Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Stabæk er veldig flinke til å plukke trenere. Tror ikke Smerud er den som de har siktet ut, de ønsker nok en som har en måte å spille på som samsvarer med hva vi har sett av Stabæk tidligere.

1

Smerud og Haugen borte. Snart forsvinner Clark, Riski, Mahiesen, Larsen og Groven også. Blir som å starte på nytt. Ser ikke bra ut for Hønefoss dette her.

1

Kanskje Smerud havner i TIL, Høgmo spilte inn hans navn når TIL valgte Agnar Christensen til hans etterfølger.

Har sansen for Smerud og syns det er begrenset hvor mye han kan klandres for nedrykket når man se på ressursene han har hatt å jobbe med og at det har vært så mye interne konflikter i klubben.

1
rosenthal [sitat…] Men det er vel ikke naturlig at Hønefoss ligger i Tippeligaen over lengre tid. De seneste årene er heller et unntak og bør ses på som en gylden periode for Hønefoss fotbal...

Men det er vel ikke naturlig at Hønefoss ligger i Tippeligaen over lengre tid.

Nja, de er vel i gruppen heislag, om vi sier at vi har storklubbene som alltid forventes å være i tippeligaen

Rosenborg, Vålerenga, Brann, Viking

Så har du sjiktet under med lag som regel bør være i tippeligaen

Lillestrøm, Molde, Strømsgodset, Haugesund, Tromsø, Start, Odd, Aalesund,

Så har du heislag som man regner med gjester tippeligaen med jevne mellomrom:

Sogndal, Sandnes, Bodø/Glimt, Stabæk Sarpsborg, Fredrikstad, Sandefjord, Hønefoss, Ham/Kam, Bryne

Så har man jo endel klubber som tidligere har vært klubber i det sjiktet som nå ligger nede, som Lyn, Kongsvinger, Moss

Så syns vel alt i alt Hønefoss omtrent er der de forventes å være, og at de verken har overprestert eller under prestert.

2

Lillestrøm fortjener nok å være med klubbene i den øverste gruppen, de yngste personene som levde sist LSK var i nest øverste divisjon er kun et par år unna å runde 40.

Synes du er litt snill med Hønefoss, jeg kjenner riktignok ikke klubben veldig godt, men det er kun de senere årene de har spilt i den øverste ligaen. 3 sesonger i Tippeligaen, et tiår i 1 divisjon, men historisk sett i 2 eller 3 div.? Helt klart en klubb i vekst - men synes ikke de kan sammenlignes med gjengangere som Sogndal, Bodø Glimt, Ham/Kam, for ikke å snakke om Fredrikstad som historisk sett er en av gigantene i norsk fotball. Bare å bygge videre på de gode årene og veksten en har hatt, men det ville heller ikke være unaturlig om vi ikke så igjen Hønefoss i topp divisjonen på lang tid. Kongsvinger har jo slått fra seg i toppen tidligere, men også vist at det er vanskelig for en klubb fra et relativt lite sted å holde seg oppe.

1
GoingKronos [sitat…] Nja, de er vel i gruppen heislag, om vi sier at vi har storklubbene som alltid forventes å være i tippeligaen Rosenborg, Vålerenga, Brann, Viking Så har du sjiktet under m...

Rosenborg, Vålerenga, Brann, Viking Så har du sjiktet under med lag som regel bør være i tippeligaen Lillestrøm, Molde, Strømsgodset, Haugesund, Tromsø, Start, Odd, Aalesund, Så har du heislag som man regner med gjester tippeligaen med jevne mellomrom: Sogndal, Sandnes, Bodø/Glimt, Stabæk Sarpsborg, Fredrikstad, Sandefjord, Hønefoss, Ham/Kam, Bryne

Litt rar inndeling her...

De "faste" bør inkludere LSK (RBK, VIF, Brann+Viking) De som regel bør være i tippeligaen Molde, Tromsø, Aalesund, Start, Strømsgodset De som ofte bør være med Sogndal, Haugesund, Stabæk, Fredrikstad (her bør og Sandnes være) De som er heislag etter har gjestevisiter (Sandnes), Bodø-glimt, Sarpsborg, Sandefjord, Hønefoss, Ham/kam, (Bryne)

1
Tioman2 [sitat…] Litt rar inndeling her... De "faste" bør inkludere LSK (RBK, VIF, Brann+Viking) De som regel bør være i tippeligaen Molde, Tromsø, Aalesund, Start, Strømsgodset De som oft...

De "faste" bør inkludere LSK

Det kan man si historisk sett, men de tilhører ingen storby, har ikke i nærheten av ressursene til de 4 store og jeg har problemer med å rangere de over resten av røkla.

