Fotball - Norsk

KaffeOrginal

Branns kommunikasjonssvikt ....

http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Branns-kommunikasjonssvikt-399621_1.snd

Spennende artikkel . Ikke at jeg tror de kommer til å ta dette til seg på stadion , men her forklares mye av det som er feil på en måte som de muligens burde klare å forstå .

Noen uttrekk ==>

"Brann og omgivelsene forstår hverandre ikke. Nå er god kommunikasjon viktigere enn penger for å bringe klubben tilbake til toppen."

"Det er beklagelig at vi ikke har maktet å skape gode nok resultater i høst til å vekke entusiasmen hos disse supporterne, sier Rune Skarsfjord til BT denne uken. En tilsynelatende ydmyk innrømmelse til supporterledere som krever endringer og varsler at de ikke vil kjøpe partoutkort neste sesong. Men denne innrømmelsen preller fullstendig av på målgruppen. Hvorfor? Fordi mange av de som følger Brann kun hører det Skarsfjord ikke sier: At han og lederkollegaene på Stadion egentlig mener at resultatene er gode nok, fordi klubben mangler penger. Det som ikke sies, men absolutt høres, er at supporterne får det de kan forvente, og strengt tatt bør holde kjeft.

At forsøk på å vise sympati med frustrerte supportere avfeies på denne måten kan virke urettferdig for pressede Brann-ledere. Men det er en realitet de må ta innover seg snarest for å kunne gjøre nødvendige endringer, både i sin tenkning og kommunikasjon. Klubbens ledere har selv satt seg i en situasjon der gapet mellom egen og omgivelsenes virkelighetsforståelse virker uoverkommelig. Dagens bilde kan spores direkte tilbake til den største og viktigste feilen klubben har gjort, nemlig å skylde på økonomi.

Ved å peke eksplisitt og systematisk på pengemangel som årsak til svake resultater har lederne i Brann bygget en argumentasjon som er uhyre skadelig. For det første er det et forferdelig signal å sende til egne medarbeidere: Hadde vi hatt mer penger skulle vi kjøpt bedre spillere og ansatt flinkere folk enn dere. Hvilken leder lykkes med å få sine medarbeidere til å prestere ved å kommunisere at han egentlig ønsker seg nye? For det andre er det en marginalisering av egen rolle: Vi som ledere kan ikke utrette mye, det er pengene som rår.

For det tredje bygger argumentasjonen på en hypotese som motbevises helg etter helg i dagens norske fotball, og dermed fungerer som en aktiv og ødeleggende provokasjon for omgivelsene: Tippeligaen er i dag full av klubber med vesentlig mindre penger som presterer vesentlig bedre enn Brann. (Senest fredag ble Brann slått av en klubb hvor motstanderlaget til sammen tjener halvparten av Erik Huseklepp. Dette er tre vektige grunner til at et hovedbudskap burde være innprentet i alle som kommuniserer på vegne av Brann: Det handler ikke om penger"

"Mye tyder på at Brann-ledelsen systematisk har undervurdert hvordan deres kommunikasjon i ulike sammenhenger har undergravet det de faktisk prøver å oppnå. Både budskapet som formidles, og måten det formidles på, håndteres for lemfeldig"

Nå venter jeg spent på kommentarer om store penner og lite fotballfaglig tyngde her !

1
47 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Igjen så viser klubben hvor dumme vi er som gidder å bry oss med dem ..

Vi behøver ikke vite noe som helst , for de vet jo best ..

"

Mener ledelsen har «annet bilde»

Til BT har både Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen og styreleder Mette Nora Sætre uttrykt støtte til Skarsfjord.

- Det er selvfølgelig viktig. Roald og styret er mye tettere på ting enn en supporter, en journalist eller en tobarnspappa på rad fire. Jeg er jo med på alle styremøtene, så de er godt informert og har nok et litt annet bilde, sier Skarsfjord."

"Det har litt med Bergen som by å gjøre, det er plusser og minuser. Forventningene er veldig høye, det er veldig høy interesse og lidenskap, men veldig liten tålmodighet. I en annen by, med et lag som ligger omtrent der media tippet, ville det kanskje vært så rolig at spillerne hadde sprudlet. Men her er det jo lynsjestemning. Det er spesielt, og det påvirker oss.

