Fotball - Norsk

Gunnar88

Vålerenga skal bli best i landet versjon 2

for noen år siden satte Andresen sammen et syvhodet trener team og hentet flere lovende spillere med Lars Iver Strand og doffen i spissen. Dette slo aldri til utenom sølv en sesong.

Nå satses det igjen tungt i Oslo, og Trøim har påtatt seg rollen som Sugardaddy. Deila som trener og Rekdal som sportslig leder. Går det bedre denne gangen?

Den nye stadion skal etter planen stå ferdig om vel et år, og klubben som for kort tid siden var på randen av konkurs satser hardt for å nå toppen i norsk fotball.

Hva er dine tanker?

2
28 svar

Nå tror jeg faktisk at det går bra. Flere spennende typer i laget og ny giv. Det bør gi ny kontrakt.

Så skaper vel Deila et mer solid lag.

1

Hva er dine tanker?

At RBK kommer til å være dominerende de neste 5-årene. Etter det blir det jevnt, med Molde, Brann, Odd, Strømsgodset, VIF og Viking som alle har ambisjoner om å være blant de tre beste.

1

Hvis Trøim finner ut at han skal spytte tilstrekkelig med penger inn, vil jo Vålerenga vinne. Spørsmålet da er om det sprekker eller om klubben klarer å stabilisere seg der.

1
Gunnar88 Hvis Trøim finner ut at han skal spytte tilstrekkelig med penger inn, vil jo Vålerenga vinne. Spørsmålet da er om det sprekker eller om klubben klarer å stabilisere seg der.

Det er ikke den typen klubb Trøim ønsker å bygge. Det er blitt gjort helt klart at dette ikke skal være noen typisk "kjøpe seg til suksess" greie men derimot en langsiktig oppbygging av klubben over noe tid.

Joda vi har hørt det før men hva har vi egentlig brukt av penger så langt ?

Hentet ny daglig leder fra Godset, er vel en grunn til at vi hentet akkurat han

Hentet hjem Deila, sikkert med et øye til hva han og mannen over fikk til i Godset

Spiss fra Odd, litt krasst å kalle det billigsalg men når du henter en spiss og betale under millionen så er det vel strengt tatt det

Lekven, ryktene sier at kjøpesummen er 2.5 millioner

Joda de skal ha lønn og det er mye annet rundt men lukter dette at ma prøver å kjøpe seg til rask suksess eller ser det mere ut som at man er villig til å bruke noe tid (og penger seff) på å komme dit ?

Jeg velger å tro at om ikke annet så gidder ikke Trøim å være med på å bygge et luftslott en gang til så om ikke klubben har lært vil jeg tro at han har det og inntil videre er det han som tar regninga

1

Slapp av folkens. I likhet med Brann så kommer EngEN alltid til å være en udugelig klubb.

Men når det er sakt, så er jo håpet at det skal være rbk,voff og brann som blir lokomotivene i norge.

1

Ambisjonene til Sarpsborg er og være et stabilt tippeliga lag. Normalt skal vi ligge et sted midt på tabellen men kjemper gjerne om medaljer enkelte sesonger og må nok slåss for plassen andre sesonger.

Tror ikke vi blander oss alt for mye borti toppen foreløpig.

1

Dere får i hvert fall fritt leide fram til toppen av LSK. Vi skal ikke være med å prege Tippeligaen.

1

Andresen var vel aldri en trener i beste klasse. Nå har de fått en slik trener, når hadde VIF det sist? Når hadde Brann en A-klasse trener?

Ja, med Deila tror jeg det er en mulighet for at de enedelig får det til.

1
meco Andresen var vel aldri en trener i beste klasse. Nå har de fått en slik trener, når hadde VIF det sist? Når hadde Brann en A-klasse trener? Ja, med Deila tror jeg det er en mulighe...

Når hadde Brann en A-klasse trener?

Vi hentet jo både Steinar Nilsen og Rikard Norling uten at det hjalp det spor. Så hentet vi en stril som aldri hadde trent lag på høyeste nivå før. Han kan vise til de beste resultatene på omtrent et tiår. Et kjent navn er ingen garanti for suksess - verken for trenere eller spillere.

1

At toppdivisjonens eneste storbylag har som ambisjon aa vaere landets beste er vel temmelig lite kontroversielt. Vil tro ambisjonene er det samme hos Viking og Brann.

Det er ikke veldig mye som skal til fra aa heve seg fra middelhavsfarer til medalje i TL. bak Rosenborg er alle svekket og et par kvalitetsspillere og en spillestil som sitter kan fort holde til 2 plass. Aa ta igjen Rosenborg fordrer litt mer tid.

1

Hva er dine tanker?

Hva menes med "toppen"? Ta seriegull? Det er det flere som kan klare. Ingen voldsom prestasjon. Selv juksemakerne i Bærum klarte det.

Å bli best over tid, ta seriegull jevnlig (minst ett per tredje-fjerde år + EL-gruppespill) i tiår etter tiår - da skal VIF slite. Jævlig krevende øvelse.

Men når man ser nivået på tippeligaen forstår jeg at det er mange som mener de kan bli seriøse utfordrere.

VIF har ikke vist noen tegn på at de innehar kompetansen som skal til for å bli stabil på øvre halvdel i tippeligaen, så jeg tviler.

De har et enormt uforløst kommersielt potensial, som storbylag med snart egen stadion. Så har de huket til seg en veldig god, utviklingsorientert trener i Deila. Grunnlaget er der, mens gjennomføringsevnen krever klubbkultur, stayerevne, tålmodighet, spillerutvikling, gjennomført spillesystem / samhandlingsmønster, optimal spiller-logistikk, økonomikontroll osv.

Konklusjon: I beste fall et "shot in the dark".

1

Så lenge Reka har en rolle i VIF blir det aldri noe orden på sakene. Heldigvis.

1

Lignende innlegg

Laster...