Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Brynespiller tatt for doping.

Brynespelar tatt for doping. Marius Lode tok beroligande før eksamen, kan bli utestengt i eitt år. (Ben Wells fra footballradar)

Kommer sikker mer i større medier som det blir kjent

2
37 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Roedgata

Helt idiotisk hvis denne karen blir utestengt i ett helt år for noe han sannsynligvis tok i et svakt øyeblikk for å bøte på galloperende eksamensnerver. 3-4 matcher er grei skuring. Noe mer er en overreaksjon i min bok, såfremt det ikke viser seg at han har fått superkrefter av det.

3

cetor

Latterlig straff uansett om det er ritalin eller sobril.

2

sambasamba

Fordi at?

Skal vi begynne å ha uklare rammer for hva som er dopbruk i idretten? Er det veien å gå for å få mindre av det?

1

Fygaren

Synes synd paa fyren. Doping skal selvsagt bli straffet, men 1 aar for aa ha eksamensnerver? Han burde selvsagt ha tenkt seg om, men det maa gaa an aa vise skjoenn i en slik sak.

2

Bacary

Haha, hadde han hatt en medisinsk dianose som ADHD for å ta ritalin er det en annen sak, men skjønn for å brukt det for å klare eksamen? Idiotisk oppførsel.

1

sambasamba

for å ta ritalin er det en annen sak, men skjønn for å brukt det for å klare eksamen? Idiotisk oppførsel.

Om det var Rittalin er det ingen unnskyldning for å "roe" nærvene. Da er det rett frem puggedop og eksamens juks. Like ille det som å jukse noe annet sted.

Altså ikke noe stakkars gutt og trist. Juks er Juks, og straffes

2

ehall

Anser ikke dette som doping, det er brudd på dopingbestemmelsene men det er egentlig noe annet. Men straff må det selvfølgelig bli.

1

Fygaren

Men straff må det selvfølgelig bli.

Egentlig enig i at det må straffes, type 3-6 måneder hadde vært innafor. Et helt år er drastisk.

1

ehall

Fygaren: Ja, eksempel en halv sesong er mer en nok.

1

KaffeOrginal

Får ta ut det siste nå i disse kampene da ==>

http://www.aftenbladet.no/100Sport/fotball/forstediv/Dopingdomte-Lode-spiller-trolig-i-helgen-615958_1.snd

Lode har inntil 19. oktober å avgjøre om han anker eller godtar dommen på ett års utestengelse. Inntil det skjer kan han spille kamper. Det vil si at han rekker både møtet med Levanger og hjemmekampen mot Follo neste helg.

1

Biff_Byford

Niks, ute av kroppen/systemet etter noen timer, er feks derfor Concerta brukes mye mer i forhold til ADHD problematikk, da den har lenger halveringstid (dvs funker lenger, og den holder ca en skoledag). Ritalin brukes dog ofte av voksne/eldre ungdom med problematikken, da den må taes flere ganger om dagen for å ha en effekt hele skole/arbeidsdagen.

Ritalin er ikke narkotika, men et sentralstimmulerende medisin, men i store doser misbrukes det også (en av grunnene til at også concerta brukes oftere, mindre misbruk). Her snakker vi vel bare om et dumt valg og "doping" for skole. Så fremt han ikke bruker dette uten godkjenning daglig så har dette nada å si for fotballspillern. Men juks skolemessig, ja.

Vanlig dose ritalin for de fleste av oss ville gitt så som så effekt, men har en konsentrasjonsvansker så vil den ha en effekt, men har en det så burde en jo også utrede seg for ADHD/oppmerksomhetsvansker og bruke medisinen lovlig.

1

KaffeOrginal

. Så fremt han ikke bruker dette uten godkjenning daglig

Og her kommer jo problemet . Han er tatt med stoffet i kroppen . Fin historie , men vi vet jo ikke om dette er noe han pleier å ta ( ikke det at jeg har noen indikasjoner på slikt selvsagt )

Derfor er det ofte nulltoleranse for å bli tatt i slike kontroller .

Sannsynligvis er han "uskyldig" dog , historien er plausibel.

1

helvis

Ritalin er ikke narkotika, men et sentralstimmulerende medisin

Nå er vel narkotika mer et flytende begrep enn en fullstendig definisjon men de aller fleste sentralstimulerende medisiner regnes som regel som narkotika.

Metylfenidat (som ritalin er) sto uansett på forskriften narkotikalisten i legemiddelloven og methylphenidatum står på den nye narkotikaforskriften. Så ifølge norsk lov er ritalin "narkotika".

1

Biff_Byford

Sant nok, og de nye typene ADHD medisinene er jo amefetamin-derivater, og kan selvsagt misbrukes, noe jo Ritalin også gjøres. Men likefult er jo Ritalin medisin, som en skal ha legerekvisjon og en diagnose (dvs utredet) for å bruke.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...