Fotball - Norsk

KaffeOrginal

Ingebrigtsen tar oppgjør ( evt rører ... )

Under overskriften "Ingebrigtsen tar oppgjør med kollegaene" har nettavisen snakket med Kåre I .

http://www.nettavisen.no/sport/fotball/ingebrigtsen-tar-oppgjr-med-kollegaene/3423250931.html

----------------------------------------------------------------

Her sier han :

" Helst skulle vi vel hatt 20 lag, ingen rykket ned, og ingen var bedre enn de andre, sier en ironisk RBK-trener.

Torsdag tar Viking imot Rosenborg i Stavanger til møtet som ble flyttet grunnet Rosenborgs europacupdeltakelse.

Viking-trener Kjell Jonevret likte svært dårlig at trønderne søkte om å endre kampdato og sa blant annet til TV 2 at det hele var «respektløst og en jævla parodi». Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kastet seg på og kalte RBKs opptreden «flau» i et VG-intervju.

Etter onsdagens treningsøkt på Lerkendal bedyrer imidlertid Kåre Ingebrigtsen at Rosenborg har hatt en god dialog med Viking inn mot den flyttede kampen.

- Det har ikke vært så mye styr, egentlig. Vi har hatt en kjempediaolog med Viking, og det er stort sett Kjell (Jonevret) som har vært misfornøyd med det, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Helst skulle vel ingen rykket ned

På spørsmål om han forstår reaksjonen fra treneren han var assistent under i Viking, tar RBK-treneren et nytt oppgjør med norske lags prioriteringer inn mot europacup.

- Nei, det jeg ikke skjønner er at ingen andre enn oss og stort sett Molde har lyst til å prioritere Europa. Det skjønner jeg ikke. Jeg skjønner ikke at norsk fotball ikke ser lenger enn at vi bare ønsker å være her i vår egen lille dam og kose oss. Helst skulle vi vel hatt 20 lag, hvor ingen rykka ned og alt var trygt og ingen var bedre enn de andre, sier Ingrebrigtsen ironisk.

I sommer røk Odd, Stabæk og Strømsgodset ut av kvalifiseringen til Europa League. Førstnevtne lag sparte flere av sine beste spillere i møtet med greske PAS Giannina. Rosenborg er dermed eneste norske lag som kan nå gruppespillet.

- Ressursene kommer fra europacup

RBK-treneren etterlyser en felles forståelse for at norske lag må ut i Europa for å utvikle seg.

- Det er ganske mange lag i Tippeligaen som ikke tar et standpunkt om at norsk fotball må bli bedre. Vi har ambisjoner om å komme oss ut, trene mer og utvikle spillere. Jeg tror flere klubber burde gjort det. Odd gjorde det i fjor og hadde et kjempeforsøk, Strømsgodset prøvde i år og. Jeg tror norsk fotball generelt må få inn det at vi er gode nok og i hvert fall må vi ha lyst til å spille mot de beste lagene.

Ingebrigtsen har også bitt seg merke i at lag som ikke prioriterer europacup, snakker om hvor store ressurser Rosenborg har, sammenlignet med alle andre.

- Alle snakker om oss og våre ressurser, men de ressursene har jo kommet gjennom europacup. Det har ikke kommet gjennom noe annet. Skal du få bedre ressurser og nærme deg europeisk nivå, må du komme deg ut i Europa. Det er det som er muligheten. Tippeligaen kommer til å være her, og vi kommer til å spille 30 kamper hvert år, men det er ikke ofte vi kommer til å få spille mot de beste. Det er utrolig artig, og jeg tror det er viktig for Norge og viktig for norsk fotball at vi får flere klubber ut. At flere har ambisjoner er også avgjørende for det norske landslaget, mener Ingrebrigtsen. "

-------------------------------

Det han ikke skjønner ( på den vanlige trønderske ovenfra og ned holdningen ) er jo at ligaen er ikke slik at vi har RBK og så 15 andre lag som skal støtte dem på deres vei mot Europa og de store pengene .

