Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vålerenga Fotball - klubbtråd

VÅLERENGA FOTBALL

§ OSLOS STOLTHET §

Stiftet: 29. Juli 1913

Hjemmebane: Ullevaal Stadion

Trener: Kjetil Rekdal

Nettside: www.vif-fotball.no

Forum: www.vpn.no

Sesongkort: www.vifsesongkort.no

2013 Sesongen: 11. Plass V:10 - U:6 - T:14 - MF:41-50 - P:36

Mål fra 2013:

Meritter:

Seriegull: 1965, 1981, 1983, 1984, 2005 Seriesølv: 1948/9, 2004, 2010 Seriebronse: 1960/1, 1974, 1985, 2006 Cupgull: 1980, 1997, 2002, 2005 Cupsølv: 1983, 1985

Stall:

Keepere:

Gudmund Taksdal Kongshavn, Lars Hirschfeld, Øyvind Knutsen

Forsvar:

Geancarlo González, Nicolai Høgh, Kamran Ali Iqbal, André Muri, Ivan Näsberg, Jan Gunnar Solli , Joachim Thomassen, Marcel Wawrzynkiewicz, Niklas Gunnarsson

Midtbane:

Mathias Blårud, Morten Gladhaug Berre, Fitim Kastrati, Kristofer Kruger Hæstad, Moussa Nije, Fegor Ogude, Bojan Zajic, Christian Grindheim, Herman Stengel, Sivert Heltne Nilsen

Angrep:Monir Benmoussa, Diego Calvo, Daniel Fredheim Holm, Vidar Ørn Kjartansson

Da er det klart for nye sesong, nye muligheter og nye spillere. Jubileumssesongen var ikke som man hadde håpet på og Vålerenga endte på en 11. plass. Forventningene ble i stor grad eskalert av media og returen til Kjetil Rekdal. Selve Jubileet ble feiret i stor stil både på dagen og i forkant.

Osloby: Oslos Stolhet I 100 år

Jubileumskampen mot Sarpsborg + Tifo

2014 sesongen sparkes igang med La Manga Cup. Der møter Vålerenga Stabæk 1. mars og Lillestrøm 5. mars.

Tippeligaen starter 30. mars med bortekamp mot Molde. Første hjemmekamp er runde etter, 6. april mot nyopprykkede Bodø/Glimt. 2014-kampoppsett

2014 sesongen blir som sagt en ny start for dette Vålerenga-laget. Vi har hentet inn unge spennende spillere i Stengel, Nilsen, Gunnarson som alle vill kjempe om en startplass. I tillegg har vi sikret oss Blårud, Kastrati og Nije videre. De fikk prøve seg på Tippeligaen i år, men jeg håper og tror at de vil få sitt virkelige gjennombrudd i 2014. Pre-season blir utrolig viktig, ikke bare å få satt en lag, men også at man skaper blust og stemning rundt laget.

Jeg gleder meg veldig til en ny sesong og ønsker med det til alle Enga-supportere: Ut med det gamle, Inn med det nye. Godt Nytt År og God Sesong!

14
50k kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

engavif

Synes det er trist den kulturen som er blitt hos supporterne. Det virker for meg at det handler mest mulig å rakke ned på andre medsupportere og skryte hvor flinke man er til å gå på kamp.

Er vi ikke klubben for alle da? Om noen er hjemme og ser kampene på TV så la dem gjøre det uten å få dritt slengt i trynet.

Om folk er på hver eneste kamp, supert, men er det så ekstremt viktig å fortelle om det?

Om enkelte velger noen kamper iløpet av sesongen, så la dem få lov til det uten noen ekstra kommentarer.

Bruk energien på Vålerenga, ikke mot medsupportere som også vil det beste for klubben.

Ha en fantastisk sesong, alle sammen!

19

jackblack

Både enig og helt uenig.

Først og frems så er vi klubben for alle. Det betyr at alle skal få lov til å heie på Vålerenga i den grad de ønsker. Men det betyr ikke at hjemmesitterne er på noen form freda i forhold til kritikk.

Når det sitter en haug med såkalte fans på nettet og spyr dritt på nettet om klubb og klanen i tide og utide er det like mye vår rett i å si fra som det er deres rett i å ikke dra på match. Det finnes for meg knapt noe mer frustererende enn medsupportere som sitter hjemme i stua under match og surverover lite folk på stadion og klager på mangel på stemningen.

