Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

På en dag som denne er det jo fint å se at TILs 7-0 seier borte mot Molde kommer på topp 100 øyeblikk. Trener for TIL var Harald Aabrekk.

1

Den 0-7 kampen er noe av det snåleste jeg har opplevd. Molde hadde en kjempesesong og skulle bare hente 3 poeng i jakten på seriegullet. Men slik gikk det ikke.

1

Liten tvil om at serieavslutningen i 2004 bør toppe denne. Ellers så syns jeg det at Molde - Odd er inkludert bærer preg av at det er en nylig hendelse.

1

Fra mitt ståsted forventer jeg at LSKs comeback til 3-3 på overtid mot Molde på Aker stadion kommer relativt høyt opp.

2
KjelloO Liten tvil om at serieavslutningen i 2004 bør toppe denne. Ellers så syns jeg det at Molde - Odd er inkludert bærer preg av at det er en nylig hendelse.

Liten tvil om at serieavslutningen i 2004 bør toppe denne.

Første sesongen i 1990 var da mere dramatisk synes nå jeg da! Hele fire klubber (var vel bare to i 2004?) hadde muligheten til å vinne seriegull i siste serierunde...Molde, Brann, Tromsø og RBK. Sistnevnte vant mens Brann fikk den sure fjerdeplassen etter å ha tapt 2-0 i Trondheim. Husker jeg rett hadde lilebroren til Teitur, Olafur Thordarson et skudd i stolpen. RBK ble seriemester, TIL fikk sølv og Molde bronsen.

Men historien kunne og fått en annen vri...bare se slutttabell og resultatene fra siste serierunde

1

Forresten helt meningsløst at Odds seier i år på Røkkeløkka er inne på topp 100, jeg ville neppe satt det på topp 1000 en gang. Klarer ikke å se det veldig spesielle med at noen vinner en bortekamp på overtid i starten av sesongen er så fryktelig spesielt.

1

Morsomt at VG snekrer sammen en slik liste. Mange minner.

I forbindelse med den nevnte Molde-TIL 0-7, så tok jeg en titt på rsssf.no sitt rikholdige arkiv. For en spinnvill kampdag/runde det var, både resultat- og scoringsmessig.

02.09.1995: (Runde 20)

Bodø/Glimt - VIF Fotball 2-2 Brann - Stabæk 1-0 Kongsvinger - Hødd 2-1 Molde - Tromsø 0-7 Rosenborg - Hamarkameratene 9-1 Start - Strindheim 4-6 Viking - Lillestrøm 3-1

1
diskobox Morsomt at VG snekrer sammen en slik liste. Mange minner. I forbindelse med den nevnte Molde-TIL 0-7, så tok jeg en titt på rsssf.no sitt rikholdige arkiv. For en spinnvill kampdag...

så tok jeg en titt på rsssf.no

Gikk gjennom litt av resultatene den sesongen. Man blir jo trist av å se på forskjellene mellom kvaliteten på Tippeligaen da kontra nå. Belsvik, Rushfeldt, Flo, Strandli, Andreas Lund, Stavrum, Solskjær, Brattbakk, Østenstad etc. Det var litt andre boller enn de spissene som driver å kløner utpå arenaene i Tippeligaen nå for tiden. Mange av dem fikk jo skikkelig gode utenlandskarrierer også.

1

Hva er det største øyeblikket?

Det finnes da bare et "største" øyeblikk, og det var da Viking sikret gullet i 1991, etter å ha tapt 3-4 mot Lyn, mens RBK og Start spilte uavgjort 1-1.

2

Interessant det VG skriver om kunstgress, i øyeblikk nr. 99. Det virker ikke som om de har skjønt at kvaliteten på kunstgress i dag er noe helt annet enn det man spilte på den gangen.

"25 år etter er det interessant å se hvor mye oppstyr en kamp på kunstgress skapte den gangen. Nils Arne Eggen uttalte «det er livsfarlig å spille på kunstgress» og «aldri i livet om Fyllingen får spille 1.-divisjonskamper på kunstgress». Det var snakk om protest-aksjoner, boikott fra klubber som Lillestrøm, Rosenborg og Molde, og det ble varslet et forbud. Men NFF sto på sitt, og 25 år etter er det flere som har kunstgress enn naturgress i Tippeligaen."

1
GoingKronos Forresten helt meningsløst at Odds seier i år på Røkkeløkka er inne på topp 100, jeg ville neppe satt det på topp 1000 en gang. Klarer ikke å se det veldig spesielle med at noen vi...

Tja, synes den er grei nok. Molde er regjerende dobbeltmester og hadde i fjor mange feider med Odd/Fagermo i alle medier. Dette var liksom kampen og alle kamper i åpningsrunden, og Molde var storfavoritter. Legg til utviklingen i kampen også, der Molde utligner like før slutt etter massivt press - så går Odd opp på omgangens eneste forsøk å går opp i 2-1 bare noen sekunder etter det igjen. En moderne klassiker i norsk fotball, dette. Kommer ikke til å bli husket av så veldig mange, men spesielt for Odd-fansen som var der kommer kampen til å sitte i i mange år.

Synes ellers at det er rart at Pelu-saken kom så langt nede som den gjorde. Regnet med den ville være med og kjempe i toppen. Det er vel kanskje enkeltsituasjonen som har generert flest innlegg på VGD noen sinne, og sikkert ikke langt i fra flest artikler i medier, heller.

Når det gjelder at ting skal få være med pga at det er nylige hendelser, frykter jeg at Mjøndalen kommer til å tapetsere pallen her, med tre av sine første fire serierunder. VG og TV2 har jo bestemt seg for at de elleville gærningene i Mjøndalen er norsk fotballs ubestridte kjæledeggere, og alt de gjør er bare helt enestående fantastisk!

2

Lignende innlegg

Laster...