Det er ikke slik at alle må være like gode , men de andre lagene har null interesse av at RBK ( og andre ) skal få ett enda større forsprang enn de allerede har .

Tror han ikke at de andre lagene vil noe ute i Europa ? Når Odd med sine ressurser dummer seg ut litt med å ikke prioritere 100% så kan det muligens tilskrives det at de forgjeves kjemper for å holde seg i toppen i Norge slik at de kan få sjansen igjen i Europa . Den gang bedre forberedt . Og da er det ikke i deres interesse at andre får endre på opplegget deres for at de skal være bedre "forberedt" til Europa .

Hvis det er så viktig for norsk fotball at flere kommer seg ut så må de andre også få sjansen til å komme seg ut . Og det kommer ikke gjennom ett ensidig opplegg der "farmerligaen" jobber for lokomotivet .

Og vi vet jo alle at RBKs interesse i Europa er at de gjennom deltagelse der skal fortsette å være dominerende i Norge. Vi er ikke bedre her oppe og har ikke mer muligheter enn at vi kan være med i de europeiske cupene . For alle lag så er det tippeligaen som teller . Og for meg teller det lite om den er nr 5 eller 25 blant europeiske ligaer . Den må være spennende og derfor underholdene . Er det RBK perioden vi nå går tilbake til så tror jeg det kan bli vanskelig å få folk på tribunene rundt omkring . Den harde kjerne blir eldre og eldre og erstattes ikke godt nok om dette fortsettes. Så nei - rasjonelt eller ei . Det er ikke i min og svært mange andres interesse at andre lag får suksess . Det er tvert om MOT min interesse .

Så de spydige kommentarene her kunne han godt spart seg for etter min mening.

3
177 svar

Tror han ikke at de andre lagene vil noe ute i Europa ? Når Odd med sine ressurser dummer seg ut litt med å ikke prioritere 100% så kan det muligens tilskrives det at de forgjeves kjemper for å holde seg i toppen i Norge slik at de kan få sjansen igjen i Europa .

Kåre treffer spikeren på hodet.

Den siterte teksten er f.ø. noe av det dummeste jeg har lest og faller på sin egen urimelighet. Hva faen skal man kvalifisere seg til Europa neste sesong for, om man ikke prioriterer ecupkampene ?

Sommeren har vært en parodi i norsk fotball. Odd prioriterer ikke ecup (for å komme til neste års ecup?), Fagermo og Jonevret kritiserer alt og alle fordi Rosenborg får utsatt en seriekamp som følge av regler satt av NFF, og nå skal Kåre bli betegnet som en sutrekopp fordi han påpeker noe alle åpenbart burde se og skjønne. Se opp, sats mot Europa, hev nivået, tjen mer penger, bygg videre.

Så er temaet om at man ønsker at RBK ryker på hue og ræva ut, både på grunn av mindreverdigheteskompleks, rivalisering og at man ikke ønsker et sterkere RBK med tanke på at nivåforskjellen til eget lag ikke skal øke både rasjonelt, logisk og forståelig, men noe helt annet enn det man (optimalt sett) diskuterer her.

17

Det han ikke skjønner ( på den vanlige trønderske ovenfra og ned holdningen ) er jo at ligaen er ikke slik at vi har RBK og så 15 andre lag som skal støtte dem på deres vei mot Europa og de store pengene .

Det er ikke slik at alle må være like gode , men de andre lagene har null interesse av at RBK ( og andre ) skal få ett enda større forsprang enn de allerede har .

Han sier jo ikke dette i det hele tatt, så her er det du og dine forvetninger/vrangforestillinger som er problemet. Han sier at altfor få klubber satser på Europa. Han sier ingenting om at alle skal støtte Rosenborg. Han forklarer videre at norsk fotball ikke vil bli bedre før flere klubber satser på å bedre økonomi og sportslig tilbud gjennom å prioritere Europacup.

Overhodet ingenting kontroversielt i det han sier, men du er jo forhåndsprogramert til å mene at alt som blir sagt fra Trøndelag kommer i en "ovenfra og ned"-tone.

