Fotball - Norsk

PerO_

RBK og supporterne hjelper samler inn til Syria

RBK har gitt 25.000 til Redd barnas arbeide blant Syriaflyktningene, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Supporterne tok oppfordringen, og nådde på 24 timer 50.000 innsamlet. Målet nå er 75.000, slik at totalt bidrag fra klubb og supportere bli 100.000.

Link til aksjonen: http://innsamling.reddbarna.no/syria/6-1271?v=20150903173356&justEdited=true

Oppfordrer alle andre klubber og supportere til å gjøre tilsvarende.

3
246 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Skal dem hjelpe i nærområdene eller skal de hjelpe de økonomiske immigrantene som har dratt igjennom 15 trygge land for å komme til nord-europa ? :) (altså sponse menneskesmuglings-industrien)

De 2 tinga er ganske forskjellige for meg. Men om det er snakk om å hjelpe i nærområdene så synes jeg det er flott tiltak !

1

Så vanskelig å vite hvem man skal gi til, vil helst gi som de kommer fortest mulig til de som behøver det mest. Ikke de som allerede er trygge og har kommet til moder Europa liksom.

1
denperfekteridder Skal dem hjelpe i nærområdene eller skal de hjelpe de økonomiske immigrantene som har dratt igjennom 15 trygge land for å komme til nord-europa ? :) (altså sponse menneskesmuglings...

Redd barna trur jeg ikke skiller så mye på om det er barn som er i nød i Europa eller Syria. De er der for barn som trenger hjelp uansett hvor de befinner seg. Så til Redd Barna kan du donere trykt så lenge du er enig i at alle barn i nød skal hjelpes.

2
netrom84 Redd barna trur jeg ikke skiller så mye på om det er barn som er i nød i Europa eller Syria. De er der for barn som trenger hjelp uansett hvor de befinner seg. Så til Redd Barna ka...

Om dem ikke synes det er bra nok å være i Øst-Europa eller i Tyrkia osv, men bare vil til Sverige, Tyskland eller Østerrike så er det jo deres egen skyld at deres barn utsettes for fare.

Har du hørt om flyktningene som sultestreiket ? Grunnen til at de gjør det er fordi menneskesmuglerne (ved Europeisk hjelp) lover dem gull og grønne skoger - og de ender opp i flyktningsleir i Ungarn eller lignende på vei opp hit.

Sikkerhet, tak over hodet, vann og mat, medisiner - alt dette kan de få mange andre steder enn Tyskland, Sverige og Østerrike.

Så per definisjon så er de ikke flyktninger, det kan de umulig være. De er økonomiske immigranter. Og enhver fare de utsetter sine barn er selvforskyldt.

Om kjernen virkelig vil hjelpe økonomiske immigranter og menneskesmuglerne synes jeg dette er skammelig ødsel av penger

4
denperfekteridder Om dem ikke synes det er bra nok å være i Øst-Europa eller i Tyrkia osv, men bare vil til Sverige, Tyskland eller Østerrike så er det jo deres egen skyld at deres barn utsettes for...

Sørgelig å lese slike holdninger fra en jeg alltid har ansett som en real fyr.

Tror du de tusenvis av barn som er med familien lengst mulig vekk fra de grusomme tilstandene i Syria er tatt med på familieråd på om de skal dra til Tyrkia eller Tyskland? De stakkars små er uskyldige ofre for bestialsk grusomhet i eget land, og videre en fluktkamp på liv og død sammen med desperate foreldre. Det er disse barna Redd Barna forsøker å hjelpe, og det er disse barna som er i tankene til de hundrevis av supportere som har bidratt her.

20

Jeg har også gitt noen kroner og håper at enda flere støtter oppunder , vi kan mene så mangt , men barn er barn , det er ikke deres skyld at de er i situasjonen de er i !

1
denperfekteridder Skal dem hjelpe i nærområdene eller skal de hjelpe de økonomiske immigrantene som har dratt igjennom 15 trygge land for å komme til nord-europa ? :) (altså sponse menneskesmuglings...

