Fotball - Norsk

GabrielBatistuta

VGs spillerbørs mot Slovenia

Rune Almenning Jarstein - 4

Fortsatt førstekeeper hos Høgmo som han var under Drillo. Kan ikke ta målene. Setter i gang backene i tråd med landslagssjefens ønske. Et par fine redninger, men da var kampen avgjort.

Omar Elabdellaou - 3

21-åringen fra Iladalen i Oslo kom umiddelbart opp på sin høyreside, men er involvert i baklengsmålene: Først scorer Slovenia på «hans» bakre stolpe, så blir han overspilt på 2-0. Meget villig offensivt.

Johan Lædre Bjørdal - 4

Drillos siste debutant ble med fra start også i Høgmo-æraen. I likhet med Elabdellaoui var også 27-åringen fra Viking litt tvilsomt sent ute på på 2-0-målet til Slovenia.

Brede Hangeland - 4

Landskamp 88 for den suverene lagkapteinen. Men var ikke helt på topp - slik vi er vant med å se ham. Et par gjennombruddspasninger gjennom motstanderleddene trekker opp. Feide ned en slovener i sluttminuttene.

Tom Høgli - 5

Aldri sett ham så offensiv som i landskamp 35. Mange involveringer offensivt, slår inn med begge ben. To vellykkede bidrag i angrepet - som da han satte opp Braaten til en volleysjanse.

Per Ciljan Skjelbred - 5

Hertha Berlin-spilleren var tent da han var tilbake i startelleveren på landslaget. Offensivt balltap før 1-0-scoringen med en mislykket flikk. Løper fryktelig mye og setter opp pasningskombinasjonene Norge skal.

Magnus Wolff Eikrem - 4

Kjempet med det som viste seg å være en skadet Tettey om den siste midtbaneplassen. Høgmos Norge kler han godt, men klarer ikke markere seg annet enn i korte perioder. Også noen feilpasninger.

Stefan Johansen - 5

Strømsgodset-strategen prøvde seg med Norges første avslutning - etter 29 minutter. Fyrte løs en gang til kort tid senere. Ellers en grei kamp uten store feil og med ok forsøk i etablert angrepsspill.

Tarik Elyounoussi - 5

Gullklokkekampen til den 25-årige Hoffenheim-proffen. Løp mye, ville mye og hadde noen ok kombinasjoner med Tom Høgli på venstresiden. Men litt for lite sluttprodukt å snakke om fra Elyounoussi.

Mohammed Abdellaoue - 3

Flink og villig til å presse høyt. Men kommer heller ikke denne gangen til de sjansene man håpet han skulle gjøre med mer støtte på topp. Byttet ut med Frode Johnsen (39) - som dermed er tidenes eldste norske landslagsspiller.

Daniel Braaten - 3

I sin landskamp 49 fikk han sjansen som spiss i tospann med sin gamle Skeid-kompis Moa. Klarer ikke helt å få til kombinasjonene langs bakken og synes ikke i duellene som før. Styrer Norges eneste sjanse før pause utenfor.

Ola Kamara - 4

Godset-kometen kommer inn til sin A-landslagsdebut akkurat nok tid til å få poeng på VG-børsen. Header Norges tredje og siste sjanse over mål etter innlegg fra Godset-kollega Storflor.

Per-Mathias Høgmo - 4

53-åringen ryker på Norges største nederlag på ti år (i tellende kamp) i debuten som A-landslagssjef. Så skal det sies: Hans måte å ville spille fotball på syntes periodevis i det norske laget. Beholdt Bjørdal, som i og for seg ikke var særlig dristig, og med Tetteys skade var det liten tvil om laguttaket. Har talt antall offensive løp på backene på trening den siste uken. Var mange av dem også i går, uten at det var særlig fruktbart. Fikk nok litt å tenke på.

Her var det vel et par høye karakterer på enkelte. Bjørdal og Hangeland med 4, Johansen med 5. Det er alt for høyt.

1
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

5 på Johansen er helt greit. Regner med han får like mye minus for dårlige dødballer som han får pluss for å være den eneste som prøver.

1

Og 4 er for høyt på Høgmo, 3 er for høyt på Braathen, 3 er for høyt på Moa, 5 er altfor høyt på Tarik, 4 er altfor høyt på Eikrem osv.

VG treffer greit med det de skriver om spillerne, men er veldig forsiktig i omtalen av Bjørdal.

1

Hvordan de har klart aa gi Jarstein samme karakter som Bjordal/Hangeland er for meg en gaate. Bjordal/Hangeland er skyldig i 3 av 3 maal. Jarstein i 0 av 3. Som VG sier "Kan ikke ta målene. Setter i gang backene i tråd med landslagssjefens ønske. Et par fine redninger". Hva faar han trekk for da? Aa ha fine redninger "naar kampen er over"?

1

Brede Hangeland - 4

Landskamp 88 for den suverene lagkapteinen. Men var ikke helt på topp - slik vi er vant med å se ham. Et par gjennombruddspasninger gjennom motstanderleddene trekker opp. Feide ned en slovener i sluttminuttene.

Feil paa alle maalene kunne vel blitt nevnt?

