Fotball - Norsk

PeterCroucdh

Norge mangler en fysisk sterk spiss.

Etter gårsdagene kamp ble det ennå tydligere at det vi mangler er en fysisk sterk spiss. I tippeligaen er det nettopp en sånn spiss som er toppscorer. Nemlig Frode Johnsen. En robust type på rundt 190 som kan omsette alle innleggene vi kommer til.

Sverige har det i Zlatan, Danmark har sin super-Bendtner, Italia har super Mario Balotelli, Tyskland har Klose og Gomez, Brasil har sin Hulk. En kraftpakke på topp.

Vi hadde en gang en Carew, en Steffen Iversen, en TA Flo, en JÅ Fjørtfoft som kunne fylle den rollen og utfordre midtstopperne og skape kaos innni feltet. Det nærmeste vi nå kommer er en 40 år gammel Frode Johnsen. Han er toppscorer i tippeligaen og er for tiden vår beste spiss.

Vi trenger en fysisk veldig sterk spiss. Ideen og konseptet til Høgmo er bra det han kommer ønsker offensive backer og mange innlegg, men da trenger vi en spiss.

Finnes det noen?

1
26 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lat, tidvis ufordragelig type, men gu'bedre hvor jeg savner Carew i godformen sin på landslaget.

1
thomzi Vi har Marcus Pedersen!

Marcus Pedersen blir for lav mot store midtstoppere. Han har heller ikke spensten og x-faktoren som Steffen Iversen hadde til tross for at Steffen kun var 185 så hadde han en herlig timing og fantastisk spent og var sterk.

Jeg ønsker en type som Frode Johnsen, Sigurd Rushfeldt, Steffen Iversen, John Carew ikke en liten flis på 180.

1
Slettet-AMX_QA

Hulk

?

Og nei, vi trenger ikke nødvendigvis en kjøttpuck på topp. Så du Braaten igår? Spillet stoppet ofte opp.

1

En robust type på rundt 190 som kan omsette alle innleggene vi kommer til.

Tror ikke løsningen er å gå etter spisser på en viss størrelse, men heller finne spisser som scorer. Har ingenting å si om han er 190 eller 178. Kan han sørge for scoringer bør han spiller. Per dags dato er det ingen av de norske spissene som scorer bortsett fra Ola Kamara.

1
toonarmy [sitat…] Tror ikke løsningen er å gå etter spisser på en viss størrelse, men heller finne spisser som scorer. Har ingenting å si om han er 190 eller 178. Kan han sørge for scoringe...

Kamara er nok helt klart det beste vi har for tida. Han er ok i duellspillet og ok fysikk.

Han bør velges for tida. Han vant også noen dueller i går. Når vi først skal satse på innlegg fra kanten så trenger man nødvendigvis en sterk spiss.

Vi så jo Slovenia sin Novakovic i går. Stor sterk spiss og tre mål en sånn type har ikke vi. Det er det vi trenger.

1
PeterCroucdh Kamara er nok helt klart det beste vi har for tida. Han er ok i duellspillet og ok fysikk. Han bør velges for tida. Han vant også noen dueller i går. Når vi først skal satse på inn...

Har ingenting imot en spiller med hodestyrke og med litt muskler, men en spiss behøver ikke være stor og sterk for å score, selv på innlegg fra kanten. Min mening er at spisser som scorer er å foretrekke framfor en som bare er stor og sterk. Moa i målform er bedre enn Søderlund som ikke scorer.

1
toonarmy Har ingenting imot en spiller med hodestyrke og med litt muskler, men en spiss behøver ikke være stor og sterk for å score, selv på innlegg fra kanten. Min mening er at spisser som...

Det kommer an på hvordan man spiller. Høgmo har sagt at han satser mye på innlegg fra kant. Da er man nødt til å ha en robust spiss da det blir mye kriging mot store stoppere. Synes at Kamara ligger flere hakk foran moa fysisk og han er også større.

