Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ingebrigtsen tar oppgjør ( evt rører ... )

Under overskriften "Ingebrigtsen tar oppgjør med kollegaene" har nettavisen snakket med Kåre I .

http://www.nettavisen.no/sport/fotball/ingebrigtsen-tar-oppgjr-med-kollegaene/3423250931.html

----------------------------------------------------------------

Her sier han :

" Helst skulle vi vel hatt 20 lag, ingen rykket ned, og ingen var bedre enn de andre, sier en ironisk RBK-trener.

Torsdag tar Viking imot Rosenborg i Stavanger til møtet som ble flyttet grunnet Rosenborgs europacupdeltakelse.

Viking-trener Kjell Jonevret likte svært dårlig at trønderne søkte om å endre kampdato og sa blant annet til TV 2 at det hele var «respektløst og en jævla parodi». Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kastet seg på og kalte RBKs opptreden «flau» i et VG-intervju.

Etter onsdagens treningsøkt på Lerkendal bedyrer imidlertid Kåre Ingebrigtsen at Rosenborg har hatt en god dialog med Viking inn mot den flyttede kampen.

- Det har ikke vært så mye styr, egentlig. Vi har hatt en kjempediaolog med Viking, og det er stort sett Kjell (Jonevret) som har vært misfornøyd med det, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Helst skulle vel ingen rykket ned

På spørsmål om han forstår reaksjonen fra treneren han var assistent under i Viking, tar RBK-treneren et nytt oppgjør med norske lags prioriteringer inn mot europacup.

- Nei, det jeg ikke skjønner er at ingen andre enn oss og stort sett Molde har lyst til å prioritere Europa. Det skjønner jeg ikke. Jeg skjønner ikke at norsk fotball ikke ser lenger enn at vi bare ønsker å være her i vår egen lille dam og kose oss. Helst skulle vi vel hatt 20 lag, hvor ingen rykka ned og alt var trygt og ingen var bedre enn de andre, sier Ingrebrigtsen ironisk.

I sommer røk Odd, Stabæk og Strømsgodset ut av kvalifiseringen til Europa League. Førstnevtne lag sparte flere av sine beste spillere i møtet med greske PAS Giannina. Rosenborg er dermed eneste norske lag som kan nå gruppespillet.

- Ressursene kommer fra europacup

RBK-treneren etterlyser en felles forståelse for at norske lag må ut i Europa for å utvikle seg.

- Det er ganske mange lag i Tippeligaen som ikke tar et standpunkt om at norsk fotball må bli bedre. Vi har ambisjoner om å komme oss ut, trene mer og utvikle spillere. Jeg tror flere klubber burde gjort det. Odd gjorde det i fjor og hadde et kjempeforsøk, Strømsgodset prøvde i år og. Jeg tror norsk fotball generelt må få inn det at vi er gode nok og i hvert fall må vi ha lyst til å spille mot de beste lagene.

Ingebrigtsen har også bitt seg merke i at lag som ikke prioriterer europacup, snakker om hvor store ressurser Rosenborg har, sammenlignet med alle andre.

- Alle snakker om oss og våre ressurser, men de ressursene har jo kommet gjennom europacup. Det har ikke kommet gjennom noe annet. Skal du få bedre ressurser og nærme deg europeisk nivå, må du komme deg ut i Europa. Det er det som er muligheten. Tippeligaen kommer til å være her, og vi kommer til å spille 30 kamper hvert år, men det er ikke ofte vi kommer til å få spille mot de beste. Det er utrolig artig, og jeg tror det er viktig for Norge og viktig for norsk fotball at vi får flere klubber ut. At flere har ambisjoner er også avgjørende for det norske landslaget, mener Ingrebrigtsen. "

-------------------------------

Det han ikke skjønner ( på den vanlige trønderske ovenfra og ned holdningen ) er jo at ligaen er ikke slik at vi har RBK og så 15 andre lag som skal støtte dem på deres vei mot Europa og de store pengene .

