Fotball - Norsk

Selmorder

Molde med hjemmebane mot Kvik

Stusser litt på at Molde fikk hjemmebane mot Kvik Halden. Ja, Molde har reist 400 km mer i cupen, men tror de fleste heller vil se en fullsatt stadion i Halden, enn en glissen Aker Arena. I tillegg så har Kvik et langt mindre reisebudsjett enn det Molde har, og det kommer til å koste Kvik mye, da de har økonomiske problemer, og kun er et 2.divisjonslag.

Hva mener dere om dette? Jeg hadde selvsagt ikke klaget dersom vi møtte S08 i Sarpsborg, men NFF burde tenke på budsjettene til de mindre klubbene når de setter opp hvem som skal ha hjemmekamp og ikke. Hadde også vært mye bedre om Kvik fikk Godset borte i forrige runde, da det heller ikke er alt for langt å reise.

1
10 svar

I fjerde runde kan ikke småklubbene lengre får hjemmebane bare fordi dem er småklubber. NFF gir vel også litt reisestøtte.

1

NFF skiller ikke på hvem som fortjener hjemmebane mest.

Så med utgangspunkt i NFFs regelverk er det selvsagt at Molde skal spille hjemme. Man kan ikke forfordele Molde bare fordi det hadde vært morsommere for Kvik å spille hjemme før man gjør en regelendring på tinget

Jeg er imidlertid enig med trådstarter i at det logiske er at smålagene spiller hjemme.

I dag er det reisebelastning som bestemmer hjemmebanefordelen i 4. runde og kvartfinalen.

Det er to alternativer jeg mener ville vært bedre:

1. Første laget opp av bollen spiller hjemmekamp, uansett reisebelastning.

2. Trekkes to lag i forskjellige divisjoner mot hverandre får det antatt svakeste laget hjemmekamp.

Selv liker jeg best det første alternativet. Det er enkelt og lar tilfeldigheten avgjøre. Akkurat slik det skal være i en trekning.

1

Skal underdogen ha hjemmefordel hver gang? Nå får vaffelklubbene roe seg litt og heller være fornøyd med at de fortsatt er med i cupen.

Bortelaget får 15% av billettinntektene i denne cuprunden (vet ikke om tallet varierer?), det kan fort bli en 100.000 kroner på Halden. Det skal vel dekke det meste av utgifter.

1

Nå er ikke 2.divisjonslag så mye dårligere enn tippeligalag, så de får konkurrere på like vilkår.

1

Hva mener dere om dette?

Som så mange andre mener jeg at man bør trekke. Første lag opp får hjemmekamp. Ferdig med det. Unntaket er selvsagt i de første rundene.

Når det er sagt er det tydelig at dagens ordning er slik klubbene ønsker det. Ellers hadde det blitt endret på tinget for lengst.

1
Selmorder Vil ikke si at når NFF bestemmer så er det like vilkår. Som mange andre nevner så hadde trekning vært det beste. Cupen er ment for å lage folkefest osv sier NFF, men likevel velger...

NFF følger opp det klubbene har bestemt. Det har vært mange forslag opp gjennom årene for å endre på ting ved cupen, men de har ikke fått flertall. Likevel så kommer det hvert år noen som klager på NFF for cupsystemet, det er å skyte på feil mann.

1

Selv hadde jeg gledet meg (rakk å glede meg det ene minuttet før det ble klart at det ble kamp i Molde) til harrytur til Sverige med innlagt Molde-kamp på en (for meg) ny og ukjent bortestadion, men neeeeida: NFF ville det ikke slik. Ergelig.

Ellers enig i at cupen bør trekkes fritt fra 4. runde (senest).

2
Laster...