5

Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug.

Å ønske andre norske lag nord og ned i Europa fordi de får et "forsprang" på de andre er som at Sundby skulle ønske å hindre Northug i å trene hurtighet fordi han var så mye bedre enn ham å spurte og på den måten nærme seg ham. Blir totalnivået på Petter og Martin i spurten bedre da?

At RBK og Molde gjør det bra i Europa er BARE positivt for norsk fotball og skal man henge med selv så må man trene hardere og bedre selv. Å ikke ønske utvikling hos andre for å gjøre det bedre selv er en fryktelig tapermentalitet som det fins for mye av i norsk fotball. Tren mer, tren hardere og tren bedre enn alle andre. Kun slik man kan endre maktbalansen. Gjør man det over tid, ja da blir man best.

Fælt å se at så mange ønsker andre lag å mislykkes for å gjøre det bedre selv. Faktum er at man relativt sett kanskje blir bedre i forhold til andre i Norge. Faktum er at avstanden bare blir større og større til Europa om vi fortsetter i "vår egen lille dam" som Ingebrigtsen kaller det.

Ingen vits å dra "RBK-fan"-kortet på meg, for RBK-fan er jeg ikke, bare når de spiller i Europa.

5

Du må være den mest hårsåre her inne. Og jeg strever for å finne et godt og passende synonym for hårsår siden det er VGDs mest oppbrukte uttrykk.

Men i ditt tilfelle stemmer det jaggu meg som hånd i hanske.

Jeg sier i april at jeg ikke bryr meg om at du tror at Molde får en dårlig sesong. Du tiltet fullstendig da, og du er pokker meg ikke havnet i vater enda.

Det at du hadde rett er jo uvesentlig. Jeg sa, og dette står jeg ved enda: Jeg bryr meg ikke om hva du tror om MFKs sesong. Jeg sa ikke at du tok feil, jeg sa ikke at du ikke hadde lov å ytre deg, men jeg sa at din mening ikke betyr noe for meg.

Det er rett og slett skremmende at dette gikk sånn innpå deg. Du har gitt meg alle mulige karakteristikker og nå insinuerer du at jeg er syk.

Jeg har jo hatt mine feider med folk her inne opp gjennom årene, men å gå å bære nag på halvårsvis for en bagatell. Det er rett og slett skremmende. Det er enda mer skremmende at du mener det er min oppførsel som er syk. Men la gå. Hvis det hjelper deg til å komme over denne forferdelige opplevelsen så takker jeg for bedringsønsket og håper at jeg blir frisk snart.

4

Kåre er en vinner. Viking og Jonevret sammen med resten av bestemormentaliteten i Tippeligaen er ikke det.

3
amukon Grunnen til at så få drar på fotballkamper, hvertfall blant de yngre, er at det er en "samstemt enighet" om at norsk fotball er dårlig og derfor velger man heller å sitte hjemme og...

Grunnen til at så få drar på fotballkamper, hvertfall blant de yngre, er at det er en "samstemt enighet" om at norsk fotball er dårlig og derfor velger man heller å sitte hjemme og se engelsk eller spansk fotball på tven og sesongkortpengene til et lokalt lag brukes isteden på en Englandtur.

Men det stemmer delvis også. Se bare på den fotballen som ble spilt på tirsdag på Lerkendal. Det er lysår i forskjell mellom det og det som spilles i tippeligaen. Skal norsk fotball bli bedre må vi trene bedre, få bedre økonomi, kjøpe smartere, få inn mer kompetanse i klubbene og i barnefotballen og spille mot bedre lag, slik at man får bedre matching. Det siste får vi ikke gjort hvis vi ikke kvalifiserer oss til EL eller CL.

3
Ultima Brutter'n har ikke peiling! Drit i verden - leve tippeligaen. Slik var stemningen vedr. nivået i norsk fotball for et par uker siden. Spesielt hos "ekspert " Fishstick.

