Fotball - Norsk

Godset2012

Deila - Norges største trenertalent

Kan Brann lage et uendelig antall tråder om sin klubb;), kan vi i det minste dedikere én liten tråd til det største trenertalentet Norge har sett på mange lange år: Ronny Deila.

En av mange ting som gjør Deila så unik i norsk sammenheng er at han uten å ha noe bakgrunn som spiller fra PL eller andre større ligaer får internasjonal oppmerksomhet.

City applauderer Godset-gull.

Hats off to Norways Klopp.

5
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg synes all rosen og hederen Deila har fått, og fortsatt får, er velfortjent.

Men opp i alt dette skal vi heller ikke glemme at Fagermo (av alle) skal ha sin del av æren for at Deila er blitt en så god trener.

1

Blir spennende å se hvilken spillere City sender til Drammen når Godset har muligheten til CL-spill.

Godset hadde neppe vært der de er i dag uten City-samarbeidet. Var det Flo som fikk gjennom den avtalen?

1
Sulfat Blir spennende å se hvilken spillere City sender til Drammen når Godset har muligheten til CL-spill. Godset hadde neppe vært der de er i dag uten City-samarbeidet. Var det Flo som...

Var det Flo som fikk gjennom den avtalen?

Fikk gjennom og fikk gjennom

Ettersom jeg husker å ha lest i dt så spillte Jossebass med en i City på midten av 90 tallet og når City skulle finne ny klubb å sammarbeide med sa han at han kjente Jostein som var sportsdirektør.

Etter de hadde møter med Deila/Jostein var de overbevist

Og resten er historie

1

Jeg elsker denne ekstremt snurte kommentaren fra Stig: "Godset. Tenk på egne spillere, snart er hele spillerstallen et rent B-lag fra City. Prøv til neste år og ta gull med noen Norske spillere og ikke bare City- gutter."

1

Dere må huske, at det ikke er bare Ronny, som skal få æren for alt det Godset har fått til. Vi har Jøssebass, spesielt TAE og BP, håkon Lunov, Stian etc. Dette er 100% proffe folk, som gjør en meget viktig jobb i klubben.

1

Utrolig at enkelte skal ha det til at Strømsgodset vinner gull fordi halve laget er stjernespillere fra City; det som kommer fra City og som spiller er unge / lovende, og det er vel ikke en kamp hvor det har vært mer enn to fra City på banen.

1

En av mange ting som gjør Deila så unik i norsk sammenheng er at han uten å ha noe bakgrunn som spiller fra PL eller andre større ligaer får internasjonal oppmerksomhet.

Tror ikke dette er unikt akkurat. Sollied, NAE og Drillo har vel begge fått mye internasjonal oppmerksomhet uten å spille i noen større europeiske ligaer.

1
TheDante Jeg synes all rosen og hederen Deila har fått, og fortsatt får, er velfortjent. Men opp i alt dette skal vi heller ikke glemme at Fagermo (av alle) skal ha sin del av æren for at D...

Men opp i alt dette skal vi heller ikke glemme at Fagermo (av alle) skal ha sin del av æren for at Deila er blitt en så god trener.

Fagermo skal ha æren for å ha hentet Deila til godset, han skal ikke ha noe av æren for at Deila er den treneren han er. Deila var på vei til HBK pga alle uenighetene med Fagermo.

2

Delia er en herlig type med et talent for og lede og kommunisere med mennesker. Jeg tror disse egenskapene ofte blir undervurdert i idretten men i min bok er dette noe av det viktigste!

1
Haloisen Delia er en herlig type med et talent for og lede og kommunisere med mennesker. Jeg tror disse egenskapene ofte blir undervurdert i idretten men i min bok er dette noe av det vikti...

De psykososiale egenskapene til Deila må være i særklasse best i norsk trenersammenheng. Per Mathias Høgmo er også en mann som virker å beherske dette aspektet svært godt. Brian Deane er en annen mann å nevne, dog er han ikke norsk.

Som du sier kan det hende at dette blir undervurdert hos sportsdirektører/klubbledere som ansetter trenere, når det istedenfor burde være det første man ser på etter fotballfaglig kompetanse.

1

Da må du nesten ta med i betraktningen at verden er et mye mindre sted i 2013 enn hva det var for fem, ti og femten år siden. Med den digitale kommunikasjonen som foreligger i dag så er det å få oppmerksomhet fra utlandet en helt annen enn hva den var for bare et par år siden. Eksplosjonen innen portable media (smarttelefoner, nettbrett osv..) og digital kommunikasjon (Twitter, Facebook, aktiv bruk av nettaviser osv..) gjør jo at det å få litt oppmerksomhet fra andre deler av verden ikke akkurat er det samme som før.

Når det gjelder Ronny Deila så er han helt utvilsomt en utrolig jordnær og fantastisk person som har fått ut utrolig mye av relativt lite i Drammen. Når det er sagt så står hans største utfordring foran han nemlig i det å gjenskape suksess, kvitte seg med eventuelle primadonnaer i klubben som kan minne om "Big Time Charlies" og bygge videre på gullet og ikke falle i den fella som stortsett alle andre norske lag har utenom Rosenborg (og Molde om viser på de to foregående sesongene) nemlig det å klare å motivere klubb og spillere til å knive om tittelen "året derpå".

