Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Tett kampprogram for TL klubbene

Jeg leser i de diverse supporter forumene at det skrikes, klages og sytes om tett kampprogram, spes på RBK sitt forum så skyldes formsvikten etter landslagspausen slitne gubber og lite rokkeringer

Søderlund uttalte også idag at kanskje de var slitne, mens Ingebrigtsen innrømmer at ja, nå er det tøft!

I April spilte RBK 6 kamper, i Mai 7, i Juni 5, i Juli skal de spille 5. Det er en kamp slik ca vær 5 dag.....

Syns det er rasende festlig hva norske fotball-supportere, spillere og trenere kaller tett kamp-program

Er de utslitte etter et slikt program så er det noe riv ruskende galt med treningsoppsettet og treningsgrunnlaget

Det er tross alt kun spilt 3 cup-runder og 1 EL kval kamp i tilegg til serien. Er det rart at Norsk fotball går dukken?

2
41 svar

41 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Marrern

Alltid så forbanna sjarmerende når de kommer rekende inn fra PL-forumet for å snakke ned norsk fotball.

2

KenMonkou

Hva mener du snakke ned?

1

Marrern

Nei, hva tror du selv?

Åpningsinnlegg som dette:

Syns det er rasende festlig hva norske fotball-supportere, spillere og trenere kaller tett kamp-program

Her drar du like greit alle over en kam, mens du sitter hjemme på gutterommet med plakater av Diego Costa og knapt har hørt om spillere som Kerry Dixon og Ron Harris. Plastikk!

1

tragicomix

"Alltid så forbanna sjarmerende når de kommer rekende inn fra PL-forumet for å snakke ned norsk fotball. "

Og dette bare mens vi venter på O2-snapperene som fra lenestolen forteller hvordan deres sykkelhelter må slite seg gjennom milevise etapper i Frankrike.

Sammenligning av idretter er no'tull

1

eivind_beinlaus

For å komme med et konstruktivt forslag:

Kast de antikverte innbyttereglene på skarphaugen. La fotballen få gjøre som alle andre lagidretter: Å kunne bytte inn og ut flere spillere gjennom hele kampen.

Forslag: Man kan ha for eksempel ha seks eller ni utespillere pluss en keeper på benken til enhver tid. Så kan man ha fast byttetid på 30 sekunder etter 15, 30, 45 (i pausen), 60 og 75 minutter pluss når man vil fortløpende (under kampens gang) de siste fem minuttene pluss tilleggstida. Hvilke og hvor mange spillere man vil bytte ved hver "pitstop" er helt fritt. Skadde spillere kan byttes ut når som helst utenom pitstop, men kan da ikke byttes inn igjen ved seinere anledninger.

Dette vil bare ha positive konsekvenser. Man tåler et tettere kampprogram enn i dag, med mindre slitasje på spillerne. Man får mindre slitne spillere mot slutten av kampene, man kan gi unge spillere et kvarter for å gi dem følelsen av nivået, tidligere skadde spillere kan matches forsiktigere inn i kampform igjen, og ikke minst vil man få inn en tilleggsdimensjon av taktikk i spillet som kan løfte kampene til et nytt nivå.

Nå kan jeg fint lite om FIFA-regler, men formoder at vi kan innføre slike regler i Norge ekslusivt for våre serie- og cupturneringer. Så får vi spille etter de internasjonale innbyttereglene i de internasjonale kampene.

Men, dette eller noe liknende kommer sjølsagt aldri til å skje. Det er tross alt fotball vi snakker om her. Sporten som spilles etter regler som ble meislet ut i promille på en pub i England på slutten av 1800-tallet. Sånn har det alltid vært, sånn er det og sånn kommer det alltid til å bli.

2

KaffeOrginal

Men, dette eller noe liknende kommer sjølsagt aldri til å skje. Det er tross alt fotball vi snakker om her. Sporten som spilles etter regler som ble meislet ut i promille på en pub i England på slutten av 1800-tallet. Sånn har det alltid vært, sånn er det og sånn kommer det alltid til å bli.

Og takk for det .

If it Works .....

1

trøndergutten

Det var færre kamper i TL den gang, man hadde bedre reserver, og laget var bedre trent. Nå håper man igjen på å bli like godt trent som man var den gang, og stallen skal åpenbart forsterkes. Det vil bedre veldig på situasjonen.

2

KenMonkou

Ja, Hansen og Wiggen var ikke så nøye med fysikken virker det som

1

HarryH

Jeg synes det er interessant å sammenligne idretter, men sammenligningen mellom fotball og sykkel viser først og fremst hvor forskjellig de to idrettene er.

Den anaerbobe kapasiteten er trolig enda viktigere i fotball enn i sykkel.

Et sykkelløp som varer 5-6 timer setter først og fremst krav til den aerobe kapasiteten.

Og som andre har vært inne på, er belastingen på muskulaturen helt annerledes i fotball enn i sykkel.

1

norball

30 Tippeligakamper 5-6 Cupkamper (et grovt gjennomsnitt) 4-6 Europakamper (siden vi aldri kvalifiserer oss for gruppespill lenger)

Gir rundt 40 kamper for de som har kamper i Europa. Det er ikke mye i det hele tatt.

1

caliblue

Til sammenligning så avsluttet vel Messi sesongen forleden med finale i Copa America. Kamp nummer 67.

1

Fishstick

Bør jo i den sammenhengen tas med at sesongen til Messi varer i 11 måneder, mens sesongen for en TL-spiller i åtte måneder. Fra CL-dagene til RBK hadde vi like stor kamptetthet som Barcelona & Co i tre-fire måneder, selv om totalantallet i løpet av et kalenderår var en del mindre. Ikke uvanlig at vi hadde rundt 45 kamper fra april til november/desember.

1

helvis

Nå blir dette også spilt i en periode på syv og en halv måned (siden du ikke tar med gruppespill i Europa). Det er ikke absurd mye men står heller ikke tilbake for de fleste ligaene i Europa. Da er det tynt å ha maks 16-17 etablerte a-lagspillere.

1

caliblue

Nå blir dette også spilt i en periode på syv og en halv måned (siden du ikke tar med gruppespill i Europa)

At den norske sesongen er såpass kort forklarer jo at spillere for norske lag spiller såpass få kamper, men samtidig burde de være veldig mye bedre rustet til et tøft kampprogram enn hva man er i andre ligaer.

Ikke bare har man god tid til å feriere, hvile, rehabilitere og restituere, men man har i tillegg en flere måneder lang sesongoppkjøring som kan fylles med grunntrening.

Siden flere PL-lag virker å starte sesongoppkjøringen i dag, så kan man jo konkludere med at hverdagen der borte er en ganske annen. De fleste/beste der borte har vel hatt tre uker ferie. Seriestart er om 33 dager. Man har en måned på å legge treningsgrunnlaget for den kommende sesongen, 5-6 treningskamper står for tur og man skal i tillegg helst finne tid til å fly et par ganger rundt jorda for å promotere klubb og liga.

I Norge er man mest opptatt av hvilken forfatning spillerne er i når de stiller på trening på nyåret. Om spillerne har forsynt seg forsiktig av ribba og trent nok på egen hånd. Siden seriestarten er bare 3-4 måneder unna....

2

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...