Fotball - Norsk

PeterCroucdh

Normark vil ha utenlandsk landslagssjef

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10151787

- Gjerne en rutinert ringrev som Marcello Lippi eller en Steve McClaren, som har trent topplag både på klubbnivå og på landslagsnivå, sier Normark til VG.

Normark ønsker seg i hovedsak en landslagssjef som ikke bare leder A-landslaget, men som også bidrar til norsk fotballs utvikling gjennom å reise rundt og holde foredrag, skaper diskusjon og debatt.

- Jeg ønsker en profil, en som kan inspirrere og tilføre oss noe som fotballnasjon. Og selvsagt en som kan lede A-laget på en god måte.

- Lønnsmessig blir det nok en del dyrere å hente et stort, utenlandsk navn, men som vi alle vet er fotballen big business. Hvis man ser på det over fem til ti år, kan det vise seg å være en fornuftig investering.

Lippi eller Mclaren vil nok kreve en lønn på minimum 25 millioner kroner i året.

Drillo har vel rundt 3,5 millioner nå.

1
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

- Gjerne en rutinert ringrev som Marcello Lippi eller en Steve McClaren,

Lippi eller McClaren. Decisions, decisions...

2

Tror en utenlandsk trener hadde vært beste løsningen i og meed at de 3-4 øverste på lista her hjemme ikke er tilgjengelige.

1

"Who the f*** is Normark?" At denne mannen i det hele tatt skal ha en offentlig mening bak noe som helst ang. landslag eller norsk fotball er jo rene vanviddet alene. Sykt at han har fått ledervervet i den organisasjonen. Sikkert blitt slik fordi at gode trenere gjerne vil lede fotballag, fremfor å sitte som ledere for en norsk trenerorganisasjon. At Norge kan trenge inspirasjon er jeg i og for seg enig i, men det kommer nok ikke til å skje til den prislappen der.

1
finnur [sitat…] Enig, en utenlandsk trener ville jo brukt mange år på å finne de rette spillerne. Husker Tord Grip prøvde seg en gang for lenge siden. Det ble katastrofe. Jeg kunne gjort...

Selvfølgelig feil. Med dagens teknologi går det mye raskere å oppdatere seg på spillere.

Foreksempel så tok Guus Hiddink tok Sør Korea til semifinale i VM 2002.

Han fikk Australia videre fra gruppespillet i VM 2006.

Han fikk også Russland til EM-semifinale i 2008.

Bruke en svenske som feilet for snart 30 år siden som bevis på at en utenlandsk trener ikke funker blir rett og slett for dumt.

1

Nordmark er en torsk, ubegripelig at noen fortsatt gidder å la ham få plass.

Lippi, Hiddink osv er fine navn det, men greit å være realistiske også. Bill Gates kommer aldri til å bli adm dir i Opera heller, selvom Goldman Sachs syns de har bra potensiale.

1

Navnene han sier er helt ute på jordet, men jeg er ganske enig i denne:

Normark ønsker seg i hovedsak en landslagssjef som ikke bare leder A-landslaget, men som også bidrar til norsk fotballs utvikling gjennom å reise rundt og holde foredrag, skaper diskusjon og debatt.

2

Spørs hvor fornøyde medlemmene hans er med at han ikke kan anbefale noen av de. Trodde Normark drev med samelandslaget. Som jeg er inne på over her; at denne mannen skal representere trener-Norge er et skudd så langt over mål at det kvalifiserer til straffetrening på julaften!

2
KingKongHalvor Nordmark er en torsk, ubegripelig at noen fortsatt gidder å la ham få plass. Lippi, Hiddink osv er fine navn det, men greit å være realistiske også. Bill Gates kommer aldri til å b...

Nordmark er en torsk, ubegripelig at noen fortsatt gidder å la ham få plass.

Ivar Morten er i så fall en Sunnmørs-torsk, for det er dit han er i ferd med å flytte i disse dager. Tviler på at han ville gjort det uten noen som helst treningsoppgaver i sikte, selv om kjerringa er fra gniertraktene =)

Jeg har pratet med han flere ganger om fotball. Han virker både reflektert og kunnskapsrik. Så en kvalifisert mening må han få lov til å ha.

1
Kurtkanon2 [sitat…] Ivar Morten er i så fall en Sunnmørs-torsk, for det er dit han er i ferd med å flytte i disse dager. Tviler på at han ville gjort det uten noen som helst treningsoppgaver...

Jeg har pratet med han flere ganger om fotball. Han virker både reflektert og kunnskapsrik. Så en kvalifisert mening må han få lov til å ha.

Skl moderere meg litt mht til ham, syns han var en fargeklatt, og ja, han er nok både reflektert og kunnskapsrik. Men i dette tilfellet skinner ikke akkurat det igjennom.

1

Lippi eller Mclaren vil nok kreve en lønn på minimum 25 millioner kroner i året.

Dette bør vi ta oss råd til.

1

Det ville vært veldig interessant om en utenlandsk trener kom inn. Gi han noen uker, og se hvilke spillere han tar inn i troppen basert utelukkende på det han har sett.

Jeg tror det ville blitt mange skifter.

2

Jeg tror en utenlandsk trener ville brukt flere utenlandsk baserte spillere. For eks. PCS, Demidov og ikke minst Tettey.

Stiller hvertfall jeg meg positiv til.

1

Å hente Trappatoni er nok en smal sak om man setter alle kluter til. Det vil imidlertid koste flesk sml. med Drillo. 1.5 millioner euro i året kostet han Irland.

1
taknina Vel verd ett forsøk iallefall . Her må røskes noe opp , og selv den flotteste stue trenger opp-pussing etter ei tid

Agreed. Mektig lei av å høre de samme navnene lansere både seg selv og hverandre hver eneste gang spørsmålet om landslagssjef dukker opp. Solbakken, Nordlie, Solskjær og den sagnomsuste "Dark Elk"… Høgmø kunne ha vært en aktuell kandidat, men jeg vil ha noe enda litt mer eksotisk enn Per-Mathias. Giovanni klinger godt, det.

Ser allerede for meg VG-overskriften idet Norge kvalifiserer seg til EM 2016... Grazie, Giovanni!

1

Lignende innlegg

Laster...