Det er ikke slik at alle må være like gode , men de andre lagene har null interesse av at RBK ( og andre ) skal få ett enda større forsprang enn de allerede har .

Tror han ikke at de andre lagene vil noe ute i Europa ? Når Odd med sine ressurser dummer seg ut litt med å ikke prioritere 100% så kan det muligens tilskrives det at de forgjeves kjemper for å holde seg i toppen i Norge slik at de kan få sjansen igjen i Europa . Den gang bedre forberedt . Og da er det ikke i deres interesse at andre får endre på opplegget deres for at de skal være bedre "forberedt" til Europa .

Hvis det er så viktig for norsk fotball at flere kommer seg ut så må de andre også få sjansen til å komme seg ut . Og det kommer ikke gjennom ett ensidig opplegg der "farmerligaen" jobber for lokomotivet .

Og vi vet jo alle at RBKs interesse i Europa er at de gjennom deltagelse der skal fortsette å være dominerende i Norge. Vi er ikke bedre her oppe og har ikke mer muligheter enn at vi kan være med i de europeiske cupene . For alle lag så er det tippeligaen som teller . Og for meg teller det lite om den er nr 5 eller 25 blant europeiske ligaer . Den må være spennende og derfor underholdene . Er det RBK perioden vi nå går tilbake til så tror jeg det kan bli vanskelig å få folk på tribunene rundt omkring . Den harde kjerne blir eldre og eldre og erstattes ikke godt nok om dette fortsettes. Så nei - rasjonelt eller ei . Det er ikke i min og svært mange andres interesse at andre lag får suksess . Det er tvert om MOT min interesse .

Så de spydige kommentarene her kunne han godt spart seg for etter min mening.

3
177 svar

177 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

bndr

Tror han ikke at de andre lagene vil noe ute i Europa ? Når Odd med sine ressurser dummer seg ut litt med å ikke prioritere 100% så kan det muligens tilskrives det at de forgjeves kjemper for å holde seg i toppen i Norge slik at de kan få sjansen igjen i Europa .

Kåre treffer spikeren på hodet.

Den siterte teksten er f.ø. noe av det dummeste jeg har lest og faller på sin egen urimelighet. Hva faen skal man kvalifisere seg til Europa neste sesong for, om man ikke prioriterer ecupkampene ?

Sommeren har vært en parodi i norsk fotball. Odd prioriterer ikke ecup (for å komme til neste års ecup?), Fagermo og Jonevret kritiserer alt og alle fordi Rosenborg får utsatt en seriekamp som følge av regler satt av NFF, og nå skal Kåre bli betegnet som en sutrekopp fordi han påpeker noe alle åpenbart burde se og skjønne. Se opp, sats mot Europa, hev nivået, tjen mer penger, bygg videre.

Så er temaet om at man ønsker at RBK ryker på hue og ræva ut, både på grunn av mindreverdigheteskompleks, rivalisering og at man ikke ønsker et sterkere RBK med tanke på at nivåforskjellen til eget lag ikke skal øke både rasjonelt, logisk og forståelig, men noe helt annet enn det man (optimalt sett) diskuterer her.

17

KaffeOrginal

både på grunn av mindreverdigheteskompleks

Artig at dette alltid blir trukket fram når man ikke ønsker RBK lykke til med videre suksess .... :-)

1

KaffeOrginal

Kåre bli betegnet som en sutrekopp fordi han påpeker noe alle åpenbart burde se og skjønne

At alle andre mener at vi bare skal kose oss og at ingen skal rykke ned og at ligaen burde ha 20 lag ?

Burde vi se og skjønne dette ?

1

KaffeOrginal

Den siterte teksten er f.ø. noe av det dummeste jeg har lest og faller på sin egen urimelighet. Hva faen skal man kvalifisere seg til Europa neste sesong for, om man ikke prioriterer ecupkampene nå?

Om du ser det i ett større perspektiv .

Odd er i E-cup og i toppen av TL .