1

Johan Lædre Bjørdal - 4

Drillos siste debutant ble med fra start også i Høgmo-æraen. I likhet med Elabdellaoui var også 27-åringen fra Viking litt tvilsomt sent ute på på 2-0-målet til Slovenia.

Er direkte skyld i både 1-0 og 3-0, men VG presterer altså å gi han litt skyld i 2-0 og en alt for høy 4'er. Karakter 2.

1

Skjelbred var et hakk over alle andre. En opp på han, eller kanskje en ned på alle andre passer vel så godt. Mye rart fra VG som vanlig.

1

Her var det vel et par høye karakterer på enkelte. Bjørdal og Hangeland med 4, Johansen med 5. Det er alt for høyt.

Og andre for lavt: Braaten. Vår beste spiller før han ble byttet ut.

1

Huff nei, Braaten var fæl i går. Jogga inn i press som førsteforsvarer og lot slovenerne spille seg enkelt ut gang på gang.

1

Har Tom Høgli noen gang spilt en skikkelig dårlig landskamp? Landslagets klart mest sollde spiller. Hadde alle spillerne hatt hans holdning hadde resultatene vært langt bedre.

1

Jarstein 4

Omar 2

Bjørdal 2

Brede 3

Høgli 4

Johansen 2

Eikrem 2

Ciljan 5

Tarik 2

Braathen 2

Moa 2

VGs reporter må gå på lykkepiller

2

Johansen? Å ja du mener han triggerhappy som ødslet bort de få mulighetene vi fikk med elendige dødballer og håpløse avslutninger. Ja han burde kanskje fått en åtter på børsen?

Kom deg ned på jorda og vær fornøyd med at Kamara og Storflor kom inn og hevet standarden på laget.

1
PapaSmurf Johansen? Å ja du mener han triggerhappy som ødslet bort de få mulighetene vi fikk med elendige dødballer og håpløse avslutninger. Ja han burde kanskje fått en åtter på børsen? Kom...

Å ja du mener han triggerhappy som ødslet bort de få mulighetene vi fikk med elendige dødballer og håpløse avslutninge

Så du legger skylda på en DM for at hele angrepet, før Kamara og Storflor kom inn, var rent søppel?

Han kom seg i det minste til posisjoner hvor han kunne skyte. At han og resten av laget faen ikke klarer å holde nede skuddet, skyldes ubrukelighet over hele linja.

1

Braathen minner meg om Chima. I motgang er det bare armbruk og frispark. I medgang er det morsomt å se på.

1

Jarstein 4

Omar 1 - hovedskyld i 2 mål for en forsvarer er stryk

Bjørdal 1 - medskyld i 3 mål er stryk

Hangeland 3 - medskyld i 1 mål

Høgli 5 - synes han var frisk og offensiv

Johansen 3 - defensiv svak, unøyaktig offensivt, men aggressiv

Eikrem 2 - har vært og vil bli for veik/treg til å være en som dekker laget defensivt. Offensiv rolle eller evig exit

Ciljan 5 - lagets beste sammen med Høgli. Bedre utover kampen - usikker på om det er fordi Slovakia tilegner han ufarlig rom

Tarik 3 - utrolig pasningssvak og slurvete spiller, men kan i alle fall utfordre

Helan (Braathen) 0 - jeg gidder ikke gi 1 for oppmøtet. Mannen er ufarlig og det er en skandale at en som har scoret 3 mål på 49 landskamper fortsatt får sjansen. Elendig spilleforståelse.

Halvan (Moa) 0 - like ufarlig som den andre klovnen. Ingen trussel en mot en - veik.

Kamara 5 - gjorde mer på sine første 2 min enn hva Helan & Halvan gjorde på sin kamp. Viste at en intl spiss må være en trussel en mot en.

Høgmo 2 Vanskelig å gjøre mye med disse spillerne, men fremstår likevel som komiske Ali etter kampen. Betegnet Tarik som meget god og Johansen som god offensivt??

Generelt: Midtbanespillerne lider av å måtte spille til Helan & Halvan på topp - man så det ble enklere når en mer aggressiv og gjennombruddssterk spiller som Kamara kom inn. Man ser at bejublede tippeligaspillere faller gjennom internasjonalt.

Mot Island: Bytte Bjørdal. Bytte Omar. Defensive fibre på sittende midtbanespillere må inn, dvs Eikrem ut. Bytte Halvan. Helan er både dårlig og ingen fremtidsmann så han kan like godt bli avtakket for tjenesten på permanent basis.

I fremtiden: Man må ha tilstrekkelig spillere med power, dvs spillere som kan stå opp i kamp med styrke/fart til å matche motstanderne. Dagens spillerstall er generelt altfor treg.

1
PapaSmurf Braathen minner meg om Chima. I motgang er det bare armbruk og frispark. I medgang er det morsomt å se på.

Syntes Per Ciljan og Tom Høgli var de som utmerket seg best. Ellers lite å kritisere keeper for, og Tarik skal ihvertfall ha for at han jobbet.

Eikrem og Johansen var omtrent like middelmådige, så det blir litt teit å krangle om hvem av de som var "best".

Men - jeg tror uansett at laget vil heve seg til Island-kampen. Og jeg tror fortsatt Høgmo er rette mann til å få skikk på landslaget vårt.

2

Lignende innlegg

Laster...