Fotball - Norsk

Retnuh_Flim

Hyllest til jostein Grindhaug!

Innimellom all drikkinga så har jeg lyst til å hylle en fantastisk fyr som er norges helt soleklart nest beste trener.. Fikk stående applaus på Marienlyst stadion da han fikk tildelt bronsen, noe vi gjorde med den største glede.. Denne tråden trenger ikke bli noe lenger da alle vet hvor fantastisk denne sympatiske treneren er.

Takk for kampen og Gratulerer med bronsen jostein!

2
40 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

All ære til en som uten mye taktisk prat tar lille Haugesund til bronse i fjerde sesongen på øvre halvdel i tippeligaen.

1

Kommer alltid i godt humør av intervjuene til Grindhaug. En fyr det er umulig å mislike. Sterkt å ta lille Haugesund til bronse.

1

Applauderte ham heftig selv i dag, skulle egentlig ønske han hadde fått låne mikrofonen et lite minutt. : )

1
madabj Ikke uenig i denne hyllinga av Deila Og Grindhaug, godt vi får frem nye typer trenere. Men man kan kanskje la være å dømme dem som landets beste trenere inntil de evt har prøvd seg...

Men man kan kanskje la være å dømme dem som landets beste trenere inntil de evt har prøvd seg på en av de "store" klubbene og se om de har i seg egenskaper til å takle alle forhold i ett slikt miljø.

Tror egentlig ikke det er så mange som nødvendigvis mener at Jos er blant landets aller beste trenere, men han er perfekt for oss! Det som vel imidlertid de fleste er enig om er at han er en fantastisk type. Han er ærlig, ekte, morsom og ekstremt lite selvhøytidelig. Dessuten er det jo liten tvil om at han er dyktig, særlig er han en glimrende pedagog og motivator, selv om han kanskje ikke ville hatt samme suksess en annen plass.

Han fortjener den hyllesten han kan få , men samtidig er viktig og påpeke at både Horneland og Helgeland også er ekstremt viktig brikker i det hele. Vi hadde garantert ikke hatt samme suksess uten disse, så det er ikke noe enmannsshow dette her.

1

Tror nå uansett att han er mer "seriøs" enn det gis intrykk av , og da stort sett av ham selv , når det kommer til det fotballfaglige .

1
taknina Tror nå uansett att han er mer "seriøs" enn det gis intrykk av , og da stort sett av ham selv , når det kommer til det fotballfaglige .

Dette er den ene av mytene rundt Grindhaug ja. Selvsagt «selvpåført» gjennom bl.a. utsagn som at taktikk er oppskrytt. Var det ikke Bengt Eriksen, mon tro, som sa på fotballxtra en gang at det bare er image at Grindhaug er så taktisk evneveik. Derimot er han nok en del mindre «faglig», om man kan bruke et sånt begrep, i en del forberedelser enn andre. Tro på videoanalyser har han ikke, og når Stavanger Aftenblad gjorde et intervju med han i forrige uke bet jeg meg merke i bl.a følgende utsagn:

«Vi har tatt bort mye av det vitenskaplige ved fotballen og fjernet masse testing og analyse. For eksempel kvittet oss med pulsklokkene, og droppet all denne drittkjedelige formasjonstreningen. I stedet kastet vi ut en ball og begynte å spille fotball åtte mot åtte heller. Spillerne skapte relasjoner på den måten, samtidig som de fikk opp den fysiske kapasiteten»

Jeg tror det ligger mye fornuftig her, jeg har et klart inntrykk av at norsk fotball har blitt FOR vitenskapelige de siste 20 årene, hvor det gjerne – sett utenfra – er viktigere med en time i videorommet eller i lysløypa enn en time på fotballbanen.

Den andre myten rundt Grindhaug er at han gjør dette alene. Selv relativt interesserte fotballtilhengere fra resten av landet vet neppe hvem Erik Horneland og Asbjørn Helgeland er. Når FKHs suksess skal forklares, snakkes det bl.a om hvor flink Grindhaug er på transfermarkedet, men det er jo ikke han som fører forhandlinger med spillerne som skal hentes, det er et team med Helgeland i spissen. Samtidig er årets største suksessfaktor et bunnsolid forsvar, og der tror jeg den tidligere forsvarsklippen Horneland skal ha minst like mye ære som den tidligere angriperen Grindhaug.

Grindhaug er ansiktet utad, en fantastisk representant utad for øvrig, men det er hele tremannsteamet som gjør FKH til den suksesshistorien de har vært de siste årene. Det samme gjelder vel også i Godset, for øvrig.

5

Fikk stående applaus på Marienlyst stadion da han fikk tildelt bronsen, noe vi gjorde med den største glede

Jada, det er lett å hylle alt og alle når dere nettopp har vunnet seriegull. Ikke faen om det hadde skjedd i samme skala hvis Rosenborg tok gullet.

1

Litt motvekt til alt skrytet til Grindhaug; eneste treneren i TL som ikke tok turen opp på VIP og sa noen ord om kampen.

1

Artig intervju med Grindhaug i Stavanger Aftenblad før Godset-kampen (gjengitt på FKH sine sider).

