Fotball - Norsk

odtj

Drillo sparket tråd for folk over 40.

Dette er en tråd der gamliser som meg, definert som folk over 40, kan diskutere Drillos sorti. Dette kan være en frisone for oss som har opplevd en tid da det slett ikke var en selvfølge at vi skulle kjempe i toppen av vår kvalikgruppe. En tid da landskampene gikk i opptak etter kveldsnytt, eller bare på radio, før denne mannen endret alt. Altså folk som er i stand til å ta inn over seg hva han faktisk har gjort for norsk fotball.

Er du mentalt gammel nok til å delta? Nikker du gjenkjennende til disse sitatene så er du det:

Jeg er ikke ung nok til å vite alt.

J. M. Barrie

Unge menn synes at gamle menn er fehoder, gamle menn vet at unge menn er det.

George Chapman

Er jeg den eneste som reagerer på tonen i debatten når det gjelder Drillos avgang? Det virker som mange, særlig relativt unge folk, er en smule historieløse. "Ut med fossilet" ol. Kanskje på tide med litt respekt, selv om det er litt småborgerlig?

4
77 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Man trenger ikke å være over 40 for å skjønne at Drillo fortjener respekt.

Å kaste Drillo to kamper før kvalliken er over når det fremdeles er mulig å kvallifisere seg til VM viser en lav respekt for tidenes landslagstrener i Norge. Det han har klart å oppnå med lille Norge er helt utrolig. Det er bare å se på hva Norge hadde oppnådd før Drillo kom.

Det er temmelig idiotisk at man i fotballverden kan være geniforklart ett år og så være totalt ubrukelig året etter. Drillo klarte å oppnå fantastiske resultater ved å våge å prøve nye ting og en annen taktikk.

1

De som ikke har opplevd tiden før Drillo aner ikke hvilket uland vi var fotballmessig. Jeg fant en "Hvem, Hva, Hvor" for 1975 her om dagen, der står det oppført aller først, som et av de største sportslige høydepunktene at Norge sensasjonelt slo Nord-Irland 2-1 i EM-kval på Ullevaal. Det var første seier på Ullevaal siden 1969.

1

gamliser som meg, definert som folk over 40

Finnes det virkelig så gamle folk på vgd?

2

Jeg er nært nok 40 til at jeg kan huske at de fleste kamper frem til Drillos 1. Periode som landslagssjef ikke ble sendt i sin helhet. Var vi heldige fikk vi sett redigerte høydepunkter fra 1. omgang og 2. omgang i sin helhet.

Drillo skal kanskje ikke ha all ære for dette da den generasjonen som kom opp da han tok over var eksepsjonelt bra til Norge å være. Men han utnyttet de kvalitetene til fulle og skapte ekstrem interesse for landslaget.

I etterpåklokskapens lys burde han nok ikke tatt over på nytt når han fikk tilbudet. Kvaliteten på spillerne er såpass dårlig at han umulig kunne opprettholde statusen sin.

1
PapaSmurf Jeg er nært nok 40 til at jeg kan huske at de fleste kamper frem til Drillos 1. Periode som landslagssjef ikke ble sendt i sin helhet. Var vi heldige fikk vi sett redigerte høydepu...

Jeg er nært nok 40 til at jeg kan huske at de fleste kamper frem til Drillos 1. Periode som landslagssjef ikke ble sendt i sin helhet. Var vi heldige fikk vi sett redigerte høydepunkter fra 1. omgang og 2. omgang i sin helhet.

Den berømte Italiakampen ble i hvert fall sendt i sin helhet på etterskudd. Men husker jeg feil viss jeg husker at de fra den neste kvalikk begynte å sende direkte? Blant annet kampene mot England og Nederland.

1

San Marino 10-0 gikk 2. omgang i opptak etter Kveldsnytt. Tror det var kampen som fikk interessen til å ta helt av.

1

All honnør til Drillo for det han har gjort for norsk fotball frem til 1998. Men det betyr ikke at han skal fritas for kritikk for det han har gjort i ettertid.

