Fotball - Norsk

ElPajero

Dommerhets i barnefotballen

Det har vært en bedring gjennom div. holdningskampanjer, men fortsatt forekommer til tider grov hets fra trenere og tilskuere mot dommere som ofte er unge i aldersbestemte klasser i barnefotballen.

Spørsmålet jeg stiller meg selv er at hvis enkelte trenere forventer at dommeren skal være verdens beste, hvorfor banner og skjeller han ikke ut sin 12-13 år gamle spiller når han bommer på et skudd eller pasning? Noen som har svaret?

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Spørsmålet jeg stiller meg selv er at hvis enkelte trenere forventer at dommeren skal være verdens beste,

Jeg tror ikke allverdens holdningskampanjer kan luke ut de største treneridiotene i barneidretten - dessverre.

1

Ikke rart det er dommerhets i barne og ungdomsfotballen, når man ser hvordan dommerne blir hetset i toppfotballen, blant annet av TV2 og (tidligere dommer) Davy Watne, og diverse spillere og trenere

1

Det er usmakelig oppførsel, og når jeg blir gammel og grå og ikke har annet å gjøre, kommer jeg til å tilbringe kveldene på stadion for å lynsje idiotene.

2

Det finnes ikke noe mer frustrerende for en trener å ha en dommer på banen som ikke er med i det hele tatt, dommere som peker en veg men lar spillerne bestemme til slutt og som ser situasjoner uten å blåse. MEN man holder så jævlig kjeft fra sidenlinjen uansett!!!! Alle de stygge ordene får man bite i seg, svelge og slippe ut i dass etterpå. Bruk heller 5 minutter sammen med dommeren etter kampen til noen fornuftige råd!

2

Jeg dømte en kamp nå i høst. Jeg dømte 8-åringer den kampen. Treneren til det ene laget skrek, bannet og skjelte ut spillerne hvis de gjorde noe feil. Samme med meg, selv om jeg følte jeg dømte veldig godt. Tilslutt måtte jeg gi en advarsel til treneren, men tror du han ga seg? Jeg ga han ordre om å gå vekk fra sidelinja, og få en annen til å ta over, men han nektet. Han bare skjelte meg ut. Etter kampen ringte jeg dommersjefen i klubben. Han fikk sagt ifra til sjefene i kretsen. Treneren hadde oppført seg sånn flere ganger, ifølge dem og det endte med at han fikk 3 måneder suspensjon fra å trene og være på kampene til laget

1
ChrisK Jeg dømte en kamp nå i høst. Jeg dømte 8-åringer den kampen. Treneren til det ene laget skrek, bannet og skjelte ut spillerne hvis de gjorde noe feil. Samme med meg, selv om jeg fø...

Jeg ga han ordre om å gå vekk fra sidelinja, og få en annen til å ta over, men han nektet. Han bare skjelte meg ut.

Du burde nektet å blåse i gang kampen igjen.

Men det er jo en balansegang. Da det er barn der som ser foreldrene drite seg ut, og som man kanskje ikke bør påføre mer stress ved å sette hardt mot hardt.

Men jeg er uansett så sta at jeg ikke hadde blåst i gang kampen før vedkommende var borte fra linja.

1

Er jo ingen tvil om at middelaldrende menn på sidelinjen ser situasjonen MYE bedre enn dommeren som er noen meter unna!

1

Lignende innlegg

Laster...