Men som sagt savner jeg den her store spissen som de andre landslagene har og som vi en gang hadde.

Om du ser på spissene som scorer mest i kvalikken til europa så er det den store typen.

Robin Van Persie-11 måll-188 høy

Edin Dzeko-10 mål-193 høy

Vedad Ibisivic-7 mål-188 høy

Zlatan-6 mål-196 høy.

Wayne Rooney-6 mål- 176- Men har fysikk som en okse.

Det er de mestscorende spissene

1
PeterCroucdh Det kommer an på hvordan man spiller. Høgmo har sagt at han satser mye på innlegg fra kant. Da er man nødt til å ha en robust spiss da det blir mye kriging mot store stoppere. Syne...

Det kommer an på hvordan man spiller. Høgmo har sagt at han satser mye på innlegg fra kant. Da er man nødt til å ha en robust spiss da det blir mye kriging mot store stoppere. Synes at Kamara ligger flere hakk foran moa fysisk og han er også større.

Egentlig så er jo Joshua King ganske så robust fysisk.

1

Det nærmeste vi nå kommer er en 40 år gammel Frode Johnsen.

Få han inn på landslaget, scorer han i Tippeligaen kan han utmerket godt score på landslaget også.

1

Nei, vi mangler ikke en fysisk sterk spiss. Da kunne vi ansatt Andreas Thorkildsen. Han er kanskje bedre i hånbdall, men det er nærmt nok. Det vi trenger er intelligente spillere som også har teknikken på plass. I fotball er intelligens, ballbehandling og eksplosivitet de tre egenskapene som er viktigst, uansett lagdel. I den rekkefølgen.

Jeg elsker smarte spillere. Kinetisk intelligens blir på sett og vis ballbehandlingen og bevegelse av sin egen kropp, mens det slir over i forståelse av andres tankemønster - altså evnen til å forutsi andres tankemønster. Samt å ha egenskapene til å fysisk utøve dette.

1
MyWays Nei, vi mangler ikke en fysisk sterk spiss. Da kunne vi ansatt Andreas Thorkildsen. Han er kanskje bedre i hånbdall, men det er nærmt nok. Det vi trenger er intelligente spillere s...

Det bør ligge i bunnen ja og er viktig ja. Det som skjer oppi hodet er viktig ja. Posisjonering er viktig. Men det er tett og jevnt i internasjonal fotball og forsvarerne har alle de egneskapene du ramser opp. Foran mål er det ofte rene dueller som avgjør og da trenger man fysikk i tillegg til de egenskapene du nevner. Se på Bendtners mål i går feks.

http://www.youtube.com/watch?v=VLmuk8GwdDc

Men i enkelte posisjoner må man ha noe i tillegg. Som sagt ønsker Høgmo å satse på innlegg fra kant og da trenger vi nødvendigvis noen som kan omsette innleggene.

1
Slettet-AMX_QA Det er da ikke noe vanskeligere å hoppe rett opp i en landskamp, enn hva det er på Fosshaugane Campus. Motspillerne er bedre, men fysikk er fysikk. Messi tar ikke Frode Johnsen i e...

Nå spiller vi ikke som Barcelona. Messi er ikke en ren spiss, men en mellomromspiller/ving. Barcelona spiller uten ren spiss tici tacai 4-6-0 formasjon og det er ikke Høgmos stil. Barcelona spiller mer gjennom midten og ikke så mye rundt på kantene og innlegg i boksen. Hadde Norge hatt en Messi vil han blitt brukt i mellomrommet eller som ving.

Dersom målet er å brodere seg gjennom midten så trenger vi små tekniske typer som Messi og Agureo, og det har vi heller ikke. Og det er heller ikke Høgmos plan og spille på den måten.

Vi har en ok teknisk,løpsterk midtbane og offensive backer. Men mangler en striker. Vi har ok vinger selv om jeg gjerne skulle hatt Messi på vingen så er det ikke der den største mangelen vår er.

1

Lignende innlegg

Laster...