Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Godt Nytt År Start'ere :) Ny klubbtråd ble etterspurt, så her har dere en fra meg - uten årstall denne gang.

Vært en stille periode rundt Start de den siste måneden. Ikke veldig mye spennende har skjedd på spillerlogistikk fronten. Heikinnen har dessverre dratt hjem til Finland, resten av overgangene er Delgado, Dahlum, Tveit, Jones og Tronstad ut; Sandnes og Lind inn.

Synd vi mister Jones og Tronstad - hadde vært mye mer komfortabel med utlån av disse spillerne. Lind virker jo spennende da - skal vi tro rapportene er det først og fremst motivasjon det har stått på. Han er jo kanskje en mer spennende spiller enn Tveit å ha på benken. Sandnes vet jeg fint lite om, annet enn at han har imponert på prøvespill, og er en rask allsidig spiller.

Så hva trenger vi å hente inn? Først og fremst et solid anker på midtbanen. Det slo meg nettopp at vi har hatt ekstremt mange ulike defensive midtbanespillere i Start siste årene. Enten forsvinner de for de er for gode (Doffen, Annan), for dyre (Ygor), for hjemkjære (Heikinnen), for gamle (Søgård, Lunde Aarsheim, Myggen, Hardarsson) eller for dårlige (Oladapo, Follerås) - kan vi få tak i en som er akkurat passe god, ung, ikke hjemkjær, slik at vi kan ha han i litt mer enn de sedvanlige 6-18 månedene? :) Eller kanskje Gummi og Owello kan drilles til å fungere bra sammen? Blir spennende å se hva som dukker opp.

Mjelde uttalte vel i avisa at de er på utkikk etter to etablerte spillere; en forsvarsspiller og en midtbanespiller + 1 til lokal spiller for å komplettere stallen med 20 spillere. Stallen teller 17 spillere pr dags dato.

Forventningene til neste sesong er at vi blir mer stabile. Totalt sett ble det jo slett ikke verst med en 9 plass og 38 poeng i 2013, etter en kanonsterk høstsesong (14 poeng i vårsesongen / 24 poeng høsten). Håpet/forventingene mine for 2014 er at vi tar 42-46 poeng og i det store og hele holder oss unna neglebiting og nedrykksspøkelset gjennom hele sesongen. Det skulle gi oss en plassering i sjiktet 5-10 plass.

Samhold, samspill, identitet, kontinuitet - vi må bare fortsette å ha fokus på dette som virkelig var bra i høst. Så lenge vi ikke har råd til spillerne på øverste hylle, så må vi fortsette å ha maks fokus på kollektivet. Og der er Mjelde en kjekk mann å ha :)

La oss håpe på en stabil sesong både sportslig og økonomisk! :)

6
7,6k kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Ruginho

Fy faen for en kamp. Jeg satt med en nervøs følelse før kampen. Litt på grunn av at mye stod på spill, litt på grunn av tanken på enda et år i OBOS ville vært fryktelig, men mest på grunn av at jeg ikke har et eneste godt minne fra Åråsen. Når kampen startet satt jeg med et naivt smil som ble slukket kontant minuttet senere.

20 minutter senere innså jeg at det var over. 2-0, et lag som ikke maktet flere enn 3 pasninger før de mistet ballen, og absolutt ingen glød. Jeg brukte pausen på å bygge meg opp, ga meg selv en falsk tro på at dette kunne gå, og Start kjempet seg rett i angrep da Hobber Nilsen satte igang andre omgang. Pang, 3-0 motsatt vei. Gidder jeg se mer? Ja, så dum er jeg. Der kom 4-0 også. Fuck off, kos dere mot Grorud og Stjørdal, dere fortjener ikke mer.

4-1. Klassisk trøstemål. 4-2. ER DET NOE VITS Å GI MEG HÅP FOR POKKER? 4-3. 4-3.... Start er oppe. En sesong som begynte med en farse. En sparket trener som nektet å akseptere sin oppsigelse. Jeg jublet for Rekdal, fordi klubben Start var et sirkus som ikke fortjente bedre. Igår jublet jeg fordi klubben fortjente opprykket. Den jobben som er lagt ned i år. At de turte å stole på Joey. At de hentet hjem lokale krefter som ønsker å blø for klubben. Supporterne som sang for laget sitt, selv når sesongen er over og de blir rundspilt 4-0. Det er så deilig. Takk for i år, farvel OBOS.

4-3.

5

Fredo86

Jeg er fornøyd med dagens kamp, jeg. Man ser i perioder at Start ønsker å spille Tjelmeland-fotball. Så ser vi at spillere som Bergan, Ugland og også Markovic trenger tid til å bli vant til spillestilen. Og at Start faller gjennom når de får mål i mot. Dette har vært en klubb i motgang, uten stil og selvtillit i mange, mange år. Å endre mentalitet vil ta mer enn en sesong. Jeg håper virkelig at Start ikke rykker opp i år. Denne troppen trenger en sesong til på å lære seg å spille sammen. Så trengs det 2-3 spillere inn i sommer og 2-3 i vinter. Får vi til det så tror jeg faktisk at vi både rykker opp OG klarer å holde oss i eliten.

Under Joey var Start en klubb totalt uten spillesystem. De sparket lange baller og håpte på magi. I de to siste kampene ser man tydelig at Start er i gang - jeg gjentar I GANG - med å spille inn et system. Det kommer til å ta tid og det kommer til å bli flere tap på veien. Men fy faen, dette er hundre ganger bedre enn det var under Joey.

Gutta, jeg tror faktisk dette er Starten på en drøm!

4

JODDEMM

Castro faller vel bare ned- så det nytter ikke. :-}

4

Yourexperiencemaydiffer

Det er viktig å ikke ta av etter tre poeng, men jeg tror nok vi kan utfordre om gullet neste år.

4

KingAnderson

Blir for enkelt. Trodde kanskje Start ville bli en utfordring, men ble plankekjøring av det og :)

Igjen. Gratulerer med sesongens første seier.

4

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...