Fotball - Norsk

sehu

Landskamp i november spilles ikke i Oslo

Gledelig nytt. Landskampen 19 november spilles ikke i Oslo, men i en annen by i Norge. Hovedgrunnen: Først og fremst for å ikke voldta gresset til cupfinalen, men hyggelig at andre stadioner får være vertskap for landskamp.

Tipper det blir mye bedre enn i Oslo.

2
112 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Oslo folket er for smarte til å kjøpe dyre billetter til middelmådige show. På landet har nok landslaget større oppslutning. Der vet de rett og slett ikke bedre.

Om det står mellom å se middelmådig fotball, eller å stirre inn i et fjøs en fredagskveld, så er vel valget greit. Selv om det koster 400 kr.

Litt mer alvorlig.. Om folket utenfor Oslo kunne fortsatt boikotten av NFF så hadde ingenting vært mer gledelig enn det!

2
Guarnere2 Oslo folket er for smarte til å kjøpe dyre billetter til middelmådige show. På landet har nok landslaget større oppslutning. Der vet de rett og slett ikke bedre. Om det står mellom...

Oslo folket er for smarte til å kjøpe dyre billetter til middelmådige show. På landet har nok landslaget større oppslutning. Der vet de rett og slett ikke bedre.

Om det står mellom å se middelmådig fotball, eller å stirre inn i et fjøs en fredagskveld, så er vel valget greit. Selv om det koster 400 kr.

Er det dette vi kaller selvforherligelse ?

1

Forrige gang Norge spilte en hjemmekamp som ikke gikk på Ullevaal, var motstanderen og resultatet det samme som i går.

Norge - Island 1-1, 22. mai 2002 på Aspmyra, Bodø. Thomas Myhre slapp inn et mål fra nærmere midtbanen.

1

hyggelig at andre stadioner får være vertskap for landskamp.

Andre baner mangler 4000+ vip plasser.

Og hvordan skal firmaer som leier VIP bokser på årsbasis komme seg på kamp et annet sted i landet med gjester og kunder? Skal de selv dekke merkostnaden?

1

Endelig gjor de noe rett. Foler seg selvfolgelig presset. Samtidig er det vel verst tenkelig tidspunkt for en fotballfest hvor som helst. Man skal jobbe godt for aa fylle en hver stadion. Hva med Fosshaugane? Veldig fin liten intim stadion som sjelden er full men ville definitivt blitt fylt opp med et landslagsbesok. Den ligger ikke ideelt sett til transportmessig men det er naa en gang saa. Nye Haugesund stadion er ogsaa et altnernativ, men den ene kortsiden har bare staaplasser. Color Line er vel en av de faa "storre" stadion som kunne blitt fyllt opp. Tviler sterkt at folk hadde mott opp i mannefall paa Viking Stadion, Brann Stadion eller Lerkendal i alle fall. Og det er null vits aa velge en stadion paa ostlandet.

1

Har gått mange rykter om at Skottland er motstander på Twitter de siste dagene.

Med det i minnet hadde det vært gøy med en kamp i Bergen eller Stavanger.

En kapasitet på minst 10 000 er nok minimum for NFF. Tror også NFF holder seg unna kunstgressarenaer. Dermed er Color Line, Sør Arena og Skagerak Arena utelukket. Tror heller ikke at NFF velger Oslo-nære stadioner som Fredrikstad stadion eller Åråsen.

Mens jeg vel tror Lerkendal blir ansett som for stor.

Da står man igjen med Viking stadion, Brann stadion og Aker stadion.

Over tid, bør to kamper flyttes ut av Oslo hvert år. Både privatkamper og kvalifiseringskamper. Først og fremst til Trondheim, Bergen og Stavanger. Mens privatkamper vel kan flyttes til både Tromsø (den dagen de får ny stadion), Molde, Ålesund, Kristiansand og muligens også Skien.

I en kvalifisering har Norge normalt 4-5 hjemmekamper. I tillegg kommer eventuell playoff-kamp. To av de ordinære kampene bør spilles i Trondheim, Bergen eller Stavanger. Helst en hvert år. Men som feks i fjor så hadde vi kun en hjemmekamp, og Ullevaal skal selvfølgelig ha en kvalifiseringskamp hvert år.

1
helvis Endelig gjor de noe rett. Foler seg selvfolgelig presset. Samtidig er det vel verst tenkelig tidspunkt for en fotballfest hvor som helst. Man skal jobbe godt for aa fylle en hver s...

Tviler sterkt at folk hadde mott opp i mannefall paa Viking Stadion, Brann Stadion eller Lerkendal i alle fall. Og det er null vits aa velge en stadion paa ostlandet.