Jeg syns det er trist at det har vokst fram en kultur hvor vi kun skal bry oss om klubben vår når det går bra. Jeg syns det er trist at det er kommen frem en kultur hvor vi legitimerer at det er flott at folk sitter hjemme og ser på tv. Og jeg syns det er trist at vi ikke lenger kan si i fra om at klubben vår trenger oss mer en noen gang.

Spillerne sier det gang på gang hvor viktig det er for dem at vi er der. Bård Finne hadde kanskje ikke brukt sine siste krefter og stupt i angrep i det 95 minutt mot Lillestrøm om det ikke sto en blå vegg og manet han frem.

I den nyeste Enga på Pod sier Matti at laget må gjøre seg fortjent til å ha norges beste supporter tribune i ryggen. Da er det minste vi kan gjøre er å møte opp og gjøre oss fortjent til å ha et så deilig lag å støtte.

Personlig kommer ikke jeg til å slutte å fortelle hvor gøy det er å være på kamp. Det er det Vålerenga handler om for meg. Stoltheten jeg får brystet jeg går inn portene på norges flotteste stadion, gleden jeg får ved å dele øyeblikkene med mine med supportere og euforien av å oppleve øyeblikk som scoring mot lsk i det 95 minutt er for sterk til å la være. Så om du blir såret eller krenket av det så sier det mer om deg enn om meg.

Ha en fabelaktig sesong du også.

3

norball

Ti år siden 29. oktober 2005. Fikk dessverre ikke reist til Skien denne lørdagen, men fyttirakkern så forløsende det var når dommeren blåste.

Ti år siden vi måtte lide oss igjennom 90. minutters nervedrama ganger to, for andre år på rad. Denne gangen gikk det bra.

Ti år siden dramaet i Kristiansand. Tankene går til Dagfinn Enerly. Blir stadig imponert over innstillingen og fighterviljen hans.

Ti år siden vi fikk en bekreftelse på at norske linjedommere holder et veldig høyt nivå.

Vi må nok dessverre innrømme at vi ikke er der vi håpet å være nå, ti år senere. Det føles litt som om vi har stått på stedet hvil, eller gått et par steg tilbake. Har ikke lyst til å skylde på TV2, NFF eller hvem man skulle dra frem. Når alt kommer til alt har det blitt gjort en for dårlig jobb i Vålerenga Fotball når det kommer til å bevare momentet fra 2004-05.

Alikevel føles det ut som om vi står på randen av en oppsving. Fremtiden ser unektelig bedre ut. Spillerene er yngre, treneren eldre, organisasjonen bedre. Og så er det stadioen på Valle Hovin da. Starter Vålerengas 2006 i 2016 eller i 2017? Det føles litt slik ut.

God gulldag Engafolk!

13

anderson_8

Ti år siden 29. oktober 2005. Fikk dessverre ikke reist til Skien denne lørdagen, men fyttirakkern så forløsende det var når dommeren blåste.

Jeg er veldig dårlig på å huske ting, men når det gjelder fotball så er hukommelsen heldigvis god.

Husker dette veldig godt. De andre barna gikk Halloween, mens jeg sto foran tv'n og fulgte med på kampen(mulig det bare var studio). Jeg var en veldig urolig tiåring mot slutten, men når gullet var sikret løp jeg rundt i huset og brukte Enga-skjerfet mitt som hoppetau. Gode tider.

1

KongBob

Jeg er dritstolt hver gang jeg trekker på meg den kongeblå drakta… Da føler jeg tilhørigheten med mine likesinnede fra Oslo øst… Føler Engas sjel puste meg lett i ansiktet… Vite at Enga er en del av min identitet… Oss mot resten av verden… Vi som står fjellstøtt bak laget uansett… Alltid like ranke og stolte, selv om det går tiår mellom hver gang vi hanker inn et trofe… Ler hånlig av bønder som piper mot egne spillere og lag... Som sutrer, klager og griner hvis de ikke vinner… Tenker at de ikke har forstått en dritt av hva det vil si å være ekte supporter… Tenker at det nok skyldes at laget dems ikke er Enga… Mangler sjela som vi har, og derfor reagerer som de gjør…

Dette er bare et lite hjertesukk fra en som har vært der siden 70-tallet, og som alltid vil være der uansett…

Så stolt, så Vålerenga!!...

