Fotball - Norsk

thomassimonsen97

Norsk fotball fakta.

Brann, Vålerenga, Lillestrøm og Tromsø og flere norske "storklubber" underpresterer i forhold til målsetningene. Jeg føler forventningene er for høye i forhold til hvilken spillere de har i stallen.

Jeg sammenligner 2009 sesongen med denne sesongen for å se forskjellen. Strømsgodset er eneste klubben som har like høyt scorings snitt som toppklubbene da.

De fem med mest mål i 2009 hadde: 17 mål, 16 mål, 16 mål, 15 mål og 15 mål. I år har toppscorerne : 15 mål, 15 mål, 11 mål, 11 mål og 10 mål.

Grunnen til at jeg sammenligner disse to sesongene er fordi 2009 var første sesongen med 16 lag.

Mitt kjære Bodø/Glimt lekte i Adecco og vant med 15 poeng ned til andre plassen. Er det et varseltegn på at lagene som kommer bak ikke er gode nok.

Både nedrykks og seieren i Tippeligaen er mere spennede enn noen gang. Men nivået er ikke bedre enn før, snarere tvert imot. I addecoligaen var det bare en kamp uten betydning i siste serierunde, utrulig artig for oss suportere men det gjør også at de som rykker ned eller opp kan bedømes på en dommeravgjørelse..

2
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

At norske lag ikke hevder seg i Europa er nok grunnen til spillerflukt til eksempelvis Bundesliga. Nivået er labert og jeg kan skjønne at våre kommende nasjonale stjerner vil ut av Norge. Dårlig tilskuertall er det også. Stikker de beste herfra vil nivået bli lavere. Dette blir en evig runddans, men ser ut som at det dukker opp flere spillere fra kunstgress-generasjonen som vil heve nivået. Det vil nok minst ta 4-5 år til.

1
Nilsinj1 At norske lag ikke hevder seg i Europa er nok grunnen til spillerflukt til eksempelvis Bundesliga. Nivået er labert og jeg kan skjønne at våre kommende nasjonale stjerner vil ut av...

At norske lag ikke hevder seg i Europa er nok grunnen til spillerflukt til eksempelvis Bundesliga

det er jo det motsatte som er tilfellet, om norske klubber og spillere hevder seg og gjør det bra, vil de få muligheten til å gå til f.eks bundesliga.

1

Både nedrykks og seieren i Tippeligaen er mere spennede enn noen gang. Men nivået er ikke bedre enn før, snarere tvert imot.

Enig i denne konklusjonen.

1

Mitt kjære Bodø/Glimt lekte i Adecco og vant med 15 poeng ned til andre plassen. Er det et varseltegn på at lagene som kommer bak ikke er gode nok.

Ja, det virker jo slikt, eller at dagens bodø glimt er alt for bra for adecco...

1

Ja. Rart at ikke de norske klubbene prøver og senke prisene og heller få flere på kamp. Hadde blitt mye bedre stemning som igjen hadde fått spillerne til å yte bedre!

1

Her var den endel logiske forutsetninger som ikke henger på greip.

Mye mål er f.eks. ikke ensbetydende med høy kvalitet, ergo er antall scorede mål en irrelevant parameter om man skal vurdere kvaliteten til en liga.

At det scores færre mål kan således like godt tilskrives at det bunn-nivået har blitt hevet betraktelig og man slipper klare dumpekandidater som taper 3-0 eller mer kamper.

Det samme kan sies om en suveren adeccoligavinner et enkeltår som heller ikke alene kan si noe om nivået generelt , Odd vant med 14 poeng ned til kvalik tilbake i 1998 (bare 26 kamper) mens VIF hadde hele 20 poeng ned til kvaliklaget i 1997 (igjen med bare 26 kamper) mens vi samtidig vet at slutten av 90-tallet var jevnt over gode år for norsk fotball.

Å se på enkeltsesonger og hvor mye/lite spenning det er før siste runde er og blir et altfor lite utvalg til å reelt kunne si noe om nivået i norsk fotball, spesielt da vi gjorde markant bedre i fjor sammenliknet med de foregående årene.

At presumtivt ressurssterke topplag har sviktet og ikke prestert er noe vi ser, men det er og blir deres feil, ikke deres motstandere eller ligasystemets feil. I tillegg har vi utvilsomt sett flere positive sider ved dagens system, flere klubber klarer seg greit økonomisk (de virkelig store minustallene er for det meste borte) og flere talenter får spilletid. De sistnevnte er en viktig forklaring for fremgangen til bl.a. U21-laget som tok medalje sist EM og som besto av mange spillere som over flere år har fått spilletid, noe som igjen har gjort disse attraktive for utlandet (Bakenga, Henriksen, Konradsen, Nielsen m.m. ble plukket opp av utenlandske klubber fordi de presterte på klubb og landslag, ikke fordi de var talentfulle spillere som aldri fikk sjansen i hjemlig liga).

2
Nilsinj1 Vel nå gjør de sjelden det. Da skjønner jeg godt de vil dra herfra

Norsk liga vil aldri kunne konkurrere mot f.eks. Bundesliga uavhengig om norsk fotball tar kvantesteg og kanskje kan snuse på en topp-10 plassering. Derimot får talentene under dagens system spilletid og dermed mulighet til å vise seg frem både på klubb- og landslag. Igjen, norske talenter de siste årene har blitt plukket opp fordi de har fått vist seg frem i norsk liga og på aldersbestemte lag (der de har tjent stort på god matching i tidlig alder). Hadde dette dreidd seg om enda yngre spillere som aldri har fått a-lagskamper så hadde du hatt et poeng (vi hadde en periode med svært mange som gikk f.eks. til engelske akademier) men dette er handler om en helt annen gruppe spillere, nemlig de som har fått rikelig med spilletid i en middels/dårlig liga, fått verdifull matching og kunne imponere speidere som besøker norske arenaer.

1

Lignende innlegg

Laster...