Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kanskje på tide å lære noe av Island? Hva mener folket?

Helt klart. Denne setningen fra Hallen sier vel det meste om problemet med norsk fotball; "- Vi har vår modell rundt det å ikke spisse for tidlig, og vi mener den er god". Ja vi ser jo på resultatene til landslaget og klubblagene(i Europa) hvor god denne modellen er.

1
Kagawa Er det sånn at vi heier på Island ikveld?

Satser selv på at..

Stefan Johansen briljerer på midten og han og storflor deler på assistene til Kamara som putter hattrick, men at forsvaret (og spesielt backene) vårt gir bort noen gavepakker (som også åpner vei for Vilsvik fra start i neste kamp) slik at:

vi taper 3-4 og etter playoff er Island klar for VM.

1

Må si jeg kjenner meg igjen fra den artikkelen. Da jeg vokste opp med fotball, skulle alt handle om "lek og morro" til man var ca 13 år og begynte med 11-fotball. Vårt lag var gode, vi "vant" en rekke cuper da vi spilte 7-er, problemet var at de lagene som fikk pokal var de som hadde oppvist med fair play osv. De beste (sportslige) lagene ble faktisk ikke premiert, og det gir jo ikke noen særlig motivasjon til å forsette. Det var jo heller ikke snakk om noe sluttspill. Det er helt feil fokus i barnefotball. I tillegg ble lag stort sett trent av foreldre, og det blir det enda. Du trenger ikke engang en eneste trenerlisens for å trene et småguttelag (det ironiske er at du trenger dommerlisens for å dømme småguttelag).

Jeg har drevet med andre idretter som hopp, der konkurransefortrinnet er noe helt annet. Der starter utskilningene allerede i 6-7 års alderen, og de mest talentfulle får egen oppfølging og matching. I tillegg er det konkurranser der de beste faktisk blir premiert. Noe å tenke på når vi ser hvor mange gode hoppere vi har i verdenstoppen, men ikke i fotball.

Norge burde skifte ut hele pampeveldet i NFF til noen som faktisk ønsker å ta norsk fotball til et nytt nivå, og da må vi starte med barnefotballen for å fostre nye talenter, lisensierte trenere osv. La de beste unge få matching tidlig, ikke vent til de er 13 år!

2

Lignende innlegg

Laster...