12

jackblack

Jeg innrømmer lett at jeg er en av disse "armene i kors" gutta som koser meg med en kaffekopp i løpet av kampen. Jeg synger ikke lengre like mye, jeg hopper ikke lengre hele kampen igjennom. Og jeg er nok en av de som syns alt var bedre før. Jeg innrømmer også glatt at jeg nok ikke lenger er fremtiden i supporterlivet rundt Vålerenga.

Klanen trenger en fornyelse, det er det liten tvil om. Men om veien er å gå via Ikaros og deres onde fetter Isko er jeg heller tvilsom. Dersom Ikaros hadde evnet til å holde de destruktive kreftene i sjakk hadde saken vært en annen. Jeg er for en aktiv tribunekultur. Jeg digger tifo, høylyttsang, flagging og syns blussing kan være skikkelig stilig.

Men vold og utagerende oppførsel mot både medsupportere og motstandere? Det er helt uaktuelt. Du får ikke et "slipp ut av fengsel" kort bare fordi du lager stemning i svingen. En viss form for selvjustis kreves, selv i ultras-grupperinger. At enkelte ikke evner å innse dette fremstår for meg som et mysterium. Dere forsvarer på ingen måte klubben. Tvertimot!

Dersom du føler at ulovlig blussing er viktig i din form for supporterkultur bør du også ha forståelse for at andre ikke syns skyhøye bøter til klubben er så jævla fett når vi sliter som faan økonomisk. Særlig siden bøtene som ble lovet betalt tidligere i år fortsatt står ubetalte..

Når det gjelder oss litt mer geriatriske i klanen så kan det være sånn at vi glemmer litt hvordan det var da vi var 19-20 år. Vi var ikke akkurat mors beste barn vi heller. Kanskje det er på tide å innse at tiden har rent litt i fra oss. At yngre krefter slipper til? Det er ikke akkurat lett å idenitfisere seg med en flott med grinete "alt-var-mye-bedre-før" gamliser (meg inkludert).

Hvorfor enkelte av oss insisterer på å stille seg midt oppi blandt de mest aktive supporterene med små barn (0-12) på bortebane er noget sprøtt. Vi ville ikke gjøre det for femten år siden heller, hvorfor gjør vi det nå? Klansfeltet er ingen barnehage og det har det da heller ikke vært. Spesielt ikke på såkalte risiko oppgjør. Da kan man stille seg lengre ut til siden eller evt sette på en nøytral tribune. Det gjorde vi før og det kan vi gjøre igjen. Husker selv da jeg var liten og satt med faren min på nøytralt felt på bortebaner og så med beundring på de klin gale klansmedlemmene på bortefeltet. Det var jo en mandomsprøve før å stille seg med de enten det var på Bislett eller på Jordal.

Og dette er ikke på grunn av Ikaros eller Isko, språkbruken og alkoholinntaket som man finner på en slik arena er ikke (i mine øyne) nødvendigvis det man skal utsette poden for. Da slipper du å ha gråtende 8 år gamle jenter som er redd fordi noen skrek høyt mot det som skjedde på banen.

Alle arenaer i Norge har områder hvor familier trygt kan sitte og kose seg med fotball. Så lenge men oppfører seg da...

Sum a summarum så mener jeg at den alternative supporter kulturen er viktig for fornyingen av livet på tribunen. Men vold, trusler og generelt atal oppførsel fra enkeltpersoner har sendt de ut i kulden. Dialogen har vært fånyttes siden en part totalt har gitt blanke i det som har blitt avtalt. For å komme videre må partene møtes. Et ultimatum er gitt fra klubben. DE finner seg ikke lengre i å bli pissa på av enkelte som bruker fotballen som sin arena for å lage kvalm. Skal Ikaros være en del av supportermiljøet må de voldelige elementene distanseres.

Forøvrig er jeg 100 % klar på at supporter miljøet skal være en upolitisk arena. Så lenge du elsker laget i blått og de verdiene klubben har er det godt nok for meg. Hva du stemmer er likegyldig.

10

solimor

Hvorfor enkelte av oss insisterer på å stille seg midt oppi blandt de mest aktive supporterene med små barn (0-12) på bortebane er noget sprøtt. Vi ville ikke gjøre det for femten år siden heller, hvorfor gjør vi det nå? Klansfeltet er ingen barnehage og det har det da heller ikke vært. Spesielt ikke på såkalte risiko oppgjør. Da kan man stille seg lengre ut til siden eller evt sette på en nøytral tribune. Det gjorde vi før og det kan vi gjøre igjen. Husker selv da jeg var liten og satt med faren min på nøytralt felt på bortebaner og så med beundring på de klin gale klansmedlemmene på bortefeltet. Det var jo en mandomsprøve før å stille seg med de enten det var på Bislett eller på Jordal.

