i tykt, men mest tynt, i alle disse årene.

Vi har alle våre grunner til at vi endte opp på Stavanger stadion og senere Viking stadion. Felles for oss alle er samholdet og stoltheten som knytter oss til klubben. Hva hadde vel livet vært uten engasjementet og brølet fra tribunen når en av våre blir taklet stygt? Hva hadde vel livet vært uten gleden av å se ballen gå i mål 4 ganger mot Chelsea? Hva hadde vel livet vært uten den felles frustrasjonen når ting går mot oss, og hva hadde vel livet vært uten lettelsen når ting endelig går vår vei?

Hva hadde vel livet vært uten Viking?

Faen heller! Vi SKAL komme oss gjennom dette. Vi kommer til å måtte lide oss gjennom flere dårlige kamper, merkelige spillerkjøp, og rare taktiske disposisjoner, men i andre enden kommer vi til å oppleve flere store øyeblikk. Øyeblikk som binder oss sammen og øyeblikk som gjør alt verdt det. Øyeblikk vi tar med oss og som gjør oss stolte av å proklamere følgende: Eg e Viking, eg!

Se denne filmen og si meg at du ikke kjenner deg igjen.

Si meg at du ikke lenger bryr deg om Viking. Si meg at du er ferdig med klubben og at du aldri kommer på stadion igjen. Si hva du vil. Jeg tror deg ikke.

Skuffelsen, sinnet og likegyldigheten kommer til å gå over. Den kommer til å bli erstattet av håp, forventning og glede. Du kommer tilbake til stadion igjen. Fordi det er sånn du er. Du har det i deg. Det sitter såpass dypt at du ikke kommer til å gi opp. Kanskje blir pausen kort. Kanskje blir pausen lang, men uansett er det bare en pause. En pause fra lidelsen. En pause fra Viking.

For oss som klarer litt til, for oss som ikke trenger en pause nå er det snart ny kamp. Vi tar med oss håpet og stiller opp på stadion. Kanskje går vi hjem med nok en skuffelse og kanskje går vi hjem med fornyet optimisme. Uansett hva som skjer vet vi at en dag står vi side om side med dere som trengte en pause. Velkommen tilbake skal dere være!

Fortid og fremtid - Viking for alltid!

29

jesman2

Fortid og fremtid - Viking for alltid!

Jeg gråt faktisk en skvett. Strålende skrevet. Ti tusen tommeltotter fra meg.

3

Nevi

Fortid og fremtid - Viking for alltid!

For ett innlegg du hadde i dag PerfectSence. Alldeles nydelig lesning.

Drømmen leve...

2

PerfectSense

Takk! Forhåpentligvis var det noen som kjente litt på hva som gjør oss til supportere, og kanskje bidro det til å gjøre fortvilelsen og skuffelsen litt mindre for noen og enhver.

:-)

2

storteple

Fortid og fremtid - Viking for alltid!

.

1

Gorgi

På denne dag. For 51 år siden spilte Viking treningskamp på Stavanger stadion mot Skeid. Viking vant 2-1.

Min far var på kampen og ble oppropt over høytaleranlegget at han måtte innefinne seg på Stavanger sykehus fortest mulig. Han hadde fått en sønn.

Det er begynnelsen på historien for min lidenskap for klubben :)

Det var forøvrig 2.påskedag det året.

29

troll-1917

Fantastisk prioritering. Jeg skjønner at du blir lidenskapelig når faren din valgte å prioritere på denne måten.

1

Gorgi

Som nevnt igår, så var dagens trening lagt til i programmet.

Det meste som foregår er relatert til det fysiske. De er inne i en periode der kondisjon er hovedfokuset. Dermed er det vanskelig å danne seg et godt bilde av det fotballmessige.

Etter oppvarmingen idag ble det spilt turnering med fire lag á seks spillere på to små baner. Korte kamper på ca 10 min med høy intensitet og med mange avslutninger. Alle lag spilte mot hverandre, der det ble kåret et vinnerlsg til slutt. Konkurranseinstinktet var rimelig høyt. Det ble slengt endel gloser til de som ikke til enhver tid var på tåhev. Å vurdere enkeltspillere i den øvelsen ble vanskelig. Treningen ble avsluttet med en "hinderløype", der føring av ball rundt kjegler, spensthopp og små spurter var innlagt. Alt i alt en fysisk hard treningsøkt.

