En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Fotball - Norsk

Gudfaren

Bergs Legia kasta ut av CL

Deila med ny sjanse nå. Ufattelig surt. Regler er regler, men satte inn spilleren 3 min før slutt på stillingen 2-0 og 6-1 sammenlagt.

Hva er deres reaksjoner?

1
697 svar
Danny47 Men han sonet karantene. Bare ikke i UEFA's papirer. Og når det beviselig er praktisk sonet så er det vanvittig å forære plassen til Celtic.

Det som sjokkerer meg med dette er ikke at uefa følger sine egne regler, men at de greier å sette halshugging som eneste strafff for en forbrytelse/feil som svært sjelden kan stå i stil med dommen. Så gjemmer de seg bak dette etterpå. Det gjør hver enkelt sak lett å behandle, så kan man etterpå med et skuldertrekk si at dette er ens egen skyld. Alle gjør feil innimellom. Feilene skjer omtrent uansett straff. Dette er en feil som bør kunne straffes med bøter e.l.

Forbanna feigt og meningsløst for de som har lagt ned blod og svette for laget, fansen, byen etc. Arroganse og ignoranse ift all sunn fornuft, rettferdighetsfølelse og fair play. Håper de store klubbene klarer å dra i gang sin egen turnering og melde seg ut av uefa. Så kan de sitte der på sin høye hest.

Godt ikke uefa har tilgang til dødsstraff.

8

Fotballen skal selvsagt alltid avgjøres på styrerommet. Man skal ikke undervurdere effekten dette byttet hadde på et allerede såret Celtic-lag. Celtic var i ferd med å etablere et skikkelig press og dermed garantert hadde satt igang en storstilt opphenting der strategien var å angripe langs venstresiden, men dette byttet gjorde at Celtic måtte skrinlegge planene.

5
asmodan Greit nok at det har blitt gjort feil av Legias administrasjon, men å kaste dem ut av CL og ta fra dem muligens millioner fordi de trodde at spilleren hadde sonet 3 kamper og han s...

Nå går det vel litt over styr her inne :)

1. Legia er IKKE kastet ut av Champions League. De brukte en ikke spilleberettiget spiller, og resultatet settes da korrekt til 0-3 i den aktuelle kampen. Dermed er Celtic videre på bortemål. Hadde de ikke sluppet inn målet på hjemmebane, evt. scoret på en av straffene de bommet på hjemme, så hadde de likevel vært videre.

2. Regler er regler, og det vil være helt umulig for UEFA å lempe på disse basert på skjønn. Etter å ha tenkt meg litt om synes jeg også det må være såpass strenge regler, rett og slett for at ikke storklubber skal utnytte dette bevisst. Hvis det kun er bot som blir gitt, er jo dette forsvinnende lite i forhold til 100 milloner+ for CL.

3. Selvsagt gir ikke Celtic fra seg plassen pga fair play. For det første er det Legia som har klønet det til. For det andre finnes det neppe mulighet i UEFAS regelverk å gi fra seg plassen. Da måtte de i såfall kanskje ha trukket seg fra hele e-cupen.

Dette er selvsagt ufattelig surt for Legia, men en profesjonell klubb må rett og slett sørge for å ha papirene i orden.

4

Dette er så idiotisk som det kan få blitt. Knapt noe som irriterer så mye som når sunn fornuft blir satt til side til fordel for regelrytting. Dette er til de grader en smakløs overreaksjon.

Som et apropos husker jeg Stuttgart - Leeds i 1992. Tyskerne vant egentlig på bortemål, men hadde brukt en ulovlig spiller, som Legia. Den gang gikk oppgjøret til omkamp. Tydeligvis ingen presidens, altså.

3

Helt utrolig at forståsegpåere som Vidar Davidsen og Fjøra drar "sunn fornuft" kortet i diskusjonen.

Dette er et soleklart regelbrudd, og da er konsekvensen 0-3. Sånn er det til og med i norsk 6.div. Skal man begynnne å gjøre unntak bare fordi Legia var jævla gode i nevnte kamp så kan man like gjerne kutte hele regelen. UEFA vil ikke ha rot med papirene, forståelig nok, derfor er reglene klare.

Har ingen agenda for eller mot noen av involverte parter. Gir temmelig faen i både Legia og Celtic, men å kritisere UEFA for å følge reglementet er så tilbakestående at jeg sliter med å forstå at noen som mener det er seriøse.

3
Slettet-FR8XFA [sitat…] Nå synes jeg synd på Henning Berg. Hadde i det lengste håpet at anken kunne føre frem, men med regelverket sitert over her, så er Celtic videre. Vi får håpe Deila klarer å...

nå må lommeoken i Celtic settes på vid gap, forsvarere av klasse må inn

En manager av klasse burde kanskje også vært vurdert. Selv en gråtass som Neil Lennon maktet å sy sammen et noenlunde habilt forsvar ut av det materialet som finnes.