MEN de føler de har for tynn stall til å prioritere begge deler . Antar de jobber med å forbedre dette .

Så da er spørsmålet hva man prioriterer . Suksess i TL ( som er det stedet norske lag kan vinne noe som helst ) eller penger fra noen kamper i Europa . OM man har suksess i TL i år også så får man sjansen IGJEN i Europa neste år . Om man satser alt i Europa og derfor dette av i Norge får man IKKE sjansen på nytt igjen . Da er litt av det man jobber for forgjeves på en del måter .

Europa er altså en konsekvens og bonus for at man presterer i Norge. Bonus både sportslig og økonomisk . Ingen tvil dog at TL er viktigst . Også for Trøndere som påstår at den bare er noe på veien til CL ....

1

bndr

Jeg tror du mener mindre perspektiv her.

Og det er jaggu like på trynet logisk slik du fremstiller det her óg. Premien for å gjøre det godt i ligaen er ecupspill. Men hva faen skal man med den ecupkampen neste sesong, all den tid man ga faen i den man hadde i hånden i år?

Dette er en logisk selvmotsigelse. I beste fall. Det er som å se en hund jage sin egen hale.

2

Hansiso

Wow. Synes ikke du det er litt egoistisk av Odd å bruke sin dyrebare EL-plass(som alle andre TL-lag ønsker seg) på å gi fullstendig faen? Når de først er der, hvorfor ikke faktisk vise hva de "beste" lagene i Norge er gode for, i stedet for å bruke den som en forbanna trenings-cup for unggutta fordi de er redde for å vise at deres topplag ikke er godt nok enda?

Du presterer til og med å kalle EL for en bonus!? Turneringen er faktisk en STOR del av premien for å komme så høyt som man gjør. Som Ingerigtsen sa, det er sånn man bygger klubb, fordi det er der store deler av erfaring og penger kommer fra.

2

amukon

Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug.

Å ønske andre norske lag nord og ned i Europa fordi de får et "forsprang" på de andre er som at Sundby skulle ønske å hindre Northug i å trene hurtighet fordi han var så mye bedre enn ham å spurte og på den måten nærme seg ham. Blir totalnivået på Petter og Martin i spurten bedre da?

At RBK og Molde gjør det bra i Europa er BARE positivt for norsk fotball og skal man henge med selv så må man trene hardere og bedre selv. Å ikke ønske utvikling hos andre for å gjøre det bedre selv er en fryktelig tapermentalitet som det fins for mye av i norsk fotball. Tren mer, tren hardere og tren bedre enn alle andre. Kun slik man kan endre maktbalansen. Gjør man det over tid, ja da blir man best.

Fælt å se at så mange ønsker andre lag å mislykkes for å gjøre det bedre selv. Faktum er at man relativt sett kanskje blir bedre i forhold til andre i Norge. Faktum er at avstanden bare blir større og større til Europa om vi fortsetter i "vår egen lille dam" som Ingebrigtsen kaller det.

Ingen vits å dra "RBK-fan"-kortet på meg, for RBK-fan er jeg ikke, bare når de spiller i Europa.

5

ross

Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug.

Feil, han har sutret i media flere ganger over alle fellesstartene i mesterskap.

I tillegg har han brutt dopingreglementet

2

tarsen

Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug.

Å ønske andre norske lag nord og ned i Europa fordi de får et "forsprang" på de andre er som at Sundby skulle ønske å hindre Northug i å trene hurtighet fordi han var så mye bedre enn ham å spurte og på den måten nærme seg ham. Blir totalnivået på Petter og Martin i spurten bedre da?

For å gjøre en dårlig analogi enda dårligere.

Si at Northug som den allerede beste, bruker prispengene han får når han vinner, til å kjøpe opp de beste skiparene til Sundby. I tillegg er Northug den eneste som har råd til å kjøpe skismørning på grunn av de samme prispengene og derfor vinner han hvert eneste løp. Tror du da Sundby ville synes det var helt greit?

