Fotball - Norsk

Tjukkebajas

Beste spiss i Tippeligaen?

Det er vel liten tvil om at det er Christian Gytkjær. Einaste reelle konkurrent var vel Fred Friday, men han er solgt.

2
88 svar
lsklars Spiller som er toppscorer er beste spiss. Enkelt og greit.

Nja ... om Start hadde hatt en spiss som scorte ett mål mindre enn dansken i RBK ( og klubben lå på samme plass ) så kunne man diskutert saken .

En spiller som helt alene og på relativt få sjanser scorer mye kan være en bedre spiss enn en som bøtter inn på topplaget der han hver kamp får topp antall sjanser og støtte fra gode spillere .

Så helt sort hvitt er ikke dette .

2

Kjartansson var vel inne og danket Gytkjær ned fra førsteplassen i 2014, Frode Johnsen i 2013, Djurdic året før der igjen. Nå snakker jeg ikke om kun toppscorertittel, men den som etter min mening leverte best sesongen det er snakk om

I fjor var Søderlund suverent best.

Kanskje Gytkjær ender opp som beste spiss i 2016, han ligger godt an, men han har frem til nå aldri vært den beste spissen i TL.

2

Men spissene sine oppgaver er så differensierte at det er vanskelig å kunne bedømme hvor gode de er ut fra bare mål.

Daniel Chima Chukwu var ikke den som scoret så mange mål for Molde. Han scoret 5, 7, 9 og 10 mål i serien 2011-2014. De samme årene hadde han 5, 2, 4 og 4 assists.

Ikke outstanding tall for en spiss på et lag som i denne perioden tar 3 seriegull.

Men mannen var utrolig viktig for oss. Han var så sterk og arbeidsom at midtstopperne og backene hadde sin fulle hyre med å få kontroll på han. Dette frigjorde mye rom til de andre offensive spillerne våre.

Og som oppspillspunkt var han rå. Fikk man ballen til muskelbunten fra Nigeria rakk vi å flytte laget etter og vi fikk et voldsomt trykk på motstanderen.

Min påstand er at mye av nedturen Molde har opplevd skyldes at vi har slitt med å tilpasse oss tilværelsen uten Chima.

Og at mannen var fryktelig undervurdert blant andre lags fans og i stor grad egne fans er hevet over enhver tvil. Årsaken? Rollen som spiss kombinert med antall scoringer.

2
lsklars Occean bør vel nevnes, selv om han ikke har hatt sin beste sesong i år. Søderlund var jo heller ikke akkurat klasse. Bare tuppet inn baller fra fem meter.

Søderlund var jo heller ikke akkurat klasse. Bare tuppet inn baller fra fem meter.

Les Papa sin beskrivelse av Chima, overfør den til Søderlund og legg på at han putta 22 mål i TL i fjor så skjønner du at han var klasse. Og nei, det var ikke mange tap-ins, det var de han bommet på. Hadde han vær god på det også så hadde han hatt over 30.

2

Stygt redd for at det er denne Spalvis. 41 mål på Gyt/Søder siste 2 sesongene. Tenk hva en god spiss kan utrette for RBK.

2

Gytkjær er i støtet, no har det løsna. Hadde sansen for han tidligare også.

Synd at klubbar som Molde og Brann ikkje har ein toppspiss. Det hadde vore bra for Tippeligaen.

1

Gytkjær blir spilt god. Spiller på det beste laget i Norge og får mange scoringsmuligheter. Føler det er jevnt. Guldbrandsen er god når han er skadefri.

1

Marcus Pedersen er enkelt og greit bare fysikk. Jeg er drittlei at laget mitt skal spille med han dag ut og dag inn. Frustrerende

1

Occean, Gytkjær, Marcus Pedersen når han er i form.

Lanserer ellers Fitim Azemi! Mangler en del på effektiviteten men er virkelig en komplett spiss når han setter sjansene sine.

Hurtig, teknisk, sterk som en okse, god i luften og kan dra av en mann eller to.

1

Azemi, kjenner han ikkje godt nok. Kan han vere eit target for Molde no når dei må handle inn ny spiss før neste sesong?

1

Lignende innlegg

Laster...