Men:

- Mye av det har vi fortjent, for vi har underprestert. Derfor er vi nødt å takle det"

Og enda en gang så påpeker han det dårlige laget han har ... makan .

https://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Skarsfjord---Det-er-jo-lynsjestemning-400178_1.snd

1
KaffeOrginal Igjen så viser klubben hvor dumme vi er som gidder å bry oss med dem .. Vi behøver ikke vite noe som helst , for de vet jo best .. " Mener ledelsen har «annet bilde» Til BT har båd...

Hvis Brann får ny trener om en treårs tid så anbefaler jeg følgende krav: Brann skal ikke reise til Sogndal og bli grisebanket hvert år! Et tap mot Sogndal kan bare aksepteres hvis de har blitt presset kraftig mesteparten av kampen. Hvis Brann er helt tafatte der må treneren gå!

1
KaffeOrginal "I en annen by, med et lag som ligger omtrent der media tippet" ...

En påstand om at laget har underprestert kan ikke tolkes på noen annen måte enn at man mener at laget er bedre enn resultatene skulle tilsi. (Jeg er forsåvidt av en annen oppfatning, men det er underordnet her.)

At Bergen ikke er som alle andre plasser når det kommer til hva man forventer av laget og hvordan man reagerer når realitetene ikke passer til forventningene, er da opplagt. At dette kan påvirke laget og klubben negativt er ikke utenkelig i det hele tatt.

1
DietCoke En påstand om at laget har underprestert kan ikke tolkes på noen annen måte enn at man mener at laget er bedre enn resultatene skulle tilsi. (Jeg er forsåvidt av en annen oppfatnin...

At Bergen ikke er som alle andre plasser når det kommer til hva man forventer av laget og hvordan man reagerer når realitetene ikke passer til forventningene, er da opplagt.

Nei, dette er gamle fordommer og myter. Alle lag i TL av ein viss størrelse ressursmessig - vil oppleve at supporterne kritiserer dersom resultater uteblir. Brannsupporterne har gitt Skarsfjord meir enn nok tid - 3,5 år etter hans skjebnesvangre kupp står me omtrent der me var, noen få poeng over kvalik og langt unna medaljekampen. Dette ville også rbk-, engen- og viking-supporterne ha klaget på.

Styret vårt, derimot, har nettopp signalisert at denne ørkenvandringen skal forlenges ytterligere to sesonger. Og i dagens (31. okt) BT skal det visstnok stå at me jakter følgende, spennende forsterkninger: Erlend Hanstveit og Azar Karadas. Klasse.

1
Spelaren [sitat…] Nei, dette er gamle fordommer og myter. Alle lag i TL av ein viss størrelse ressursmessig - vil oppleve at supporterne kritiserer dersom resultater uteblir. Brannsupporter...

Nei, dette er gamle fordommer og myter.

Det er noe jeg registrerer i det daglige, men jeg skal presisere at jeg ikke skrev at alle andre byer ville reagert annerledes, men at det finnes plasser der man ville gjort det. Størrelsen er irrelevant, det er realitetsforståelsen det står på.

De siste par årene har lokalpressen i Bergen drevet propagandajournalistikk mot Rune Skarsfjord. Akkurat det er ganske unikt. At dette drar med seg en del supportere er utvilsomt. At det er dårlig nytt for oppmøtet på Brann stadion likeså.

Kupp? Spar meg. Sparkingen av Steinar Nilsen høstet like mye støtte som en sparking av Rune Skarsfjord ville gjort i dag. Når det er sagt tok Skarsfjord over landets tynneste stall i en klubb med skakkjørt økonomi. At noen skal gå rundt å forvente toppresultater med et slikt utgangspunkt, er ikke oppsiktsvekkende, men burde vært det.

Skarsfjords ulykke er dermed i realiteten den overdrevent gode plasseringen som ble oppnådd i 2011; en plassering som slett ikke var i stil med hva man kunne forvente, eller forventet, av det laget. Akkurat det siste var naturligvis glemt foran fjorårssesongen.

Det dere har fått i løpet av disse årene er noenlunde orden på økonomien, og et regime som tilsynelatende ikke har planer om å gjenta tidligere, grandiose feil på den fronten. Tvert imot skynder de seg langsomt og bygger et solid fundament for en fremtidig sportslig satsing. I mellomtiden må man leve med reduserte, sportslige ambisjoner. Det er her mange bergensere svikter fullstendig i virkelighetsoppfatningen. Hvis de som bygger dette byggverket per i dag får lov til å fullføre det, vil man sitte igjen med et økonomisk fundament for en sterkere sportslig satsning, noe som igjen vil (eller i hvert fall bør) gjenspeile seg i bedre resultater. Det er ikke gjort i en håndvending å rydde opp i et slikt uføre som Brann befant seg i ved inngangen til 2011.

