Fotball - Norsk

Jossebass

Lønnsnivå i tippeligaen

Blir ikke akkurat sjokkert over lønnsnivået selv om det er riv ruskende galt at noen i TL tjente over 3 mill i fjor. På noen av disse så var de ikke i TL, men i utenlandske klubber og derfor er noen av tallene litt misvisende. Skjønner rett og slett ikke hvordan klubber som Odd kan gi Simen Brenne og Steffen Hagen over 2 mill i lønn. RBK med 3.6 millioner på Dorsin, Daniel F Holm 2.7 og 3 mill på en middels keeper i Ørlund. Enga med Stoor 3 mill og Hæstad 2.6 mill.

Helt hinsides all fornuft!

http://www.nrk.no/sport/fotball/fotballonningene-synker-drastisk-1.11304867

Lønna må ned og en del av de store klubbene må ta ansvar, de kjører lønna i taket og det er alt for mange dårlige spillere med sinnsyke lønninger.

2
47 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Uff.. Dette minner meg bare på hvor smertefull sillyseason blir når alle godsets spillere ryktes bort til klubber som strør rundt seg med penger..

1

Skjønner rett og slett ikke hvordan klubber som Odd kan gi Simen Brenne og Steffen Hagen over 2 mill i lønn

Galskap, selv om det var andre tilstander i klubbene når de signerte sine kontrakter. Steffen Hagen er nok på mange måter Odds viktigste spiller, så at han tjener best av Odd-spillerne er OK.

Det generelle lønnsnivået er heldigvis annerledes nå. Skal ikke glemme at Odd ikke hadde råd til å matche lønnen som Brenne og Kovacs får nå.

1

Huseklepp sin lønn er vel nesten det samme som 11ern til Godset.. Satt litt på spissen, men sjukt.

1
ghog [sitat…] Galskap, selv om det var andre tilstander i klubbene når de signerte sine kontrakter. Steffen Hagen er nok på mange måter Odds viktigste spiller, så at han tjener best av...

Det generelle lønnsnivået er heldigvis annerledes nå. Skal ikke glemme at Odd ikke hadde råd til å matche lønnen som Brenne og Kovacs får nå.

Er ikke så rart det slik som Odd har brukt penger ref disse kontraktene. Brenne har under en mill i Godset nå og Kovacs har under 900k, pluss at han har prestasjonsrettet kontrakt det siste kontraktsåret(2015).

Stefan med 400k, Adam 550k, Diomande 350k. Madsen og Vilsvik ligger i underkant av 800k.

http://www.nrk.no/sport/fotball/rosenborg-knuser-godset-pa-lonn-1.11305510

1

Steffen Hagen over 2 mill i lønn

Hagen har en prestasjonlønn, som slo ut max i fjor, dermed fikk han best betalt. Han gikk vel også ned i lønn nar han signerte ny kontrakt i desember 2012

1
kmskrs [sitat…] Hagen har en prestasjonlønn, som slo ut max i fjor, dermed fikk han best betalt. Han gikk vel også ned i lønn nar han signerte ny kontrakt i desember 2012

Uansett så hadde han 2 mill i fjor og det er alt for mye. Når man bruker penger som fulle sjømenn som både Odd, Godset og alle andre klubber har gjort tidligere så får man en smekk som gjør at man må kutte kraftig. Dessverre klarer ikke mange av klubbene å holde lønna nede, de gjør samme feilen flere ganger.

1

Men samtidig så finnes det grenser på hvor innstramme lønninger man kan ha i Tippeligaen om vi ønsker å tiltrekke oss talenter og spillere fra utlandet, samt klare å beholde egne spillere fra de når puberteten..

Hva holder spillere i Tippeligaen om de kan dra til Sverige, Danmark eller en eller annen bakgårdsklubb i utlandet og tjene femgangen? Og hva skal få spillere og talenter til landet så vi klarer å holde en høyt nok nivå på serien så vi får utviklet egne spillere og talenter tilstrekkelig om lønningene ikke er på nivå med resten av fotballeuropa?