Skal dem hjelpe i nærområdene eller skal de hjelpe de økonomiske immigrantene som har dratt igjennom 15 trygge land for å komme til nord-europa ? :) (altså sponse menneskesmuglings-industrien)

Redd Barna er nok på begge arenaene. De hjelper jo også Norske barn når det trengs.

De tar ikke stilling til hvor flyktningene skal være. Det overlater de til politikerne.

1
Fishstick Sørgelig å lese slike holdninger fra en jeg alltid har ansett som en real fyr. Tror du de tusenvis av barn som er med familien lengst mulig vekk fra de grusomme tilstandene i Syria...

slike holdninger

Hvilke holdninger er det ?

Holdningen om at folk som "flykter" igjennom 15-20 land ikke burde kalles flyktninger lenger men økonomiske immigranter ? Er ikke det bare å kalle en spade for en spade da ?

Hvilken nød mener du og røde kors at folk er i når de er i disse land uten krig på veien opp til Nord-Europa ?

Faktum er at menneskesmuglerne, som vi i Europa overhodet ikke er opptatt av å ta i motsetning til "inhumane" Australia, tjener seg styrtrike på å love disse menneskene gull og grønne skoger. Målet er derfor å komme seg til Tyskland, Sverige eller Østerrike. Samt Norge, men der må de være kjappe - for vi tar kun inn 8000...

Dersom disse pengene går til å hjelpe økonomiske immigranter så gjør røde kors og kjernen bare saken enda verre... Og for hver person man hjelper så legger 2-3 til utpå turen. Syriske pass selger som varme hvetebrød i Tyrkia hører jeg rykter om...

2

Utrolig å måtte diskutere dette her men. Det er forskjell på asylsøkere, som må godtgjøre personlig forfølgelse og flyktninger. Antallet flyktninger er nå så stort i sør-øst Europa at de ikke har dekket sine behov for trygghet og sikkerhet der. Selv om hjelp gjennom å ta imot de her kun vil være et minimalt bidrag så plikter vi å stille opp. Løsningen på konflikten er uansett at verden stiller opp og fjernet svulstene som Assad og Daesh er. Din forakt for mennesker som søker en bedre fremtid for sine barn etter å ha levd i nød eller krig er uforståelig for meg. Hovedtyngden av midler må gå til nærområdene rett og slett fordi det er der de fleste er. Men la oss hjelpe de vi kan som kommer.

3
denperfekteridder [sitat…] Hvilke holdninger er det ? Holdningen om at folk som "flykter" igjennom 15-20 land ikke burde kalles flyktninger lenger men økonomiske immigranter ? Er ikke det bare å kal...

Syriske pass selger som varme hvetebrød i Tyrkia hører jeg rykter om...

Bunnsolid info med andre ord. Uten at det er spesielt relevant når det gjelder bidrag til mennesker i nød. Er det slik å forstå at en ikke bør hjelpe mennesker i en jævlig situasjon, fordi enkelte personer er lykkejegere og kun det?

Jeg klandrer ingen for å søke et bedre liv for seg selv og sin familie når de er i en desperat situasjon. Og det er virkelig en desperat situasjon når en tar barna med på en slik tur. Tror en at foreldrene gjør det fordi de vil gå fra en ok situasjon til en virkelig god stuasjon? Eller fordi de vil gi barna sine en reell sjanse kontra det å leve i en krigssone der liv virkelig er lite verd?

Det var et enkelt valg å bidra til denne aksjonen. Jeg håper mange gjør det. Og prosjektet en ser i Tyskland er noe som står dem til ære. Supporterne tar imot dem med åpne armer, og fotballklubber er sitt sosiale ansvar bevisst. Det ser en også her med RBK. Det gleder meg. Jeg håper at min klubb bidrar og kommer med liknende utfordring til sine supportere.

2
denperfekteridder [sitat…] Hvilke holdninger er det ? Holdningen om at folk som "flykter" igjennom 15-20 land ikke burde kalles flyktninger lenger men økonomiske immigranter ? Er ikke det bare å kal...

Hvilke holdninger er det ?

