Sparedusj Kommer ikke til å skje. Norge er et bakvendtland når det gjelder bruken av så unge norske spillere. Høgmo har jo allerede avkreftet av han kommer til å ta ut Ødegaard i tiden framo...

Kommer ikke til å skje. Norge er et bakvendtland når det gjelder bruken av så unge norske spillere

Tull og fjas, strengt tatt. Ingen andre landslag bruker 15-åringer heller.

Christian Eriksen er liksom selve kroneksempelet på at det å slippe til ungdommer tidlig er bra, han var over 18 år da han debuterte for A-landslaget, mens Michael Laudrup som er danskenes yngste debutant i moderne historie også var 18 da han debuterte (Harald Nielsen er tidenes yngste danske, han var 17 år og elleve måneder da han debuterte allerede i 1959). Går man gjennom andre landslag, er det i denne alderen debutrekordene ligger også.

Greit å diskutere om Ødegård er god nok for landslaget (jeg mener han definitivt ikke er det), men aldri i verden om man er i utakt med resten av verden om man ikke bruker en ungdomsskoleelev på A-landslaget.

3

Bra du tok poenget, BerbaGud. Du skjønner, i det norske språk finnes det ulike virkemidler, Bl.a. for å understreke et poeng. Å sette noe på spissen for eksempel. Jeg tror du også skjønte at jeg reelt sett ikke hadde store problemer med å forflytte en fotball på ca 1 kg 20 meter, men at jeg heller skrev dette for å synliggjøre hvor stor prestasjon det er av en 15-åring å hevde seg i Tippeligaen. Eller forstod du virkelig ikke dette? Hvis det siste er riktig ville jeg saksøkt staten for mangelfull undervisning.

3
Gueuze [sitat…] Hva mangler han?

Fysikk, defensive egenskaper, tøffhet i spillet sitt, erfaring (og ikke besvar denne med «jammen, hvordan skal han få erfaring uten å bli tatt ut på landslaget da??!») og kanskje også «end product». Han var bra mot Ålesund, han var et elendig Godsets beste mot VIF, men la nå fyren vise mer enn i rundt 100 minutter før han skal tas ut på landslaget da. Ikke minst for guttens eget vel og ve.

2
Cobi Fysikk, defensive egenskaper, tøffhet i spillet sitt, erfaring (og ikke besvar denne med «jammen, hvordan skal han få erfaring uten å bli tatt ut på landslaget da??!») og kanskje o...

Fysikk, defensive egenskaper, tøffhet i spillet sitt, erfaring (og ikke besvar denne med «jammen, hvordan skal han få erfaring uten å bli tatt ut på landslaget da??!») og kanskje også «end product».

Jeg er egentlig helt enig altså. La han få spille litt på A-laget til Godset ut sesongen. Så kan han heller sendes til Ajax neste sesong for å ta nye steg.

Når det gjelder landslagsspill kan han heller briljere på U-landslagene et par år til.

2

Moro at spillere på 15-16 tar nivået. Ser faktisk ut som hvert årskull er bittelitt bedre enn kullet året før.

Vi må nok være realistiske på at de beste forsvinner til utlandet hvis de får være skadefri. Grisetaklingen på Ødegaard igår gjør meg bekymret. Det gjør at jeg håper vi sparer dem til de er såpass fysisk utviklet til å tåle en støyt.

2
Cobi Jeg har null tro på at Skjelbred kunne blitt verdensklasse, selv uten skaden. Alt for lite målpoeng og kreativitet til å spille en såpass offensiv rolle. Men poenget ditt ellers er...

Jeg har null tro på at Skjelbred kunne blitt verdensklasse, selv uten skaden. Alt for lite målpoeng og kreativitet til å spille en såpass offensiv rolle.

Vel, han var helt klart på sitt råeste før skaden. Og en helt annen type. Da han kom tilbake var han mye "feigere" i spillestilen, antakeligvis pga en viss frykt. Over tid utviklet han seg til å bli en helt annen spilletype enn den han var før skaden. En ganske mye kjipere variant av det han kunne ha blitt, selv om han ble ganske god til slutt. Fra å være en kreativ, teknisk briljant og uredd feinsmecker - ble han mer et arbeidsjern. Synd, men sant.

Og angående lite målpoeng: Da han slo gjennom i 2005 som 17-åring, endte han på tre scoringer og to assists på ti kamper fra start i Tippeligaen (tre innbytter). Han rakk også å score mål (og rævpule motstanderen) i Champions League mot Olympiakos, før han ble kvestet. Et ganske kurant poengsnitt for en midtbanespiller, som bare sto i startgropen av karrieren.

Edit: Angående Ødegård så bør vi vente, selv om han skulle være god nok akkurat nå. Det tar seg bare ikke ut å bruke en 15-åring uten seniorerfaring på landslaget. La han i det minste få etablere seg på Godset før vi i det hele tatt vurderer noe sånt.

2

Ble imponert over Ødegaard i vif-godset-kampen. Så ingen klare svakheter. Men å snakke om A-landslaget nå virker helt fjernt for meg. La gutten først få flere gode opplevelser med tippeligaspill samtidig som han får tid til å være vanlig ungdom, så kan vi snakke om landslagspill om 2-3 år.

2
Sparedusj Bra du tok poenget, BerbaGud. Du skjønner, i det norske språk finnes det ulike virkemidler, Bl.a. for å understreke et poeng. Å sette noe på spissen for eksempel. Jeg tror du også...

