Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fotballklubben Bodø/Glimt ble stiftet i 1916. Fotballen ble introdusert relativt sent i Bodø. Nabobyer som Narvik og Mo hadde stiftet sine klubber tidligere. Men i 1916 fikk Bodø sitt fotballag da fotballklubben Glimt ble stiftet. Glimt var også klubbens navn i mange år, men det viste seg at en klubb i Orkdal allerede hadde navnet «Glimt» og dermed måtte klubben legge til «Bodø». Av denne grunn kaller mange bodøværinger Bodø/Glimt fortsatt bare for Glimt.

Meritter fra den øverste divisjonen:

Sølv: 1977, 1993 og 2003 Bronsje: 1995

5
15,5k kommentarer

nemezida

Og den her mobiliseringen - hva er egentlig det for et argument? Klubben har hele tiden sett hvor mange medlemmer som har meldt seg inn etter forrige årsmøtet. Folk mobiliserer når sittende ledelse ikke tar handling. De kunne like mye prøvd å mobilisere selv, noe de forsåvidt gjorde, men mislyktes sterkt i. Videre så har dette "kuppet" ditt bidratt til 2 stemmer på tinget. Det er vel ca 1700 klubber som er stemmeberettiget, hvorav x antall er eliteklubber med 2 stemmer? Så la oss for enkelhetens skyld si at kuppet har ført til 2 av 1800 stemmer. Selv etter et "kupp" så har man bare påvirket 0,0011 av de som kan stemme. Det er jo demokrati i praksis.

Slike avstemminger kan åpenbart kuppes. Om det blant medlemsmassen i Glimt er personer som sympatiserer med partier på ytre venstre, så kan disse mobilisere passive medlemmer til å stemme for en boikott med sitt naive syn på verden. Det er nok å vise til hvordan AKP'ml i sin tid kuppet deler av norsk fagbevegelse.

Konsekvensene av en boikott for norsk fotball vil være så pass store at de som tar denne beslutningen må kunne saken inn og ut. Det vil kunne ramme tilskudd til NFF som igjen vil kunne ramme kvinne- og breddefotball m.v.. Den makten UEFA/FIFA har fikk vi tydelig se i forhold til forsøket på å etabler superligaen. Det var ikke bare supportere som reagerte. UEFA er ikke ferdige med Real Madrid i denne saken, det kan jeg forsikre deg om. Man kan ikke trekke inn supportere fra "gata" uten det minste kunnskap, og stemme over nå så pass alvorlig, for deretter å kalle det demokrati. Da får man innføre folkeavstemminger om alt. Selv Sveits har begrensninger.

Om man skulle boikotte VM 2022, hvorfor gjorde man ikke det når vertslandet fikk tildelingen ? At FIFA er korrupt vet alle. Mange arbeidere har dødd forgjeves. Anleggene står jo ferdig. Boikott i dag er tøvete symbolpolitikk, hvor Norge igjen er en enslig svale som i behandlingen av fotballandslaget og hjemmekamper. En moralens naive vokter som er "bedre" enn alle andre. Ta boikotten av sommer OL i Moskva i 1980. Hva hjalp det ? Jo den Røde Hær okkuperte Afghanistan i ytterligere 9 år.

1

glimt2020

Orker ikke å gå inn i diskusjonen rundt boikott. For min del, så opplever jeg på et generelt grunnlag at boikott siden er mye mer innsatt i problemet enn den motsatte siden, men det er tydelig at vi er uenig der - og det er lov å være uenige.

Derimot så stusser jeg fortsatt på kupppåstandene dine. Er det et kupp når man mobiliserer?

Jeg kan forstå at man f.eks i sjakkmiljøet kalte det Offerspill gjorde for et kupp. Hvor de lager en massepåmeldelsesplatform og appåtil dekker kontigenten til folk. Her er det snakk om at det er kommet ca 35 stemmer ekstra siden forrige årsmøte, fra ca 45 til 70.

Det totale antall stemmer på boikotten ble 46-14, altså 60 stemmer. Verdt å merke seg at antall stemmer MOT ble redusert fra forrige årsmøte, hvor det var noe sånt som 23 som stemte for utsettelse av behandlingen.

Med 14 stemmer i mot boikott, så ville boikott sannsynligvis vunnet avstemningen uansett - dog så har det jo selvfølgelig vært en sterk mobilisering i media/sosiale medier som sikkert har påvirket uansett.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...