Du kaller det en "skammelig ødsel av penger" fordi fotballsupportere samler inn penger til barn på flukt fra et krigsherjet land. Du tillegger barn ansvar/konsekvens fordi foreldrene har tatt et valg å flykte istedet for å bli der de er, og at de dermed ikke fortjener hjelp.

Det er så langt over kanten at jeg blir helt målløs, men etter å ha sett litt på innleggshistorikken din på andre deler av VGD - skjønner jeg raskt hvilken type jeg har med å gjøre.

4
Fishstick Sørgelig å lese slike holdninger fra en jeg alltid har ansett som en real fyr. Tror du de tusenvis av barn som er med familien lengst mulig vekk fra de grusomme tilstandene i Syria...

Sørgelig å lese slike holdninger fra en jeg alltid har ansett som en real fyr.

shaming er blitt virkelig sport de siste ukene. Hva med litt respekt for andre holdninger? Jeg mener at man setter langt flere barn i fare ved den politikken som føres i dag enn om vi sendte signal om at det ikke er verd å betale menneskesmuglere og dra ut i usikre farkoster. Det er det mest humane, og så må vi løse problemet der de er, FN er kraftig underfinansiert i nærområdene (flere milliarder dollar) og med det presset som nå er på Europa så kan FN se langt etter de pengene i månedene som kommer. Og så må vi faktisk gjøre noe med problemet, vi har ikke tatt vårt morale ansvar i Syria for at vi er blitt så skyggeredd for å involvere oss i konflikter. Russland har stoppet det, og viser at vestlige land må stå sammen og kunne gripe inn også når FN-sporet er umulig å gjennomføre.

Jeg er ikke et dårligere menneske enn deg for å mene dette.

4
Fygaren [sitat…] Bunnsolid info med andre ord. Uten at det er spesielt relevant når det gjelder bidrag til mennesker i nød. Er det slik å forstå at en ikke bør hjelpe mennesker i en jævlig...

Jeg klandrer ingen for å søke et bedre liv for seg selv og sin familie når de er i en desperat situasjon. Og det er virkelig en desperat situasjon når en tar barna med på en slik tur.

Det stemmer jo ikke, det var jo innslag på Dagsrevyen i går om at flere mindreårige ble sendt alene av sine foreldre for at det gir større sjanse for å få opphold. Altså en kalkulering der de er villig til å ofre sitt barn for å komme til Norge eller et annet nord-vestlig land.

Og menneskesmuglerrutene går via trygge land til Europa, så barna er ikke i nød når de kommer seg ut fra de områdene der det er krig. De fleste flykter internt i Syria, så det er ingen som må til Europa for å finne trygghet, da handler det om at de ønsker et liv i en annen velstand enn de får i nærområdene. Og da har selvsagt foreldrene et ansvar for at de tar med barna sine på en slik farlig reise.

1
Fygaren [sitat…] Det er ikke alle holdninger en behøver å respektere. Faktisk. Ikke når det ble formulert på den måten det ble. Om en føler seg truffet av kritikken så får det heller være.

Jeg mener respekt for andre meninger er avgjørende, det er det et sivilisert samfunn bygger på. At vi kan diskutere et spørsmål, utfra tanken om at vi begge ønsker det beste, men har forskjellige løsninger og vurdere verden på hadde gjort ting mye lettere. Konfliktnivået er allerede for høyt, der debattanter slår hverandre i hode med moralisme og prøver å gi andre skamfølelse. Det er ganske skremmende å se hvor fort ting antenner og kan komme ut av kontroll.

1
GoingKronos [sitat…] Det stemmer jo ikke, det var jo innslag på Dagsrevyen i går om at flere mindreårige ble sendt alene av sine foreldre for at det gir større sjanse for å få opphold. Altså e...

Det stemmer jo ikke, det var jo innslag på Dagsrevyen i går om at flere mindreårige ble sendt alene av sine foreldre for at det gir større sjanse for å få opphold.