Det er ikke den økte sportslige matchingen som er grunnen til at folk ønsker at RBK skal mislykkes i Europa. Det er de hinsides høye pengebeløpene som følger med. Særlig når disse pengene etter all sannsynlighet, gjør at all spenning i TL blir ødelagt for de nærmeste årene.

Selvfølgelig bunner dette i misunnelse og samtlige skulle gjerne sett sitt lag i RBKs posisjon, men om så hadde vært tilfellet tviler jeg på at RBKs supportere ville vært noe særlig mer rause.

2

Fishstick

Selvfølgelig bunner dette i misunnelse og samtlige skulle gjerne sett sitt lag i RBKs posisjon, men om så hadde vært tilfellet tviler jeg på at RBKs supportere ville vært noe særlig mer rause.

Det er svært bred konsensus blant RBK-supportere om at vi ikke har noe ønske om støtte fra rivaler i Europacup. Tvert imot. Dette er en medieskapt greie, og ikke noe vi supportere fronter som en sak i det hele tatt. Som regel starter debatten når en random "ekspert" sier noe på Twitter om at alle bør heie på "Rosenborg i kveldens kamp om de er glade i norsk fotball", som kommer en annen ekspert og er uenig. Vips har mediene fått en sak som de kverner på hele sommeren.

Ingen er mer lei av denne enn oss, som til stadighet må "forsvare" påstander om at vi mener at alle skal heie på oss. Selv så jeg ikke en eneste trønder som var lei seg da Molde dreit seg ut mot Zagreb i fjor - så kan trygt fastslå at vi ikke hadde vært noe rausere enn dere andre.

2

Fishstick

Det han ikke skjønner ( på den vanlige trønderske ovenfra og ned holdningen ) er jo at ligaen er ikke slik at vi har RBK og så 15 andre lag som skal støtte dem på deres vei mot Europa og de store pengene .

Det er ikke slik at alle må være like gode , men de andre lagene har null interesse av at RBK ( og andre ) skal få ett enda større forsprang enn de allerede har .

Han sier jo ikke dette i det hele tatt, så her er det du og dine forvetninger/vrangforestillinger som er problemet. Han sier at altfor få klubber satser på Europa. Han sier ingenting om at alle skal støtte Rosenborg. Han forklarer videre at norsk fotball ikke vil bli bedre før flere klubber satser på å bedre økonomi og sportslig tilbud gjennom å prioritere Europacup.

Overhodet ingenting kontroversielt i det han sier, men du er jo forhåndsprogramert til å mene at alt som blir sagt fra Trøndelag kommer i en "ovenfra og ned"-tone.

5

KaffeOrginal

Han sier jo ikke dette i det hele tatt, så her er det du og dine forvetninger/vrangforestillinger som er problemet

Jeg har aldri påstått at mine holdninger til hvorfor jeg ikke vil at RBK skal vinne noe som helst er rasjonelt i det hele tatt :-)

Men jo - det ligger bak at han forventer at de skal få hjelp til å bli bedre - uansett hvordan dette måtte påvirke de andre lagene.

1

Fishstick

Men jo - det ligger bak at han forventer at de skal få hjelp til å bli bedre - uansett hvordan dette måtte påvirke de andre lagene.

Som fanden leser bibelen, og så videre... Han sier ikke dette. Det er en tolkning som ikke ligner grisen. Hvordan mener du uansett at andre klubber skal kunne "hjelpe Rosenborg" - annet enn å bli bedre selv og dermed gi oss bedre matching? Er det galt at han ønsker at nivået i norsk fotball skal bli bedre? Skulle tro det var noe han delte med så og si alle som er interessert i norsk fotball.

Poenget til Kåre er an respons på all negativitet rundt RBK sin mulige CL-deltakelse. Han kunne like gjerne sagt "fokusér på å bli bedre selv, fremfor å håpe at andre feiler" - men det hadde jo blitt et kjedelig og kort intervju.