Ellers går det bra, Ultima? Jeg deltok knapt i den tråden din. Alt jeg gjorde var å si meg enig i at du ikke forsto noe (som du selv skrev i åpningsinnlegget). At du aldri klarte å komme med noe "smart comeback" er det på tide at du kommer over. Foreslår at du kryper tilbake til innvandringsforumet.

3

Jeg får helt noia når jeg leser om barnefotball og pensum. Fotball skal være artig og lekpreget ikke en ny skole ungene må gjennomføre. Dødballmarkering og soneforsvar hører ikke hjemme i 8-års alderen, selv om de gjør det i Spania. Da får vi heller være litt dårligere i fotball ass. Vi kan heller være stolte av å være verdens beste på fotballinteresse og bevare sporten for mange. Jeg vil ikke ofre det for noen skarve rankingpoeng, vi blir neppe i verdenstoppen noen gang uansett.

Og at Perry liksom skal være vårt sendebud ut for å skaffe informasjon fra den store verden? Kunne tatt en telefon til Fannrem i stedet så hadde de fått all den informasjonen de hadde trengt.

3
KaffeOrginal [sitat…] Om du ser det i ett større perspektiv . Odd er i E-cup og i toppen av TL . MEN de føler de har for tynn stall til å prioritere begge deler . Antar de jobber med å forbedre...

Jeg tror du mener mindre perspektiv her.

Og det er jaggu like på trynet logisk slik du fremstiller det her óg. Premien for å gjøre det godt i ligaen er ecupspill. Men hva faen skal man med den ecupkampen neste sesong, all den tid man ga faen i den man hadde i hånden i år?

Dette er en logisk selvmotsigelse. I beste fall. Det er som å se en hund jage sin egen hale.

2
amukon Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug. Å ønske andre norske lag no...

Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug.

Feil, han har sutret i media flere ganger over alle fellesstartene i mesterskap.

I tillegg har han brutt dopingreglementet

2
amukon Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug. Å ønske andre norske lag no...

Klager Martin Johnsrud Sundby på at Petter Northug er bedre enn ham til å spurte? Nei, han velger heller å trene på spurten sin for å nærme seg Northug.

Å ønske andre norske lag nord og ned i Europa fordi de får et "forsprang" på de andre er som at Sundby skulle ønske å hindre Northug i å trene hurtighet fordi han var så mye bedre enn ham å spurte og på den måten nærme seg ham. Blir totalnivået på Petter og Martin i spurten bedre da?

For å gjøre en dårlig analogi enda dårligere.

Si at Northug som den allerede beste, bruker prispengene han får når han vinner, til å kjøpe opp de beste skiparene til Sundby. I tillegg er Northug den eneste som har råd til å kjøpe skismørning på grunn av de samme prispengene og derfor vinner han hvert eneste løp. Tror du da Sundby ville synes det var helt greit?

Det er ikke den økte sportslige matchingen som er grunnen til at folk ønsker at RBK skal mislykkes i Europa. Det er de hinsides høye pengebeløpene som følger med. Særlig når disse pengene etter all sannsynlighet, gjør at all spenning i TL blir ødelagt for de nærmeste årene.

Selvfølgelig bunner dette i misunnelse og samtlige skulle gjerne sett sitt lag i RBKs posisjon, men om så hadde vært tilfellet tviler jeg på at RBKs supportere ville vært noe særlig mer rause.

2
tarsen [sitat…] For å gjøre en dårlig analogi enda dårligere. Si at Northug som den allerede beste, bruker prispengene han får når han vinner, til å kjøpe opp de beste skiparene til Sundb...

Selvfølgelig bunner dette i misunnelse og samtlige skulle gjerne sett sitt lag i RBKs posisjon, men om så hadde vært tilfellet tviler jeg på at RBKs supportere ville vært noe særlig mer rause.