Prøvde å danne meg et bilde av Zimmerman. Han hadde utvilsomt det samme nivået som resten av gjengen. God fysikk, tøff i kroppen men mangler nok litt kondisjonsmessig. Nigerianerne fortsetter på nivået jeg har sett før. Gode spillere, der Saleh er et lite hode foran Udoh.

Idag fikk jeg igjen en god prat med Goodchild. Virkelig en hyggelig mann. Jeg fikk god tid med ham, og han ga meg sin vurdering av både prøvespillere og nykommere.

Pedersen. En klok og rolig spiller. Godt ballmottak, evne til å holde på ball og en god avslutter.

Kronberg. Håndplukket av Burchnall. En spiller som bli vurdert på begge backer, og kan også brukes på begge kanter. Først og fremst hentet som h.back.

Skimmeland. God fart. God teknikk. En spennende spiller som han har tro på blir TL-materiale.

Abdi. Kongesignering! Spillertypen de hadde letet etter i lang tid. Boks til boks spiller som vil gi midtbanen en ny dimensjon.

Saleh og Udoh. Spennende spillere med høyt potensial. Udoh trenger nok litt tid, men har potensialet til Abdullahi på sikt. Har styrke og målteft. Saleh kan prestere fra første dag. Enorm løpskraft og kreativ.

Zimmerman. Først og fremst en STOPPER. God på hodet, duellsterk og en spillertype det kanskje har manglet i troppen. Prøvespillet kom istand etter samtaler med agenten til Soares. Da som en mulig erstatter for ham.

Michalsen og Bringaker har tatt store steg i vinter, og blir spillere å ha et øye med.

Goodchild kunne også fortelle at han hadde fått god kontakt med denne agenten til Soares og Zimmeman til et spennende marked i USA. Noe som virker positivt for fremtiden.

Prøvde å få ut av ham hvordan de ser på utlendingskvoten. Fikk et smilende svar på at det er under kontroll:)

Dagens rapport fra Vikinghallen.

Kan legge til at Jørgensen, Kronberg og Erik Steen trente alternativt og at Bytyqi var fraværende idag.

25

happydeathsuite

Prøvde å få ut av ham hvordan de ser på utlendingskvoten. Fikk et smilende svar på at det er under kontroll:)

Mykje gledeleg å lesa her, men dette var faktisk noko av det mest positive. Kan vel tyda på at det skjer ting under overflata i Steinthor-føljetongen.

2

TAdams6

Dagens rapport fra Vikinghallen

Du gir så utrolig mye mer info enn både SA og RA greier å gi. Fantastisk arbeid Gorgi og fullt fortjent tommel.

1

Kristwic7

Goodchild kunne også fortelle at han hadde fått god kontakt med denne agenten til Soares og Zimmeman til et spennende marked i USA. Noe som virker positivt for fremtiden.

Prøvde å få ut av ham hvordan de ser på utlendingskvoten. Fikk et smilende svar på at det er under kontroll:)

Dagens rapport fra Vikinghallen.

Kan legge til at Jørgensen, Kronberg og Erik Steen trente alternativt og at Bytyqi var fraværende idag

Meget bra! Kjekt at Viking gjerne ser mer til MLS nå, mange gode spillere der.

1

Gorgi

Siden treningen i går ble en noe amputert affære, så tok jeg likegodt turen idag også. Idag var det fulltallig mannskap på plass.

Treningen begynte som vanlig med oppvarming og spill med to lag på liten bane der det var 6 stk såkalt "frie" spillere som skulle være spillbare for det laget som hadde ballen.

Eterhvert tok Burchnall kommandoen og fokuserte på kampen mot S08. Tydelig at treneren hadde kunnskap om hvordan hjemmelaget kommer til å spille på lørdag. Det som muligens blir startellevern ble drillet i defensivt press, og hvordan angripere skulle starte presset som førsteforsvarere. Det ble også fokus på oppbygging av eget spill. Burchnall stoppet og instruerte spillerene hvis han så ting han ikke var fornøyd med.

Som det så ut, så starter Sigurdsson og Jørgensen (forøvrig med grønt hår for anledningen etter tap av veddemål) som midtstoppere, og Mets og Nisja på midtbanen. Sigurdsson kjenner fortsatt litt til skaden, men regnet med å spille lørdag. Moore og Abdullahi vekslet om å spille spiss på 1.laget, men jeg tror Abdullahi starter. Ellers blir nok laget som sist.