Jeg er forøvrig langt under 40 men husker begge mesterskapene han tok oss til

1
Nevi [sitat…] Den berømte Italiakampen ble i hvert fall sendt i sin helhet på etterskudd. Men husker jeg feil viss jeg husker at de fra den neste kvalikk begynte å sende direkte? Blant...

Men husker jeg feil viss jeg husker at de fra den neste kvalikk begynte å sende direkte? Blant annet kampene mot England og Nederland.

Det hendte tidvis før også. VM-kvalkampen mot Danmark (1-5) i 1985 ble sendt direkte i sin helhet med en avkortet versjon av Dagsrevyen i pausen.

1

Det første VM jeg husker var fra 1978. Jeg spurte min far hvorfor ikke Norge var med - han fikk seg en god latter!

Vi var en C-nasjon som hadde lite å bidra med, annet enn en og annen bombe i ny og ne. Bjørge Lilleliens (RIP) fantastiske ordorgie i 1981 da vi gjorde det umulige - slo selveste England - er legendarisk, selv langt utenfor våre grenser. Avisene satte etterpå et helt utopisk scenario av videre resultater som faktsik kunne sende oss til VM (noe som selvfølgelig ikke slo til).

Men da Drillos slo England i 1993 var det ingen bombe. Selv engelskmennene innrømmet at seieren var fortjent.

1
Nevi [sitat…] Den berømte Italiakampen ble i hvert fall sendt i sin helhet på etterskudd. Men husker jeg feil viss jeg husker at de fra den neste kvalikk begynte å sende direkte? Blant...

Den berømte Italiakampen ble i hvert fall sendt i sin helhet på etterskudd

Jepp...jeg var på Ullevaal og så denne kampen men måtte dra noen minutter ut i 2 omgang for å rekke flyet fra Fornebu til Trondheim..når jeg gikk inn døra hjemme på Heimdal og slo på tv´n så viste det seg at jeg bare hadde gått glipp av 10 minutter :) Gode gamle tv-dager dette ja :-D

2

Jeg har såvidt bikket 30, men husker godt da Drillo var AaFK-trener i 1989. Det var vel her opprinnelsen til Flo-pasningen kom, da som Rune Sunde-pasningen om jeg ikke husker helt feil.

1
mito Det første VM jeg husker var fra 1978. Jeg spurte min far hvorfor ikke Norge var med - han fikk seg en god latter! Vi var en C-nasjon som hadde lite å bidra med, annet enn en og an...

Vi var en C-nasjon som hadde lite å bidra med, annet enn en og annen bombe i ny og ne

Interessant om Norsk fotball fra omtrent på den tiden ==>

Ved siden av A-landslaget hadde Norge også et eget OL-lag på siste halvdel av 1970-tallet. Kriteriet for å spille på OL-laget var at du ikke var profesjonell, og ikke hadde spilt noen VM-kvalifiseringskamper. OL-laget var med andre ord et B-landslag, men kampene deres ble likevel regnet som offisielle landskamper i Norge – og i 1979 kvalifiserte OL-laget seg til sluttspillet i Moskva etter å ha slått Finland og Vest-Tysklands amatører i kvalifiseringen. Arne Larsen Økland ble den store helten med sitt vinnermål i den avgjørende bortekampen mot tyskerne. Økland ble forøvrig proff i tysk fotball kort tid etterpå.

Det ble imidlertid aldri noe OL-sluttspill på de norske spillerne ettersom Norge, sammen med USA og de fleste landene i Vest-Europa, boikottet Moskva-OL som protest mot den sovjetiske invasjonen i Afghanistan.

( fra Wiki )

1

Den viktigste kampen for Drillo som trener, ble spilt her jeg bor. Bjørkelangen - Lyn i 1986. Hadde ikke Lyn spilt uavgjort i den kampen, ville ikke Lyn ha rykka opp. Drillo sier selv at det var en av hans viktigste kamper som trener. Lyn rykka opp til det som den gang var 2. divisjon (Adeccoligaen i dag).