Det er svært bred konsensus blant RBK-supportere om at vi ikke har noe ønske om støtte fra rivaler i Europacup. Tvert imot. Dette er en medieskapt greie, og ikke noe vi supportere fronter som en sak i det hele tatt. Som regel starter debatten når en random "ekspert" sier noe på Twitter om at alle bør heie på "Rosenborg i kveldens kamp om de er glade i norsk fotball", som kommer en annen ekspert og er uenig. Vips har mediene fått en sak som de kverner på hele sommeren.

Ingen er mer lei av denne enn oss, som til stadighet må "forsvare" påstander om at vi mener at alle skal heie på oss. Selv så jeg ikke en eneste trønder som var lei seg da Molde dreit seg ut mot Zagreb i fjor - så kan trygt fastslå at vi ikke hadde vært noe rausere enn dere andre.

2

Jeg klarer ikke å huske at så mange var så misfornøyde da Molde klarte å nærmest hevde seg i Europa for noen år tilbake. Da hadde heller ikke RBK et dominerende fotfeste selv i den norske ligaen, og Molde var ganske suverene i TL. Så jeg skjønner ikke hvorfor det er så mye skepsis nå.

I tillegg er jo hele denne flytte av kamp-diskusjonen, noe dødfødt da Odd ikke prøvde engang å flytte kampen sin. Og hvis det er sant at hele Viking utenom Jonevret er med på å flytte kampen så er jo det en ganske så åpenbar ikke-sak.

Jeg tror også det nesten er nødt til å være mulig å ha et lag som kommer til play-off/gruppespillet i CL, og ett lag som går til gruppespillet/utslagsrundene i EL fra TL hvert år. Det bør være ambisjonene for norsk fotball i det minste. Hvis man skal fortsette med denne interne slosskampen med å jobbe mot hverandre, så vil jo det aldri kunne skje.

Godset, Molde, RBK, og mulig Odd bør jo kunne ha ambisjoner som strekker seg utover TL. Siden inntektsnivået i norske klubber har gått ned, så har jo flere klubber blitt stadig bedre på å utvikle spillere, og heller ta opp ungdommer fra egen klubb enn å kjøpe utenlandske spillere.

Og hvis RBK skulle få så mye Europa-inntekter så vil jo pengene gå til å enten investere i klubben(altså investeringer utenom spillerkjøp), eller kjøpe norske spillere, som igjen vil føre til mer penger til norske klubber.

I det hele tatt i det store bildet så vil jo også en høyere europeisk anseelse føre til bedre forhandlingskort om man skulle prøve å få til en sponsoravtale for TL(som vil bedre alle klubber). Samtidig så kan det føre til mer europeisk oppmerksomhet mot norske spillere, og det kan være mulighet for å etablere seg i Norge, uten at man trenger å være 18 år når man skal til utlandet.

Og med alle disse fordelene så har man ikke engang kommet til landslaget, som jo de fleste klubbene bør ha en viss interesse av å utvikle spillere til, og skulle kunne klare å gjøre det best mulig.

Det er ikke nødvendigvis sånn at en ligas styrke og landslag går hånd i hånd, men for Norges del så er det nok ikke så rart at mens man samtidig ikke har kvallet til mesterskap, har man heller ikke klart å kvalle til gruppespill i CL på år og dag.

2

Nå har man mast, ganske lenge, om at Tippeligaen trenger stabile topplag for å hevde seg i Europa. Og det kan hende det er bra for norsk fotball, selv om sånt er irriterende å høre på for supportere i «mindre» klubber – at klubben din må finne seg til rette på nedre halvdel av tabellen.

Men ok. La oss si det er bra for norsk fotball. Molde, Rosenborg, Odd, Godset (la oss ikke glemme Enga og Brann) er kontinuerlig i toppen. Det betyr ikke at lagene automatisk hevder seg i Europa-cup, tro det eller ei. Det trengs tid, og det trengs erfaring.

Nå har Odd mulighet til, for tredje år på rad, å komme seg inn blant de fire beste. De har god heng på en rekordgod andreplass, og i juli var de til og med oppe og snuste på gullet. Men de var ikke der at de hadde god nok tropp til enkelt å vinne på begge fronter.