Desto større grunn til å hjelpe de. Skal vi la disse barna seile sin egen sjø, bokstavelig talt, fordi de har kyniske foreldre? Er det noen som virkelig trenger hjelp, så er det nettopp disse barna som blir dyttet opp i en livsfarlig gummibåt og dyttet til havs. Samme hva motivasjonen til foreldre eller andre bak dem er, så er barna uskyldige og hjelpesløse ofre i en helt forferdelig situasjon.

3
Fishstick [sitat…] Han kaller mitt bidrag til Redd Barna et "skammelig ødsel med penger". Så er det jeg som skal respektere hans holdninger? Ingen skal beskylde deg for en objektiv inngang i...

Han kaller mitt bidrag til Redd Barna et "skammelig ødsel med penger".

Nå er ikke du pengene dine, så jeg syns det er merkelig om du mener at du skal hevde følelser på vegne av de. Det du gjør er å angripe et menneske som er uenig med deg og som argumenterer hvorfor han mener at det å gi penger som etter hans oppfatning fører til mer menneskesmugling og kriminalitet

1

Jeg føler denne diskusjonen blir helt feil. Europa har 2 flyktningekriser. Vi har de som kommer over middelhavet fra nord-europa, og syriaflyktningene, som kommer via tyrkia, og tildels over middelhavet.

Den store strømmen av flyktninger som kommer fra Nord-Afrika, er som en del påpeker, veldig ofte økonomiske flyktninger som blir sendt av menneskesmuglere. Men også her har det begynt å bli en del fra Syria, som har rømt i den retningen.

Den andre store strømmen er øst i middelhavet og gjennom Tyrkia. Dette er overhodet ikke økonomiske flyktninger, men en befolkning som ser landet sitt bli bombet sønder og sammen av IS og den Syriske kongefamilien. Tyrkia og andre naboland har ikke kapasitet til å skaffe disse flyktningene bosted og mat, og store folkemasser har dermed begynt å bevege seg.

Det er den siste strømmen som er hovedsaken i denne innsamlingsaksjonen. Disse flyktningene trenger hjelp uansett om de er i en leir i Tyrkia, Ungarn eller Østerrike. Og de aller fleste av disse flyktningene vil egentlig være i sitt hjemland, men det er ikke mulig pga krig og terror.

Redd barna vil ikke bruke disse pengene til å støtte flyktninger som får lov til å bosette seg i Europa, for de får den hjelpen de trenger fra de respektive statene. Redd Barna vil hjelpe de som er i midlertidige leirer, og som ikke har telt, madrass, mat, helsetjenester og andre bekvemmeligheter som er nødvendig for å overleve.

1
Fishstick [sitat…] Desto større grunn til å hjelpe de. Skal vi la disse barna seile sin egen sjø, bokstavelig talt, fordi de har kyniske foreldre? Er det noen som virkelig trenger hjelp, så...

Men det er jo ingen som sier det heller, men det er endel som sier at om de får bli og får ta med seg sin familie så vil enda flere forsøke å gjøre det samme, og da vil effekten være at flere barn dør eller settes i fare. Og det kan jeg ikke tenke meg at noen vil. Og det er jo kjernen i det her, at det mest umenneskelig er å gi disse menneskene et inntrykk av om de satser livet og gjør seg til gjeldsslaver for menneskesmuglere så er det en skattekiste full av gull i enden av regnbuen.

1
PerO_ Jeg føler denne diskusjonen blir helt feil. Europa har 2 flyktningekriser. Vi har de som kommer over middelhavet fra nord-europa, og syriaflyktningene, som kommer via tyrkia, og ti...

Det er den siste strømmen som er hovedsaken i denne innsamlingsaksjonen. Disse flyktningene trenger hjelp uansett om de er i en leir i Tyrkia, Ungarn eller Østerrike. Og de aller fleste av disse flyktningene vil egentlig være i sitt hjemland, men det er ikke mulig pga krig og terror.

Redd barna vil ikke bruke disse pengene til å støtte flyktninger som får lov til å bosette seg i Europa, for de får den hjelpen de trenger fra de respektive statene.

Er ikke det her en direkte motsetning? Altså om Redd Barna skal hjelpe til i Ungarn eller Østerrike så vil jo de få bli om de oppfyller reglene for asyl.