Ellers er det helt avskyelig at Legia er blitt kastet ut som følge av dette, når det tilsynelatende ikke ligger noen klar presedens til grunn. Det har vært åpnet for tolkninger av regelverket tidligere, og om det er tre minutter som skiller i forhold til Debrecens sak, så er det i beste fall et syltynt argument. Uefa er omtrent på linje med Fifa hva gjelder redelighet, så en skal for all del ikke være overrasket, og en kan bare håpe det dukker opp et liknende tilfelle med en av organisasjonens virkelige gullkalver, slik at vi får se hvorvidt de har baller til å tviste på regelverket etter eget forgodtbefinnende igjen. Det vil jeg tro de har.

Det er sjelden jeg klarer å bli opphisset for noe som har med Champions League å gjøre, men i dette tilfellet er jeg faktisk eitrande forbanna. Og naturligvis får det null konsekvens for Uefa som organisasjon. En forbanna uærlig organisasjon og et mafiavelde på linje med et hvilket som helst råttent spillsyndikat i Østen.

3

Jeg lurer på hva slags folk som sitter her inne og skriver. Her fordømmer hele fotball-Europa UEFA, mens her sitter det et knippe folk som synes UEFA gjør en strålende vurdering.

Selv Celticfansen er i tvil om de i det hele tatt vil gå på kampene.

3

Enhver som forsvarer UEFAs besluttelse får stempelet simpel kverulant i min bok for evig tid. De kunne kommet til en annen slutning, burde kommet til en annen slutning, men valgte å eksemplifisere maktarroganse til ti i stil. En ussel skamplett på europeisk fotball.

3
LaGoeba To forskjellige situasjoner visstnok. Debrecen brukte en spiller som var registrert og spilleberettiget, men ikke oppført i kamptroppen, mens Legia brukte en spiller som var suspen...

Problemet er dette heller ikke er riktig. Legia brukte ikke spilleren i tre kamper og var meget klar over at han skulle sone suspensjon, men fordi det var en admistrativt miss og han ikke var påmeldt i kamptroppene mot St. Patrick (tilsvarende miss som Debrecen gjorde ved å ikke registrere nevnte spiller) så mener UEFA at han ikke reelt har sonet sin straff selv om han rent praktisk har stått over de tre kampene han skulle.

Det er selvsagt helt hinsides at Legia straffes så hardt når man beviselig har utvist skjønn i slike saker, Legia har tatt suspensjonen til etterretning og hvilt spilleren i de tre kampene de skulle. Feilen ligger altså ikke hos klubben/spilleren som har prøvd å spekulere i å delta for å sikre et resultat for Legia men av den enkeltpersonen som gjorde en feil da de leverte inn kamptroppene mot St. Patrick.

3

Det begynner å bli latterlig at alle fokuserer på at UEFA liksom utestenger Legia fra CL. Det er ikke det som har skjedd. Legia tapte sin siste kamp 3-0, og røk ut på 4-4, grunnet bortemål.

Legia registrerte en suspendert spiller på feil måte, og Legia fikk EN kamp omgjort til et 3-0 tap. Å fokusere på UEFA her er så langt på viddene at man snart ikke lengre er på en åker.

3
Bleke Det er jo en ren administrativ regel, så hvorfor skal den ikke gjelde når administrative feil blir gjort? Regelen er ganske klar på at å bruke en suspendert spiller vil føre til at...

Legia må ha noe sånt som 90 % av feilen, isteden fokuserer man på Deilas usportslighet og UEFAs håndtering av reglene ALLE er klar over.

Regler er til for å skape størst mulig rettferdighet, ikke for å skape rigiditet. Når straffen for et regelbrudd er 100 ganger verre enn selve bruddet, må det vel være mulig å kritisere regelen.

Regelryttere er alltid livredd for bruk av skjønn, for da tror de verden faller fra hverandre i et bunnløst anarki. Men det er ikke verre enn at man har en regel som sier at hvis regelbruddet beviselig ikke har gitt noen sportslige fordeler og neppe er gjort bevisst, så kan man heller ikke straffes sportslig, kun økonomisk.

Eller noe i den dur.

3
thomzi [sitat…] Bør man slippe å bli tiltalt for voldtekt, hvis man kun rakk å putte tissen inn i 5sek før man ble tatt? Hvis en bilselger stjeler en felgpakke fra jobben sin, bør han da...

Bør man slippe å bli tiltalt for voldtekt, hvis man kun rakk å putte tissen inn i 5sek før man ble tatt?