Alternativ 1: Toppe laget i Europa League, og nærmest garantert måtte stille uten tre-fire av de beste spillerne i ligaen. Større sjanse for tap, større sjanse for å miste heng på gullet, større sjanse for å falle ut av topp fire, men også større sjanse for å komme seg én runde videre i EL og garantert møte nokså vanskelig motstand.

Alternativ 2: Stille redusert mannskap i én av kampene i EL, og håpe at det holder. Toppe i TL, og sikre seg god posisjon på tabellen. Få en ny sjanse i EL året etterpå, forhåpentligvis med enda litt bedre stall.

Man gikk for alternativ 2, og det gikk så galt som det kunne gå i hjemlig serie, men hvordan i all verden er det mulig å kritisere valget? Det er utenfor min fatteevne.

2
KaffeOrginal [sitat…] Om du ser det i ett større perspektiv . Odd er i E-cup og i toppen av TL . MEN de føler de har for tynn stall til å prioritere begge deler . Antar de jobber med å forbedre...

Wow. Synes ikke du det er litt egoistisk av Odd å bruke sin dyrebare EL-plass(som alle andre TL-lag ønsker seg) på å gi fullstendig faen? Når de først er der, hvorfor ikke faktisk vise hva de "beste" lagene i Norge er gode for, i stedet for å bruke den som en forbanna trenings-cup for unggutta fordi de er redde for å vise at deres topplag ikke er godt nok enda?

Du presterer til og med å kalle EL for en bonus!? Turneringen er faktisk en STOR del av premien for å komme så høyt som man gjør. Som Ingerigtsen sa, det er sånn man bygger klubb, fordi det er der store deler av erfaring og penger kommer fra.

2
PapaSmurf Kjappfot: Det jeg sier er ikke at vi SKAL begynne med elitesatsing fra tidlig alder. Det jeg derimot sier er at det med all sannsynlighet fungerer. Trener man mer med bedre trenere...

Faren til Martin (16 eller 17) sa noe sånt som at rent talent kun teller 30% mens talent for å trene teller 70%. Det er ikke antall timer man legger ned i organisert trening som er viktigst, men antall timer man legger ned på løkka. Det vi kan gjøre er å bidra med hva de gjør på løkka slik at de faktisk gjør riktige ting der også. Når man ser Barca/Altletico akademiene fører gutter gjennom 10.000 timer med fotabll, står faktisk akademitreningene kun for 1500-2000 timer av disse. Resten blir lagt ned på det vi kaller løkka. Dersom vi får ungene tilbake til løkkefotballen i tillegg til de organiserte treningene vil neste "gylne generasjon" være adskillig nærmere enn det vi ser idag.

Jeg synes forøvrig du motsier deg selv litt når du påpeker at god konkurranse er viktig for barn men ikke for voksne. Selvfølgelig har antallet lag i TL noe å si ift nivået de beste lagene holder målt mot internasjonale motstandere. Kunstgress aner jeg ikke hvilken betydning har...serieoppsettet likeså selv om jeg anter at fotball spilt under gode forhold vil øke kvaliteten på produktet.

2

Ingebrigtsen fremstår som TLs sureste trener. Det er godt gjort med det resultatene han har hatt. Nesten hvert intervju jeg ser man ham virker han sur og sarkastisk.

At Jonevret reagerer på at kampen flyttes på kort varsel er fult forståelig. Ingebrigtsen gjør noe poeng av at det "stort sett er Jonevret" som klager faller på sin egen urimelighet. Det er Jonevret som har ansvaret for de sportslige resultatene i Viking, og en flytting burde selvfølgelig vært avklart med ham. Men det er nok en kamp som Jonevret burde tatt med klubben sin, som godkjenner en flytting av kampen uten å snakke med treneren først. Det er mildt sagt klønete håndtert, selv om jeg har registert at endel RBKere syns det var kjempeflott håndtering av Vikings klubbledelse.

1

Lignende innlegg

Laster...