Men dette ønsker man tilsynelatende ikke. Man ønsker i stedet satsning og sportslige resultater umiddelbart, med en ny og påfølgende kræsjlanding om noen år.

Samtidig er dette en hårfin balansegang for de som styrer butikken. Det er naturligvis begrenset hvor mye de kan tillate engasjementet i byen å synke, og om årsaken til et slikt synkende engasjement heter Skarsfjord, vil man på et eller annet tidspunkt bli tvunget til å bytte ham ut, samme hvor godt han leverer i henhold til interne planer og samme hvor stor tro man måtte ha på at han faktisk er rett mann til å bringe sportslige resultater på sikt.

2
DietCoke [sitat…] Det er noe jeg registrerer i det daglige, men jeg skal presisere at jeg ikke skrev at alle andre byer ville reagert annerledes, men at det finnes plasser der man ville gjo...

Hehe. Virker mer som det er du som er utsatt for propaganda. For det du skriverer rett og slett virkelighetsfjærnt.

Fakta er at den økonomiske situasjonen ikke er bedre enn den var i 2011. Den er om noe litt svakere. Det sportslige grunnlaget er ikke bedre enn i 2011 og de sportslige prestasjonene og resultatene er vesentlig svakere enn i 2011. Alle trenere i alle TL-byer hadde vært nødt til å tåle kritikk for dette. Tøff kritikk. I Brann og Bergen er det også naturlig med krav om avganger. Slik det hadde kommet flere andre steder.

Legg til et lag som overhodet ikke henger sammen verken offensivt og defensivt og som ikkke har gjort det på to år, kvalitetsspillere som underpresterer noe voldsomt og store talenter som enten stagnerer eller forsvinner og du får et enda mer nøyaktig bilde av Skars prestasjoner som trener for Brann.

Hvis du ikke ønsker å ta inn over deg disse realitetene, men heller fortsette å servere løgner om hva Brannsupportere forventer må du bare gjøre det. Men ikke forvent å bli møtt med respekt. Fordi vi er ærlig talt dritt lei av å bli møtt med idiotutsagn om at vi forventer ditt og krever gang. Det vi forventer en fremgang, litt ambisjoner og en offensiv innstilling utifra de forutsetningene man har. Vi ønsker også å se et lag som prøver å underholde og som kanskje i en håndfull kamper klarer det, og som klarer å henge seg på i medaljestriden.

Vi krever derimot ikke gull og vi krever ikke spillerkjøp for flere titalls millioner. De 17 millionene Skarsfjord har brukt på spillerkjøp siden han tok over, og de 2-3 millionene i årslønn han har fått gitt til de største profilene syns vi er nok. Vi skulle bare ønske han fikk mer ut av det. Haugesund tar medalje i år med en svakere stall og langt mindre ressurser enn oss.

2
DietCoke [sitat…] Det er noe jeg registrerer i det daglige, men jeg skal presisere at jeg ikke skrev at alle andre byer ville reagert annerledes, men at det finnes plasser der man ville gjo...

Tvert imot skynder de seg langsomt og bygger et solid fundament for en fremtidig sportslig satsing.

Kan du konkretisere det her? Hva er det de gjør som gjør at det er god grunn til å ha tro på at Brann blir et topplag om et par år?

1

Vel. Det ble ikke hylt om sparken og ny trener når det kom til Ole Gunnar Solskjær da Molde lå nede med brukket rygg. Ja det var noen misfornøyde fans og media kom med ordet "feilskjær" om Solskjær. Så hele saken er at Bergen er et eget land for seg selv og der hvor både media og tilskuerne forventer gode resultater år etter år. Slik er hverdagen når det kommer til Brann og Bergen.

Ok, det som skjedde med og som fortsatt skjer av og til med Rosenborg er noenlunde likt. Spiller ikke RBK etter en viss stil og er ikke de plassert i topp 3 i løpet av sesongen så blir det hyl og skrik her og. Et normalt dårligere antatt lag som hadde vært plassert på annen plass nå, ja de ville ha vært overlykkelige. Men Rosenborg er Rosenborg og jeg hører negative ting om laget mitt selv om de er gode. Både styret, treneren og publikum har forventninger til RBK og innfris de ikke blir det hylekor.

