Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvordan vet man at de er best i Norge, og hva slags betydning har det egentlig å være best når man er 13?

2

Helt utrolig at vi har et lag fra en liten Bergensklubb som herjer i sitt årskull i Norge og også har markert seg internasjonalt og så skal kretslederen bare syte og klage og snakke om problemer og hva som er bevist eller ikke bevist.

Det er en taperholdning. De vet best hva som funker og driter i smått sensasjonelle prestasjoner som viser at de tar feil. I et land med vinnerkultur hadde fotballkretsen bedt FKF om å lære dem mer om hvordan de utvikler unge spillere

1

Jeg har jo tidligere lest en artikkel om forskning som hadde blitt gjort på de beste utøverne i forskjellige idretter.

Hvis jeg ikke husker feil så var konklusjonen at utøverene hadde lagt bak seg omtrent 10 000 timer med trening før de var 20 år.

Rart at norsk fotball er mer opptatt at alle skal bli med enn at vi skal få noen virkelig gode utøvere som barna kan se opp til.

1
NFNerd Jeg har jo tidligere lest en artikkel om forskning som hadde blitt gjort på de beste utøverne i forskjellige idretter. Hvis jeg ikke husker feil så var konklusjonen at utøverene ha...

Rart at norsk fotball er mer opptatt at alle skal bli med enn at vi skal få noen virkelig gode utøvere som barna kan se opp til.

Ser at det var litt klønete formulert. Det jeg mente var at det må være mulig å ha to tanker i hodet samtidig.

Prøve å gjøre det mulig for de barna som er villige til å satse ekstra i håp om bli virkelig god får gode vilkår for det. Samtidig som de barna som bare vil spille litt fotball på gøy får muligheten til å holde på så mange år som de ønsker.

1

Så de i Norway cup-finalen. Helt enorm nivå på de gutta. Både teknisk og taktisk var de fullstendig overlegne.

Som Kniksen1 sier, Hordaland fotballkrets burde ta en studietur til Fyllingsdalen isteden for å motarbeide dem. Det de presterer på banen er mer enn nok bevis for at deres modell funker.

1

Strømmen var stort sett best i alle aldersklasser i mange år fra midt på 70 tallet og en del år. De spilte klubben helt til øverste divisjon men produserte ikke noen til A-landslaget merkelig nok.

1

Fyllingsdalen plukker spillere fra hele Bergensregionen. Og det er ikke akkurat billig for foreldre å ha spillere med der. Har hørt de betaler ca 40.000 i året, mye utenlandsreiser blant annet.

1
Kniksen1 Helt utrolig at vi har et lag fra en liten Bergensklubb som herjer i sitt årskull i Norge og også har markert seg internasjonalt og så skal kretslederen bare syte og klage og snakk...

Helt utrolig at vi har et lag fra en liten Bergensklubb som herjer i sitt årskull i Norge og også har markert seg internasjonalt og så skal kretslederen bare syte og klage og snakke om problemer og hva som er bevist eller ikke bevist.

Interessant satsing det, men vi snakker vel om et tilnærmet kretslag for Hordaland som i enkelte turneringer tar inn hospitanter fra agder-fylkene..

1

Vanskelig å si hva dette kan bringe, men man ser jo resultater av å begynne "seriøst" tidlig. Det må da bety noe.

1
NFNerd [sitat…] Ser at det var litt klønete formulert. Det jeg mente var at det må være mulig å ha to tanker i hodet samtidig. Prøve å gjøre det mulig for de barna som er villige til å sa...

Da er jeg mer enig med deg, viktig å ta vare på flest mulig innen idretten, tror samfunnet er mer tjent med det enn bare å dyrke noen topper! Men som du sier, vi må bli flinkere til å tenke to tanker. Det er stort sett null problemer i de store klubbene/miljøene. Det er mer i småklubbene rundt omkring at dette er en utfordring. Men allikevel ser man ofte at det allikevel dukker opp vel så mange talenter her. Hvorfor ?

Og dette med Fyllingen gutter 13 som er norges beste lag eller noe, hva er hensikten ? I de fleste land som er bedre enn oss driter de stort sett i resultater i barne/ungdomsfotballen, de tenker hele tiden spillerutvikling. Det er ganske lett å skape gode lag i barnefotballen dersom man vil. Men det har vist seg at det ikke alltid er det samme som å skape spillere som blir topper på seniornivå.

1

Lignende innlegg

Laster...