Jeg forbanner deg over det uavgjort resultatet den dag i dag Drillo. Hvis ikke hadde vi rykka opp. Bjørkelangen vant forøvrig motsatt oppgjør. En av lagets sponsorer kom inn i garderoben og ropte i ekstase: "skal det være blankt eller brunt, karer?" Han hadde med seg to kanner hjemmebrent.

2
Geiraldo [sitat…] Var vel Dagsrevyen? Ettersom Kveldsnytt er kl 23

Ja, det var selvsagt Dagsrevyen.

http://www.nrk.no/sport/fotball/30-ar-siden-norge-var-best-i-verden-1.7779192

"Medie-historie

Men i mediemessig sammenheng skjedde noe nytt. For det første gikk kampen direkte på tv. Det var svært uvanlig for en kamp i Norge på den tid - stort sett var det bare cupfinalene som fikk lov til det. Men Norge - England gjorde det altså. På NRK selvfølgelig, ettersom det ikke fantes andre TV-kanaler på den tid.

Bortsett fra én ting: Kampen hadde avspark kl 19, og Dagsrevyen begynte på den tid kl 19.30 og varte til 20.00. Selv ikke Norge - England klarte å rokke ved selveste Dagsrevyen. Derfor gikk direktesendingen til kl 19.30, og andre omgang direkte i sin helhet fra kl 20. Det siste kvarteret av første omgang måtte seile sin egen sjø."

1
KaffeOrginal [sitat…] Interessant om Norsk fotball fra omtrent på den tiden ==> Ved siden av A-landslaget hadde Norge også et eget OL-lag på siste halvdel av 1970-tallet. Kriteriet for å spille...

Det ble imidlertid aldri noe OL-sluttspill på de norske spillerne ettersom Norge, sammen med USA og de fleste landene i Vest-Europa, boikottet Moskva-OL som protest mot den sovjetiske invasjonen i Afghanistan.

Ganske vittig med tanke på hva som skulle komme..

1

Då blir det vel 2 mann som ikkje får ein respektfull avskjed frå landslagsfotballen !

Og det i løpet av heile eit halvt år !

I tillegg så er det dei 2 som kanskje har gjort mest for norsk landslagsfotball i moderne tid ?

JAR får vel ikkje hedersarrangement og Drillo stiller vel neppe etter avskjeden !

Elendig behandling av dei 2 !

1
lbruse Hehe,nei du ! Meiner oppriktig at JAR har vært ein av dei viktigaste på Landslaget sidan han debuterte og at ingen ,etter ein slik karriere på landslaget, fortjener å bli forbigått...

Hehe,nei du !

Så du mener JAR har bidratt med mer for landslaget de siste 20 år enn spillere som Bratseth, Thorstvedt, Jan Åge Fjørtoft, Grodås, Jostein Flo, Tore Andre Flo, Stig Inge Bjørnebye og Kjetil Rekdal? Bare for å nevne noen. Listen kan fort bli lengre. Riise har aldri spilt et mesterskap for Norge. Eller er det slik at moderne fotball kun måles som de siste 13 årene, og sånn sett blir det egentlig ganske merkelig å ta med Drillo når han ikke har gjort stort dette årtusenet.

Og ja, han er den med flest kamper. All ære til ham for det. Han har hatt en egen evne til å få alt til å dreie seg om seg selv, også på landslaget. Det er derfor han ikke fikk kapteinsbindet. Fordi han er "meg, meg og meg" kontra en lagspiller.

1

Det er så klart vanskeleg å sammenlikne tidsepoker og spillere i dei forskjellige. Dei du nevner var klart framtredende i perioder der Drillofotballen var suksessrik og derav bl. Norges beste ever !

Men i løpet av den tida JAR har vært aktuell så har han,i mine auge, gjort seg fortjent til heder og ære ved endt innsats !

Og eg bedømmer landslagsinnsatsen etter det han gjorde på bana og ikkje utenom !

1

Lignende innlegg

Laster...