Moore trente med GPS-sender for å analysere løpene han gjorde i ettertid.

Treningen ble avsluttet med avslutninger med Wichne i mål. Det ble mye dårlige skudd og avslutninger, men det må sies at Wichne var fantastisk god. Zymer var den som viste best igjen her.

Det mest interessante var at jeg fikk en 10-minutters prat med Goodchild. Han fortalte om jobben som speider for Viking. Hovedfokuset for utenlandsturene var Sverige, Danmark, island og Finland. Reiste fredager og fikk sett flere kamper og spillere iløpet av helgen.

Han var veldig stolt over å ha funnet Mets. Han ble oppdaget som 16-åring da han var og så Anier før overgangen til Viking. Siden ble kontakten holdt til overgangen ble en realitet i vinter.

Spillerlogistikken nå i sommer er vanskelig, og det var vanskelig å få til langsiktige løsninger med norske spillere. Men det jobbes aktivt med forskjellige ting. Han sa også uoppfordret at de var veldig interessert i Aursnes, og at interessen er gjensidig. Aursnes vil til Viking, og ser på Viking som klubben han vil få mest spilletid i. Men Hødd er lite villige til å slippe ham nå.

23

storteple

Moore og Abdullahi vekslet om å spille spiss på 1.laget, men jeg tror Abdullahi starter.

Hva? Betyr dette at Bödvarsson er regnet som vårt førstevalg, og så konkurrerer Abdullahi med Moore? Merkelig. Jeg ville hatt Abdullahi som vårt førstevalg any day.

1

Gorgi

storteple:"Hva? Betyr dette at Bödvarsson er regnet som vårt førstevalg, og så konkurrerer Abdullahi med Moore? "

---------

Ikke sikker på at det er slik. Det kunne faktisk se ut som Abdullahi skulle fungere som en slags Kovacs mot forsvarsspillerne. "S08" begynte å slå langballer opp mot Abdullahi med påfølgende dueller med Jørgensen og Sigurdsson.

Og kanskje få oversikt gjennom GPS hvordan Moore beveget seg i spill for 1. laget. Det virket som et fint verktøy til å sitte i fred og ro etter trening og analysere og lære spillere rett bevegelsesmønster.

1

deleted112509

Aursnes vil til Viking, og ser på Viking som klubben han vil få mest spilletid i. Men Hødd er lite villige til å slippe ham nå.

Og vi har dessverre ikke flust med penger å lokke med. Heller ingen spillere vi kan sende motsatt vei.

En annen ting jeg har tenkt på ifm med overganger i disse tider. Hvem er det som forhandler for Viking og hvilken erfaring har evt denne med den type forhandlinger.

De som tidligere har hatt et slikt ansvar og erfaring har vel alle forsvunnet ut av klubben?

Ellers takk for en meget god oppdatering fra treningen. Kjempekjekt med slike innlegg. Vet du når de trener i morgen og vet du om de trener på kunstgress iom det er underlaget på lørdag?

1

Gorgi

fotballidiot2:"Og vi har dessverre ikke flust med penger å lokke med. Heller ingen spillere vi kan sende motsatt vei."

-----------

Goddchild sa det var penger å handle for, og at de var villige til å strekker seg langt for å hente Aursnes, da de så på ham som en god investering. Problemet var Hødd og mulighetene deres for opprykk..

1

Wiggum

Jeg har latt meg inspirere litt av den siste Studio A-podcasten med diverse kåringer fra 2019-sesongen. Her er noen av mine favoritter fra sesongen:

Årets spiller: Zlatko Tripic Mange har imponert i år, men likevel ikke så mye tvil om denne etter min mening. For få målpoeng på vårsesongen, men på høsten var han enorm og direkte avgjørende for suksessen. Dette gjelder også evnen til å dra med seg de andre, slik også Løkberg nevnte i oppsummeringen han var med på hos Eurosport.

Årets overraskelse: Iven Austbø Her er det mange kandidater. Viljar Vevatne, som er på topp tre over årets spillere, var ikke engang tiltekt en startplass. Adrian Pereira tok store steg og ble fast på backplass. Kristian Thorstvedt omtrent like god i Eliteserien som han var i OBOS. Sondre Bjørshol tok nivået på strak arm. Vinneren blir allikevel Iven, som alle trodde var vårt svake punkt. Istedet ble han keeperen med flest nuller og en av Eliteseriens beste keepere i 2019.

