Fotball - Norsk

Basse77

Hvem får sparken etter årets sesong?

Etter at gullet glapp i dag ligger det vel i kortene at Per Joar Hansen forsvinner fra Rosenborg. Det at norges største klubb ikke har vunnet gullet på flere år er selvfølgelig for dårlig, og det er på tide å hente inn nytt blod, gjerne fra utlandet utenfor Skandinavia.

Solskjær bør selvfølgelig også gå. En så begredelig sesong etter to gull på rad tyder på at alt ikke er som det skal oppe i Molde. Mangler forståelig nok motivasjon etter å ha blitt tvunget til å bli, til tross for tilbud fra England.

Viking er har ikke vunnet siden 1991, til tross for gullambisjoner hvert år siden. Er vel nesten bare Liverpool som har sagt "tar den til neste år" i flere sammenhengende sesonger, og Jonevret har i år bevist at han ikke er rett mann.

Brann er også en klubb som forventes å være med oppe i toppen. Det at de i skrivende stund har negativ målforskjell er jo rett og slett oppsigelsesgrunn for Rune Skarsfjord.

Lillestrøm som vel har vært lengst tid sammenhengende i den øverste divisjonen har selvfølgelig også underprestert noe jævlig, og han svensken har nok ikke noe der å gjøre, og er uansett på vei ut.

Rekdal styrer hovedstadens flaggskip mot en plass midt på tabellen, og det i seg selv er oppsigelsesgrunn.

I nordens Paris går det mot kvalik, med et lag som nylig har tatt medalje eller vært i toppen i flere sesonger, og de bør skifte for fremdeles være Norges nordligste tippeligalag.

Og det vil være en skandale om Smerud og Brian Deane får beholde ansvaret etter å ha loset sine lag ned en divisjon.

De som bør få muligheten ett år til er trenerne til Sandnes og Sogndal. Alt utenom nedrykk er godkjent for slike klubber.

Mjelde og Jan Jønson bør følges med argusøyne framover.

De eneste trenerne som får godkjent i min bok i år er Ronny Deila, som loser et lag som egentlig er et heilage til gull, og den beste norske trenerbragden i Tippeligaen siden Nils Arne Eggen ledet Moss til gull i 87. Og Grindhaug, som leder et lag som historisk sett ikke hører hjemme i toppdivisjonen til men mulig medalje.

Nå gjelder det for de lagene som til neste år står uten trener å kjempe om ledige trenere som Nordli og Eggen, eller se til utlandet.

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En så begredelig sesong etter to gull på rad tyder på at alt ikke er som det skal oppe i Molde

4.plass / bronse pluss et mulig cupgull? Trenger ikke å bli så ille som man så for seg etter sesongstarten.

1

Etter at gullet glapp i dag ligger det vel i kortene at Per Joar Hansen forsvinner fra Rosenborg. Det at norges største klubb ikke har vunnet gullet på flere år er selvfølgelig for dårlig, og det er på tide å hente inn nytt blod, gjerne fra utlandet utenfor Skandinavia.

Erik Hoftun kommer til å få et eventuelt oppdrag om å finne ny trener. Da blir det bare noe herk, så Hoftun må vekk først, så Perry.

Begge bør vekk men det må tas i riktig rekkefølge. Det kommer dog ikke til å skje.

1

I nordens Paris går det mot kvalik, med et lag som nylig har tatt medalje eller vært i toppen i flere sesonger, og de bør skifte for fremdeles være Norges nordligste tippeligalag.

Vi har allerede foretatt trenerbytte. Hva kan egentlig Nilsen gjøre fem runder før slutt med knallhardt program igjen etter laget tapte i de første 25 runder nesten alt som var mulig?

1

Perry blir garantert ikke sparket etter sesongen. Det er som at Hoftun sier "vi ansatte feil trener". Selvfølgelig Hoftun, ansatte du feil trener. Det vet vi alle. Selv du innser kanskje det nå. Som vi alle mente for et snaut år siden. Men Hoftun har vel ikke akkurat vært mannen som har innrømt for mange feiltrinn som sportslig leder. Han var en konge i midtforsvaret til RBK. Men i rollen han nå besitter har han vel ikke akkurat overpresert.

Som det nevnes, bør vel Hoftun sin stilling vurderes i første rekke.

Når det gjelder Perry, er jeg absolutt for å la trenere få tillit over tid. Men her må man vurdere hvor vidt potensiale er tilstede. Dagens trener hadde vel knapt vist noe som helst på et anstendig nivå RBK verdig tidligere. Derimot hadde han vel bekreftet ved flere anledninger at han kanskje ikke er mannen som kan heve et lag av typen RBK til de høyder man kan forvente.

Spørsmålet fremover blir hvor god tid har vi. Skal vi foreta grep allerede etter sesongen eller skal vi gjøre som med Jönsson; gi mannen en sesong til. Det som jeg synes er urovekkende er at vi ikke har hatt progresjon gjennom sesongen - OVERHODET!! Kanskje har vi sogar hatt en svekkelse av spillet vårt. Muligens skyldes dette tapet av Tarik og Borek, men kun delvis. Samhandlingsmønsteret vårt har vel neppe vært på et lavere punkt enn i de siste ukene. Og hvis Perry ikke har lyktes med å overføre sitt ønskede spillemønster til spillerne i løpet av det snart året han har rådet over laget, hva er garantien for at dette skal kunne skje de neste 12 månedene? Neppe stor....!

2

Lignende innlegg

Laster...