Liker spesielt avslutningen:

Hva med framtiden, da? -Jeg merker at jeg blir trigga av de som sier at jeg ikke kan lykkes andre plasser. Det gjør meg nysgjerrig. Kanskje jeg ikke skal la det stå uprøvd?

- Du kunne jo prøve deg i Viking? - Da begynner jeg heller på bossbil igjen, svarer han.

Han har allerede ryggen til oss, på rask vei mot treningsfeltet, så vi ser ikke om han smiler mens han sier dette.

1
Heborres Artig intervju med Grindhaug i Stavanger Aftenblad før Godset-kampen (gjengitt på FKH sine sider). Liker spesielt avslutningen: Hva med framtiden, da? -Jeg merker at jeg blir trigg...

- Du kunne jo prøve deg i Viking? - Da begynner jeg heller på bossbil igjen, svarer han.

Morsom den, men fakta er at Grindhaug faktisk var Viking-tilhenger i sine yngre dager.

Han er jo nevnt som en mulig kandidat til trenerjobben i Brann.Men spørs om han hadde taklet presset.Virker som trenerjobben i Haugesund er tøff nok for ham når han uttaler dette:"- Du blir så tom etter hver sesong, etter hver kamp nesten. Etter sesongen kommer den depressive følelsen, orker jeg dette? -Den depressive reaksjonen, tomheten etterpå. Jeg forstår godt at kunstnere får sånne "ups and downs" knyttet til en utstilling eller en konsert. Jeg gleder meg kanskje mer til hverdagene enn til søndagen. Da er det kamp, press. Jeg visste jo ikke hva jeg valgte da jeg tok denne jobben.

1
tendy [sitat…] Morsom den, men fakta er at Grindhaug faktisk var Viking-tilhenger i sine yngre dager. Han er jo nevnt som en mulig kandidat til trenerjobben i Brann.Men spørs om han hadd...

Morsom den, men fakta er at Grindhaug faktisk var Viking-tilhenger i sine yngre dager.

Jeg tror Grindhaug nok kan angre på den uttalelsen om han skulle bli aktuell som Viking-trener om ti år. Ingenting varer evig, og det tror jeg heller ikke Grindhaug vil gjøre i Haugesund, men jeg håper innstendig for hans egen del at han blir der så lenge som overhodet mulig.

Ikke fullt så mye for vår del som konkurrent i TL, men jeg liker virkelig fyren og støtteapparatet. Håper at Trygve Nygaard kan få en rolle der om han ønsker det. En type som definitivt kan ha mye å bidra med, og som vil bidra til det Grindhaug/Helgeland og resten allerede har skapt.

1
Heborres Artig intervju med Grindhaug i Stavanger Aftenblad før Godset-kampen (gjengitt på FKH sine sider). Liker spesielt avslutningen: Hva med framtiden, da? -Jeg merker at jeg blir trigg...

- Du kunne jo prøve deg i Viking? - Da begynner jeg heller på bossbil igjen, svarer han.

ha ha

Elsker folk som gir av seg sjøl.

Thomas Andre Ødegaard hadde jo følgende uttalelse etter at Kenneth Karlsen,Vegard Hansen og Hans Erik Ødegård tok seg jobb i 3050 (Mjøndalen)

Jeg går heller på NAV enn å jobbe i 3050

1

Ærlig nok, men det er likefullt en noe spesiell kommentar:

"– Jeg har ikke gjort en god nok jobb. Jeg har ikke hatt den driven og energien som jeg har hatt før. Før jeg gjør en bedre jobb selv kan jeg ikke skylde på guttene, sa Grindhaug."

Om man ikke har driven lenger kan man vel overlate jobben til en annen, men vi får se om Grindhaug finner tilbake sulten.

1
Johnsli Ærlig nok, men det er likefullt en noe spesiell kommentar: "– Jeg har ikke gjort en god nok jobb. Jeg har ikke hatt den driven og energien som jeg har hatt før. Før jeg gjør en bed...

"– Jeg har ikke gjort en god nok jobb. Jeg har ikke hatt den driven og energien som jeg har hatt før. Før jeg gjør en bedre jobb selv kan jeg ikke skylde på guttene, sa Grindhaug."

Greit å være selvkritisk og jobbe med eget forbedringspotensial før man kritiserer de man er satt til å bestemme over. 3.plassen i fjor har nok påvirket hele klubben mer enn man antok, og mye tyder jo på at de ikke har vært profesjonelle nok i inngangen til denne sesongen.

1
KingAnderson [sitat…] Greit å være selvkritisk og jobbe med eget forbedringspotensial før man kritiserer de man er satt til å bestemme over. 3.plassen i fjor har nok påvirket hele klubben mer e...

Greit å være selvkritisk og jobbe med eget forbedringspotensial før man kritiserer de man er satt til å bestemme over.

Selvfølgelig. Nå er han ihvertfall ærlig nok til å innrømme det, syns han hørtes litt rådvill ut etter søndagens kamp. Om han finner gnisten tilbake (eller kanskje allerede er på vei til det) er han jo en veldig bra trener.

2

Lignende innlegg

Laster...