Sånt skjer med Brann også. Brann har vært et topplag, men det er ingenting å tyde på at laget alltid skal være på topp. Noen plasser opp på tabellen og det negative perspektivet på laget blir mindre. Akkurat nå er det andre lag som presenterer bedre samtidig som Brann ikke vinner borte. Men neste år blir det annerledes. Et lag kjører sjelden likt sesong etter sesong. Så gled dere, Brannfans. Tipper på en fjerde eller femteplass i slutten av sesong 2014.

1
vadefugl Vel. Det ble ikke hylt om sparken og ny trener når det kom til Ole Gunnar Solskjær da Molde lå nede med brukket rygg. Ja det var noen misfornøyde fans og media kom med ordet "feils...

Herregud så dårlig sammenligning. Vi snakker her om mannen som ga Molde sitt første seriegull noen sinne, og så sitt andre, som hadde en dårlig første tredjedel av sesongen. Det er ikke det samme som to år med konstant negativ utvikling og drittfotball og en ekstrem underprestering den siste halve sesongen.

Og jo, det var folk i Molde som ville sparke Solskjær.

2
Kniksen1 Herregud så dårlig sammenligning. Vi snakker her om mannen som ga Molde sitt første seriegull noen sinne, og så sitt andre, som hadde en dårlig første tredjedel av sesongen. Det er...

Herregud så dårlig sammenligning. Vi snakker her om mannen som ga Molde sitt første seriegull noen sinne, og så sitt andre, som hadde en dårlig første tredjedel av sesongen. Det er ikke det samme som to år med konstant negativ utvikling og drittfotball og en ekstrem underprestering den siste halve sesongen.

OG mannen som fløt ( og flyter ) på sin ikonstatus ..

Enkelte er lettere å sparke enn andre og det medfører at det sitter lengre inne å sparke noen.

Og ja , det var noen som nevnte at han burde gå i begynnelsen av sesongen.

1
DietCoke [sitat…] Det er noe jeg registrerer i det daglige, men jeg skal presisere at jeg ikke skrev at alle andre byer ville reagert annerledes, men at det finnes plasser der man ville gjo...

De siste par årene har lokalpressen i Bergen drevet propagandajournalistikk mot Rune Skarsfjord.

BT og BA har behandlet Skarsfjord med silkehansker sett i forhold til hans svake prestasjoner som Brann-trener. Dessverre har også avisene i økende grad skrevet mindre og mindre om klubben generelt siden oppslutningen minker og interessen er på eit lavere nivå enn på ganske lenge. Det ser ut til at presset øker, nyere oppslag tatt i betraktning, men så har jo Brann sjølv invitert til dette ved sine stadige blemmer, f.eks den absurde sportslige evalueringen som ble avdekket i går.

Det er så jækla ødeleggende for debatten at en rekke halvinformerte synsere landet over setter seg sjølv på autopilot og lesser på med klisjeer. Det er ein grunn til at eg personlig ikkje blander meg stort inn i debatter som angår andre lag, fordi eg innser min begrensede kjennskap til disse.

Angående Skarsfjords historikk som trener; Stallen han overtok var ikkje svak, Austin, Sævarsson, Solli, Vaagan Moen, Opdal, Huseklepp, Guastavino, Bakke, Korscmar - daværende og tidligere landslagsspillere, alle disse mer enn gode nok til å danne grunnstammen i eit medaljelag dersom treneren ikkje går på trynet slik Nilsen gjorde med sin trenergjerning. Men dette er ein av flosklene dagens regime framhever for å framstille det som eit fotballunder at Skarsfjord berget TL-kontrakten. Det som var svakt var økonomien vår, noe som fortsatt er tilfellet siden et vedvarende arrogant klovnestyre har jaget en tredjedel av publikum og sponsorer vekk.

Økonomien - svak og utsatt. Partoutkortsalget er katastrofalt, og Mohns blodpenger ser allerede ut til å måtte dekke inntektstapet frå dette. "Byggverket" me i skrivende stund bygger har sprekker i grunnmuren, utvannet betong og et radarpar som har lukket øyne og ører for det som skjer utenfor Stadion.

1
Kniksen1 Hehe. Virker mer som det er du som er utsatt for propaganda. For det du skriverer rett og slett virkelighetsfjærnt. Fakta er at den økonomiske situasjonen ikke er bedre enn den var...

kvalitetsspillere

Brann har en stall som i det store og hele består av middelmådigheter. De spillerne som bandt dette sammen i 2011 er borte, men man har til gjengjeld større bredde, for den gangen var man dønn avhengig av enkeltspillere - enkeltspillere andre lag fryktet. I tillegg er man nå så heldig at man har noen lokale unggutter med potensiale i stallen.

