Fotball - Norsk

VG-Mett

Fjern 2. lagene fra divisjonssystemet

Klubber i de to øverste divisjonene har som regel et 2. lag som spiller i 2., 3. eller en lavere divisjon. Hvilket lag de stiller varierer sterkt, så sterkt at det i enkelte tilfeller er med på å avgjøre hvilke lag som rykker ned. To "bunn-kamerater" kan møte samme lag der den ene kameraten møter et nærmest A-lag mens den andre kameraten møter et tilnærmet juniorlag. Dette er både urettferdig og frustrerende for de som møter A-laget.

Jeg mener at disse 2. lagene må fjernes fra divisjonssystemet. Før spilte de i en egen reservelagsserie, det ville vere det mest rettferdige overfor de andre lagene og bør innføres igjen. Hva mener dere?

1
85 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Før spilte de i en egen reservelagsserie, det ville vere det mest rettferdige overfor de andre lagene og bør innføres igjen. Hva mener dere?

Når ble det spilt en egen "reservelagsserie" i Norge?

Selv mener jeg en slik serie hadde vært det beste, og håper at man kan sikte seg inn på det.

Nå har man lagt inn en del begrensninger på bruk av a-lagsspillere, slik at det du sier, at man stiller med et tilnærmet a-lag, ikke stemmer. Men troppene varierer veldig i løpet av sesongen, det er riktig. Stort sett ender 2. lagene godt ned på tabellen, VIF har nesten alltid kjempet mot nedrykk, noe som har gjort at de har styrket laget de siste kampene for å prøve å berge plassen.

Sånn sett har det lite å si for de som kjemper om opprykk, men kan ha noe å si for de som roter rundt i bunnen av 2. div eller 3. div.

Om det er så viktig å verne om dumpekandidater i 2. og 3. div at man skal opprette en egen reserveliga er jeg i tvil om.

1
KingKongHalvor [sitat…] Når ble det spilt en egen "reservelagsserie" i Norge? Selv mener jeg en slik serie hadde vært det beste, og håper at man kan sikte seg inn på det. Nå har man lagt inn en d...

Sånn sett har det lite å si for de som kjemper om opprykk, men kan ha noe å si for de som roter rundt i bunnen av 2. div eller 3. div. Om det er så viktig å verne om dumpekandidater i 2. og 3. div at man skal opprette en egen reserveliga er jeg i tvil om.

Dette kan faktisk ha avgjørende betydning for hvem som rykker opp også - dersom to lag kjemper om opprykk og så stiller 2. laget til et Eliteserielag med to ulike lag mot de to opprykkskandidatene så kan det avgjøre hvem som får opprykket.

I England har de en egen reservelagsserie.

Ellers så ser jeg at dette har vært omtalt i lang tid allerede: http://www.nrk.no/sport/fotball/krever-egen-reservelagsserie-1.3778290

1
VG-Mett [sitat…] Dette kan faktisk ha avgjørende betydning for hvem som rykker opp også - dersom to lag kjemper om opprykk og så stiller 2. laget til et Eliteserielag med to ulike lag mot...

Dette kan faktisk ha avgjørende betydning for hvem som rykker opp også - dersom to lag kjemper om opprykk og så stiller 2. laget til et Eliteserielag med to ulike lag mot de to opprykkskandidatene så kan det avgjøre hvem som får opprykket.

Stort sett er opprykkskandidatene i 2. og 3. div vesentlig bedre enn 2. lagene til elitelagene.

Har du noen konkrete eksempler hvor noen har blitt snytt for opprykk?

1

Mitt lags to møter med godset2 i år:

Hjemmekampen: vi vinner 10-1

bortekampen: Vi taper 7-0

kunn 1 spiller på godset startet begge kampene.

Vi er ikke noe offer ettersom vi fikk målt krefter med det svakeste, å det sterkeste godset2 kan stille med, men de viser hvor uforutsigbare man kan være.

2

En bedre løsning enn å opprette en egen serie er å ikke tillate at a-lagsspillere spiller for dette andrelaget. Ikke i det hele tatt! Sitter man med a-lagskontrakt bør man være a-lagsspiller og bare det.