At lønningene i fotball burde ned er jeg forsåvidt enig i, og at Norge er et land hvor spilelønn ikke nødvendigvis står i stil med alt det rundt er jeg også enig i. Men dette er et problem som Norge som fotballnasjon vil tape abnormt på om vi skal forsøke å helbrede den kunstige høye lønningsgraden i europeisk fotball for reduserer vi for mye så talenter forsvinner, og ingen kommer inn så daler jo kvaliteten og nivået rett i dass og plutselig er vi ikke relevante i det hele tatt og fotball blir en ren hobby enn en idrett og leveyrke i dette landet.

1
Slettet-FQGC8G

Odd kan gi Simen Brenne og Steffen Hagen over 2 mill i lønn.

Når Fagermo tok over så var lønnen i Odd på over 20M, nå er lønnen for alle spillerne totalt på rett over 14M. Så det har vært ganske drastiske kutt på det området i Skien.

1

Høyt lønnsnivå i seg selv er ikke og har aldri vært problemet i norsk fotball. Det er et enkelt tilfelle av tilførsel og etterspørsel.

At mange klubber (inkudert mitt eget Glimt) derimot har brukt over evne er en helt annen sak.

1
FowlerGod2 Høyt lønnsnivå i seg selv er ikke og har aldri vært problemet i norsk fotball. Det er et enkelt tilfelle av tilførsel og etterspørsel. At mange klubber (inkudert mitt eget Glimt) d...

At mange klubber (inkudert mitt eget Glimt) derimot har brukt over evne er en helt annen sak.

Ja det er vel bare og google tippeliga og underskudd

Har jo vært galematias i flere klubber som har budsjetert helt på tryne,levd på investorer ikke tålt nedrykk

Start,Godset,Odd,FFK,Enga,TIL herregud det er mange som har brukt penger som de trudde det vokste på treet i hagen.

1
RamGuy Men samtidig så finnes det grenser på hvor innstramme lønninger man kan ha i Tippeligaen om vi ønsker å tiltrekke oss talenter og spillere fra utlandet, samt klare å beholde egne s...

Men samtidig så finnes det grenser på hvor innstramme lønninger man kan ha i Tippeligaen om vi ønsker å tiltrekke oss talenter og spillere fra utlandet

Da får vi klare oss uten de, og ta for oss av egne talenter. Bruke penger man ikke har fører til at klubber går til grunne.

Norsk fotball er så dårlig at man ikke kan forsvare lønner over gjennomsnittsinntekt, knapt det heller. Jeg betaler ikke en krone pr dags dato for å se på den drittfotballen som spilles. 250 kr som Brann krever for et hardt plastsete er totalt uaktuelt.

Så tilpass dette til realitetene, eller vi kan sitte å nyte at klubbende går konkurs når de ikke klare å styre et enkelt budsjett en gang.

1

Jeg må si jeg synes lønnsnivået i FKH er veldig fornuftig og jeg er meget godt fornøyd med hvordan vi driver klubben. At vi faktisk også klarer å kjempe i toppen sportslig, samtidig som vi kjører en edruelig og på alle måter fornuftig økonomisk politikk, gjør det jo rett og slett til en mønsterbedrift pr. nå.

Det skal sies at vi har vært der mange er tidligere og vi har smakt på baksiden av den medaljen, men det som er bra hos oss (i motsetning til en del andre) er at vi faktisk tok lærdom av dette og har lagt om driften, ja hele klubben egentlig, etter dette. Den stadionutbyggingen vi holder på med er jo også et eksempel til etterfølgelse, ikke den mest prangende og flotteste stadion i Norge, men en fornuftig, økonomisk og mer enn god nok løsning, klubbstørrelse og liga tatt i betraktning.

1

Bortsett fra Røkke-eide Molde er det få klubber som vil kunne drifte på dagens lønnsnivå i de neste 5 årene. De såkalte kuttene er derfor bare begynnelsen.

Skal man unngå ytterligere kutt må inntektsnivået økes, og med lavere tilskuersnitt, mye møkkafotball og mye merkelig klubbdrift, forstår jeg ikke helt hvordan den kabalen skal gå opp.

Løsningen er faktisk å satse mer på unge, motiverte spillere som ikke forlanger eventyrlønninger. Spillerutvikling, rolletrening, samhandling - det går aldri av moten.

Personlig forstår jeg ikke, og kommer sannsynligvis aldri til å forstå, hvorfor det nødvendigvis skal være så mye dyrere å trene overstegsfinter, overlappinger og avslutninger i 2013 enn i 1990?

2

Lignende innlegg

Laster...