Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fotballklubben Bodø/Glimt ble stiftet i 1916. Fotballen ble introdusert relativt sent i Bodø. Nabobyer som Narvik og Mo hadde stiftet sine klubber tidligere. Men i 1916 fikk Bodø sitt fotballag da fotballklubben Glimt ble stiftet. Glimt var også klubbens navn i mange år, men det viste seg at en klubb i Orkdal allerede hadde navnet «Glimt» og dermed måtte klubben legge til «Bodø». Av denne grunn kaller mange bodøværinger Bodø/Glimt fortsatt bare for Glimt.

Meritter fra den øverste divisjonen:

Sølv: 1977, 1993 og 2003 Bronsje: 1995

5
15,5k kommentarer

nemezida

Når et mesterskap kan utgjøre forskjellen for f.eks Patrick Berg på 500.000 i årslønn og 50.000.000,- i årslønn, så er det klart at de vil strekke seg mye lengre for at dialogalternativet skal vinne. Såvidt meg bekjent, så finnes det ikke en aktiv landslagsspiller som har sagt konsekvent: Boikott er feil og skal ikke gjøres.Alle sier noe ala - boikott er ikke det beste alternativet, vi foretrekker å påvirke innenfra.

Nå tror jeg ikke et sluttspill er avgjørende for om verken Berg eller andre tidobler lønnen sin. Internasjonale agenter og ikke minst klubbspeidere bruker masser av tid og ressurser på å kartlegge klubbspillere rundt omkring i Europa, Afrika, Syd-Amerika osv.. Når Glimt var så suverene som de var sist sesong, så var det nok mang en Glimtspiller som ble detaljert analysert ved bruk av diverse dataprogram, herunder Berg, og han spiller fortsatt for kanskje 500.000,- i Norge.

Dette boikottgreiene er noe stort tøv. For det første anser jeg muligheten for at Norge skal vinne mot Nederland på Ullevaal 1. september som særdeles liten, og i hvertfall i bortekampen. Nederland var mye bedre enn Østerrike i går, som igjen nærmest rundspilte Norge på Ullevaal for ikke lenge siden. Om Norge boikotter er det like relevant som at Nigeria boikotter ski VM, for å bruke en (mis)brukt floskel.

For det andre. Det virker som om personer kan melde seg inn i for eksempel Glimt, alternativt at det i en ad hoc aksjon mobiliseres medlemmer som man vet vil stemme for boikott, eksempelvis satt i scene av folk langt ut på venstresiden i norsk politikk. I Glimts tilfelle av passive støttemedlemmer som kanskje ikke har bidratt på dugnader, hatt styreverv, eller deltatt som sponsorer. De kaller det demokrati. Jeg vil kanskje heller kalle det et kupp. Et idiotisk kupp. Denne type viktige saker kan ikke avgjøres av personer som ikke har satt seg grundig inn i fordeler og ulemper, og ikke minst de negative konsekvenser for norsk fotball om man vedtar boikott. "Mannen på gata", eller passive støttemedlemmer, bør ikke få avgjøre dette.

1

glimt2020

Et mesterskap er sjeldent avgjørende for at det blir en overgang, men det er ingen tvil om at et godt gjennomført mesterskap endrer forhandlingsposisjonen til spilleren.

Ellers er sammenligningen din Norge vs Nigeria i Ski ikke akkurat treffende. Norge er et rikt land, hvor entusiaster innenfor diverse idretter bruker mye penger på sporten. Det er en grunn til at nordmenn er godt likt i England f.eks - og det er ikke for at vi er hyggelige. Vi reiser over og legger igjen enorme mengder med penger - og spesielt innen fotballen.

Dette vet FIFA, UEFA og andre organisasjoner. Det er en grunn til at PL prisene f.eks øker hvert år, det er for at vi (historisk sett) har vært villige til å betale mer.

Ville heller sammenlignet det med om Sverige skulle boikottet skiskyting. Det blir ingen enorme konsekvenser, men det er et signal og inntektsmessig vil det merkes.

Og den her mobiliseringen - hva er egentlig det for et argument? Klubben har hele tiden sett hvor mange medlemmer som har meldt seg inn etter forrige årsmøtet. Folk mobiliserer når sittende ledelse ikke tar handling. De kunne like mye prøvd å mobilisere selv, noe de forsåvidt gjorde, men mislyktes sterkt i.

Videre så har dette "kuppet" ditt bidratt til 2 stemmer på tinget. Det er vel ca 1700 klubber som er stemmeberettiget, hvorav x antall er eliteklubber med 2 stemmer? Så la oss for enkelhetens skyld si at kuppet har ført til 2 av 1800 stemmer.

Selv etter et "kupp" så har man bare påvirket 0,0011 av de som kan stemme. Det er jo demokrati i praksis.

1

nemezida

Og den her mobiliseringen - hva er egentlig det for et argument? Klubben har hele tiden sett hvor mange medlemmer som har meldt seg inn etter forrige årsmøtet. Folk mobiliserer når sittende ledelse ikke tar handling. De kunne like mye prøvd å mobilisere selv, noe de forsåvidt gjorde, men mislyktes sterkt i. Videre så har dette "kuppet" ditt bidratt til 2 stemmer på tinget. Det er vel ca 1700 klubber som er stemmeberettiget, hvorav x antall er eliteklubber med 2 stemmer? Så la oss for enkelhetens skyld si at kuppet har ført til 2 av 1800 stemmer. Selv etter et "kupp" så har man bare påvirket 0,0011 av de som kan stemme. Det er jo demokrati i praksis.

Slike avstemminger kan åpenbart kuppes. Om det blant medlemsmassen i Glimt er personer som sympatiserer med partier på ytre venstre, så kan disse mobilisere passive medlemmer til å stemme for en boikott med sitt naive syn på verden. Det er nok å vise til hvordan AKP'ml i sin tid kuppet deler av norsk fagbevegelse.

Konsekvensene av en boikott for norsk fotball vil være så pass store at de som tar denne beslutningen må kunne saken inn og ut. Det vil kunne ramme tilskudd til NFF som igjen vil kunne ramme kvinne- og breddefotball m.v.. Den makten UEFA/FIFA har fikk vi tydelig se i forhold til forsøket på å etabler superligaen. Det var ikke bare supportere som reagerte. UEFA er ikke ferdige med Real Madrid i denne saken, det kan jeg forsikre deg om. Man kan ikke trekke inn supportere fra "gata" uten det minste kunnskap, og stemme over nå så pass alvorlig, for deretter å kalle det demokrati. Da får man innføre folkeavstemminger om alt. Selv Sveits har begrensninger.

Om man skulle boikotte VM 2022, hvorfor gjorde man ikke det når vertslandet fikk tildelingen ? At FIFA er korrupt vet alle. Mange arbeidere har dødd forgjeves. Anleggene står jo ferdig. Boikott i dag er tøvete symbolpolitikk, hvor Norge igjen er en enslig svale som i behandlingen av fotballandslaget og hjemmekamper. En moralens naive vokter som er "bedre" enn alle andre. Ta boikotten av sommer OL i Moskva i 1980. Hva hjalp det ? Jo den Røde Hær okkuperte Afghanistan i ytterligere 9 år.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...