Fotball - Norsk

exo_

Derfor svikter publikum Tippeligaen

- Vi må tilbake til røttene, sier Norsk Supporterallianse.

Og nå, litt skremmende lesning.

Tilskuersnitt Tippeligaen 2000-2013:

2000: 5721 2001: 5552 2002: 6202 2003: 6587 2004: 7968 2005: 9490 2006: 9097 2007: 10.521 2008: 9812 2009: 8966 2010: 8125 2011: 7995 2012: 7014 2013: 6803

Dette er faktisk alarmerende tall. Og jeg vil si at de viktigste momentene nevnes i TV2 sin artikkel. Men det må nok en gang fremheves at de lag som har potensiale til å trekke mange tilskuere og som gjør det svakt (Vålerenga + Brann, til dels Rosenborg), sørger for denne enorme nedgangen. Bare Brann har i snitt 6.000 tilskuere færre på sine kamper enn for seks år siden. Vi er neppe mye bedre.

Det er gøy og morsomt og fint og politisk korrekt og søtt med mindre lag som gjør det godt. For all del. Men her ser vi en del av resultatet. Lag som Haugesund og Godset vil aldri trekke jevnt over 10.000. Enkelt og greit. Og da blir spørsmålet om dette egentlig er til det beste for norsk fotball.

Når det er sagt kan jo alle takke seg selv i denne situasjonen, men denne faktoren må ikke undervurderes. Jeg legger mesteparten av skylda på de største lagene.

1
88 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

For min del dreier det seg om pris.

Men gode tanker og refleksjoner i artikkelen. Bedre enn å legge skylden på 22. juli som en "forsker" gjorde.

1

VG har i dag en sak over 4 sider om tilskuersvikten i norsk fotball. Forsidebildet på VG-sporten er forresten identisk med bildet TV 2 har på hovedsiden av sin artikkel (fra BT-tribunen på Brann stadion).

Det står blant annet at både Start og Odd Grenland angrer på stadionutbygging.

1

1. Dyre billetter

2.Lavt nivå, få profiler ( Ingen hevder seg i Europa lengre)

3.Mange kamper på en tid hvor det er kaldt og surt.

4. Mediedekning er utrolig viktig. Når TV dekningen blir delvis flyttet til en nisjekanal dabber også interessen.

5. Norsk fotball generelt er nedre i en bølgedal, med et landslag som heller ikke er bra. NFF er mislikt mer enn noen gang.

6. Brann og Enga sliter FFK er ikke i tippeligaen en gang.

Punkt 1 og 2 viktigst.

1
6347 VG har i dag en sak over 4 sider om tilskuersvikten i norsk fotball. Forsidebildet på VG-sporten er forresten identisk med bildet TV 2 har på hovedsiden av sin artikkel (fra BT-tri...

Det står blant annet at både Start og Odd Grenland angrer på stadionutbygging.

Det tror jeg på. Og den situasjonen håper jeg ikke vi kommer i, at vi tror vi skal trekke så forbanna mange mennesker fordi vi en dag blir gode igjen. Det å erkjenne situasjonen vi er i, vil være en forutsetning for at vi ikke skal angre på den forestående stadionbyggingen.

1

Noen punkter jeg tror er avgjørende for publikumssvikten, i ca prioritert rekkefølge.

1. Kvalitet

Det er rett og slett et veldig labert nivå på det som presteres rundt omkring på tippeliga arenaene. Liten underholdningsverdi.

2. Forutsigbarhet

Søndag klokka 18.00. Det var et ritual. Tradisjon innarbeidet over mange tiår. Som chipsposen på fredagskvelden og pils på lørdagskvelden. Vi er vanedyr. Fredag 19.00, Lørdag 15.30. Lørdag 1800. Søndag 15.30. Søndag 1800. Søndag 19.00. Kaos.

3. Hype

Store oppslag i avisene, og ikke minst en fantastisk jobb av TV2. Nå er det kanalen ingen har som må ta seg av hypen.

4. Metning

Det blir sendt enorme mengder fotball på TV. Jeg har kun grunnpakken til Canal Digital men får likevel i en gjennomsnittsuke servert: 2 TL, 1 Adecco, 2 CL, 1(?) EL, 5 BL, 2(?) Serie A, 1(?) La Liga. Minst 14 kamper i en gjennomsnittsuke- for oss uten noen spesialabonnement. Når du spiser biff hver dag, blir du lei. Da velger du gjerne bort den mest trevlete biffen, TL, selv om den er kortreist.

5. Priser

Det er dyrt å gå på kamp.

6. 16-lags serien

Det er for mange kjedelige lag. For mange ubetydelige kamper. Vi er fortsatt i Northug-modus når sesongen sparkes igang. Gressmattene takler ikke mars- og novembervær. Tilskuerne fryser.

