Fotball - Norsk

deleted3041664

Er Mons Ivar Mjelde plutselig helt nå?

Rart korleis det forandrer seg. Eit par kamper som gir poeng så er plutselig han "alle" ville bli kvitt plutselig den store helten.

Men Monsen har vel stått på og jobbet godt gjennom heile sesongen. Flott at spillerene presterer.

Men det er litt rart/urettferdig at ein solid trener får skulda visst det går litt trått ein periode.

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tja. Må si meg ganske uenig i dine betraktninger. Mitt inntrykk er at Mjelde sitt kandidatur har stått fullstendig fjellstøtt hos ledelsen i Start, og det var aldri noe tema i det hele tatt å bytte han.

Jeg vil også si Mjelde har stått stødig blant supporterne også. Det er klart at kritikken begynner å bli høylytt når man ligger helt nederst på tabellen, og de mest utålmodige supporterne begynte å rope høyt om Nordlie. T.o.m Bransdal, eieren av Starts hovedsponsor, flagget i avisa at nå måtte Nordlie ansettes.

Heldigvis var Magne urokkelig, og Bransdalen måtte spise ordene sine.

Min betraktning er at det blåste ganske godt rundt ørene på Mjelde, men han har hatt 100% støtte hos ledelsen. Og bråket utenifra synes jeg absolutt ikke har vært mer enn man må forvente når man ligger på siste plass. Det har vært langt mer unison enighet å sparke trenere her i sør tidligere. Og jeg synes også det har vært en gjengangsmelodi blant mange supportere at trenerbytte midt i sesongen har vi prøvd noen ganger før uten hell - kanskje skal vi heller prøve noe nytt og gi treneren forlenget tillit....

2
CrimsonK Tja. Må si meg ganske uenig i dine betraktninger. Mitt inntrykk er at Mjelde sitt kandidatur har stått fullstendig fjellstøtt hos ledelsen i Start, og det var aldri noe tema i det...

Jeg vil også si Mjelde har stått stødig blant supporterne også. Det er klart at kritikken begynner å bli høylytt når man ligger helt nederst på tabellen, og de mest utålmodige supporterne begynte å rope høyt om Nordlie. T.o.m Bransdal, eieren av Starts hovedsponsor, flagget i avisa at nå måtte Nordlie ansettes.

Mulig det. Eg kjenner ikkje dei lokale forholda i Starts supporter miljø.

Registrerte bare at det har vore eit par anti Mjelde tråder på VGD.

Flott visst Start er blant dei få seriøse klubbene som satser langsiktig på ein trener dei har tru på.

1

Men det er litt rart/urettferdig at ein solid trener får skulda visst det går litt trått ein periode.

Urettferdig? Kanskje. Rart? Nei. Når ting går trått er det vanlig å peke på lederen. Spesielt når lederen bedriver ultragrå og konservative laguttak.

Ellers så har vel Crimson en slags fasit på situasjonen.

1

Jeg er i grunn stolt over at IK Start denne gangen valgte 100% tillit da det nok en gang begynte å blåse friskt rundt treneren vår :)

Det var forsåvidt jevnt og få poeng opp da vi lå sist på tabellen- men vi lå nå engang på denne sisteplassen- noe som skapte unødvendig mye støy når det tross alt var såpass kort vei oppover på tabellen.

Nå er jumboplass på tabellen selvsagt ingen drømmesituasjon- men der var altså ikke så lang vei opp hvis vi mot formodning skulle få oss ei lita seiersrekke.

Og nå er vi på 10.plass :)

1
deleted3041664 Ser man det, det er nokon på den sida og ja. Mjelde var ansvarlig for at Start gjorde det dårlig i vår, men har ikkje æren av at dei gjer det godt no? De har jo tilogmed passert mi...

Mjelde var ansvarlig for at Start gjorde det dårlig i vår, men har ikkje æren av at dei gjer det godt no?

Handler vel først og fremst om at han ikke er den riktige mannen for Start på lang sikt.

Uansett, vi bør ha i bakhodet at de siste kampene vi har spilt har vært mot de fem nederste lagene på tabellen. Tar man med den femte seieren vi hadde var det også mot det sjette nederste laget. Den nederste halvdelen av årets Tippeliga holder et fryktelig lavt nivå, og det skal Start prise seg lykkelig over. Vi står fortsatt i reell fare for å rykke ned, og jeg tror ikke vi kan forvente noe mer poeng i år, utenom i Lillestrøm-kampen.

Når det skal være sagt så er det likevel imponerende at vi faktisk tar tak og slår de lagene. Fire seire på rad er også veldig utypisk Start, så det er jo en fornøyelse å se! Jeg tviler på at vi rykker ned nå, men det er hovedsaklig fordi de tre nederste neppe klarer å vinne mer enn to kamper i de resterende kampene.

1
Grottebever [sitat…] Handler vel først og fremst om at han ikke er den riktige mannen for Start på lang sikt. Uansett, vi bør ha i bakhodet at de siste kampene vi har spilt har vært mot de fem...

vi bør ha i bakhodet at de siste kampene vi har spilt har vært mot de fem nederste lagene på tabellen. Tar man med den femte seieren vi hadde var det også mot det sjette nederste laget. Den nederste halvdelen av årets Tippeliga holder et fryktelig lavt nivå, og det skal Start prise seg lykkelig over. Vi står fortsatt i reell fare for å rykke ned, og jeg tror ikke vi kan forvente noe mer poeng i år, utenom i Lillestrøm-kampen.