2
sexxes Så er man reserve på A-laget får man stort sett nøye seg med treninger?

Ja, er man reserve får man nøye seg med trening. Og treningskamper, cupkamper osv. Klarer man ikke å opparbeide seg spilletid på førstelaget så er man kanskje ikke god nok? En slik ordning krever at lagene har veltrimmede staller med relativt jevnt nivå. Innbakt i ideen ligger at spillere kan gå fra andrelaget til førstelaget, men ikke motsatt.

1
Orishas Ja, er man reserve får man nøye seg med trening. Og treningskamper, cupkamper osv. Klarer man ikke å opparbeide seg spilletid på førstelaget så er man kanskje ikke god nok? En slik...

Det vil virkelig være å sparke beina unna talentarbeidet her i Norge. Å tro at dagens A-tropper der vi finner en haug med spillere på 18-19 år klarer seg med minimal kamptreninger gjennom treningskamper og par 3-4 cupkamper er fryktelig naivt. Ditt forslag vil tvinge klubbene til å holde spillere på andrelaget og ikke gi de verdifull matching på laget da de ved f.eks. en omgang her/cup-kamp der er låst fra spille mer andrelagsfotball. Bare de aller største talentene ville klubbene kunne risikere å ha i førstestallen og det vil selvsagt kraftig forringe klubbenes talentsatsning når de faktisk er avhengig av gi ha mer enn 1-2 talenter som er rimelig faste på laget mulighet for verdifull matching.

Hvorfor har man 2. lagene i vanlig seriesystem? Fordi dette er den åpenbart den beste løsningen når man ønsker en ikke for dyr løsning som samtidig sikrer det høyeste sportslige nivået. Som sagt, dagens 2. lag er gjerne middels til dårligere 2. divisjonslag (eller dårligere), å samle disse i en egen liga vil gi vesentlig dårligere matching enn når de spiller og møtter etablerte og hardtsatsende 2. divisjonsklubber. Dette ser vi jo også i i England som faktisk har en slik reserveliga med der det er langt mer vanlig å leie ut de beste talentene og der man faktisk sliter med i det hele tatt skape gode nok talenter.

4

Hva med 2. lagene til klubber i 2 div som da spiller i f.eks 4 div, skal disse også ut av seriesystemet ?

Problemet er minst like stort der og akkurat like frustrerende for dem som rammes

2
VG-Mett [sitat…] Dette kan faktisk ha avgjørende betydning for hvem som rykker opp også - dersom to lag kjemper om opprykk og så stiller 2. laget til et Eliteserielag med to ulike lag mot...

I England har de en egen reservelagsserie.

England, som vårt U21-lag slo komfortabelt i sommerenes EM skal altså være vår ledestjerne? Kanskje vi heller bør se til hva de gjør i Spania, Nederland eller Tyskland?

Uansett må vi finne vår egen modell. Etter min mening er vår nåværende modell ikke perfekt, men den understøtter spiller- og lagsutvikling, samtidig som den er enkel og effektiv

1
GLarsen Så vi skal ha reserveliga for *alle* lags 2. (og 3. ?) lag uansett plass i divisjonssystemet ? Jeg ser for meg en aldri så liten utfordring for å få organisert og finansiert noe sl...

I tettbebyggete strøk er vel ikke det noe stort problem . Man hadde jo slikt før . At spillerne i dag på Brann f.eks får bedre matching i det vanlige ligasystemet enn det de hadde den gang er det vel liten tvil om . Da måtte Brann B spille mot B lagene til de andre lokale lagene ( ja , det var et slags divisjonssystem der også , men uansett )

1
VG-Mett [sitat…] Ja, hva gjør de i Spania?

Der deltar B lag på nivå 3 i seriesystemet akkurat som i Norge.

Hvis 2. og 3. lag i lavere divisjoner ikke får spille i seriesystemet lenger så vil det bli mye færre lag enn det er i dag som spiller fotball, fordi mange a lagene vil få så lange reiser at de ikke kan være med lenger.

2

Lignende innlegg

Laster...