Men ja, det er opplagt at det trengs hjelp i nærområdene, men på RBK sin hjemmeside så står "Hjelp flyktningene i Europa" og da tegner det seg jo med en gang et annet bilde av at man er med på å sende signaler om at flere barn skal sendes ut i fare for å komme hit.

1

Han der ridderen er det bare å ignorere.Vi husker vel alle han forrige gang kalte seg ridder i norsk offentlighet?

Folk dør av nød i bakgården vår.Det kan vi ikke tillate. Vi har et ansvar.Glimrende av RBK og Kjernen.

2
GoingKronos [sitat…] Nå er ikke du pengene dine, så jeg syns det er merkelig om du mener at du skal hevde følelser på vegne av de. Det du gjør er å angripe et menneske som er uenig med deg og...

Sorry, dette er borti natta.

Les innlegget hans. Han sier at "hvis Kjernen vil støtte menneskesmuglere" osv. Når vi snakker om respektløst, så er jo dette toppen på kransekaka. Kjernen og alle andre som gir penger til formålet ønsker naturligvis å støtte barn (og voksne) som er på en fortvilet flukt. Så mener du at vi skal respektere hans meninger om hvem vi egentlig ønsker å støtte?

Og nei, det er ingen automatikk i at vi skal respektere alle meninger. Jeg respekterer ikke slike meninger som enkelte forfekter i denne saken. Enkelt og greit. Det kommer nesten uten unntak fra FrP-tilhengere (og det som verre er) som har fremmedfrykt og innvandringsmotstand inngravert i ryggraden. Jeg annerkjenner retten til å ha egne meninger, men jeg respekterer ikke meningene i seg selv.

5
GoingKronos Men det er jo ingen som sier det heller, men det er endel som sier at om de får bli og får ta med seg sin familie så vil enda flere forsøke å gjøre det samme, og da vil effekten væ...

Og det er jo kjernen i det her, at det mest umenneskelig er å gi disse menneskene et inntrykk av om de satser livet og gjør seg til gjeldsslaver for menneskesmuglere så er det en skattekiste full av gull i enden av regnbuen.

Og her har vi nok et eksempel på det jeg snakket om i mitt forrige innlegg. Disse som forsøker å fremstille krigsflyktninger fra Syria som lykkejegere. Snakk om å gå rundt med hodet langt opp i sin egen ræv.

Så en diskusjon på Facebook i går der en bråte idioter skrev seg på en liste der de skulle boikotte restauranter og hoteller som tilbød syriske flyktninger midlertidig mat og opphold. Dette fordi det var "urettferdig at innvandrere behandles bedre enn våre egne landsmenn". Holdningen din klassifiserer jeg i samme bås som disse, og det kan jeg aldri respektere. Ikke under noen omstendigheter.

3
GoingKronos [sitat…] Er ikke det her en direkte motsetning? Altså om Redd Barna skal hjelpe til i Ungarn eller Østerrike så vil jo de få bli om de oppfyller reglene for asyl. Men ja, det er op...

Er ikke det her en direkte motsetning? Altså om Redd Barna skal hjelpe til i Ungarn eller Østerrike så vil jo de få bli om de oppfyller reglene for asyl.

Det kan bli en løsning, men det vet vi ikke enda. Årsaken til at de nå er i Ungarn og Østerrike, er jo at det aldri har vært kapasitet og vilje til å hjelpe dem i nabolandene. Noen rike araberstater, tar ikke imot noen, og Tyrkia har ikke hatt kapasitet og ikke fått hjelp nok.

Det er jo typisk at verdenssamfunnet og Europa først reagerer skikkelig, når folkemassene står på dørterskelen.

Jeg tviler dessuten på at de oppfyller asylregler for permanent opphold, så lenge årsaken er en relativt fersk konflik, som den i Syria. Men hvis konflikten vedvarer, eller at "feil" part vinner, kan det være at de oppfyller kravene i fremtiden. Foreløbig oppfyller de nok kun kravene til midlertidig opphold.

1

Lignende innlegg

Laster...