7. Image

Vi ler av norsk fotball. Vi forakter NFF. Et gigantisk imageproblem.

8. Tilgjengelighet

Vi får samtlige tippeligakamper servert i full HD på 50-tommeren. Er du gjerrige får du alle kampene gratis på streams. Da blir det lett å velge godstolen.

6
Luskelarsen 1. Dyre billetter 2.Lavt nivå, få profiler ( Ingen hevder seg i Europa lengre) 3.Mange kamper på en tid hvor det er kaldt og surt. 4. Mediedekning er utrolig viktig. Når TV dekning...

Delvis enig. Dog ikke helt enig i punkt 4. Tror det er positivt at det ikke like overdrevet som det føltes i en periode. Tror det er greit at det blir litt mer "eksklusivt" igjen med de største kampene på stengt kanal samtidig som TV2 fremdeles sender. Forhåpentligvis blir det nå i stedet PL som blir overeksponert, som kanskje gjør at folk går litt lei av det.

Virkemidlene eller bør være følgende:

1) Makspris, både på sesongkort og enkeltbilletter.

2) Færre lag.

3) 14 lag vil igjen kunne gi seriestart i april..

Ellers mener jeg maks antall utlendinger i klubbene godt kunne vært strammet ytterligere. Fra dagens 9 til 7. Det ville gjort klubbene mer kritiske og generelt hevet kvaliteten noe, samtidig som det i en kombinasjon med færre lag ville garantert utvikling av norske spillere, som mange er bekymret for.

1
Sulfat Noen punkter jeg tror er avgjørende for publikumssvikten, i ca prioritert rekkefølge. 1. Kvalitet Det er rett og slett et veldig labert nivå på det som presteres rundt omkring på t...

6. 16-lags serien Det er for mange kjedelige lag. For mange ubetydelige kamper. Vi er fortsatt i Northug-modus når sesongen sparkes igang. Gressmattene takler ikke mars- og novembervær. Tilskuerne fryser.

Enig i omtrent hele innlegget ditt, synspunktene dine samsvarer med mine. Denne her er jeg dog uenig i at kun skal legges på 16-lagsserien. Eller sagt på en annen måte: Jeg er ikke nødvendigvis enig i at 16-lagsserien er et problem, det er derimot et problem at vi starter serien Holmenkollhelga og avslutter samtidig som vi finner frem de lilla adventslysene. Men er det automatisk pga 16-lagsserien vi begynner så inni hampen tidlig, eller er det fordi vi skal ha ferie midt på sommeren og heller spiller en søndag med vinter rundt oss i stedet for å spille en sommeronsdag? «Se på FIFA-kalenderen» sier man da. Men faktum er jo at det er helt vanlig ellers i Europa å spille ligakamper samtidig som det spilles E-cup. Jeg er helt 100 % overbevist om at 16-lagsserien kunne vært mer kompakt enn den serien vi spiller i dag. Problemet er at Semb og co tilsynelatende ikke ønsker å utforske denne muligheten skikkelig, samme folkene snakker jo tidvis varmt om å snu serien til høst/vår også…

Det ER snø og kaldt i Norge. Da må vi ta konsekvensen av dette. Og nei, å legge kunstgress hjelper ikke en dritt for de av oss som sitter og fryser ballene av oss på tribunen. Konsekvensen vi må ta er å konsentrere serien så mye som overhode mulig rundt de varmeste månedene, når gresset er grønnest og det er mest behagelig å sitte i ro og se på fotball i to timer.

4

Spikeren på hodet, Cobi! Dette er ganske urimelig å belaste 16-slagserien for. Det er naturlig at snittet går ned når det er flere lag og flere kamper, men det betyr ikke nødvendigvis at det er så mange færre på kamp.

Hvis VIF og Brann skjerper seg, så blir snittet hevet, uten at det kommer til å gjøre noe nevneverdig for selve nivået eller annet.

1
Luskelarsen 1. Dyre billetter 2.Lavt nivå, få profiler ( Ingen hevder seg i Europa lengre) 3.Mange kamper på en tid hvor det er kaldt og surt. 4. Mediedekning er utrolig viktig. Når TV dekning...

2.Lavt nivå, få profiler ( Ingen hevder seg i Europa lengre)

x. Egentlig misforstod jeg angående hevding i Europa. Tenkte du mente klubber og ikke spillere.

Uansett mener jeg argumentet om at folk blir skremt bort fra tribunene når våre lag gjør et forbanna dårlig resultat og en dårlig innsats ute i Europa år etter år, er gyldig. :-)

1

Kan det være så enkelt at tilskuertallene i 2007 og 2008 var unaturlig høye, og at vi er tilbake til det normale?