Det er smått fascinerende å se at laget man i Bergen dømte nedenom og hjem før 2011-sesongen - man fryktet nedrykk - før 2012-sesongen plutselig skulle være godt for gull. Og det til tross for at én - 1 - seier var alt som skilte dem fra en plassering midt på tabellen. Marginer kalles slikt.

Økonomisk: Sportsklubben Brann hadde i 2010 (altså ved inngangen til 2011) et resultat før skatt på -7,6 millioner. I årene etter har de hatt positive resultater (2011 +5,3; 2012 +6,9). Dette skyldes for en stor del grep som ble tatt i 2010 og senere. Det er åpenbart at dette objektivt er en bedre økonomisk situasjon.

Samtidig kan jeg tenke meg at publikumsinntekter har gått ned, takket være utålmodige supportere. (Paradokset her er at man ønsker bedring, men ved å ikke møte opp og støtte produktet gjør man bedring vanskeligere å oppnå...)

(...) servere løgner om hva Brannsupportere forventer (...) Fordi vi er ærlig talt dritt lei av å bli møtt med idiotutsagn om at vi forventer ditt og krever gang. Det vi forventer en fremgang, litt ambisjoner og en offensiv innstilling utifra de forutsetningene man har. Vi ønsker også å se et lag som prøver å underholde og som kanskje i en håndfull kamper klarer det, og som klarer å henge seg på i medaljestriden.

Her kom jo kravlista, jo. Poenget er at dette for tiden er urealistiske krav, og dels innfridde krav. Man viser ambisjoner - ambisjoner for fremtiden. Og med litt tålmodighet, så kommer dere til å komme dit. Sammenligningen med Haugesund er således litt påfallende, for det har tatt tid for Haugesund å komme dit, på samme måte som det har tatt tid for Strømsgodset å komme dit de er. Men begge to har fått jobbe i fred med det de har holdt på med, til tross for sportslige resultater som ikke står i stil med det de leverer nå.

17 millioner er forøvrig bare litt mer enn det Molde skal ha brukt på Mats Møller Dæhli. Fordelt over 3,5 sesonger er ikke det allverden for å si det slik.

1
GoingKronos [sitat…] Kan du konkretisere det her? Hva er det de gjør som gjør at det er god grunn til å ha tro på at Brann blir et topplag om et par år?

De sørger for å ha penger og bruke mindre penger enn de får inn. Dette er forutsetning numero uno for å kunne drive en sportdslig satsning som står seg over tid. Alternativet er å leve over evne og kræsjlande, slik vi har sett Brann gjøre senest i 2010 og andre lag med jevne mellomrom. Jeg kan nevne Start og Fredrikstad som et par høytsvevende eksempler. Det kjedelige oppi dette, er at man fort ender opp med å kave rundt midten eller lenger ned på tabellen en periode.

Bergen bør også ha alle forutsetninger for å kunne ha et godt økonomisk handlingsrom så lenge man unngår å sløse med midler. Dog ville det være en fordel i denne sammenhengen om folk møtte opp på stadion.

1
DietCoke [sitat…] Brann har en stall som i det store og hele består av middelmådigheter. De spillerne som bandt dette sammen i 2011 er borte, men man har til gjengjeld større bredde, for de...

Brann har en stall som i det store og hele består av middelmådigheter. De spillerne som bandt dette sammen i 2011 er borte, men man har til gjengjeld større bredde, for den gangen var man dønn avhengig av enkeltspillere - enkeltspillere andre lag fryktet. I tillegg er man nå så heldig at man har noen lokale unggutter med potensiale i stallen.

Nei, det er ikke stort sett middelmådigheter i stallen. Isåfall ville det vært et ekstremt dårlig håndtverk av Skarsfjord som øverste sportslig leder, men han har fått rettmessig skryt for sine innkjøp. Vi har flere gode spillere, som for øyeblikket presterer middelmådig.

- Vi har Badji som var en av TLs beste midtbanespillere i fjor og holdt skyhøyt nivå i sine første kampen for Brann, men som plutselig kom helt ut av det.

- Vi har Huseklepp som var kanskje TLs beste offensive spiller før han dro ut. Han har ikke bare mistet ferdighetene sånn uten videre og viser høyt nivå på trening, men får det ikke ut i kamp.