Drøy sammenlikning. Bør du bli kasta i fengsel om du kjører i 61 i 60-sone? Svaret er nei. I alle system som omhandler regler og straff må man vurdere hvorvidt regelbruddet voldet en skade, eventuelt hvor mye, og straffe derifra. Hadde det vært en annen trener enn Ronny Deila hadde kanskje du også sett dette og brukt samme retorikk andre veien.

Forøvrig en jævla respektløs sammenlikning.

3
KaffeOrginal I praksis er det ikke slik uansett om du skulle kunne finne ett eller annet som tilsier at de står fritt til å velge om de ønsker å forfølge åpenbare brudd på reglene. Det ville væ...

I praksis er det ikke slik uansett om du skulle kunne finne ett eller annet som tilsier at de står fritt til å velge om de ønsker å forfølge åpenbare brudd på reglene. Det ville vært helt uholdbart om UEFA som proff org ikke hadde behandlet ett hvert regelbrudd man kom over i henhold til reglene .

Vi er uenig, reglene sin misjon er å sikre rettferdige kamper og forutsetninger for å gjennomføre en turnering. Og det er slik i alle lovverk, at det ofte er ting som må veies opp mot hverandre - og her er det altså prinsippet om fair play og de grunnleggende verdiene til UEFA mot en paragraf som i det her tilfelle slår helt feil ut. Da er det på sin plass å mene at UEFA først og fremst må ta hensyn til fotballens ide og verdigrunnlag, og så får heller Celtic da ta saken til CAS (noe jeg har store tvil om de ville gjort).

Så saken kunne og burde vært løst på en annen måte, og for meg blir det her litt som å diskutere med jehovas vitne - de leser bibelen bokstavelig og ser ikke at de gjennom det bryter mange av de grunnleggende prinsippene i kristendommen. Så jeg vil anbefale både folk her inne og UEFA om å klare å lese regelverket utfra dets intensjon - ellers så faller man ned i en jehova-felle.

3
KaffeOrginal [sitat…] Spar meg . Skal dem som mener at regler er til for å følges stemples på denne negative måten . Ja , her er det et helt klart brudd på en regel . Tåpelig og ikke gjort for...

Hva om andre begynte å nevne din anarkistiske tankegang som vil kaste hele fotballverdenen ut i et eneste stort kaos der forskjellsbehandling av klubbene er helt ok

Det er det motsatte av anarkistisk, det er slik f.eks lovverket i Norge håndteres. Det er derfor at man f.eks når man skal vurdere en norsk lov ser like mye lovforarbeidet, for å unngå å straffe mennesker når det er i strid med intensjonen til lovgiverne. Og det er jo ingen tvil om at denne paragrafens intensjon er å sikre fair play og at ingen kan bruke spillere som ikke er registrert/suspendert til å påvirke utfallet av en kamp. Og ikke for å straffe en administrativ feil som har null sportslig betydning.

3

Men på den andre siden vant jo begge da.. Berg fikk vist at laget er sykt mye bedre enn Celtic, og Celtic fikk gå videre.. :)

2

Tullete overreaksjon!

Hadde dette skjedd om det var Barcelona som hadde gjort dette mot et anonymt lag fra Kroatia?

Selvfølgelig ikke!

Gi Legia en klekkelig bot..Holder i massevis.

2

Dette er egentlig en helt horribel straff. Straffen står overhodet ikke i stil den "urett" som er begått. En straff bare paragrafryttere kan elske.

2
Ari_Gold Dette er ikke strengt i det hele tatt. Helt vanvittig amatørmessig og helt på sin plass at de sendes på hodet og rævva ut av turneringen. At Debrecen fikk en bot og en ny sjanse f...

At Legia skulle fått samme behandling nå, så hadde dette skjedd flere ganger.

At en ikke spilleberettiget kom på banen de siste 3 minuttene i en kamp hvor laget leder med 5 mål? Jo når jeg tenker meg om så har du nok rett i at mange ville spekulert i muligheten for å kunne tilrane seg den enorme fordelen...

2

Celtic er seedet og dermed er det 20 % sjanse for ny norsk trenerduell - Hareide vs Deila.

2
Ari_Gold [sitat…] Tull og tøys.

Helt enig, bare fordi en fjott for 4 år sida har gitt en for meg alt for mild dom i Debrecsen kampen så skal ikke det være malen.

Sett at et lag er i playoff ell lignende å må vinne, skal de da bare kunne sette inn en ikke berettiget spiller og ta en bot på 160 000 i ettertid. Hvorvidt en spiller er utslagsgivende eller ikke har da ingenting å si. Har man vært utpå banen så er skaden skjedd og reglene er brutt.

2

Lignende innlegg

Laster...