1

Myggbalsam

Han sier jo ikke dette i det hele tatt, så her er det du og dine forvetninger/vrangforestillinger som er problemet. Han sier at altfor få klubber satser på Europa. Han sier ingenting om at alle skal støtte Rosenborg. Han forklarer videre at norsk fotball ikke vil bli bedre før flere klubber satser på å bedre økonomi og sportslig tilbud gjennom å prioritere Europacup.

Sånt blir jo vanskelig når det er kun 3-4 lag som ikke kjemper mot nedrykk. Skulle gjerne sett at LSK satset på Europa jeg, men som kjent er vel prioriteten å holde plassen nå. Sist LSK var i Europa gikk det dritbra.

1

Fishstick

Selvfølgelig, alle lag er i forskjellige situasjoner.

Kåre sier jo uansett bare det samme som svært mange (flertallet) her inne gjør, bare i mildere ordelag. Når lag nedprioriterer europacup blir de skjelt ut etter noter. Enga blir vel latterliggjort fortsatt for tapet mot "Mlada Borettslag" - og det er ti år siden. Vi hater at lag som representerer Norge gir faen i plassen sin, når de har spilt 30 kamper for å få den plassen.

Selvfølgelig ingen problemer med at folk synes Kåre er sur og kjip, men akkurat i denne saken er jo problemet at folk som hisser seg opp driver og spinner mer rundt fantasien til Kaffi i åpningsinnlegget - enn det han faktisk sa i intervjuet.

Hadde Kåre skrevet akkurat det samme på VGD som han sa der, ville han blitt tommelkonge for en dag. Banna bein!

1

PapaSmurf

Du må være den mest hårsåre her inne. Og jeg strever for å finne et godt og passende synonym for hårsår siden det er VGDs mest oppbrukte uttrykk.

Men i ditt tilfelle stemmer det jaggu meg som hånd i hanske.

Jeg sier i april at jeg ikke bryr meg om at du tror at Molde får en dårlig sesong. Du tiltet fullstendig da, og du er pokker meg ikke havnet i vater enda.

Det at du hadde rett er jo uvesentlig. Jeg sa, og dette står jeg ved enda: Jeg bryr meg ikke om hva du tror om MFKs sesong. Jeg sa ikke at du tok feil, jeg sa ikke at du ikke hadde lov å ytre deg, men jeg sa at din mening ikke betyr noe for meg.

Det er rett og slett skremmende at dette gikk sånn innpå deg. Du har gitt meg alle mulige karakteristikker og nå insinuerer du at jeg er syk.

Jeg har jo hatt mine feider med folk her inne opp gjennom årene, men å gå å bære nag på halvårsvis for en bagatell. Det er rett og slett skremmende. Det er enda mer skremmende at du mener det er min oppførsel som er syk. Men la gå. Hvis det hjelper deg til å komme over denne forferdelige opplevelsen så takker jeg for bedringsønsket og håper at jeg blir frisk snart.

4

qbah

Kåre er en vinner. Viking og Jonevret sammen med resten av bestemormentaliteten i Tippeligaen er ikke det.

3

Kurtkanon2

FASIT

1

KaffeOrginal

Det finnes gode vinnere og det finnes dårlige vinnere ....

Og så er det dette med perfekte matcher og det som ikke er så gode matcher . Var ikke mye vinner i B/G for å si det sånn . Lettere med RBKs ressurser ( som han selvsagt vil jobbe videre med å beholde ) liksom .

1

KaffeOrginal

bestemormentaliteten i Tippeligaen

Nå fikk du til en "morsom" kommentar som sikkert flere ler av ...

Men skulle gjerne likt å se deg beskrive hva du faktisk mener med dette i relevans til TL .

1

PerfectSense

Nå fikk du til en "morsom" kommentar som sikkert flere ler av ...

Tror de fleste av oss fikk denne reaksjonen

;-)

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Bilde

Viking FK

Diskusjon om Viking FK

Bilde

Liverpool Football Club

Forum for the true reds - YNWA

Laster...