Fotball - Norsk

GiPazzini_85

Tråden for håpløs sportsjournalistikk

Fant ingen tråd her inne på Fotball-Norsk om emnet slik man har hatt på Fotball-Internasjonal, men her synes jeg det er på sin plass med en tråd og starter med et skrekkeksempel:

Dagens VG er virkelig en studie i ordentlig slurvearbeid av journalistene. På side 11 i dagens sportsbilag har Fredrik Saltbones og (overraskende nok) Geir Juva hatt såpass skrivekløe etter Skjelbreds utligningsmål for Hertha mot Freiburg at øvrig informasjon har blitt irrelevant for de to nevnte.

Ikke bare presterer man å skrive at det var første gang siden 1989 at en nordmann gjør mål for Hertha, men man hevder også at det er Kjetil Rekdal som stod for dette.

Rekdal spilte derimot for M'gladbach på denne tiden og for Hertha først fra 97 til 00. Å skrive årstall feil er ganske normalt, men 1989 blir da også nevnt hele 3 ganger i artikkelen (som egentlig skulle vært 1999).

Å skrive et årtstall feil én gang er ikke all verden som sagt, men når man bruker årstallene feil så går det også utover informasjonen ellers.

Kjetil Rekdal blir derfor nevnt som den første i rekken av 3 Hertha-spillere der Jan Halvor Halvorsen (i artikkelen kalt Jan Halvor Andersen) og Trond Fredrik Ludvigsen fulgte etter.

Det som da også er verdt å merke seg er at Halvorsen kom til Hertha i 89 og ble værende til 92 hvor han gjorde 5 mål, altså etter VGs påstand om Rekdals mål i 89 (som egentlig skulle vært i 99).

Og så presterer man attpåtil å ta med et foto av Kjetil Rekdal med følgende tekst: "SCORET I 1989: Kjetil Rekdal, her under en Champions League-kamp for Hertha Berlin, scoret sitt siste Hertha Berlin-mål i september 1989." Som kjent så var den første Champions League-sesongen i 92-93 og gikk tidligere under navnet Serievinnercupen, en cup som Hertha ikke kunne spilt i i 1989 da de i 88/89-sesongen endte på 13.plass i 2.Bundesliga.

Her ser man med andre ord hvordan slurvefeil klarer å kludre til en hel artikkel. Skjerp dere!

9
54 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det første jeg tenker på at håpløs sportsjournalist er Truls Dæhli som kritiserte at det kom kun 5555 tilskuerer som kom for å se Viking - Chelsea på Stavanger stadion i 2002.

Det var altså maks kapasitet pga at Viking kun kunne få folk inn på sittetribunen. Det skulle en mann i Dæhli`s posisjon vite. Han beklaget seg dog i ettertid.

1

Når jeg tenker elendig sportsjournalistikk og kunnskapsløs synsing, så svirrer Esten O. Sæther forbi meg i synsfeltet...

3
Fygaren Morten Pedersen og hans kaffekopper er også høyt på den lista. Han tror han er en norsk Hunter S. Thompson i sportsjournalistikk. Det er han ikke. Generelt sett er ikke standarden...

Vi må ikke glemme Morten Pedersen nei.

Kan ikke annet enn å si meg enig med din analyse. Klisjene kommer ofte tett, og deres mest imponerende bragd er ofte innsatsen de legger ned for å få noen ord med de forskjellige objektene. Helst skal ikke en fotballspiller ha kommet av banen eller en syklist av sykkelen før vedkommende får en mikrofon oppi ansiktet.

Og så kommer de brilliante spørsmålene på løpende bånd. Som f.eks etter 0-4 til pause: "Er du fornøyd med spillet deres i 1. omgang?"

1

Morten Pedersen.

Meisteren av sportsjournalistikkmelodrama(-farse).

Mannen som trur han får automatiske poeng ved å bruke ei enkelt setning per avsnitt.

Og at poenga blir betre av det.

Dei gjer ikkje det, Morten.

Dei gjer ikkje det.

17
demus Vi må ikke glemme Morten Pedersen nei. Kan ikke annet enn å si meg enig med din analyse. Klisjene kommer ofte tett, og deres mest imponerende bragd er ofte innsatsen de legger ned...

Og så kommer de brilliante spørsmålene på løpende bånd. Som f.eks etter 0-4 til pause: "Er du fornøyd med spillet deres i 1. omgang?"

Vel, det desiderte lavmålet av slike intervjuer var etter at John Carew og Valencia tapte Champions League-finalen på straffer. Intervjueren til TV3, jeg husker ikke hvem det var, innledet post-match intervjuet med å gratulere Carew med sølvet.