Bra du tok poenget, Sparedusj. Du skjønner, i det norske språk finnes det ulike virkemidler, Bl.a (forsøk på) humor. Jeg tror også at du skjønte at jeg skjønte at du bare skulle synliggjøre hvor stor prestasjon det er av en 15-åring å hevde seg i Tippeligaen. Eller forstod du virkelig ikke dette? Hvis det siste er riktig ville jeg undersøkt staten for mangelfull undervisning.

2

Er vel eit par TL-kampar til før Høgmo tar ut troppen? Viss han viser seg som ein av banas beste jamt over framover, så ser eg ingen grunn til å ikkje ta han ut. Når det er så tydeleg at han kjem til å ta det nivået i nær framtid, så er det på mange måtar like greitt å gi han sjansen til å ta det så snart som råd er.

1

Jeg skjønner ikke at gutter som er gode nok ikke får spille på det nivået de hører hjemme. Leverer han best så ta han ut.

1

Kommer ikke til å skje. Norge er et bakvendtland når det gjelder bruken av så unge norske spillere. Høgmo har jo allerede avkreftet av han kommer til å ta ut Ødegaard i tiden framover.

Men jeg tror det ville vært vågalt og lurt. Fabregas spilte vel fast på Arsenal som 16-åring?

1

Jeg føler det blir litt sensasjonsjournalistikk her.

Martin er et av våre største talenter her til lands, og definitivt det største talentet jeg har sett i Godset de siste 25 årene.

Men, jeg tror nok det er mer enn nok for ham å stabilisere seg på Tippeliganivå først. Gutten har tross alt bare én kamp fra start og ett innhopp. Nedturer og formsvikt kommer sikkert etterhvert.

Landslaget kommer tidsnok uansett med mindre noe helt spesielt skulle skje i form av skader eller sykdom.

1

A-landslaget kan virke vel overveldende for en 15-åring som enda går på ungdomsskolen. Teknisk sett holder han nok nivået, men tror det er fornuftig å ta det mer trinnvis for at overgangen ikke skal være for brå.

Et mer naturlig steg vil være å ta han opp til U21-landslaget, og hvis han overbeviser der vil han gjøre seg fortjent til en plass på A-landslaget. Ser ingen grunn til å ha noe hastverk.

1
BerbaGud A-landslaget kan virke vel overveldende for en 15-åring som enda går på ungdomsskolen. Teknisk sett holder han nok nivået, men tror det er fornuftig å ta det mer trinnvis for at ov...

Ser ingen grunn til å ha noe hastverk.

Nei, for så vidt ikke, men kanskje det kan være bra for han? Det er jo snakk om en samling her i Norge rett i nærområdet hans, det er ikke akkurat snakk om å kaste han inn mot Italia. Ferdighetsmessig er det uansett liten tvil om at han vil ta nivået rimelig kjapt, sånn sett er det ingen vits å gå via U21, men det kan likevel være lurt ja.

1

Jeg ser egentlig ingen gode argumenter for ikke å slippe han til. Dersom han skal bli vår neste store stjerne, må han i det minste tåle å få litt press på seg. Å drukne i Godset og Tippeligaen vil ikke føre han lange veien.

En helt utrolig spennende spiller. Godsets klart beste i går.

1
Skrtel [sitat…] Nei, for så vidt ikke, men kanskje det kan være bra for han? Det er jo snakk om en samling her i Norge rett i nærområdet hans, det er ikke akkurat snakk om å kaste han inn...

Nei, for så vidt ikke, men kanskje det kan være bra for han?

Vanskelig å si hvordan det slår ut, men jeg tror han står ovenfor nok utfordringer for tiden. Først og fremst bør han fokusere på å spille seg inn på førstelaget til Strømsgodset, og samtidig må han bruke tid og krefter på innspurten av ungdomsskolen.

Tror han hadde taklet det greit, men det er nok tryggere å vente litt. Debut på landslaget som 15-åring kan gi han et unødvendig stort forventningspress, selv om han selvfølgelig allerede lever under et betydelig press, og ser ut til å takle det veldig bra.

1
exo_ Jeg ser egentlig ingen gode argumenter for ikke å slippe han til. Dersom han skal bli vår neste store stjerne, må han i det minste tåle å få litt press på seg. Å drukne i Godset og...

Jeg ser egentlig ingen gode argumenter for ikke å slippe han til. Dersom han skal bli vår neste store stjerne, må han i det minste tåle å få litt press på seg. Å drukne i Godset og Tippeligaen vil ikke føre han lange veien.

Han er 15 år. La han i det minste bevise mer enn litt over 100 minutt med seniorfotball. Bare det å spille seg til en fast plass på et topplag i Tippeligaen som 15-åring vil være sensasjonelt. Han har på ingen måte vokst seg for stor for Tippeligaen allerede.

1

Han som alle må overbevise i tippeligen over noen kamper først. Jeg også tror nok u21 vil være det naturlig først. Men du verden her kan vi ha en kommende verdensklassespiller. Men man vet aldri; Skjelbred hadde også vært det om det ikke hadde vært for grisetaklingen som satte utviklingen på brems. Krysser fingerene for Ødegård

1

Jeg er positiv til dette hvertfall, Pele debuterte for Brasil i en alder av 16 år og så seg aldri tilbake. Er du bedre enn de andre, så er det jo slik. Christian Eriksen var vel 18-19 når han kom inn på Danmark

1

Jeg tror han heller må komme seg inn på U-19 landslaget først. Selv U-21 er ett litt for høyt steg for han. Er ellers ganske flåsete å påstå at han i Ajax ville vært på førstelaget.

1

Om han spiller fast på Godset utover og imponerer ser jeg ingen grunn til å ikke ta han ut, men foreløpig har han vel startet en kamp og fått et innhopp, det er i tynneste laget synes jeg.

1
Laster...