Siden det er 23 år siden, kan det jo ikke direkte sammenlignes. Men i 1990 var Ullevaal under ombygning, da la man tre kamper utenom Oslo, nemlig privtkampen mot Danmark i Trondheim, Privatkampen mot Sverige i Stavanger og EM-kvalifiseringskampen mot Ungarn på Brann Stadion.

Tallenes tale fra den gang:

Norge - Danmark 1-2, Lerkendal Stadion, T:8035, RBK-snitt 12.260 Norge - Sverige 1-2, Stavanger Stadion, T:10065, Viking-snitt 6583 Norge - Ungarn 0-0, Brann Stadion, T:6304, Brann-snitt 8639 6-1 seieren over Kamerun i Drillos debut ble spillt på Bislett med 8200 på tribunen.

Landslagsinnteressen var tydeligvis klart større i Stavanger en klubbinnterseen, mens det motsatte var tilfellet i Bergen og Trondheim. Tilskuertallene kan kanskje forklares med at Sverigekampene hadde mer prestisje blandt det Norske folk, enn Danmarkkampene og kvalkamper mot Østeuropeiske lag.

Privatkampen Norge - Sverige i 1987 hadde f.eks. 22 237 tilskuere, mens kvalifiseringskampen mot Island samme år og sted kun trakk 3 540. Den mest folketomme kampen under Drillo på Ullevaal var mot Romania i 1991, da kun 4379 tilskuere fant veien til Ullevaal.

Hadde egentlig vært på tide med den første landskampen på Viking stadion, men gressmatta der er jo i dårlig forfatning, etter en konsert..

Fra et historisk perspektiv hadde det passet utmerket med et nytt møte med Skottland på Brann Stadion, 50 år etter den sensasjonelle 4-3 seiern over Skotske superstjerner på Brann Stadion. 23 000 så Denis Law score tre mål til ingen nytte 4.juni 1963.

3
Eksberten [sitat…] Siden det er 23 år siden, kan det jo ikke direkte sammenlignes. Men i 1990 var Ullevaal under ombygning, da la man tre kamper utenom Oslo, nemlig privtkampen mot Danmark i...

men gressmatta der er jo i dårlig forfatning, etter en konsert..

Tragisk dårlig til og med. Selv om det nå begynner å bli en stund siden konserten var matten elendig i går.

Før konserten var matten fullstendig strøken, og det verste er at det var en konsert man etter sigende knapt tjente penger på. (om noen i det hele tatt)

Tror ikke gressmatta pt er god nok for landslaget.

1
deleted112509 [sitat…] Tragisk dårlig til og med. Selv om det nå begynner å bli en stund siden konserten var matten elendig i går. Før konserten var matten fullstendig strøken, og det verste er...

Tror ikke gressmatta pt er god nok for landslaget.

Da foreslår jeg i ramme alvor at man flytter kampen noen mil nordover. Riktignok har man ikke kapasitet til mer enn 7-8000 mann i Haugesund, men det er bedre med en full liten stadion enn en halvfull større en, spesielt når man i tillegg kan tilby et biljardbord av en gressmatte.

Det er jo også mer enn man hadde på en kvalikkamp på Ulevaal i går...

1
Eksberten [sitat…] Siden det er 23 år siden, kan det jo ikke direkte sammenlignes. Men i 1990 var Ullevaal under ombygning, da la man tre kamper utenom Oslo, nemlig privtkampen mot Danmark i...

Norge - Danmark 1-2, Lerkendal Stadion, T:8035, RBK-snitt 12.260Norge - Sverige 1-2, Stavanger Stadion, T:10065, Viking-snitt 6583Norge - Ungarn 0-0, Brann Stadion, T:6304, Brann-snitt 8639

Verdt å nevne at tilskuertallene ikke var noe høyere på Ullevaal på den tiden.

Først noen år senere med Drillos suksess at tilskuertallene begynte å eksplodere.

1

Håper de holder seg unna Bergen denne gangen. Har ingen tro på at gresset vil holde god nok kvalitet for en landskamp så sent på året.

Siden det er NFF det er snakk om blir det vel på østlandet, siden det dermed blir billigere å fly inn VIP-ene fra Oslo. Fredrikstad kanskje?

1

Det står i artikkelen "en vesentlig mindre arena", da er vel i alle fall Lerkendal utelukket som er omtrent like stor.

Er da også muligens Viking og Brann stadioner utelukket som ikke er så alt for mye mindre?

Artikkelen sier utenfor Oslo, det betyr jo ikke nødvendigvis utenfor Østlandet.

I 1990, som er siste gangen en landskamp var i Trondheim hvis jeg forstår Eksberten rett var jeg for ung til å gå selv, men det hadde jo vært hyggelig med en ny landskamp i Norges fotballhovedstad !

1

Lignende innlegg

Laster...