Men så bra det er da- at Start er blant de beste av disse lagene som holder et så "fryktelig lavt nivå :) Veien videre oppover på tabellen er poengmessig heller ikke så lang. 3 poeng bak et lag som Brann lar seg absolutt høre

Men når alt kommer til stykke- så er det jo egentlig rundt denne 10.plassen man forventet å finne Start denne sesongen. Og da er det jo egentlig bra at vi "slår de lagene vi skal slå"!

Og uansett hvor disse lagene befinner seg på tabellen: borteseire mot TIL på Alfheim og mot VIF er sterkt! Og med de problemene vi har hatt opp i gjennom i Skien- så er seier mot Odd absolutt også et bra resultat (vi skulle nok egentlig ha tapt den kampen- men nok om det). Uavgjort borte mot AAFK og ikke minst mot RBK er absolutt også gode resultater. Selv var jeg ganske fornøyd med 3-3 mot Brann hjemme midt i den tøffeste perioden- og sett i lys av hva som har skjedd etterhvert- så er faktisk ikke 1-1 hjemme mot Molde heller så halvgæærnt. Til sistnevnte resultat skal det sies at Molde på den tiden av sesongen ikke var av samme kaliber som nå i høst- så det er ingen grunn til å "snakke opp" det resultatet ytterligere!

Men som du også skriver- så er det faktisk imponerende at vi tok oss sammen og slo disse lagene- for det var faktisk ingen selvfølge for bare 2 måneder siden.

Og er det egentlig noen grunn til å snakke ned prestasjonen av å slå disse 4 nederste lagene? Særlig bortekampene mot Hønefoss og Tromsø er relativt sterke seire- mot hjemmelag som så absolutt har vært og fortsatt er i poengnød. Når slike lag "snart ha seg en 3.poenger"- så er det utrolig hva disse kan utrette selv mot lag som er mye bedre enn Start.

Angående MIM: om han er den rette mannen til å på lang sikt bringe Start helt opp i medaljekampen- ja til og med Gullkampen kan nok ingen av oss være sikre på. Men han har klart det med Brann- så da er det ingen spesiell grunn til at han ikke skulle klare det her.

Men pr. idag ser han absolutt ut til å være rett mann! Etter flere smertefulle nedrykk de siste 15-20 årene skal Start nå først og fremst bruke de neste sesongene på å stabilisere seg i TL. Man stabiliserer seg ikke ved å sparke trenere i øst og vest hver gang man har en periode med mindre gode resultater.

Derfor er jeg stolt og glad for at Mjelde gjennom hele sesongen- selv da det så som mørkest ut, og det blåste tildels friskt rundt ham- fikk 100% tillit til å fortsette jobben. At han nå ser ut til å lykkes med å berge kontrakten med god margin gjør meg ekstra glad :D

2

Husk at når Mjelde var i Brann så var det kjøpene og altså da økonomien som hadde mest å si. I Start så har de ikke så mye penger, så jeg tror ikke han vil klare det, men hvem vet ;)

1
JODDEMM [sitat…] Men så bra det er da- at Start er blant de beste av disse lagene som holder et så "fryktelig lavt nivå :) Veien videre oppover på tabellen er poengmessig heller ikke så la...

Etter flere smertefulle nedrykk de siste 15-20 årene skal Start nå først og fremst bruke de neste sesongene på å stabilisere seg i TL. Man stabiliserer seg ikke ved å sparke trenere i øst og vest hver gang man har en periode med mindre gode resultater.

Kunne sitert og svart på mye, men i bunn og grunn er vi ganske enige. Det er et tveegget sverd - jeg er helt enig i at det ikke hjelper å sparke trenere i ett sett, det fører ikke til noen kontinuitet. Men samtidig tror jeg heller ikke Mjelde er riktig mann for Start. Mitt innlegg der oppe var litt flåsete, når alt kommer til alt mener jeg at han burde få sitte ut kontrakten. Vi har i hvert fall ikke råd til å gi han en sluttpakke nå som vi er i rød sone.

1
CrimsonK Tja. Må si meg ganske uenig i dine betraktninger. Mitt inntrykk er at Mjelde sitt kandidatur har stått fullstendig fjellstøtt hos ledelsen i Start, og det var aldri noe tema i det...

Tja. Må si meg ganske uenig i dine betraktninger. Mitt inntrykk er at Mjelde sitt kandidatur har stått fullstendig fjellstøtt hos ledelsen i Start, og det var aldri noe tema i det hele tatt å bytte han.

Det gjorde vel også Agnar Christensens kandidatur i Tromsø inntil nylig. Tror du ikke han ville fått sparken hvis Start lå an til nedrykk nå?

1
simensimensimensimen1 [sitat…] Det gjorde vel også Agnar Christensens kandidatur i Tromsø inntil nylig. Tror du ikke han ville fått sparken hvis Start lå an til nedrykk nå?

Start har enkelt og greit ikke råd til å sparke Mjelde, så jeg tror egentlig ikke det. Om Start lå på sisteplass nå tror jeg de innerst inne hadde begynt å belage seg på Adecco - antagelig ville det betydd konkurs for klubben - så det var mildt sagt noen viktige seiere Start tok i september.

1

Lignende innlegg

Laster...