Fotball - Norsk

DietCoke

Doble sølvvinnere

Et frempek om en dårlig påfølgende sesong? Sju ganger tidligere har et lag blitt nummer to i både serie og cup, med ett unntak har påfølgende sesong blitt en relativt mislykket affære, med tidlig cup-exit og plassering på nedre halvdel i serien. Unntaket (som bekrefter regelen?) er det Rosenborg som står for i 1992, da de like godt vant begge turneringer. Men Rosenborg har også et tilfelle etter hovedregelen, nemlig i 1974.

Her er alle lag som har vunnet dobbeltsølv (siden 1963) og deres resultater sesongen etter:

Sesong Lag -> Plassering i serien året etter / Siste runde i cupen året etter

2013 Rosenborg -> ? / ?

2009 Molde -> 11 (av 16) / 3. runde

2003 Bodø/Glimt -> 12 (av 14) / 4. runde

1991 Rosenborg -> 1 / vinnere

1984 Viking -> 7 / 4. runde

1977 Bodø/Glimt -> 9 / 3. runde

1973 Rosenborg -> 8 (av 12) / 4. runde

1969 Fredrikstad -> 7 (av 10) / 4. runde

2
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

RBK hevder jo å være tradisjonsbærere, så her kan vi få beviset.

Jeg må si at jeg trodde det var en ørliten mulighet til at fotballhegemoniet skulle flytte 22 mil sørvest for Trondheim når Ole kom hjem, men at det skulle være som å slå på en bryter hadde jeg ikke trodd.

Vi har tre titler på tre år, Og rollene er snudd på hodet. Før var RBK grossistene, mens vi var nestenlaget som RBK hadde et jerngrep på, men nå er det motsatt.

Og jeg elsker det. For første gang så jeg at selvtilliten til trønderne på byenfør kamp var påtatt. Før har de hatt STOLPETRO på eget lag og dets fortreffelighet, men nå så man det på øynene deres og tonefallet at selv om de store ordene og stikkene var like var det ikke samme tyngden bak.

Jeg sier ikke at vi er storebror, men "alderforskjellen" er blitt betraktelig mindre de siste årene. Og etter helgens seier er vi på tross av færre medaljer i oldtiden og en by som bare er 10% av Trondheims størrelse rimelig likestilt.

Og det må svi noe jævlig for trønderne. De jeg snakket med i går nektet plent på at jeg hadde rett, men jeg står på mitt uansett.

Der det for få år siden var logisk at RBK var det lokomotivet som Semb snakker varmt om er RBK er vel det er mye mer åpent spørsmål i dag i og med at MFK og SIF har tatt 5 av 6 medaljer de siste 3 årene. Og jeg håper vi nå kan gravlegge dette lokomotivmølet en gang for alle.

5

Ja men det er jo bra på ordentlig. Selv om de misset i to finaler er det en prestasjon de skal ha cred for. Det gror godt i Trondheim, og vi andre må henge oss på om vi ikke vil ha reprise av de mørke 90-årene.

1

Merkelig måte å se dette på. Rosenborg kom langt i både cupen og serien. Ikke noe annet lag kan skryte på seg det. Så denne latterliggjøringen omkring deres to andreplasser ser jeg rett og slett ikke. Det er tross alt mye bedre med to stk. sølv enn ingenting.

2
PapaSmurf RBK hevder jo å være tradisjonsbærere, så her kan vi få beviset. Jeg må si at jeg trodde det var en ørliten mulighet til at fotballhegemoniet skulle flytte 22 mil sørvest for Trond...

Jeg må si at jeg trodde det var en ørliten mulighet til at fotballhegemoniet skulle flytte 22 mil sørvest for Trondheim når Ole kom hjem, men at det skulle være som å slå på en bryter hadde jeg ikke trodd.

I hvilken verden er fotballhegemoniet flyttet?

Det er én klubb her i landet som er en stabil toppklubb, og det er fremdeles RBK.

1
PapaSmurf Ja men det er jo bra på ordentlig. Selv om de misset i to finaler er det en prestasjon de skal ha cred for. Det gror godt i Trondheim, og vi andre må henge oss på om vi ikke vil ha...

Det gror godt i Trondheim, og vi andre må henge oss på om vi ikke vil ha reprise av de mørke 90-årene.

Det mørke 90-tallet da norske lag faktisk hadde noe å gjøre i europa? Ja det var grusomt, dere. Som i 99 da vi hadde to lag i champions league, grunnet god innsats fra rosenborg i tidligere europa-deltakelser!

Maken til tapermentalitet. Skal molde eller sif vinne bør det være fordi de er gode, ikke fordi rosenborg er dårlige. Det virker som den jevne fotballsupporter er fornøyd med å vinne over rosenborg uansett om det er fordi eget lag spiller godt eller fordi rosenborg spiller dårlig. Dette er tapermentalitet. Som rosenborgsupporter ønsker jeg selvsagt alltid å slå molde, men ikke om det er fordi solskjær drar til en annen klubb eller om røkke slutter å spytte inn penger og molde faller sammen.

Jeg vil at rosenborg skal slå molde fordi vi er et godt lag, ikke fordi molde er et dårlig et. Rosenborg de siste tre årene har vært ekstremt tafatte. Det er ingen bragd eller prestasjon å vinne over rosenborg slik som vi har framstått de tre siste årene. Problemet er at tippeligaen for tiden er så forbanna svak at rosenborg til tross for slette prestasjoner på mystisk vis klarer å ta både bronse og sølv i serie og cup. Da tror de som styrer skuta at 'alt er greit'.

Ellers, angående trådtittelen håper jeg rosenborg følger tradisjonen neste år. Havner rosenborg på nedre halvdel av tabellen neste sesong er det faktisk håp for at Perry og enda viktigere, hoftun, får fyken. Så lenge rosenborg får svært ufortjente medaljer i cup og serie blir både styre og stell sittende, og da vil middelmådigheten leve lenge.

2
PapaSmurf Ja men det er jo bra på ordentlig. Selv om de misset i to finaler er det en prestasjon de skal ha cred for. Det gror godt i Trondheim, og vi andre må henge oss på om vi ikke vil ha...

Nettopp, selv om dette ikke har vært den spillmessig beste sesongen for RBK, så er det samtidig ikke slik at vi ser en klubb i full krise der alt har raknet. Greit nok, vi ender opp med to andreplasser, men vi er med og kjemper helt inn. Vi havner 1 poeng bak Godset i serien og taper (fortjent) en åpen cupfinale.

Tilfeldig at begge deler glipper? Neppe, men det er faen ikke mye laget skal forbedre seg for å vinne titler neste år.

1

Lignende innlegg

Laster...