Å si at Sogndal ofte bør være i tippeligaen er kan jeg heller ikke være med på, og jeg vil f.eks si at Glimt må bedre grunnlag for å være et tippeligalag enn Sogndal. Og med din liste så har du allerede 15 lag som bør være i tippeligaen, da blir det mildt sagt dårlig plass i heisen :)

1
GoingKronos [sitat…] Det kan man si historisk sett, men de tilhører ingen storby, har ikke i nærheten av ressursene til de 4 store og jeg har problemer med å rangere de over resten av røkla. Å...

Og med din liste så har du allerede 15 lag som bør være i tippeligaen, da blir det mildt sagt dårlig plass i heisen :)

Derfor brukte jeg begrepet ofte være med i tippeligaen, dvs de vil av og til rykke ned (men som regel rykke rett opp igjen)

Eks Fredrikstad bør ofte være med, men de siste årene har de ikke vært med...

1
GoingKronos [sitat…] Nja, de er vel i gruppen heislag, om vi sier at vi har storklubbene som alltid forventes å være i tippeligaen Rosenborg, Vålerenga, Brann, Viking Så har du sjiktet under m...

Så har du heislag som man regner med gjester tippeligaen med jevne mellomrom:

Sogndal, Sandnes, Bodø/Glimt, Stabæk Sarpsborg, Fredrikstad, Sandefjord, Hønefoss, Ham/Kam, Bryne

Sandnes Ulf er vel det eneste laget i Tippeligaen som aldri har rykket ned fra øverste nivå...

2
Dex74 ...delt med Lillestrøm

LSK rykket ned fra øverste nivå (Hovedserien) i 1961.

Men da må jeg kanskje være så ærlig å si at Sandnes Ulf (SK Ulf) rykket også ned fra Hovedserien i 1939/1940, og klarte ikke kvalifisere seg når fotballen startet igjen i 1947/48.

1
min_elskede [sitat…] Sandnes Ulf er vel det eneste laget i Tippeligaen som aldri har rykket ned fra øverste nivå...

Må nok overleve i tippeligaen endel år til før det er noe å skryte av.

Sandnes er jo litt vanskelig å vurdere, men de er helt klart et lag som kan ta steget opp i midtsjiktet sammen med røkla. Og da kanskje Viking flyttes ned dit også, for det er klart at to store klubber på et så lite geografisk område er utfordrende.

1
GoingKronos Må nok overleve i tippeligaen endel år til før det er noe å skryte av. Sandnes er jo litt vanskelig å vurdere, men de er helt klart et lag som kan ta steget opp i midtsjiktet samme...

Nå håper jeg de fleste skjønner at det var sagt i en litt spøkefull tone..

Når det er sagt, så ser jeg ikke helt det store problemet med å få to etablerte Tippeligalag i Stavanger og Sandnes. Vi snakker om Norges 4. og 7. største by, hvor vi finner kanskje landets sterkeste næringsliv. Sandnes har passert både Drammen og Tromsø i folketall siste ti år, og vokser fremdeles hurtigst i landet. Vi har også den yngste befolkningen blant de større stedene.

1
min_elskede Nå håper jeg de fleste skjønner at det var sagt i en litt spøkefull tone.. Når det er sagt, så ser jeg ikke helt det store problemet med å få to etablerte Tippeligalag i Stavanger...

Når det er sagt, så ser jeg ikke helt det store problemet med å få to etablerte Tippeligalag i Stavanger og Sandnes. Vi snakker om Norges 4. og 7. største by, hvor vi finner kanskje landets sterkeste næringsliv. Sandnes har passert både Drammen og Tromsø i folketall siste ti år, og vokser fremdeles hurtigst i landet. Vi har også den yngste befolkningen blant de større stedene.

Jeg vil nok si at det er et problem for Viking, men det er jo et problem de har satt seg selv i - i stede for å ha et like stort grunnlag som Rosenborg og Brann så vil det jo ikke være det om de må dele et markedet på 200.000+ med en annen klubb.

Foreløpig er det ingen krise, men om Sandnes klarer å bygge seg opp og vi begynner å få opp en generasjon som har de lyseblå som sitt lag så er slaget tapt for Viking om være hele områdets lag. Jeg tror rett og slett de ikke selv ser faren, og at de har sett på det som uproblematisk og litt sjarmerende med Sandnes i tippeligaen.

1
GoingKronos [sitat…] Jeg vil nok si at det er et problem for Viking, men det er jo et problem de har satt seg selv i - i stede for å ha et like stort grunnlag som Rosenborg og Brann så vil det...

Jeg tror rett og slett de ikke selv ser faren, og at de har sett på det som uproblematisk og litt sjarmerende med Sandnes i tippeligaen.

En ser selvsagt faren, men hva kan en egentlig gjøre? Aktivt sabotere Sandnes Ulf? Dessuten, kampene mot Ulf er pr. nå viktige. De trekker faktisk en del tilskuere.

1

Lignende innlegg

Laster...