2
Loffetuss Med kun tre runder i midtuka, så kunne serien startet 1 April og sluttet i Oktober. Forresten, var ikke den tidligere starten skyldt at spillerne skulle få en tippeligakamp i beine...

Forresten, var ikke den tidligere starten skyldt at spillerne skulle få en tippeligakamp i beine før kvalifiseringskampen i Mars?

Joda, i god NFF ånd var det en kamp og så 14-16 dager til neste. Håpløst uansett grunn. En kamp bringer ingen i kampform uansett. Kunne dermed spart 14 dager, noe som er utrolige viktige dager på våren.

1
Cobi [sitat…] Enig i omtrent hele innlegget ditt, synspunktene dine samsvarer med mine. Denne her er jeg dog uenig i at kun skal legges på 16-lagsserien. Eller sagt på en annen måte: Je...

Problemet er at Semb og co tilsynelatende ikke ønsker å utforske denne muligheten skikkelig, samme folkene snakker jo tidvis varmt om å snu serien til høst/vår også…

At Semb vil vekk fra 16-lagsserie er omtrent det eneste jeg har fått med meg av substans fra hans virke som toppfotballsjef så langt, så da er han vel neppe interessert i å arbeide for å gjøre 16-lagsserien mer attraktiv og publikumsvennlig.

Nå virker det som om de kjører på med idiotiske tiltak som de du nevner (starte tidlig og avlutte sent) for deretter å bruke fallende interesse som en faktor som viser at "folket vil ha 12 eller 14-lagsserie".

Slik ståa er i dag, bør Tippeligaen smi mens andre jern er kalde, for å si det slik. I mai, juni og juli ligger andre ligaer brakk, været er godt i Norge, og da bør man ikke ta ferie, så sant det ikke er sluttspill. I sommer satt jeg f.eks og så på damefotball for å stille abstinensene.

Klarer man å unngå at folk må velge mellom PL/CL/osv og Tippeliga, tror jeg at det vil bedre tilskuertallene merkbart.

3

Godset vil aldri trekke jevnt over 10.000

Hvorfor ikke godset, hele drammens lag. Drammen er jo stor by, bør kunne klare over 10' mener nå jeg.

1
Kiedis [sitat…] At Semb vil vekk fra 16-lagsserie er omtrent det eneste jeg har fått med meg av substans fra hans virke som toppfotballsjef så langt, så da er han vel neppe interessert i...

Klarer man å unngå at folk må velge mellom PL/CL/osv og Tippeliga, tror jeg at det vil bedre tilskuertallene merkbart.

3 grunner til nedlang mener jeg - Pris, PL på Tv2 og for lang sesong.

Kjenner veldig mange jeg som velger bort TL for PL på TV, så at TL begynner for tidlig og holder på for lenge er helt klart.

Tror dette har mye større innvirkning på TL enn noe annet. Hjelper selvfølgelig ikke at TV2 kjører alt de kan mot PL heller.

1
Kiedis [sitat…] At Semb vil vekk fra 16-lagsserie er omtrent det eneste jeg har fått med meg av substans fra hans virke som toppfotballsjef så langt, så da er han vel neppe interessert i...

Nå virker det som om de kjører på med idiotiske tiltak som de du nevner (starte tidlig og avlutte sent) for deretter å bruke fallende interesse som en faktor som viser at "folket vil ha 12 eller 14-lagsserie".

Slik ståa er i dag, bør Tippeligaen smi mens andre jern er kalde, for å si det slik. I mai, juni og juli ligger andre ligaer brakk, været er godt i Norge, og da bør man ikke ta ferie, så sant det ikke er sluttspill. I sommer satt jeg f.eks og så på damefotball for å stille abstinensene.

Hjelper vel ikke akkurat at Tippeligaen tar ferie på sommeren heller, men så når fellesferien begynner for alle andre, da skal det plutselig spilles for fullt..

1
Skrtel Delvis enig. Dog ikke helt enig i punkt 4. Tror det er positivt at det ikke like overdrevet som det føltes i en periode. Tror det er greit at det blir litt mer "eksklusivt" igjen m...

Forhåpentligvis blir det nå i stedet PL som blir overeksponert, som kanskje gjør at folk går litt lei av det.

Det forundrer meg ikke om det vil skje. Det er PL-stoff opp til flere timer hver eneste dag på TV 2 Sport, i tillegg til at studiosendingene på Premium har blitt enda lenger denne sesongen.

Selv om engelsk fotball alltid har stått sterkt i Norge, så har den har fått et ytterligere oppsving med TV 2s massive dekning etter de fikk rettighetene i 2010. Når de melker produktet for alt det er verdt over lang tid, så vil noen gå lei til slutt.

1

Lignende innlegg

Laster...