- Vi har to U21-landslagsspillere i Haugen og Larsen. Haugen har vært god siden i sommer. Han hadde sin beste kamp for oss da han var banens beste mot seriemesterne Godset i Bergen, men ble av en eller annen grunn vraket til fordel for Sokolowski i neste kamp og har hatt en downperiode siden da. God coaching av Skarsfjord der. Larsen herjet i siste tredjedel av fjorårssesongen, og i årets første kamper, men har slitt med å få det ut siden da.

- Vi har Amin Askar som hadde en rimelig god sesong i fjor og lå tett oppunder toppsjiktet av vinger/kanter i TL. Vært en skygge av seg selv i år.

- Vi har Erdin Demir som var en av profilene på det svenske U21-landslaget da de nesten kvalifiserte seg til EM, og ble kåret til årets nykommer i Allsvenskan før vi hentet ham. Var håpløs i starten for oss, har vist gryende tendenser i det siste.

- Vi har en av de mest erfarne spillerne på det islandske landslaget som skal spille VM-playoff. Han har i tidligere sesonger vært en av de mest produktive backene i TL når det gjelder mål/assist, men som alle andre på dette laget har han hatt en stabilt negativ utvikling under Skarsfjords første sesong

- Også har vi TLs beste keeper.

1
DietCoke De sørger for å ha penger og bruke mindre penger enn de får inn. Dette er forutsetning numero uno for å kunne drive en sportdslig satsning som står seg over tid. Alternativet er å...

De sørger for å ha penger og bruke mindre penger enn de får inn.

Det er jo fint om du driver å selge kontorutstyr, men Brann er jo en fotballklubb og man må vise til at man faktisk ønsker å oppnå noe sportslig. Og jeg tror helt sikkert at supportere hadde stilt opp om det var en tydelig plan for Brann hvordan de skal bli gode i løpet av noen år. Men det er vanskelig å se, laget spiller ikke akkurat fremtidsrettet fotball, de ser at et talent som Finne blir tilsidesatt for en utenlandsk middelmådighet som Pusic.

Og andre lag klarer jo tross alt å spre glede og fremtidstro selv uten masse penger, så det bør jo også være mulig Bergen.

1
DietCoke [sitat…] Brann har en stall som i det store og hele består av middelmådigheter. De spillerne som bandt dette sammen i 2011 er borte, men man har til gjengjeld større bredde, for de...

Det er smått fascinerende å se at laget man i Bergen dømte nedenom og hjem før 2011-sesongen - man fryktet nedrykk - før 2012-sesongen plutselig skulle være godt for gull. Og det til tross for at én - 1 - seier var alt som skilte dem fra en plassering midt på tabellen. Marginer kalles slikt.

Økonomisk: Sportsklubben Brann hadde i 2010 (altså ved inngangen til 2011) et resultat før skatt på -7,6 millioner. I årene etter har de hatt positive resultater (2011 +5,3; 2012 +6,9). Dette skyldes for en stor del grep som ble tatt i 2010 og senere. Det er åpenbart at dette objektivt er en bedre økonomisk situasjon.

Samtidig kan jeg tenke meg at publikumsinntekter har gått ned, takket være utålmodige supportere. (Paradokset her er at man ønsker bedring, men ved å ikke møte opp og støtte produktet gjør man bedring vanskeligere å oppnå...)

(...) servere løgner om hva Brannsupportere forventer (...) Fordi vi er ærlig talt dritt lei av å bli møtt med idiotutsagn om at vi forventer ditt og krever gang. Det vi forventer en fremgang, litt ambisjoner og en offensiv innstilling utifra de forutsetningene man har. Vi ønsker også å se et lag som prøver å underholde og som kanskje i en håndfull kamper klarer det, og som klarer å henge seg på i medaljestriden.

Her kom jo kravlista, jo. Poenget er at dette for tiden er urealistiske krav, og dels innfridde krav. Man viser ambisjoner - ambisjoner for fremtiden. Og med litt tålmodighet, så kommer dere til å komme dit. Sammenligningen med Haugesund er således litt påfallende, for det har tatt tid for Haugesund å komme dit, på samme måte som det har tatt tid for Strømsgodset å komme dit de er. Men begge to har fått jobbe i fred med det de har holdt på med, til tross for sportslige resultater som ikke står i stil med det de leverer nå.

17 millioner er forøvrig bare litt mer enn det Molde skal ha brukt på Mats Møller Dæhli. Fordelt over 3,5 sesonger er ikke det allverden for å si det slik.