1
demus Når jeg tenker elendig sportsjournalistikk og kunnskapsløs synsing, så svirrer Esten O. Sæther forbi meg i synsfeltet...

Esten Sæther er nok den største kloven i norsk sportsjournalistikk ja. Herregud, så mye dritt den fyren lirer ut av seg.

Husker forøvrig også en kronikk av Kjetil Kroksæhter i Adressa der han sammenlignet Morten Moldeskred med Mesut Özil. Hehehe.

Tar også med Jan Petter Saltvedt og hans elendige sportskavalkader og generelt idiotiske innslag i NRK sine sportssendinger. Det er rett og slett pinlig å se på.

1

Kan vi utvide det til å ta med tv-kommentatorer også?

Olav Traaen er vel i en klasse for seg selv der?

I kombinasjon med Karl Petter Løken topper det det meste.

Løken som har fått æren av å få en egen hyllest-Twitterkonto:

https://twitter.com/BoringKalle

"I dag sparkes Serievinnercupen i gang for fullt. Få full oppdatering på resultatene fra kveldens kamper på NRK-nyhetene kl 23."

2

I all denne kritikken og harselering med fotballfolk, jeg vil gi mye ros til Jan Åge Fjørtoft. De siste to årene har han blitt betraktelig bedre. At han ble hyret av en tysk tv-kanal har rett og slett gjort ham til en bedre fotballekspert. Også et bra trekk av Viasat (et av få gode) å bruke ham som nettopp det kontra programleder. Han og Bratseth går bra sammen.

Desverre er resten av Viasat en studie i håpløs kommentering. Selv Olav Traaen tok en titt og fant ut at det generelle nivået var for lavt.

3
Fygaren I all denne kritikken og harselering med fotballfolk, jeg vil gi mye ros til Jan Åge Fjørtoft. De siste to årene har han blitt betraktelig bedre. At han ble hyret av en tysk tv-kan...

Desverre er resten av Viasat en studie i håpløs kommentering

Vel, med unntak av Roar Stokke da, selvsagt..

En annen kommentator som irriterer grenseløst er "poteten" Jan Erik "her sånn" Aalbu.

Det han mangler i generell fotballforståelse og kunnskap om spillet og historiske fakta, tar han igjen i sin spisskompetanse på å lese på leppene siden han alltid vet hva trenere, spillere og dommere sier seg imellom, kun ved at kamera sveipes forbi dem.

1

Her ser man med andre ord hvordan slurvefeil klarer å kludre til en hel artikkel. Skjerp dere!

Haha, virkelig elendig av VG det der ja. Han Juva og Svea er de som pleier å ha kontroll i VG så overraskende at han var med på denne.

Noen som orker å grave fram Morten Pedersens artikkel om da han satt ved Carew på et fly? Fullstendig tullete fra start til slutt uten noe mål og mening.

EDIT: Måtte nesten finne den selv. Klasse.

3
Barbarez9 Og mens vi ler av det komiske faktum at hester ikke har noe de skulle sagt - men tenk om de hadde hatt det, tenk hvordan det kunne vært på Bjerkebanen da Legendarisk.

Og mens vi ler av det komiske faktum at hester ikke har noe de skulle sagt - men tenk om de hadde hatt det, tenk hvordan det kunne vært på Bjerkebanen da

Denne var blant det verste, ja. Her lukter det rusmisbruk.

Men ingen overraskelse at søppel flyter fritt hos Dagbladet. Det var jo tross alt ikke lenge siden de i sportsavdelingen opererte med Anelka på topp for LFC..

1

Dagens VG er virkelig en studie i ordentlig slurvearbeid av journalistene. På side 11 i dagens sportsbilag har Fredrik Saltbones og (overraskende nok) Geir Juva hatt såpass skrivekløe etter Skjelbreds utligningsmål for Hertha mot Freiburg at øvrig informasjon har blitt irrelevant for de to nevnte.

Hadde vært interessant og sett om man kunne fått noen kommentarer fra de.

Kanskje en grunn til av avissalget er i fritt fall....

1

Jeg husker Skeid.no hadde en aprilsnar der de skrev at Daniel Braaten var på vei tilbake til Skeid fra Bolton og brukte et intervju de linket til i guardian. Klikket man på linken fant man ikke noe Braaten intervju men alikevel greide de å lure både VG og aftenposten til å lage en stor artikkel om saken.

2

Lignende innlegg

Laster...