Årets fremgangsrike: Adrian Pereira Noen av de nevnte over kandidater også her. Vevatne, Bjørshol, Thorstvedt. Pereira må vinne denne, synes jeg. Få, om noen, hadde sett for seg at han skulle bli fast og viktig brikke på laget allerede i år. Ekstra gøy når det er sønnen av en legende.

Årets mål: Tommy Høiland Mange setter Pereira sin øverst og jeg var nære å gjøre det samme, men følsomheten i den lobben Høiland hadde mot Godset hjemme var rett og slett ren klasse.

Årets øyeblikk: Cupfinalen blåses av Det har vært mye å ta av her også, men da Vevatne headet vekk det siste innlegget og dommeren tok fløyta til munnen er noe av det største jeg har opplevd som Viking-supporter. 18 år siden forrige tittel, to år siden vi ble latterliggjort i Eliteserien og halvannet år siden vi ble pisset på av Nest-Sotra. Å vinne den tittelen var magisk og det ultimate beviset på at Viking er tilbake i toppen av norsk fotball.

Årets kamp: Vålerenga-Viking 0-4 Vanskelig denne også. Brann-kampen hjemme, men den stemningen og at vi tok vår tredje strake seier, henger høyt selv om vi spillemessig ikke var SÅ gode og egentlig heldige som vant. Semifinalen mot Ranheim var stort. 16.mai-kampen mot Stabæk det samme og likeså med 4-0 over Godset der Bjarne og Adrian danset om kapp.

Faller uansett ned på da vi knuste Vålerenga borte med "B-laget" vårt. Iven reddet alt, Østensen var klasse, Pereira dunket ballen i krysset. Alt var bare fest og det var fantastisk stemning på bortefeltet, der vi også slo Klanen i tribunekampen. 1-7-tapet fra 2017 var revansjert.

Årets undervurderte: Ylldren Ibrahimaj Stjeler sjeldent overskriftene, men du verden for en jobb han har lagt ned. Spilleren i Eliteserien med flest assist i 2019. En annen kandidat til denne prisen kunne også vært Fredrik Torsteinbø nå i høst.

Årets innflytelse: Kristoffer Løkberg Zlatko Tripic også veldig viktig her, men Løkberg-kjøpet en ren innertier. Hadde stor betydning for vår gode høst.

Årets løp: Runar Hove Da han kom med lange klyv på overtid borte mot Sarpsborg 08 og la strålende inn foran mål til Østensen, som satte inn 2-2. Minnet om Askeladdens hjelper som løp til andre siden av jordkloden i løpesettet.

Årets supporterprestasjon: "Splitte pine gal" Kunne nevnt kasting av påskeegg mot Brann, men kanskje ikke. Se det klippet når Tripic-sangen runger på Ullevaal. Fantastisk! Ikke bare laget som har slått grusomt tilbake, det har fansen gjort også.

Jeg kunne sikkert ramset opp andre priser også, men dette jeg kom på nå. Kom gjerne med forslag dere andre også.

22

helvis

Årets supporterprestasjon: "Splitte pine gal" Kunne nevnt kasting av påskeegg mot Brann, men kanskje ikke. Se det klippet når Tripic-sangen runger på Ullevaal. Fantastisk! Ikke bare laget som har slått grusomt tilbake, det har fansen gjort også.

Det var den første cupfinalen jeg har vært tilstede på og jeg er selvsagt ikke objektiv men livet vi Viking-supporterne laget på stadion må være oppe der av supportercupfinaleprestasjoner.

Har følelsen av det ofte blir litt flat på cupfinaler grunnet at folk er spredd og at veldig mange som står på kortsiden som regel hverken står eller er på kortsiden på hjemmekamper. I tillegg er tidspunktet og litt rart, og bakrusen generelt ganske høy.

Men på Ullevaal var det som om alle 15 000 Viking-supporterne ga en beng i alt det og ble syngende supporter for en dag. At Tripic-sangen var den som satt best og ble sunget mest var også ekstremt passende. For jeg tror ikke fotball Norge helt har forstått, i alle fall ikke før den søndagen.

4

helvis

Jeg har latt meg inspirere litt av den siste Studio A-podcasten med diverse kåringer fra 2019-sesongen. Her er noen av mine favoritter fra sesongen:

Ellers vil jeg si meg enig i samtlige punkter. Flott liste.

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...