At laget ble dømt nedom og hjem foran 2011-sesongen skyldes i hovedsak den samme kunnskapsløsheten rundt spillerne i den, som du viser om dagens stall. Ojo var bare en middels adeccoligaspiller, Torp var vrakgods, Piotr Adeccoligakeeper, Austin kun en løpende kortsanker, Guastavino en inneffektiv driblefant, Sævarsson et trebein osv.

Fakta var at Piotr, Torp, Austin, Guastavino og Ojo var blant TLs aller beste spillere. De var såkalte klassespillere. I en liga som vil fem klassespillere holde ganske langt og det var helt useriøst å spå en så god stall nedom og hjem. Det var også andre gode spillere bak disse, som Sævarrson, Korscsmar og Holmvik som hadde en oppsving denne sesongen. Legg gjerne til bentley som var en kvalitetsspiller selv om han aldri fikk det ut i Brann.

Igjen lyver du. Det er vanskelig å ta en såpass uredelig debattant som deg seriøst. Det var ingen som forventet gull i 2012 med et mulig unntak i Doddo. Det vi så var at vi hadde en stall som var god nok for medaljestrid, og at mange av spillerene holdt et høyt nivå. Vi hadde forventninger om nye steg når stallen var mer satt. Det er en naturlig forventning som ville kommet alle andre steder.

Økonomien gjennomgikk en kraftig hestekur i 2011 og fikk en kraftig forbedring da. Siden den gang har det ikke utviklet seg i det hele tatt. Det er poenget. Vi har ikke tatt noen steg de siste to årene. Økonomien har stått stille og sportslig sett har vi rast mer eller mindre sammen og er tilbake til 2010-nivå. Det er ingen steder i Norge hvor to år med konstant negativ utvikling sportslig, og en stillestående økonomi hadde gitt tålmodighet.

Du må gjerne peke på hva som er urealistisk med kravlisten min. Er det å forvente fremgang over to år urealistisk? Er det å forvente at vi prøve å underholde urealistisk? Er det å forvente at vi kan utfordre et lag som Haugesund det som er så ekstremt urealistisk? Du kommer bare med fjas om at vi har så urealistiske forventninger, men når du skal peke på hva konkret det er som er så urealistisk så kommer du med løgner og stråmenn om gullforventninger og krav om å sprenge banken. Noe ingen forventer. Vi forventer at 17 millioner over tre år skal gi en viss utvikling og noe mer enn en 9. plass i TL.

Morsomt at du drar frem Godset i tillegg til Haugesund. Det er liksom kronargumentet til de uten kunnskaper om situasjonene. For det første har Skarsfjord vært hovedtrener i 3,5 år og Grindhaug har vært i Haugesund i 5 år. Det er ikke så stor forskjell.

For det andre: Se på utviklingen til Haugesund og Godset sesong for sesong etter at Grindhaug og Deila tok over. Legg merke til at Godset vært eneste år har et høyere poengsnitt enn året før. Når det gjelder Grindhaug tok han øyeblikkelig Haugesund fra en middelhaverplass i AL til TL i 2009. I 2010 hadde han en god førstesesong, i 2011 en enda bedre sesong, før de falt litt sammen i 2012, men løftet seg voldsomt opp i år og ender på medalje. I både Godset og Haugesund har altså utviklingen vært positiv helt siden dagens trenere tok over.

Se så på Brann. Hva ser du da? Jo, du ser et bra hopp fra 2010 til 2011, men etter dette har alle piler pekt nedover og vi er nå tilbake på 2010-nivå. Ser du forskjellen? Tror du Grindhaug hadde overlevd hvis han hadde rykket ned til Adeccoligaen igjen i 2011, og ikke evnet å prestere mer enn en 6. plass der? Neppe, det var jo til og med murring så sent som i fjor da Haugesund "bare" tok 42 poeng. Samme med Deila, han hadde ikke overlevd en vedvarende negativ utvikling han heller. Ingen trenere gjør det.

17 millioner er mye. Det får ikke hjelpe at Molde bruker penger som fulle sjømenn. Dere har jo Røkke som betaler. Fakta er at det kun er Molde og RBK som har brukt mer penger på spillere enn Brann de siste tre årene og at vi har blant TLs høyeste lønnsbudsjett. Seriemester Godset og bronsevinner Haugesund har vel ikke brukt i nærheten av 17 millioner TILSAMMEN de siste tre årene engang.