Blir også veldig spennende å se for Strømsgodset sin del som har en såpass edruelig lønning av spillere og en god del spillere som ikke nødvendigvis har så alt for stor tilhørighet til klubben ettersom laget består av mange yngre talenter og spillere fra andre klubber rundt om i landet hvorvidt noen eller flere av disse vil forsøke å ta steget videre til andre og større klubber nå som de har klart å vinne gull i Norge. Det hersker jo heller ingen tvil om at fokus fra utenlandskeklubber vil blå større etter et seriegull og da spørs om det om Strømsgodset har økonomi som er god nok til å si nei som igjen fremmer spørsmål rundt hvilken stall de vil ha å rutte med til neste år.

Nøkkelspillere som Adbi og Kamara er vell ute fra starten av da Adbi blir løst fra / solgt fra Manchester City og dermed ikke vil kunne lånes ut til Strømsgodset mens leieavtalen på Kamara er vell nå ute og han er vell alt for dyr til at det er realistisk for Strømsgodset å hente han permanent?

Utfordringene står kort sagt i kø og måten Ronny Deila klarer å takle denne typen utfordringer vil på mange måter definere hvor god han er som klubbtrener. Han har utvilsomt overbevist med sine prestasjoner så langt i Strømsgodset men han har jo til gode å møte noe særlig med motgang i en periode hvor Norge og publikum forventer mye av han og laget, så han har jo fått arbeidet i ro og fred over flere sesonger så det virkelige testen starter jo nå når forventningspresset er større en noengang, usikkerheten er til å ta å føle på og han må bevise at han faktisk klarer å gjenskape suksess.

Om han klarer det vil tiden vise.. Personlig tror jeg Ronny ville ha slitt endel i klubber hvor forventningspresset og hvor det foreligger et umiddelbart krav om resultater. Tror ikke han passer inn i klubber som Vålerenga, Brann eller Rosenborg for å si det sånn og han har jo tid gode å vise om han har det som kreves i større klubber og ligaer og prestasjonene i Europa har jo vært litt så som så så lange så vi får se. Hyller ikke Deila som guds gave til norsk fotball enda, og jeg ser heller ingen prestasjoner som skulle tilsi at han kan sammenlignes med navn som Nils Arne Eggen og Egil Drillo Olsen.

2
janh http://dt.no/godset/na-ma-vi-ikke-ta-helt-av-1.8159270 Siterte ikke det lange, og reflekterte innlegget ditt RamGay; men noen av svarene på hvilken retning og hvilke utfordringer S...

Siterte ikke det lange, og reflekterte innlegget ditt RamGay; men noen av svarene på hvilken retning og hvilke utfordringer Strømsgodset står foran er denne artikkelen innom.

Det er godt å se at klubben er den samme selv etter cup og serie på 3 år.

Forventer ikke annet enn at Godset skal være med i kampen om E-cup til neste år, og det er her vi skal og bør ligge pdd.

1

kan vi i det minste dedikere én liten tråd til det største trenertalentet Norge har sett på mange lange år: Ronny Deila.

Jeg syns fortsatt han har mye å bevise, det er veldig stor forskjell på det å vinne noe med en bakgårdsklubb uten forventninger til å det å lede et storlag til triumf.

Det her er litt som Janne Jønsson, og aksjekursen på han sto som høyest når han hadde tatt seriegull med Stabæk, og etter det har prestasjonene vært varierende. Kan Deila prestere også i andre klubber? Da skal jeg være med på at han er et trenertalent utenom det vanlige.

2

Bruk klubbtrådend da!! *gråte*gråte* *sutre*sutre*

Forøvrig mener jeg at Solskjær er et større trenertalent enn Deila.

1
Kniksen1 Bruk klubbtrådend da!! *gråte*gråte* *sutre*sutre* Forøvrig mener jeg at Solskjær er et større trenertalent enn Deila.

Forøvrig mener jeg at Solskjær er et større trenertalent enn Deila.

Jeg tror hvertfall at han vil ha en større trenerkarriere enn Deila, sjansen for at Solskjær i løpet av karrieren blir Premier League-trener er nok ikke langt unna 50%, og at Deila blir det er nok hvertfall ikke mer enn 5% (og da tror jeg at jeg er generøs).

1
Kniksen1 Bruk klubbtrådend da!! *gråte*gråte* *sutre*sutre* Forøvrig mener jeg at Solskjær er et større trenertalent enn Deila.

Forøvrig mener jeg at Solskjær er et større trenertalent enn Deila.

Vel, Solskjær jobber under helt andre rammebetingelser i Molde enn Deila noen gang har gjort i Godset. Solskjær har kjøpt spillere for et ukjent antall ti-tallsmillioner siden han kom. Dessuten har S. gått en god skole i Manu mens Deila kun har erfaring fra norsk TL.

Sjelden har vel Kniksen-prisen for årets trener vært mer fortjent enn den ble i 2013.

1

Lignende innlegg

Laster...