Og dette er ikke på grunn av Ikaros eller Isko, språkbruken og alkoholinntaket som man finner på en slik arena er ikke (i mine øyne) nødvendigvis det man skal utsette poden for. Da slipper du å ha gråtende 8 år gamle jenter som er redd fordi noen skrek høyt mot det som skjedde på banen.

Liker inlegge ditt meget bra og er nok enig i det meste men her er jeg ikke helt enig

Kiden min er 10 år og klans medlem, det var alt han ønsket seg til jul for et år siden. I fjor sat vi på famlie tribune hjemme og nøytral tribune borte, noen han synes var ok, men også litt kjip han vil stå med famlie i klanen, han vil være med resten.

Han forsto fra en tidlig alder at noen er ok på stadion som ikke er ok hjemme :P så det funger fint

På hjemme kamper funger alt top, null stress. Vi står med famlie og på et området som er helt greit for et barn, ja noen fredagskamper har folk vært litt fulle men ikke noen mer en 10åring kan se.

Borte kamper har gått meget bra, flere fra AE har vært hyggelig og gutten husket godt i sarpsborg når en AE spandert på pølse på han med komentaren at han burde spare pengen til flere enga efektere.

På høy risko kamper borte sitter vi aldri mitt i klanen/AE vi søker siden som er lengst borte fra AE, og det funger bra, likte dårlig når AE skulle spre seg med bluss på ÅRsen når en bevist søker seg bort fra dem, men jeg overlevt det også.

Jeg nekte å godt at en ikke skal kunne ta med kiden på borte kamper i klans felt pga noen øsnker å slåss. Faen da får en få bort de.

Blussing er helt ok for min del, jeg digger det. men gjør det på avtalt sted og gi folk muligheten til å trekke seg bort vist de har et behov for det (astma, barn o.l) gi da faen å gå inn med folk som ikke ønsker det, hei gjør en det lovlig og bak en kul tifo og trenger folk er jeg en av de første som stiller opp og hjelper til. men kiden ønsker jeg å sjerme litt pga hans alder og han trenger ikke å puste alt dirkete inn enda.

Så for meg bringer AE liv, men vi må rydde bort de som ødlegger, Blussing bør være ne høyer aksept for men når det ikke er det så må vi godtatt det når klubbens økonomi er så svak som den er, og skal en gjør det så ikke gjem deg bak en findlanshette, sjerf for å sjerme munn/nes er ok i seg selv, men burde stoppe der.Helt greit vist de vil gjøre det men da får de faen meg stå for det også ikke gjemme seg som krimenle. AE må rydde opp i egen rekker så får en starte ett samarbeid med dem som ønsker å laget lovlig LIV

2

Aprilsnarr

Takk for kampen, og gratulerer med velfortjent seier! Moro å se Enga spille fotball i år og at Fagermo lykkes på direkten. Krysser fingrene for at dere snyter både RBK og Molde for sølvet, den unner jeg Fagermo. Blir for langt opp til sølv for Odd, men jeg håper vi kan klare topp 4. Lykke til med innspurten!

9

busemannen

Moro å se Enga spille fotball i år og at Fagermo lykkes på direkten. Krysser fingrene for at dere snyter både RBK og Molde for sølvet, den unner jeg Fagermo.

Ja, dette var en herlig kamp av Enga. Særlig 1.omg var suveren.

Har vært heldig med trekning og fått sett både Brann-kampen og dagens. Fagermo er en gave til Vålerenga! Herlig å sitte rett bak Fagermo på kamp og høre engasjementet hans . . . . ! En knallfyr!!!

1

engafever

Har vært heldig med trekning og fått sett både Brann-kampen og dagens. Fagermo er en gave til Vålerenga! Herlig å sitte rett bak Fagermo på kamp og høre engasjementet hans . . . . ! En knallfyr!!!

Hm. Regner med at du har sesongkort. Du har altså sett Brann og Odd hjemme?

Da er det ikke riktig slik Vålerenga sier at de som har sett en kamp tidligere stiller bakerst i køen.

Jeg har sesongkort og har ikke fått sett noen kamp. Kjenner andre som heller ikke har fått sett noen kamp.

Hvis det du sier er riktig, og det er det helt sikkert, så fordeler ikke vålerenga kampene mellom de som har sesongkort på rettferdig måte.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...