3
GoingKronos [sitat…] Det er jo fint om du driver å selge kontorutstyr, men Brann er jo en fotballklubb og man må vise til at man faktisk ønsker å oppnå noe sportslig. Og jeg tror helt sikkert...

Det er jo fint om du driver å selge kontorutstyr, men Brann er jo en fotballklubb

Det er ikke bare fint, det er tvingende nødvendig uansett hva du driver med. Planen er forøvrig åpenbar: Bygg et økonomisk fundament som tillater større satsing enn det man har hatt råd til de siste årene.

At man greier å skape noe med mindre penger enn det Brann har, er en ting, og det skulle tilsi at man har et potensiale til å gjøre noe stort i Brann så fremt man passer på den økonomiske siden. Men dette tar også tid. Man kan ikke bare omdisponere midler over natta, av den enkle grunn at utgiftssiden i svært stor grad er kontraktsbundet.

En helt annen ting er hva som skjer i disse mindre klubbene når de må kutte i budsjettene. Erfaringsmessig ligner det veldig på Brann: Det går utover de sportslige resultatene frem til man har fått det økonomiske på rett kjøl igjen.

1
DietCoke [sitat…] Det er ikke bare fint, det er tvingende nødvendig uansett hva du driver med. Planen er forøvrig åpenbar: Bygg et økonomisk fundament som tillater større satsing enn det ma...

At man greier å skape noe med mindre penger enn det Brann har, er en ting, og det skulle tilsi at man har et potensiale til å gjøre noe stort i Brann så fremt man passer på den økonomiske siden. Men dette tar også tid. Man kan ikke bare omdisponere midler over natta, av den enkle grunn at utgiftssiden i svært stor grad er kontraktsbundet.

Brann har som sagt brukt 17 millioner på spillerkjøp siden Skarsfjord tok over. Dette er langt over det Godset og Haugesund har hatt til rådighet. Vi har også et lønnsbudsjett der de fleste tjener over 1 million og de beste 2-3 millioner. Alle spillerne i dagens stall er enten hentet av Skarsfjord selv, eller har fått fornyede kontrakter under Skarsfjord.

Så Brann har absolutt hatt midler tilgjengelig til å bygge et topplag. Vi har også brukt langt mer penger enn det andre topplag har brukt på sine lag. Skarsfjord har bare ikke vært dyktig nok. Der ligger hovedårsaken. Han er en for dårlig trener.

Rett og slett.

Det er ingenting som tyder på at klubber som Godset eller Haugesund må kutte i budsjettene de kommende årene. Odd er en klubb som har kuttet veldig mye i det siste, og som sannsyneligvis ender over Brann på tabellen i år, med et sportslig budsjett som trolig utgjør rundt 1/3 av vårt.

Problemet ditt er at du bygger argumentasjonen din på noen grunnleggende og falske premisser:

Premiss 1: Brann har bare spart penger og ikke brukt midler som gjør at en kan forvente verken fremgang, godt spill eller resultater nær toppstriden: FALSK! Det er bare tre klubber som har brukt mer enn oss de siste årene, og to av medaljelagene har brukt kun brøkdeler.

Premiss 2: Brann har de siste årene bygd opp økonomien sin for fremtidig satsing: Falsk! Brann er i samme økonomiske situasjon som for to år siden. Ingen fremgang

Premiss 3: Andre klubber som opplever suksess i dag har vært i samme situasjon som Brann og vist tålmodighet: FALSK! Haugesund opplevde et øyeblikkelig løft i prestasjonene og har bare blitt bedre og bedre siden da. Godset har hatt en mer jevn stigning, men også bare blitt bedre og bedre hvert år. Molde fikk øyeblikkelig suksess etter trenerskiftet og RBK sparket treneren sin fordi de ikke var fornøyd med to tredjeplasser. Brann har hatt en konstant negativ utvikling i både spill, prestasjoner og resultater de siste to årene.

Premiss 4: Brannsupporterne klager fordi vi krever gull og ellevil økonomisk satsing: Falsk! Vi klager fordi klubben har stått stille på alle områder de siste to årene, utenom det sportslige hvor vi har hatt et voldsomt fall. Vi klager vi spillet er primitivt og lite fremtidsrettet(og jævlig kjedelig) og fordi det strålende arbeidet som gjøres i utviklingsavdelingen blir bortkastet fordi talentene som kommer opp enten stagnerer eller forsvinner ut av klubben.

1

Lignende innlegg

Laster...